De ce aș prefera să lucrez ilegal, decât legal: din vina Statului Român

Mi-am dorit întodeauna să lucrez undeva de unde să ies la pensie. Din păcate pentru mine, nu am avut noroc de astfel de companie, pentru că majoritatea celor la care am lucrat au dat faliment (după ce am plecat eu!, lol).
Am o meserie mai „pasageră”, cu dorința ascunsă ca ea să dispară – adică să nu mai am de lucru cândva, să nu mai fac ambalaje și flyere. Lasă, că o pâine și o ceapă oi găsi eu. Dar până dispare, pot spune că sunt un bun profesionist – cu recomandări (scrise) de tipul „puteam dormi liniștiți când Cristi era la butoane”.

Un mic fel de comparație între UK 2008, și România 2021.

UK 2008.
Dau telefon la Fisc la ei:
– Bună ziua, am ajuns pe teritoriul vostru, aș vrea să-mi fac un PFA. Mi-am scos NINo (Național Insurance Number), vreau să mă înscriu ca PFA.
– Bună ziua. Dați-ne NINo. Acum adresa de corespondență. Așa. Bun. Așteptați puțin… Gata, aveți PFA. Veți primi prin poștă documentații despre ce trebuie să faceți ca PFA, ce treabă aveți cu Fiscul.
– Mulțumesc.
– La revedere.
– Vă salut.

La plecarea din UK:
– Bună ziua, plec din UK. Sunt 1235498209 (NINo), în trei săptămâni am avion de plecare din UK. E posibil să mă întorc, dar e foarte probabil să nu mai revin. Aș vrea să închid PFA.
– OK. Așteptați puțin. Gata, s-a închis PFA. Dați-ne o adresă nouă, că poate mai aveți codițe ceva.
– Aceasta e. Mulțumesc.
– Și noi vă mulțumim. La revedere și spor în toate.

România 2021
Telefon de la Financiar
– Salut. Cristi, tu ai depășit nivelul minim de taxe, trebuie să faci Declarația Unică la Fisc.
– Măi, v-am spus că eu nu vreau să lucrez cu Fiscul din România, că am avut acum 15 ani o firmă care nu a avut deloc activitate, și mă omora că trebuia lună de lună(!) să merg la cozi să depun declarații cu zero 0 zero 0 zero… Lună de lună? Nu vreau să mai am de-a face cu Fiscul românesc. Eu lucrez numai cu voi, vă rog, vă implor să vă ocupați voi. Ca răsplată, vă muncesc moka câteva ore pe meseria mea. Vă fac niște ambalaje moka, doar să mă scăpați voi de Fisc. Ocupați-vă, că de aia aveți o jumătate de etaj de departament Financiar.
– Știm Cristi, dar noi nu putem. Am vrea, dar nu putem. Conform legii, tu ești ăla PFA, tu trebuie să te ocupi.
– Bine, dați-mi documentații să citesc. (zeci de pagini)

Intru pe site la ANAF, să mă înscriu:

 

N-am nici un fel de document de la ANAF, nu mă pot înscrie.
Sun la Call Center întrebând ce acte trebuie să primesc/obțin de la ei pentru a-mi face acel cont. După cum se vede, trebuie niște acte de la ANAF, cu niște serii/numere.

ANAF îmi spune că nu e treaba mea să mă ocup de asta, și să transmit la Financiar că, conform articolului 174, departamentul Financiar trebuie să se ocupe de reținerea impozitului la sursă, chiar dacă am depășit plafonul. Nu mi-au dat alte detalii. Am întrebat dacă sunt siguri de asta, m-au pus pe ton de așteptare, după două minute au revenit și mi-au spus că da, au reverificat și e cum au spus ei: „conform articolului 174….”

Uite de asta spun absolut de fiecare dată când negociez termeni de colaborare că nu vreau să ajung pe la Fisc cu declarații, pentru că știu cum e, cum va fi.
Prima opțiune, primul cuvânt când mi se mai cere să fac un ciubuc e: „Mă puteți plăti la negru? Dacă nu, vă puteți voi ocupa de orice ține de Fisc?”

