Povestea Rolling Stones, o carte scrisă de Ioan Big

Rolling Stones E o mare porcărie. Şi nu o spun după 300 de pagini, o spun după 100.
Ar trebui să o duc înapoi şi să îmi dea banii înapoi, plus o despăgubire pentru că a trebuit să mă chinui să descopăr ce a vrut acest nene să îmi istorisească.

Cartea e un fiasco editorial.
E neîngrijită, sunt enorm de multe greşeli de ortografie.
Multe nume sunt sublinitate aiurea şi fără nici un sens, doar de dragul de a folosi funcţia bold.
Firul evenimentelor porneşte uneori bine şi se termină în coadă de peşte. Sau trupa porneşte să înregistreze un album şi peste 3 luni termină alt album. Doar titlul diferă, dar ce contează asta?
Sunt multe elemente nedefinite, care apar brusc în carte, fără a fi explicate vreodată, pur şi simplu sunt aruncate acolo, ca să arate că autorul este informat. Cine sunt “Glimmer Twins”? De ce? Ce fac ei?
Numele persoanelor sunt schimbate după bunul plac. Ba e Keith Richard, ba e Keith Richards. La pagina 260 aflăm că a revenit la numele Richards, după ce în primele 50 ne spunea că refuzase să îşi spună Richard, ca să semene cu Cliff Richard. De-a lungul celor 200 de pagini, e scris cum îi vine la gura autorului.
Persistă foarte mult impresia că e ceva tradus în româneşte, prost.

Cum observau şi alţii, poate ar trebui să scrie cineva o carte despre Phoenix. Sau despre Iris. O carte frumoasă, cu 1-2 volume, nu foi volante cum scotea Iris acum câţiva ani sau povestiri de alcov, ca încercarea porno a lui Covaci.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. Cine e Ioan Big?

  00
 2. De aici ?i bancurile cu ma?ina rom?neasc? de taiat morcovii ?n 3.

  00
 3. Nu stiu cine e nenea ala, dar mie mi-ar fi frica sa ma apuc sa scriu o carte despre viata unor persoane sau istoria unei trupe, indiferent ce documentare as avea, fara sa-i fi cunoscut personal si sa fi avut relatii cu ei ani buni.

  In fine, poate aberez

  00
 4. Cum crezi ca ar fi cartea despre Phoenix, scrisa de Tandarica ? La fel :)

  00
 5. A mai scris si “Era punk”…

  00
 6. zoso, acum tu ce asteptari ai de la o carte despre o formatie mare scrisa de un roman care n-a stat nici macar o zi alaturi de formatie? ma intreb cine e de vina ca a dat banii pe asa ceva? aaaaaaaaaa………..tu??

  00
 7. Ai dreptate. Despre asta e vorba !! Cu biblioteca si internet, orice poate scrie despre Stones, Led Zep sau Pink Floyd. Dar daca nu ai fost cu ei nici macar la un party din ala despre care scrie in cartea lu’ Zoso luata de pe Amazon, degeaba :)

  00
 8. acum am vzut ce a scris pigbrother, care are perfecta dreptate. cum naiba sa scrii asa ceva cind nu stai cu aia, vb cu ei, etc, etc? zoso, chiar nu pot sa cred ca ai pus botul la asa ceva…

  00
 9. Defineste “are muzica in sange”. Ca imi scapa ceva…

  00
 10. Zoso.. Ioan Big e un tip care are muzica in sange…Am lucrat cu el mai demult sa iti spun ca visul lui era sa il aduca pe Eric Clapton in Romania. Ceea ce a si facut peste ani.( chiar a scris o carte si despre Clapton am impresia). Eu zic ca iti preda oricand istorie muzicala fiindca te cunosc si pe tine si pe el. Eu cred ca a depus destula munca de documentare pentru cartea aia. Nu as spune ca as cumpara-o fiindca nu ma pasioneaza insa chestiile pe care le remarci tu sunt niste mizilicuri. Daca iti ia cineva si site-ul tau la puricat iti garantez ca ar avea destule subiecte …Mai bine bucura-te ca exista si ca n-ai dat bani pe cartea aia si ca ai primit-o.

  00
 11. cine a zis ca n-am dat bani?

 12. Ioan BIG este unul dintre cei mai tari organizatori de evenimente din Romania. Show-uri adevarate. E in echipa Leo Burnett. Colectionar de musici bune, nebun dupa CLAPTON, un tip de la care ai ce invata. Daca ar fi sa faci un top cinci al celor mai competenti comentatori autohtoni de blues / rock / punk – Ioan BIG ar trebui nominalizat… Daca te straduiesti putin gasesti suficiente info despre I.B. Poate ar merita sa-l intrebi chiar pe el daca este multumit de modul cum a aparut cartea pe piata.

  00
 13. eh, astea-s detalii mah, zoso stie mai bine. daily bashing for fun and profit

  00
 14. Eu nu ma bag in disputa cu cine e Big si ce stie el sa organizeze,n-am citit nici cartea in discutie insa as remarca atat: sa fii colectionar de discuri, cunoscator in ale muzicii si in acelasi timp autor prost nu se exclud de loc.
  Faptul ca nea e in nustu ce echipa nu inseamna ca gata nu avem voie sa spunem ca nu ne-a placut cartea lui.

  Dar bre, ce ai cu cartea lui Covaci?ca eu unul m-am distrat teribil citind-o :D

  00
 15. matre, e posibil. si eu sunt mare fan zepp, asta nu inseamna ca ma apuc sa scriu carti. desi as putea.

  andrei, jet.

  sofistul, ba da, e misto, dar parca prea era covaci ala drept si bun si adevarat-graitor

 16. “jet, ma” e vorba unui prieten, cioara, care lucreaza tot pe linga tine cumva.

  00
 17. cartea lui covaci are parfum de phoenix. asta-i tot ce conteaza. ah, ce vremuri..

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.