Cont metal, rulaj de peste £100.000 anul trecut, clienți stabili cu plăți regulate. Primesc o plată de 4k de la unul din clienți pe 17 decembrie și Revolut îmi blochează toate serviciile, intru la suport, trimit factura, îmi scrie că în 24 de ore revine tot la normal. Nu s-a întâmplat. Îmi mai cer alte facturi, în condițiile în care prin august am mai făcut o dată treaba asta cu tot istoricul de anul ăsta. La un moment dat nu-mi mai răspunde nimeni, îmi tot spun că fac verificări. M-au tot amânat cu deblocarea contului, de fiecare dată încă 24-48 de ore.
Erau banii contractorilor acolo, plm, m-au înghesuit rău înainte de sărbători.
Am vorbit cu un avocat la începutul lui ianuarie și mi-a zis să le cer să-mi închidă contul, în felul asta sunt obligați să-mi vireze banii în altă bancă, asta în teorie.
Asta e tot ce răspunde suportul lor și închide chatul instant după ce dă răspunsul. Acum am făcut plângere la financial ombudsman (un fel de protecția consumatorului) și aștept să văd cum rezolv cu ei, intenționez să îi dau în judecată și să cer daune și tot.
Acum, eu simpatizez cu problema ta, dar aici se scrie fix de problemele astea de mai bine de un an. Care a fost logica, de aia tip Mie nu o sa mi se intample?
Nu exista logica multi nici nu au nevoie de revolut, dar faptul ca au o interfata super buna si totul este la vedere adica nu ai comisioane ascunse il face un produs bun.Daca bancile traditionale ar face o aplicatie cat de cat decenta as trece din nou la BCR sau ING.Dar au ramas cu 5 ani in urma.
Comentariu apreciat.16929
“ILLEGAL” am ras. ai facut un calcul, daca nu-ti mai dau astia nimic inapoi, ai iesit pe plus vs banca?
Comentariu apreciat.6643
@ mihail: ba, suntem in 2020, daca mai sunt idioti care cred ca “comisioane ascunse” atunci muie! ati semnat ca primarii hartiilea alea cand v-ati deschis cont, macar recunoasteti!
Indecis. Tu ce zici?144128
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Comentariu nasol. 108162
@mihail: bro, esti super cretin daca tu crezi ca revolut a aparut ca sa apere banii oamenilor vs banci. fara suparare!
Comentariu apreciat.28636
Ajută mult când cineva are o problemă serioasă, să vină cineva din exterior și să simpatizeze cu ea. Mai dă omul i dumă, zice un banc, problema se destinde și, brusc e mult mai ușor abordabilă. Propun înființarea unei noi titulaturi în nomenclator: gădilitor de probleme – transformă probleme serioase în glume.
Comentariu apreciat.789
@robert
Nu folosesc revolut nici nu admir cu nimic.
Dar băncile își rezervă dreptul de a modifica comisioanele când vor ele. Ce semnezi tu e doar așa să te simți tu bine.
Iar dacă le zici păi boss, hai să stabilim acum comisioanele și astea să rămână pe perioada contractului. O să râdă de tine și o să zică că astea sunt condițiile de la București, dacă accepți bine, dacă nu, nu.
Ce lipsește la noi e o legislație bine făcută. Corect că nu trebuie nici să semnezi ca primarul, dar ești obligat să faci cont la bancă și nici o bancă nu își taie singură craca de sub picioare dacă celelalte bănci nu o fac.
Ei anunță doar pe site și email că s-au modificat termenii și condițiile și dacă nu zici nimic se consideră acceptat.
Comentariu apreciat.5010
@Manu144x, băncile își rezervă dreptul de a schimba comisioanele pentru că pur și simplu condițiile economice în care își desfășoara activitatea și rulează contractul cu tine se modifică.
mai vine o criză, mai bagă guvernul niște taxe, mai modifică codurile (fiscal, de procedură fiscală, al muncii) din pix în mijlocul anului bugetar, mai bagă o criză politică care aruncă în aer cursul leului în raport cu orice, diverse.
sunt oameni care au cont la bcr sau mai știu eu ce bancă d-asta veche de prin ’90 și ceva și probabil vor mai avea în continuare.
da, sunt de acord cu tine că nu e tocmai ok să paseze clientului toate riscurile (financiar, valutar, etc), dar practic nu e posibil să-ți păstreze aceleași condiții (comisioane, dobânzi, etc) pe întreaga perioadă contractuală, în condițiile în care o astfel de perioadă poate dura și câteva zeci de ani.
Indecis. Tu ce zici?1029
Toate chestiile astea s-au intamplat peste ocean cu Paypal / Venmo / whatever si cu toate astea oamenii nu au invatat nimic. Cum sa rulezi 100k printr-un serviciu care NU e banca, nu are acreditari, etc? Clasic si cu … si cu sufletu-n rai.
Comentariu apreciat.16314
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Comentariu nasol. 27170
du-te ba cu shitcoinu tau…
Comentariu apreciat.908
>>Adios fiat money
Bitcoin e fiat money.
Comentariu apreciat.4611
Am rulat mult peste 100K prin PayPal de 15 ani sau de cand am contul acolo. Care e faza? Retragi banii in contul bancii tale, nu lasi sume mai mari de cateva sute de dolari. Adevarat e ca si astia sunt niste cretini (PayPal adica), dar am avut parte de un serviciu clienti destul de OK. Nu ideal, dar decent.