Iar dacă vreunul de la ANAF citește pe-aici, puteți rezolva, mă, site-ul ăla?
Serios, vreau să fiu cetățean corect, dar nu pot!!
Eroare pe site.
Ați primit eroare? Semnalați aici că ați primit eroare. Dau click să semnalez… eroare la eroare.
Bun!

 

P.S.: Am un prieten, are firma lui și se ocupă el sigur de declarații și restul. Nu e meseria lui, dar firma e mică și nu își permite departament Financiar.
Mă plângeam lui, iar el spune: Știi ce sunt curios? Dacă la vreo chermeză cu mahării ăștia de la Fisc se duce vreun neam, vreun cunoscut să le spună că sunt de rahat. Să vină vărul, cumnatul lu’ unu’ de la Fisc, și între două beri să îi spună: Bă, mai faceți și voi ceva cu site-ul ăla? Puii mei, dați-l prin șmen la făcut, dar să-l facă dom’le!
Oare au ăia discuții din astea la pescuit, de exemplu? Oare nu s-au plictisit ăia de la ANAF să îi înjure neamurile?

 

 

sursa foto din titlu. Cititi articolul.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început operaţionalizarea registrului fiscal electronic pentru conturi bancare şi contul de plăţi indentificate prin IBAN. Astfel, ANAF va monitoriza toate conturile bancare și virtuale ale românilor.

Asta puteți, dar să aveți site care să nu dea erori la fiecare trei click-uri nu puteți?

Later edit:
La recomandarea cititorilor am făcut programare pentru „identificare vizuală”.
Dar nu am putut trece de pagina asta, că nu am înțeles „design-ul”. A trebuit să sun  iar în call center să încercăm împreună să facem.
Voi înțelegeți design-ul? Am fost sau n-am fost de acord cu condițiile? Iar dacă am fost, de ce nu am câmpuri de oră active de unde să aleg?
(browser-ul e Internet Explorer, să fiu sigur. Pe Chrome afișează la fel)

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

68 comentarii

  1. Vreau sa explic „nu am avut noroc de astfel de companie, pentru că majoritatea celor la care am lucrat au dat faliment (după ce am plecat eu!, lol).”

    Am vazut ca firma/firmele se duc la vale, am mers „in sus” pana la patron sa intreb de ce, nu vede ca X, ca Y, mi s-a spus sa nu imi fac griji. Eu mi-am facut, am cautat alt loc de munca, mi-am dat demisia, la mai putin de doi-trei ani au tras obloanele.
    Un caz, o data? Nu. Multe cazuri, multe firme.
    Stimati patroni, mai ascultati si de angajati, mai ales cand ii vedeti ca isi pun probleme din astea serioase, de tipul „Noi ce mancam maine, daca nu se misca nimic? Cum ne veti plati?”

    • Domnule Cristici, o întrebare off topic dar strâns legata de backgroundul afirmat prin alte articole din industria publicității. De ce atât e multe reclame, cu actori romani, au voice-over? Adică ok, în 2000 aveam doar reclame de la nemți și era ieftin. Le avem oarecum și în zilele noastre. Dar alea în romana??? Cat de scump e sa pui niște microfoane ok? La alt, reclama la apa cu băiatul ala din telenovele, alte paste de dinți și o groaza de detergenți. Nu înțeleg. Sarumana!

    • @AlexE … bănuiala mea e că nu există prea multi specialisti în România care sa fie ieftini iar sa aduci unul de afara costa minim 500€/zi cu editare inclusa si nu prea se dau banii astia în România. Actorii mai mici primesc sub 1000 lei pentru reclame difuzate national

  2. ai mare acolo ‘Aprobare la ghișeu’
    deci te duci cu buletinul, stai 3h la coadă și faci plecăciunea la ghișeu, simplu

    • Iar la telefon imi spun ca nu e treaba mea sa fac asta. Nu au spus „Vino la ghiseu”, au spus ca nu e treaba mea.
      Sa nu mai spun ca eu sunt mutat cu pandemia, nu mai sunt „la adresa de unde apartin”, la adresa de pe buletin.
      In UK, acum 13 ani se putea telefonic, in Romania lui 2021 nu se poate.
      In plus, ma duc la ghiseu sa iau aprobare… pentru a reveni pe site? N-au din alea, „trimiteti acte scanate”?

      Parafrazand niste replici din „Margelatu'”: Ma inscriu sa dau bani, nu sa iau!
      E atat de greu sa te inscrii SA DAI bani la stat?

    • este irelevant ce ți se spune la telefon. ăia îți spun orice bălărie ca să scape de tine.
      dacă te bazezi pe asta, o să ajungi bun de plată cu penalități. du-te și înscrie-te

      e un singur drum. te înscrii în spațiul virtual și ai cont
      după aia depui declarația online și aia e. plătești tot online sau la trezorerie că nu e coadă

    • Mai e si optiunea de identificare vizuala on line

    • Evident, statul nu iti vrea banii. Am tot amanat sa intreb un avocat. Daca vine Fiscul dupa mine, cu toate prostiile astea in carca nu se poate castiga un proces? Nu de alta, dar institutille statului roman sunt campioane la pierdut procese. Oare o fi si Fiscul?

  3. Ai PFA si lucrezi numai cu un client? O sa fii asimilat unui angajat si o sa platesti sa iti iasa pe nas.

    • Poți detalia? Nu de alta, dar sunt în situația asta :)

    • Daca nu e din Romania clientul atunci e ok

    • Devine activitate dependenta, s-a schimbat la un moment dat legea. Chiar și cu un client străin e posibil sa o pățești, e bine sa variezi data și valoarea facturilor.

    • Nu e adevarat, s-a schimbat legea aia, ai voie si cu un singur client. Daca tu lucrezi cand vrei, de unde vrei si nu esti dependent de client, nu esti asimilat unui angajat.

  4. Cine te tine legat in Romania? De ce vrei sa-ti mananci nervii, timpul, banii aici daca stii ca in alta parte e mai bine? Ca sa ai motiv sa te plangi?

    • Asta ai inteles din text?
      Tradu comentariul tau.
      Ai prefera sa ma inscriu fiscal in alta tara? Acesta e comentariul tau? Sa plec in alta tara, sa lucrez online in Romania – cum fac deja – si sa ma inscriu fiscal in alta tara? Adica „sa scot bani din tara”?
      Acesta e raspunsul la problema cu site-ul ANAF si bălmăjeala fiscală, de doi contabili (unul de la ANAF si unul de la departamentul Financiar al unei firme) nu pot sa se puna de acord cine se ocupa de ce? Daca ei nu se pot pune de acord, eu ca pălmaș ce sanse am sa inteleg ce vor de la mine?
      Bani. Asta vor. OK, platesc. CUM?

    • Opa a intrat anaf-ul pe fir…

    • @Sebi da hai sa ramanem in evul mediu, nu-ti convine frate, pleaca…

  5. Tu ca si cetatean roman trebuie sa-ti indoi spatele in fatza ghiseului si sa vorbesti frumos, pe un ton respectuos si calm cu oamenii statului. De ce crezi ca ar vrea cineva cu adevarat sa schimbe asta? Sa spuna cetateanul dupa aia ca in 5 min poate rezolva online ceea ce fizic n-a reusit in 2 sapt? Sa arate cetateanul cu degetul spre si sa le spuna ca is prea multi? Apoi sa se restructureze si sa ramana doar cei buni si necesari. Ceilalti care ar pleca au familii si copii. Vrei sa le iei painea?