@DarthCoin
Cartofii , tot cu bitcoint ii cumperi?
Comentariu apreciat.513
sa ridice mouse-ul toti cei care cred ca autorul si-a asumat niste riscuri inutile apeland la un neobank, asta avand in vedere si volum de tranzactii pe care afirma ca il face.
Comentariu apreciat.41612
Asa se strang banii, lucrand cu o pseudobanca ruseasca.
Comentariu apreciat.845
Asa se strang banii, dar nu la tine.
Comentariu apreciat.495
Nu e neobank, e un fintech pur și simplu.
Practic tu pui banii într-un cont la o firmă, iar firma aia ține un ledger cu ai cui sunt banii din conturi.
Atâta tot. Restul sunt detalii nesemnificative.
Comentariu apreciat.386
@manu: “Kunal Chatterjee, Visa Country Manager for Singapore and Brunei at the launch: “Revolut is the first n͟e͟o͟b͟a͟n͟k͟ that Visa is partnering in Singapore to issue a multi-currency travel debit card.””. Suna-l te rog pe Kunal si zi-i ca a fost pacalit , Revolut nu e neobank…
Comentariu apreciat.315
Trebuie sa fii idiot ca persoana juridica sa nu lucrezi cu o banca, si sa alegi un fintech, neobank, crypto, etc. Doar dacă… Intenționezi faci evaziune la greu, situație în care, astea sunt riscurile. Când furi, e bine sa te pregătești pt situația în care cei prin care iti rulezi banii negrii te vor fura pe tine.
213idee de campanie pentru influenceri ” Un client revolut a economisit 7000 de lire intr-o luna”.
Comentariu apreciat.2204
Hai mă, ce naiba! Se mai folosesc si rusii cateva luni de bani voștri, ce mare brânză! 7000 de lire, 3 luni. Ne luăm din asta?
La noi lumea are probleme mai grave. Scumpeste Telekom abonamentul cu 2 lei, site-ul ING-ul a fost blocat 10 minute, nu merge netu la Digi prin tara, si voi vă luați că vă blochează banii Revolut?
Comentariu apreciat.1989
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Comentariu nasol. 1347
@S, da, ai dreptate domnu comunist, sunt inregistrati din ue, ca si cum tu daca te duci in franta devii instant francez, si nici de bani nu se pot folosi ca le e frica de baubau, pardon va dati seama ce patesc daca ii blocheaza contu lui John Wick??
Comentariu apreciat.324
@Nix: așa-i că ai fost la protestul împotriva tehnologiei 5G?
716punKreas de acum o sa-ti spun dr holmes, abilitatea ta de deductie e ‘out of this world’🤣
81@NIX
45Revolut e înființat în UE, nu “s-a dus” acolo.
Nu se pot folosi, cauta ce înseamnă ring fenced.
Habar nu aveți de nimic.
Da, se vorbeste peste tot ca revolut face faze din astea. Dar atitudinea “Asa iti trebuie ca folosesti revolut, fraiere!” nu e cea corecta.
Revolut ofera un serviciu financiar, ca multe alte companii. Faptul ca blocheaza banii (si fac pariu ca ii tin la banci reale, unde primesc si dobanda) e o magarie. Si trebuie fie sa plateasca amenzi si despagubiri grase pana se invata ei minte, fie sa dispara. Simplu.
De-asta exista legi. Sa poti folosi servicii/produse fara teama ca intr-o zi ti se intampla ceva de genul.
Revolut este un produs legal, pe cand voi il comparati cu schimbatul valutei la un baiat de la coltul strazii.
Comentariu apreciat.13315
Cine sa amendeze Revolut?
Nu are inca acreditare bancara, asa ca nu se aplica nici o lege din domeniu, nu o sa-i inchida nimeni.
Indecis. Tu ce zici?1527
Adica faptul ca imi tin blocati niste bani cat vor ei e perfect legal? Ma indoiesc.
Comentariu apreciat.317
Cine iti tine blocati banii? Asta e intrebarea :))!
Cand iti pui banii pe revolut stii unde ii pui? Traim zilele in care cu un logo frumos vine unu si ne fute femeile in dormitor!
Hai sa revedem idiocracy!
Comentariu apreciat.534
@andrei g
Au licență bancara. Și chiar dacă nu au, băncile centrale și alte autorități de supraveghere financiara controlează orice societate financiara.
Pana și amaneturile sunt reglementate și controlate de băncile centrale. Credeți că revolut a găsit el un vid de reglementare? Fiți serioși.
Cine știe cu ce teroriști/traficanți e suspectat ca face afaceri guest autor-ul. Și mai e o reglementare, și la banci: când ești pus pe lista neagra în legătură cu spălarea de bani, băncile nu au voie sa te anunțe de chestia asta decât de la un anumit punct. Probabil încă nu a ajuns la punctul ala.
Comentariu apreciat.478
aparent au o licenta bancara de la banca centrala europeana.
123@Andrei G: Pe teritoriul UE functioneaza ca un fintech in UK cu reglementari calumea (nu ca cele romanesti).
Are si acreditare bancara in Lituania (parca) dar nu se foloseste inca de ea probabil tocmai sa nu o piarda daca i se prea multe plangeri de genul.
Atata timp cat nu intra-n faliment banii de la ei se recupereaza, dar e o chestie de timp (care, in cazuri ca astea spuse de autor, te cam fut).. Risca si amenzi, nu-i problema, da’ mnah… Aparent nu s-au adunat suficiente plangeri (chiar daca din ce am inteles ombudsman are cele mai multe plangeri la adresa lor)
10Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Comentariu nasol. 51110
Guest author Dragoș Bucur.