    • Nu ba, nu. Am avut de-a face cu ANAF in diverse forme (am avut PFA, am dus documente pentru fiscalizare case de marcat printre altele). Dar mai scarbosi bugetari ca aia de la ghisee eu nu am vazut.

  6. As putea comenta pe tema asta kilometri de text. Pe scurt, eu mi-am pierdut speranta, functionarul roman nu are in gena conceptele de respect si de eficienta. El vrea doar sa aiba un job usor, bine platit si sa se simta sef peste fraierii care ii platesc salariul.

    • Lasa respectul si eficienta, ca si eu mi-am pierdut speranta.
      Dar fix pe cazul meu, nu stiu ce sa fac. Aia de la Financiar ma trimit la Fisc, Fiscul ma trimit inapoi la Financiar. Flat mai sus imi spune sa ma duc la ghiseu de capul meu. Adica, sa traversez tara pentru a reajunge in Bucuresti… sa ce? Pentru ce? Sa imi spuna aia ca de ce am venit?
      Si chiar daca ar trebui sa ajung la ghiseu… sa merg sute de km dus si sute de km intors pentru a obtine o hartie de pe care sa iau un numar… pe care sa-l pun pe un site?
      Intelege cineva „surrealismul” acesta?

    • mai ai opțiunea identificare vizuală
      deci cu zoom pe video. nu te mai plânge atâta
      https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/SPV/InregistrarePF_15092020.pdf

      urmează ce scrie acolo și vei reuși
      și intră și tu cu internet explorer pe site-ul anaf, nu cu chrome, dacă vrei să nu îți dea erori da? ce e debandada asta

    • Am sa incerc cu identificare vizuala. Doar ca IE e primul soft dezinstalat cand pun Windows. Nu stiu cum ma vor identifica vizual… au poze cu mine? Au copii de buletin de-ale mele?
      Apoi, cum rezolv „conform articolului 174…”? Sa sun iar in Financiar, ei sa imi spuna ca ANAF sunt varza, sa ii cred pe cei din Financiar, nu ANAF, cei care imi iau banii…
      Nu mai bine lucram cateva ore pe meseria mea, in loc sa ma doara capul?

    • Pentru toate siteurile statului IE e sfant (poate cu putin noroc o sa-ti mearga si de pe Edge)

    • „au poze cu mine? Au copii de buletin de-ale mele?”

      Cine ti-a emis buletinu ? Ce acte ai depus cand ai deschis PFA ?

    • @Cristici,
      idetificarea vizuala o faci pentru SPV. Eu m-am inscris la Teleorman, m-am gandit eu bine ca aia nu se omoara cu plata impozitelor si am avut dreptate, erau sloturi libere la programare o gramada. Intrii in zoom cu un inspector fiscal, ala te intreaba 2-3 chestii pe care le au ei despre tine. Nume, CNP, ce angajator ai mai avut, cum o cheama pe mama, chestii din astea, la care in mod normal daca tu esti ala de il vad ei on line poti raspunde fara sa te uiti pe ceva hartii. Si dupa iti vine pe mail confirmarea.

  7. Am avut o colega care a aplicat la IT la ANAF acum cativa ani buni, ar fi luat-o cu bratele deschise dar salariul era la jumatate din cat ar fi obtinut oriunde altundeva la privat fara pretentii.
    Din cate am vazut eu sunt ceva angajati acolo pozitivi si dornici sa te ajute dar pare ca sistemul nu le da voie sa faca prea multe nici lor.
    Cumva singura sansa de a se schimba ceva acolo e de la varf in jos ceea ce pare putin probabil.