Comentariu apreciat.1791
Rulaj de 100 mii euro dar folosim revolut, dragut. Revolutul e un card simpatic pentru plati mici, nu pentru a sustine o afacere.
Iti urez succes cu datul in judecata, probabil o sa castigu daro sa te coste timp si bani. Pana atunci sa vezi ce distractiv o sa fie pana o sa schimbe clientii contul in care iti fac plata.
Comentariu apreciat.1498
Exact pentru asta mi-am deschis si eu contul de Revolut, pentru plati mici.
De exemplu achizitiile de pe Aliexpress si alte site-uri similare.
Comentariu apreciat.513
Am avut și eu problema asta, dar cu o sumă de câteva sute blocată, bani de chirie.
Ombudsman o să te tărăgăne și ei, au oricum 12 săptămâni termen de soluționare. Mai poți să le faci o “reclamație” pe e-mail. Eu am trimis cu un mail tracker și au deschis de vreo câteva ori mailul în aceeași zi prin US, după ajunsese prin Polonia treaba.
E destul de shady sistemul lor. Acum, după ce am scos alea câteva sute, îmi cereau facturi de firmă sau hârtii de la ANAF, ca să îmi lase contul în pace.
Da, am mai citit și eu pe twitter legat de chestia cu avocatul, chiar cineva, printr-un avocat făcuse un format tip de reclamație și mă gândeam să le-o trimit și eu, dar între timp deblocaseră contul. Și țineam neapărat să îmi descarc și extrasele de cont înainte să mă lase fără acces.
A, la un moment dat îmi dăduseră block pe twitter (încă sunt blocat), că mă băgam în conversații unde și alții aveau aceeași problemă.
Ține-te de capul lor cu mailuri, scrisoare de la avocat sau ce ai la îndemână.
Spor
Comentariu apreciat.844
De fapt voi sunteți shady pt ei, asta e chestia.
Comentariu apreciat.349
Am 2000 de euro blocati la ING Romania de 2 luni pentru ca idiotii nu pot sa-mi treaca homebank-ul de pe digipass pe parola/SMS si-si dau cu stangul in dreptul.
Tin minte acum vreo 10 ani ING era printre cele ai smechere banci din Ro, azi e o ruina de incompetenta.
Comentariu apreciat.12935
Subscriu. Am intampinat o situatie similara o suma ceva mai mare blocata 3 saptamani de ING pentru a demonsta provenineta.
Comentariu apreciat.416
Eu sunt la al 6 lea apel la call center si al 4 lea e-mail scris. I-am amenintat inclusiv ca depun plangere la protectia consumatorului si ca-mi iau avocat pentru ca nu sunt lasat sa-mi accesez banii vreme de 2 luni. Noroc ca nu stau in banii aia si ca-i folosesc pentru tranzactii in lei insa ce naiba faceam daca trebuia sa platesc chiria si de mancare din ei?
de exemplu mi-au cerut niste documente pentru updatarea datelor personale care documentele pot fi trimise doar prin home bank, cand le-am zis ca nu pot accesa homebank-ul pentru ca nu mai am baterie in digipass si nici nu pot ajunge la sucursala din Ro au zis sa le trimit pe mail la contact@ in atentia “domnisoarei” ceea ce am si facut imediat ce am incheiat telefonul ca sa descopar peste 2 saptamani cand am sunat iar ca abia “ieri” au primit documentele de la mine….al dracu e’mail are 2 saptamani intarziere.
Comentariu apreciat.5111
Asa este. De cand au dat afara bruma de angajati care mai stiau cate ceva ING a devenit o jena nationala.
Comentariu apreciat.594
“Tin minte acum vreo 10 ani ING era printre cele ai smechere banci din Ro, azi e o ruina de incompetenta.”
Pe vremea crizei economice? Inseamna ca nu e asa cum spui.
“De cand au dat afara bruma de angajati care mai stiau cate ceva ING a devenit o jena nationala.”
Lasa, au sediu nou, ce stii tu.
154Si “jena nationala”, ce expresie e asta? ING e banca olandeza.
@Phaff, ce legatura are criza cu serviciile ING? eu mi-am deschis cont la ei in 2007 si am luat un credit pentru nevoi prin 2008. Mi s-au parut exceptionali dar pe vremea aia banii se dadeau usor, credite toxice la greu, nimeni nu analiza pe bune dosarele insa macar erau printre primii cu self banking, homebank, digipass. la call center se rezolva imediat orice problema.
86Fata de ce povesti mai auzeam pe la alte banci, eu eram mega multumit.
Dupa criza au dat afara si au inchis sucursale.
Nu stiam insa ca si aia care au mai ramas sunt atat de praf.
Digipass in 2019…the shit!
Indecis. Tu ce zici?2010
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Comentariu nasol. 641
Eu nu as permite functionarea unei companii ce implică orice fel de transfer de bani fara sa existe un birou undeva în țară si un suport telefonic macar 12 ore pe zi. Stiu ca asta cu interzicerile e o panta periculoasa, ca intr-o zi se poate trezi unul ca nu mai vrea poze cu pisiicute, dar sunt satul de fel de fel de servicii ce iti iau banii si apoi fac cu bolta pe tine, raspunzamdu-ti dupa 3 luni cu un citat din manual ce n-are nici o legatura cu problema ta.
Si aici includ si companii precum Google, Facebook, samd, companii la care daca te lovesti de o problema nu te ajuta nimeni desi tu ai poate mii de euro platiti pe campanii.
Comentariu apreciat.3414
Succes cu asta, tu uiti ca suntem tara pigmeica
85Unicorn financiar lansat in UK, finantat cu bani (murdari probabil) rusesti, cu licenta in Lituania.
CE POATE SA MEARGA PROST?!?!?!!
Comentariu apreciat.21012
Da, Revolut este o idee buna, aplica prost, pt ca ieftin si bun sigur nu exista, dar se dovedeste ca poate exista si prost platit!
Am Revolut de cand in Romania nu se auzise decat pe la colturi, DAR il folosesc punctual si limitat.
1. Adaug lei, schimb in valuta dorita (ex GBP, EUR, USD) si imediat fac cumparatura online.
2. Are varduri virtuale, pe care le folosesc din plin, adica le sterg din cand in cand si generez unele noi, ca sa limitez numarul de surprize.
3. Nu am mai mult de 100 EUR pe el!
Nu inteleg de ce sa lucrezi cu ei, mai ales la nivel de afacere.
Comentariu apreciat.1433
O întrebare de bun simț ar fi ”ce înseamnă că-ți verifică contul?”. Ok, le trimiți facturi, contracte, însă asta nu înseamnă cu alea sunt și autentice. Bănuiesc că nu te aștepți să cadă în cur de fericire când văd un scan cu două semnături. Probabil că vor lua legătura cu autoritățile din țările respective să vadă: firmele/oamenii ăia există? Nu-s pe vreo listă neagră? Crezi că asta se rezolvă instant? Păi dacă sună la ANAF, s-a terminat, le dau ăia vreun termen legal de răspuns de 30 de zile care se face vreo 45 și s-a terminat.
Oricum, nu-s în barca cu ”Revolut e dracu gol, rușii, bubulii, etc.”, dar să rulezi asemenea sume prin ei e … riscant, asta ca să nu spun inconștiență. Așa și eu bag sume mici, și le trag rapid. Dacă blochează și durează două luni să verifice măcar nu bag pâine și cartofi toată perioada aia.
Comentariu apreciat.1034
Revolut business sau consumer?
184E clar ca e consumer doar nu exista cont metal pe business.
Comentariu apreciat.381
Adica folosim un cont personal, fie el si premium pentru platile firmei si ne miram dupa de ce e blocat contul si tranzactiile verificate.
201Asta cand Revolut are si un cont pentru firme si plati de la “contractori”, dar na, ala e mai scump, de ce sa nu facem noi o smecherie.
De mirare ca nu a fost blocat mai devreme din moment ce era folosit pentru activitatea firmei, e plin netul de povestiri cu aceeasi tema.
Deznodamantul va fi inchiderea contului si returnarea banilor peste 3-4 luni de la blocare si un fost client mai atent la utilizarea fintechurilor consumer pentru activitati corporate.
Considera-l o experienta de viata, la fel ca un joc de alba-neagra jucat intr-o parcare de tiruri in Ungaria.
Pentru cei care incarca doar sume pentru platile in concediu, cumparaturi pe siteuri de afara sau isi platesc ratele la credit nu va fi nicio schimbare.
Cam despre asta vorbim
Recent am avut o discutie cu cineva care nu reusea sa extraga informatiile necesare din Revolut pentru a le trimite la contabilitate. Evident ca Revolut business ofera aceste features si altele, printre care si suport prioritar pentru astfel de “business emergencies”.
Insa Revolut Business costa.
40Pentru plati ocazionale cred ca e ok-ish dar sa te bazezi pe el ca si cont de business…not a good idea.
Comentariu apreciat.4317
Du-te-n pula mea cu romgleza ta
Indecis. Tu ce zici?7875
asta e sefa pa Romania la Revolut https://www.facebook.com/irinanicoleta.scarlat
Sunt sigur ca un share cu articolul sic ateva comentarii la ea pe pagina o sa ii starneasca interesul. Macar sa primesti un raspuns cu CAND sa nu te tina asa.
Bafta
Comentariu apreciat.273
nu am rezidenta fiscala in Romania, nu stiu daca are treaba
810doamna reprezinta firma Revolut in romania indiferent de rezidenta ta fiscala.
245Ea are sa ne dea noua explicatii pentru ca noi suntem clientii lor sivrem sa stim daca exploseaza buba sau…
Ea tre sa vina sa ne explice si sa ne calmeze, sau macar sa faca pe mesagerul.
Fazele astea imi aduc aminte de distribuitorul român de presa RODIPET. *pour les connaisseurs
Comentariu apreciat.284
Ce vremuri…
30Guest_author, am patit situatia povestita de tine cu o suma similara la ING dar si cu Revolut la o suma ceva mai mica. Cu Revolut, din fericire pentru mine, s-a rezolvat ceva mai rapid. La fel ca tine, cont Metal, transfer facut pe baza unei facturi.
Solutia a fost sa trec la business account. Evident ca acesta vine la packet cu ceva comisioane specifice. Am constatat ca poate fi in continuare avantajos folosirea contului Revolut daca tranzactionezi in diferite valute.