    • urmeaza pe final de an inceput de 2022 angajari pe it la ei, ~ 7000 ron net, programatori cu skill de om bun la toate gen bagat cablu in priza, schimbat chestii, eventual facut si un tabel pentru colega care nu stie pe calculator ca iese la pensie in 5 ani si nu se chinuie sa invete

      doritorii sa stea geana pe site-ul anaf si sa incerce sa schimbe mentalitati :)

    • Poveste similara cu coleg care a aplicat la CAS, 1/3 la stat decat la privat. Mulțumesc la revedere. Omul era dispus sa se duca pe 75% din salariul actual dar pe 33.33% in nici un caz. Asa ca mai crapa cardul de sanatate mai injuram bine ca sefii sunt platiti bine :)

    • ipocrizia generală
      toată lumea înjură bugetarii, dar când le arăți salariile, brrrr,
      surpriză, nimeni nu vrea să muncească pe semințe

    • S-au marit salariile la medici de aproape s-a oprit hemoragia de medici care plecau din Romania (am auzit chiar de medici care vor sa revina acasa, din Franta, Belgia). Nu am auzit pe nimeni sa comenteze negativ ca medicii au ajuns la mii de euro pe luna salariu. Ba mai mult, dimpotriva, lumea sustine asta (banuiesc si cu gandul ca vor mai scadea pretentiile la spagi).
      Acum, sa vina Guvernul sa spuna: Tebuie 100-1.000-10.000 de IT buni, de top, la Fisc. Platim ca la Microsoft, cerem calitate ca la Microsoft.
      Ar comenta vreun contribuabil?
      Bani nu sunt? Sau nu sunt bani pentru salarii si ciordeli in acelasi timp?

  8. Cred ca este normal sa nu se poata telefonic. Daca sun eu sa inchid PFA-ul lui Zoso ?

    • Cum naiba in UK se putea telefonic acum 13 ani? Si aia nu lucreaza pe bani de seminte, cum lucram noi…

    • Problema este ca nu te poate identifica fizic, cum poti deschide/inchide PFA-uri fara a identifica ca cel ce vorbeste la telefon , este cel din documente ?

    • nu, la telefon nu, dar pe ZOOM da. Ca se uita la poza din buletin si la tine.

    • Cristian – foarte buna logica. Banca Transilvania, Revolut… site-urile de trading …multe care fac KYC… online… sau telefonic… oare cum ?

      intamplare simpla: am fost nevoit sa fac o plata cu cardul de vreo 25k si aveam limita la 5k. sunat la bt, in 3 minute s-au ridicat limitele si am facut plata. oare cum ?

    • In Uk au o gramada de filtre prin care trebuie sa treci( la telefon). Nu e nevoie de identificare vizuala.

  9. Cu ani in urma ajungeam destul de des, prin natura meseriei, in spatele ghiseelor sediului local ANAF. Pe langa muntii de dosare cu sina, calculatoare carora numai butonul de Turbo le lipsea, era printre putinele locuri in care putea a transpiratie, desi personalul era majoritar feminin, toate cu aere de doamne deranjate. Vesnic geamuri inchise, vesnic putoare. Nu imi inchipui ca in toate sucursalele pute, dar eu am ramas marcat de situatia zonala.

  10. „Stați liniștiți, am vorbit eu cu Cîțu. Până în iulie 2020 informatizează ANAF. Îl cred, cum să nu îl cred, doar e ministru de finanțe.”

  11. Mi-am facut firma in UK in cel mai simplu mod. Am gasit un site care apartinea unei firme care se ocupa de asa ceva. Am completat cateva detalii, cam 3 minute, am platit pana in 50 de lire si am fost sunat de un consilier care sa ma ajute. M-au intrebat daca doresc un contabil, mi-au gasit contabilul, roman si ala sa fie mai usor pentru mine, si m-au ajutat cu tot ce se poate. Imi spunea tipu asta ce sa fac si cum. Totul in aia 50 de lire. Firma de contabilitate, pe care o platesc lunar bineinteles, il plateste pe asta pentru ca le-a oferit un client, adica pe mine. Deasemenea in contractul cu acel consilier intra sediul social al firmei, un site cu host gratuit pentru primul an si apoi decid daca vreau sa continui cu ei, si voucher de la goagal sa imi fac reclama. Totul in jurul sumei de 50 de lire. Si firma asta mi-a fost facuta de ala in timp ce vizionam un serial pe laptop. Fara nici un fel de stres din partea mea, doar am raspuns la cateva mail-uri. Deasemenea nimeni nu m-a intrebat daca eu am ceva diplome in domeniul in care activeaza firma mea. Nimeni nu e interesat de aceste lucruri cat timp platesc taxe la stat.