Inainte de a apela la un avocat si a cheltui niste bani in aceasta directie, citeste cu atentie termenii si conditiile de utilizare a contului Metal. Vei gasi ca acesta este un cont de uz personal si nu in scop de business. Probabil daca ai fi putut justifica tranzactia ca activitate personala (vanzare bun/terene pe olx sau ceva de genu), ti-ar fi deblocat suma imediat.
Am cunostinte care au tranzactionat prin revolut si vanzarea unui apartament. Preventiv, au contactat suport de la Revolut si au intrebat daca pot efectua tranzactia, aceasta desfasurandu-se ulterior fara probleme. Poate suna stupid dar au castigat vreo 3000E la diferenta de curs.
Stiu ca Buhnici a avut la un moment dat un interviu la IceeFest cu marketing officer-ul- lor – Chad West discutand despre expansiunea pe Romania. Daca ai ales sa postezi aici patania si cauti o rezolvare in mediul online ai putea incerca si cu un mesaj catre tip sau un tweet.
Comentariu apreciat.781
Acum pe Revolut, pt 100000 eur, primesti 478.000 lei.
La Banca Transilvania, primesti 475.300 lei.
Diferenta 2700 lei, aproximativ 570 eur.
Ca sa nu mai zic, ca de cativa ani, Unicredit are Genius Cont unde poti schimba EUR intre 13:30 si 14:30 la cursul BNR.
Iar in afara orelor FOREX, cursul valutar la Revolut e mai prost ca la orice banca.
Indecis. Tu ce zici?2139
Am cautat de curiozitate joburi la Revolut pe Linkedin cu limba romana. Sa vad unde au call center-ul. E in Porto, si sunt vreo 3 joburi pe limba romana. Dupa am cautat ce pozitii mai au si…..la cat de multe sunt, ori acum deschid call center-ul, ori dau salarii de kkt si le pleaca oamenii.
152E ft bun revolut pt sume mici / schimb valutar, vrei sa cumperi de pe un site dubios – bagi revolut , faci comanda la birou pt 7 insi – primesti banii pe revolut de la fiecare … dar ceva in genu sa tii pe el un 1000 lei in caz de probleme sa nu plangi dupa ei
131Revolut a fost și încă este folosit de mulți ca un instrument pentru tranzacții dubioase, evitarea plății taxelor etc. . Ei știau asta, dar nu le păsa atât timp cât lumea le folosea aplicația.
Problema a apărut când au vrut să aibă licență bancară și li s-a spus că trebuie să rezolve problemele de mai sus. Au început să blocheze conturi în stânga și-n dreapta dacă se bănuiește ca se întâmplă ceva ilegal. De exemplu dacă dacă cineva ți-a trimis bani și persoana respectivă la rândul ei a primit de la cineva dubios, ai mari șanse sa ți se blocheze contul (chiar dacă nu ai nici o legătură). Teoretic ar trebui să verifice și să deblocheze contul repede, dar sunt foarte depășiți.
Ai văzut atâtea postări cu utilizatori care se plâng, știai că serviciul nu este matur și tot ai riscat cu banii contractorilor. O firma serioasă nu ține banii angajaților/colaboratorilor pe Revolut, fără supărare.
E destul de ok serviciul, dar țin maxim 300€, pentru că sunt conștient că pot avea contul blocat oricând, fără motiv.
Comentariu apreciat.566
Babaeti, romanii s-au fript o data cu tezaurul dat la revolut varianta tarul nicolae. Mai stie careva ce s-a intamplat cu banii aia? Si acuma, o echipa relevanta de rusi investigheaza.
Si unii dintre noi nici acum nu s-au invatat minte.
Comentariu apreciat.3613
Mama ce sume plimba lumea prin rev, eu il foloseam sa schimb bani si sa comand pe net cu un card virtual. In ultimul timp nu prea imi mai vine sa folosesc revolut ca nu vreau sa ma trezesc cu banii blocati aiurea. Oricum pt firma nu inteleg dc ai folosii rev.
245unul din motive ar fi schimbul valutar. inchipuieti ca ING iti ia 1% comision cand schimbi din eur in ron sau invers, si asta dupa negociere. la sume mari se simte.
94apoi comisioanele bancare pentru transferuri non SEPA, comisioanele swift nu sunt foarte mici.
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Comentariu nasol. 3574
Sincer, te-as pune in vitrina in muzeu.
Indecis. Tu ce zici?2115
Tipul asta de oameni (@dan) ii mai vezi la stiri cand reclama cu lacrimi in ochisori ca li s-a furat portofelul cu 10000 EUR (sau si mai rau sume gen 60000 EUR , banii pentru apartament cu care tocmai se duceau la notar ca n-au avut incredere in banci ca sunt niste hoti toti)
Banuti lor munciti, toata munca lor din ultimul an/ani dusa pe apa sambetei din cauza unei clipe de neatentie, unde e politia, de ce nu face nimic politia, etc etc…. stiti discursul probabil
A, sa nu ii uitam nici pe meseriasii carora li se fura masina de 50k+ EUR prin Bulgaria de obicei, fara CASCO bineinteles ca deh astia de la asigurari sunt niste hoti toti. Mai bine nu dai nimic si o faci tu in service la niste baieti daca ai probleme iar de furat sigur nu are cum sa li se intample lor, doar fraierii patesc din astea. :)))
Indecis. Tu ce zici?2418
Raducu, stai linistit. N am patit pana la aproape 40 de ani, slabe sanse pe viitor. Am fost in kkturi si probleme in afara tarii unde doar cu/din cauza cashului m am descurcat….