    • Si ceea ce i-as recomanda lui Cristici este sa isi faca un LTD sa lucreze pe el si sa-si scoata banii pe dividende – dar tot nu scapa de drumul la ANAF ca sa isi poata activa contul online unde sa-si depuna declaratiile. Platesti ~10% la stat pentru dividendele incasate din strainatate.

  12. Eu mi-am facut cont la anaf si am platit si taxe la ei fara sa ma deplasez pana acolo facandu-mi cont online prin metoda „Identificare vizuala online” -> o sa-ti faca un meeting pe zoom la o anumita ora si data stabilita de tine..o sa-i arati la cel cu care ai meetingul buletinul prin webcam si aia e tot ;)

  13. Pleci de la premisa ca ei (ANAF) chiar ar vrea un site functional. Nu vor, din 2 motive:
    1. Toate rudele alea de care tu zici ca ii injura – nu ii injura, din contra, isi folosesc cunostintele din ANAF pentru a evita controale, legea, etc;
    2. Un site functional inseamna mai putini functionari la ANAF care sa mute o hartie din stanga in dreapta aceluiasi birou.

    • man, se ridica constant problema ca se vor face restructurari daca se digitalizeaza/eficientizeaza din procese. total neadevarat. oamenii aia ii pui frumusel la urmarit si investigat chestii, sa GANDEASCA si sa MUNCEASCA. mereu o sa fie lucruri de imbunatatit si de facut mai bine, nu trebuie dati afara cei care vor sa munceasca (si n-au de cine acum), trebuie date afara leprele ordinare si toti incompetentii.

    • @Noname – e chestie ciclica.
      In primul rand ca pentru romanu’ mediu, restructurare = concediere. Pentru ei automatizarea = dracul iar conceptul de reconversie profesionala la jumatatea vietii e echivalentul unei injuraturi de mama.
      In al doilea rand, vezi pct 1, aia care vrei tu sa munceasca si sa gandeasca la investigatii, vor trebui sa isi investigheze SI rudele, cunostinte, obligatii, etc.

    • @Noname, n-ai dreptate… nu o sa vezi niciodata o functionara de 50+ ani si 90 de kile pe teren la recuperat bani… astea sunt povesti. La toata lumea de la ANAF le convine situatia cu cat mai multe hartii si alte alea, ca se face uitata o hartie… se anuleaza datoriile. Pe ideea … eu n-am fost instiintat, eu n-am primit hartia aia, eu am fost la fisc si nu mi-au dat hartia aia… dupa care statul nu mai recupereaza nimic.

    • @Goldy – nu stiu cat ai lucrat tu in financiar, dar mersul pe teren e ceva de secolul trecut. nu ai nevoie sa mergi pe teren. e doar nevoie sa te uiti la cifre si la documente, pe care, lucrand, la ANAF, le ai deja.
      gigel ,ai firma de 3 ani, si esti pe minus, iar cheltuielile din contul personal la banca nu bat cu veniturile tale..hopa…ce avem noi aici?

      @PHNC – ai dreptate. asta mi-a scapat. vin si cu solutia salvatoare: 1 an , pentru toata lumea, ai timp sa declari toate veniturile si se vor fi impozita cu 1-3%..asa scoti banii nedeclarati, ii impozitezi la toti, aduci in legalitate and…it’s gone! esti la zi. se poate. doar ca ..nu se vrea.

  14. Sau iti faci SRL, angajezi contabila si ai scapat de toate astea.

    • sfatul asta nu il mai da nici macar celor mai aprigi dusmani ai tai

    • Detaliază, te rog.