235Tu esti tipul ala de oameni pe care ii vezi la stiri ca nu isi pot accesa banii lor munciti de pe card pentru ca netul nu merge sau a picat sistemul bancii x ???? Cand esti in concediu si ai doar 20 de euro cash in buzunar…🤦♂️
O zi buna sa ai
Neah, eu sunt tipul care in concediu isi ia banii si cash si pe card in proportii aprox egale (adica nu doar 20 eur cash cum ar crede unii)
83Banii de pe card ii am si pe aia impartiti intre doua carduri de la banci diferite, dar astea sunt detalii deja.
@Dan tu esti in cealalta extrema fata de cei care platesc cu cardul o guma. Nu e prea responsabil sa ai toti banii cash la fel cum nu e responsabil sa nu ai macar 100 de lei, marunt, la tine. Sunt situatii si situatii, cand iesi in oras cu prietenii e bine sa ai cash dar cand te duci la cumparaturi e mai convenabil sa platesti cu cardul. Ideea e sa folosesti metoda de plata care iti face tie viata mai usoara chiar daca asta inseamna ca trebuie sa treci peste incapatanarea initiala.
602017 – fix la fel s-a intamplat, fix in aceeasi perioada eram in vacanta in SUA am ramas fara un ban timp de 2 zile. Relativ au deblocat repede. Revenit in Romania au blocat contul si mi-au “suge”rat sa trec pe Business – am facut pasul asta intre primii si ala a mers ca uns pana in august 2019 cand au inceput sa ceara facturi si provenienta banilor – le-am dat contul a ramas in verificari de atunci dar nu am probleme deloc la incasari + trimiteri.
BTW eu tot metal aveam atunci cand s-a intamplat asta pe ala personal – e NUL.
Comentariu apreciat.210
oare bancile din ro sau din alta tara europeana te lasa sa tranzactionezi banii firmei printr-un cont personal?
Comentariu apreciat.391
Exact
110“sau din alta tara”
In UK (si America, pe vertical vazut), se pare ca da.
https://support.freeagent.com/hc/en-gb/articles/115001222604-Entering-money-in-and-out-of-the-business-sole-trader-or-partner-
Problema celui ce a scris textul e ca nu vrea sa plateasca taxe & impozite. De aia are probleme si de-aia foloseste serviciile rusilor.
120Și surpriza, nefiind rusesc totusi, îi cer acte.
30In UK da. Am cont personal de 8 ani si toti banii din business se tranzactioneaza prin contul ala personal. Plati de la firme din UK/US, plati catre freelanceri din India, Filipine, Pakistan, Romania.
50Absolut nicio problema in 8 ani.
Regula nr1, nu faci afaceri cu rusii si pseudo bancile lor.
Indecis. Tu ce zici?1619
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. O mica clarificare, entitatea juridica pe care o am pe contul Revolut personal este “self-employed” aka. “Sole-trader” – in UK nu exista nicio lege care sa imi ingradeasca dreptul de a folosi contul personal pentru a face plati catre servicii(SaaS, achizitii de orice) fel si contractori. Contul de firma il am cu o banca clasica, care nu mi-a cerut niciodata absolut nimic. Pentru self employed folosesc absolut toate conturile personale.
197Hmm, interesant asta cu folositul de conturi personale pentru self-employed. Pare foarte riscant, pentru ca potentialii creditori, vor putea cere banii din contul asociat PFA-ului, se duce pe apa sambetei protectia oferita de s.r.l/LLC ( raspunderea limitata), nu ?
201Verifica termenii si serviciile. Incarca NiNo Si eventual mergi la sediul lor. O sa il deblocheze, o sa poti sa folosesti banii, dar … o sa fii limitat ca personal user. Treci pe business / platesti mai mult decat pe metal sau foloseste alternativa N26
101daca esti in aceasta categorie, nu exista separatie patrimoniala si poti fi executat oricand din patrimoniul personal, deci indiferent cate si ce fel de conturi bancare detii.
171Sunt constient si imi asum dezavantajele si raspunderea, fac trickul asta pentru a putea produce niste cheltuieli suplimentare, prefer sa fac achizitii decat sa platesc taxe si atunci redirectionez o parte din flow pe self employed.
322“prefer sa fac achizitii decat sa platesc taxe”
Comentariu apreciat.320
Total adevarat din punct-ul de vedere al HMRC-ului(ANAF din UK), insa Revolut considera transactia self-employed ca fiind non-personala. Sucks, dar e mentionat in T&C contului de business.
140Așa-i când te crezi mai deștept decât sistemul. Plătește taxele și taci.
91nu stiu daca ajuta, dar stiu ca in trecut mergea sa-i scoti cash.
01Buna.ai reusit sa-ti recuperezi banii pana la urma?dacă da ….cam cât a durat procesul?multumesc
00Vorba lu’ nea Costel, drojdier pe TNB: Dă-vă-n pula mea cu Revolutu’ vostru!
Comentariu apreciat.5111
stiti ca a intrat bank of china in ro. astept cu nerabdare creditele in Yuan renminbi
177Robert, esti din Iasi?
06nu nu
01i’m gonna let you finish but sa fac si obligatoria gluma de saraci:
Imi doresc sa am si eu problema asta cu 7000 de lire ca asta ar insemna ca am 7000 de lire.
Comentariu apreciat.525
\_(ツ)_/ – si cu sula in cur si cu sufletul in rai.
98L-am vazut pe Putin cu un costum nou, parea ceva pe la 7000 de coco.
Comentariu apreciat.765
Pe de alta parte Unicredit a decis ca nu mai accepta sa faca plati catre Amazon, inclusiv AWS. De ceva timp …
102Ai primit raspuns oficial ca nu mai accepta sa faca astfel de plati?
62Dap. La telefon de la agenta.
31e nasol ma ca au patroni rusi
109si pe mutu l-au facut cand era la chelski
Deci nu există unicorni, știam asta.
1016Sper să vă recuperați banii cât mai repede, dar chiar dacă nu rămâneți cu pierdere materială, stresul, timpul pierdut etc este o mare pierdere în general. Stresul = sănătate pusă în pericol, timp pierdut = bani pierduți. Nu cred că merită, orice economie s-a făcut o perioadă. Desigur că suntem tentați de anumite ”oportunități” dar la final nu prea sunt, dacă tragem linie. Și pierdem timpul (cea mai prețioasă resursă) degeaba. Mai bine plătim niște bani din start și alegem un serviciu sigur. Părerea mea.
Observ ca foarte multe comentarii pornesc de la premisa ca Revolut nu are licenta bancara.
E fals!. Revolut are licenta bancara in Lituania ( au primit-o anul trecut). Deci, Revolut are acelasi statut in UE precum BCR, ING, etc.
Verificarile pe care le fac au legatura cu 2 lucruri :
1. Noua directiva europeana in materie de spalare de bani ( care te obliga sa faci niste pasi mai concreti/ practici) – > Bancile romanesti te cheama/suna/e-mail sa confirmi datele personale
2. Raportarile Anacredit/ dosar electronic Lituania care obliga bancile ( din Lituania), peste un anumit plafon sa trimita foarte multe date relative la tranzactii.
Informatiile acestea le am pentru ca lucrez pentru Providerul de Software de raportare reglementata a Revolut, si Providerul de Software pentru culegerea datelor de la Banci din Lituania.
https://www.fintechfutures.com/2019/11/why-has-lithuania-become-a-key-destination-for-licensing-in-europe/
Nu am Revolut. Are sotia si il folosim exact pt plati mici.
Comentariu apreciat.3510
Da boss, toate cunoscute. Diferenta e ca la o banca daca ai problema ai nr. de telefon si sucursala, si stii cui sa te adresezi pt probleme (btw nu OPC).
La astia ai un chat cu Amin din Delhi, “duamne ajuta”.
Pana una alta trebuie sa fii foarte pornit sau deschis la nou sa rulezi atata banet printr-o plaforma care iti poate fute firma peste noapte. Pron si atat.
173Au licență bancara dar încă nu sunt banca (nu iau depozite).
31Pai daca au licenta bancara in Lituania si tu nu esti multumit de ei, logic te adresezi autoritatilor din Lituatia , care ( din proprie experienta) vb foarte bine si engleza.
102Nu știu ce au, sau nu, dar ei NU sunt banca.
22Ei mi-au spus, astăzi, pe chat. https://m.imgur.com/a/J4sxRBU
Asta după ce mi s-a debitat suma de 180 lei de pe cont, eu având doar 2 lei, rezultând un sold de -178 lei.
Este cel mai frumos articol de tipul “nu caut nimic, doar ma laud” din ultima vreme
Felicitari autorului pentru metal & rulaj, la mai mare!
Comentariu apreciat.312
rulajul financiar al firmei printr-o institutie financiara NEbancara ruseasca. de ce? erau in vacanta clanul camatarilor?
si mai era cineva care zicea ca daca bancile erau ok-ish revolut nu exista. daca bancile erau perfecte, ba, da’ perfecte, revolut, si alte mandravele d-astea financiare, ar fi existat in continuare, pentru ca mama… smecherilor e mereu gravida. “stiu eu pe cineva”. si evident, acum 25 de ani, autorul ar fi fost gramada la cluj, la nea stoica.
oricum, asa ca imagine plastica, vedeti ca casele de pe coasta de azur si cluburile din premier league nu se tin cu bani din sapat santuri.
1112Nu e ruseasca. Poți sa faci diferența între o societate ruseasca și niște persoane fizice de origine rusa?
914S,
Tu probabil crezi ca ING Romania e “banca romaneasca”, nu-i asa?
223si Chelsea e club rusesc, Manchester City arabesc si ManU american.
142joaca in premiere league intr-un fel de student exchange program obtinut pe baza unei licente din Lituania semnata de Mircea Sandu si Mitica Dragomir
S, litvinenko, skripal, glushkov. Literal primele 3 rezultate in google. 3 rusi care renuntasera la rusia. Pacat ca rusia nu renuntase la ei. Radem, glumim, da’ nu parasim incinta.
32părăsești rusia, dar nu ieși din curte, că mori.
@phaff
11Ing nu, dar Raiffeisen sau unicredit, da.
Desi și ING Bank nv Amsterdam sucursala București trebuie sa opereze și după legile și reglementările din România care se aplica sucursalelor băncilor străine.
Daca Ing din Olanda ar avea patron persoana fizica mexicana, ai zice ca e firma olandeza sau mexicana?
Daca un srl la care lucrezi are patron sirian, e firma siriana sau românească? În plm, de aia trebuie educație financiara și economica încă din școală primara.