    • Am SRL din 2012, nu stiu cum a reusit autorul sa se loveasca de toate astea.
      Eu habar n-am unde e ANAF-ul, exista firma de contabilitte pentru asta, nu e nevoie de Departament Financiar :)))

    • Habar n-am unde e ANAF, dar cum e posibil sa aiba cineva probleme cu ANAF, ca eu n-am. Nu stiu, nu cunosc, habar n-am unde e ANAF, dar nu stiu cum de aveți probleme.
      Ăsta e comentariul tău, corect?

      Nu știu cum de are probleme HORECA, ca eu mănânc la restaurant din când in cand si nu am vazut sa aiba probleme.

    • Mda, contabil care costa o poala de bani, o mie de stampile, facturi, semnaturi electronice si balarii. De 2 ani de cand mi-am facut SRL in State nu am nicio treaba, decat sa fac bani. Nu conteaza in ce cont intra, nu conteaza daca a scris clientul gresit ceva, nu conteaza nimic, sa calculez corect, sa pun in TurboTax (deocamdata prefer sa nu folosesc un CPA in tax season) si cam atat. Banii de la stat intra in 2-3 zile, banii de impozite (daca e cazul), pleaca in ziua pe care o decid eu, din cont.

      Nu stiu daca au ghisee, nu am niciun stres. Ma uit in urma la cei 12 ani de tinut SRL in Romania, cu incasari mult mai mici lunare, cu cheltuieli pe birocratia asta infecta mult mai mari. De stres nici nu mai zic, ca inca am cosmaruri ca nu am semnat corect chitantele sau facturile.

  15. cumpara-ti semnatura digitala (ex: de la digisign) si o sa scapi de o parte mare dintre probleme

  16. Ai deschis un subiect sensibil pentru mine. Atat de sensibil ca as putea injura fara sa ma repet 2 ore legat de statul roman si de toti plimbatorii de hartii nesimtiti. Momentan sunt mai suparat pe politie decat ANAF. Sa va fereasca bunul Dumnezeu sa aveti nevoie de ceva de la serviciul arme sau inmatriculari auto. E jale, jale, jale, jale, jale, jale, jale

    • Ce treabă ai tu la înmatriculări să zăpăcești oamenii de acolo? Nu poți să mergi la firmele lor de înmatriculări (ale soțiilor lor) și te rezolvă doamnele țac pac ? Și cu RAR și cu ce vrei tu.( Mașină adusă din Germania, RAR-peste 2 luni, Cori și Mery au rezolvat în două zile. Două maimuțe botoxate și seminalfabete, pline de aur de la turci și poște fake. )

    • Pe mine m-au lasat masca cei de la serviciul arme, atat de punctuali si atat de simplu a mers incat nu imi venea sa cred ca se poate si asa.

    • @Paco

      Pline de „poște fake”. AHAHAHAHAHAH!
      Nu stiu daca e typo sau intentionat, dar a iesit perfect :)

  17. Am facut cu confirmare la ghiseu. Pe google aparea program pana la 16. Mers la 14, ne pare rau, e doar pana la 13.30 :)
    Anulat cont, facut cu programare pe zoom. A treia zi dupa am primit invite la ora specificata, am intrat in call cu o doamna amabila, in 2 minute aveam si mail de confirmare. Dar intr-adevar e horror site-ul, e facut cu curul cap-coada. Nici in 2001 nu era asa un design invechit.
    Spor la depus declaratia cu PDF-ul inteligent, alta cacat. Iti recomand cu drag youtube.

  18. @Cristici – porcăria de site al ANAF-ului are de multe ori probleme cu cookies care se tot acumulează… și eu am pățit să scuipe erori aiurea și asta se întâmplă de ani buni – prima oară cred că am observat-o prin 2015 și de atunci tot mi se întâmplă să o întâlnesc.

    De obicei se întâmplă când vizitez multe pagini de pe site-ul lor în aceeași sesiune de browser (sesiune = timp de câteva ore/zile bune) și singura soluție este să șterg toate cookies pentru site-ul lor sau să închid și să repornesc browserul cu totul.

    Eroarea aia cu string index out of bounds cred că este cauzată de buffer-ul alocat pentru procesarea cookie-urilor, buffer care este prea mic față de volumul enorm al cookie-urilor setate de web application firewall ăla pe care îl au.

    Se vede treaba că nu au stat să testeze cum se comportă site-ul când acumulează cookies de browsing pe termen lung și se bazează pe faptul că se curăță singure fiindcă le-au setat să expire la finalul sesiunii de browsing – adică când utilizatorul închide TOATE ferestrele și tab-urile unui browser.

    WTF? cine mai închide de tot în ziua de azi un browser multi-threaded care merge bine și are zeci de tab-uri deschise?
    Windows 10, dacă nu îl reconfigurezi după instalare, face implicit hibernare când îi dai shutdown și la repornire a doua zi pornește exact de unde a rămas, inclusiv cu browserul deschis, fără să închidă sesiunea de browsing și deci fără să șteargă session cookies.

    Pentru mine soluția a fost să instalez o extensie de cookie management să pot șterge din doar 2-3 click-uri toate cookie-urile site-ului curent. (asta ca să nu stau să sap în configurarea browser-ului să le șterg manual de acolo după ce completez de mână domeniul pentru care trebuiesc șterse cookies)

  19. Dintre toti cititorii, are careva experienta cu firma si e-rezidenta fiscala in Lituania (ca la aia se poate totul online). Poti evita statul roman cu toate porcariile lui? de la ce cifra de afaceri, numar de angajati, profit, etc e rentabil. Intreb pentru un prieten :)

    • da si nu.

      rentabil e daca ai cel putin 50k/euro pe an. desi, dpdv am impozitelor si taxelor, stam mai bine. cu tot cu platit la un contabil.

  20. Vezi ca poate nu e nici un interval orar disponibil in ziua aleasa de tine
    Ia pune o zi lucratoare oarecare de prin Octombrie si vezi daca iti da pre disponibile.
    Daca asa e incarca 16.06, 17.06 si tot ada iei la rand zilele lucratoare pana gasesti.
    Incerc sa dau o posibila solutie, daca vrei sa rezolvi nu sa ne plangem pe aici

  21. Eu mi-am facut PFA, m-am dus la ANAF ca e nevoie sa fac ceva cont… aveam cont, dar mi-au zis ca trebuie pe PFA, am mers a vrut sa-mi faca doamna acolo cont… iar dupa ce s-a chinuit 5 minute cand a dat Submit, s-a inrosit la fata si mi-a zis… pai dumneavoastra aveti cont in „Spatiu virtual” =))) I-am zis ca exact asta am zis si eu, ca am cont si mi-ati zis ca e nevoie de altul pe PFA… la care imi spune „Am zis eu asta?” … ca la prosti.

  22. Și încă pe ce salarii babane își bat joc ăștia de la anaf de sclavetii care le varsă bani la buget…

  23. SRL, semnatura electronica, contabila, o singura am data fost la ANAF sa las formularul de inscriere in Spatiul Virtual.
    Da, contabila costa, dar o platesti lejer din diferenta de CASS chiar si la un venit brut cat minim pe economie. Nu ai sa dai 300 lei pe luna pt 5 facturi.
    Impozit pe venit si si dividende max. 8% (depinde ce mai iei pe firma) nu 10% ca la angajati si CAS gestionezi cum vrei tu, minim la stat pentru vechime restul investesti ca sa nu dai ca prostul zeci de mii de euro la stat ca sa o duci la limita subzistentei cand iesi la pensie.

  24. Financiarul ăla n-are chef de tine, că altfel te rezolva. Data viitoare când nu te descurci, în loc să scrii nșpe mii de caractere, dă un buzz pe net, că sigur găsești o persoană să te ajute (dacă tot nu te descurci, email me).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.