S :)))) exact. in londra e un srl. cu nimic diferit de maricica srl de la vascauti. functioneaza acolo in afara cadrului legal impus bancilor si altor institutii financiare, si cum zici e un LTD. cu tot ce implica asta. ah, si-au luat licenta bancara in lituania. asta e un fel de diploma de neurochirurg la spiru haret. au luat-o acolo ca sa is poata face legal reclama ca sunt banca in cadrul ue. in rest… ce vrei mai mult pentru a dovedi metodele rusesti decat exact asta, ltd in londra, licenta la vilnius… de ce nu si-au luat licenta in londra?
50Ba funcționează în cadrul legal impus altor instituții financiare. Băncile centrale se ocupa și de srl-urile din domeniu, cum ziceam ca pana și de amaneturi.
12Si licența aia bancara e a băncii centrale europene, prin intermediul celei din Lituania. Unde se dau mai ușor decât oriunde în UE, dar tot trebuie sa respecte reglementari UE. Abia la partea unde astea lasă mana libera băncilor centrale locale Lituania e cea mai soft.
https://imgur.com/gallery/DM9InVi
010Eu stau mai mult in afara tarii, calatorii, combinatii, smenuri etc. Niste amici imi tot recomandau acest revolut. M-am informat si nu mi s-a parut de incredere. Filozofia mea in viata a fost mereu, nu ma imbogatesc cu aia 20 lei pe luna din comisioane pe care le-as plati la o banca normala. Aceste personaje de care va zic, ies din tara o data la cativa ani, sau o data pe ani fie. Se bucura de faptul ca nu platesc acei cativa lei in plus fata de tranzactiile normale.
1316Nu sunt client Revolut, dar mi se pare normal sa dai niste explicatii cand incasezi bani pe cont personal, cand e clar ca efectuezi tranzactii care ar trebuii efectuate intr-un cont de business. Pe angajatii de la chat sau call center ii doare in p…. ca vii tu cu amenintari de 3 lei cu dat in judecata si ca e ultima data cand mai folosesti serviciul, vrei sa ai problema rezolvata vorbeste frumos, civilizat si daca te pot ajuta te vor ajuta, dar cand urli si injuri asteaptate sa fii trimis din nou la coada.
Indecis. Tu ce zici?2010
Un faraon adevarat lucreaza doar cu aur.
Comentariu apreciat.291
Si bancile blocheaza tranzactiile mari pentru verificari. E si firesc, din motive de frauda. Nu e ok sa folosesti revolut pentru sume mari de bani, pentru ca e pur si simplu dubios. Oricum, cred ca e o exagerare si autorul articolului a scapat un 0 in plus la sume. Iar cand spui ca le ai trimis factura emisa … mi e greu sa cred ca tu lucrezi cu revolut pe firma. In contabilitate trebuie sa apara extrase de la o banca romaneasca, pentru ca tu incasezi in romania , esti o firma romaneasca.
22Revolut are autorizație de la BNR sa activeze în România.
20Poti sa folosesti cardul pe cont blocat… bancomat, plati etc. Testat.
12ditto. blocat contul dar am putut scoate cash tot.
00Ia legatura cu ei pe twitter, sunt foarte prompti acolo.
10Revolut nu e rusesc, e o minciune sa spui asta. Este inregistrat si reglementat in UK unde are si sediul central. Nu-mi spune ca si Google e rusesc, prin Sergey Brin.
1181. Incearca sa suni. De mai multe ori.
2. Foloseste social media. In special Twitter, si alte conturi unde sunt activi.
3. Cauta discutii pe Twitter despre Revolut, ori pe bloguri, ori in alte parti, si expune problema ta.
4. Tweet @CEO.
Lasa vorbele in vant referitor la proces, etc. Stii si tu, si noi, ca astea sunt lucruri care costa, dureaza, si nu au baza materiale (pentru ca sunt lucruri in contul tau pe care vrei sa le tii pentru tine).
14Wow, foarte urat.
213Este prima oara cand citesc despre probleme de genul.
Cunosc foarte multe persoane care folosesc serviciile lor, insa nu au avut probleme.
Pana anul asta … sa vezi ce o sa tot fie de aici inainte.
00Dacă tu ai un business și consideri ca, din postura de persoana juridica cu un rulaj de o suta de mii de coco, revolut e mai avantajos decât o banca, ori ești prost, ori speli bani ori faci evaziune.
Iar comisionare bancare sunt doar cost of doing business.
104La ce face el pe Revolut, asta nu e pierdere, astia sunt banii de cico. 100% rezolva problema cum a mai spus cineva mai sus – daca are card atasat fara limita setata merge si retrage zilnic bani si aia e. A golit contul si ADIOS AMIGOS.
10Aceeasi problema o am si eu . Mi-au blocat banii de 4 luni! In conditiile in care le-am dat tot ce au cerut tot nu imi deblocheaza contul..
31Si mie mi da intamplat aceași chestie , mi-au blocat contul cu 5000de lire. Iar acum nu imi mai raspunde la chat
21Cică vor sa ia banii la suti di milioane di fraieri:
https://www.lesechos.fr/finance-marches/banque-assurances/le-plan-de-la-neobanque-revolut-pour-conquerir-100-millions-de-clients-1167035
01Eu folosesc Revolut de peste 2 ani si nu am avut pana acum probleme. E drept ca nu am rulat sume asa mari de-o data, dar in medie vreo 1.000 euro pe luna tot am inceput sa rulez pe contul asta. Asta pentru ca il folosesc drept card principal (am Metal de vreun an).
Eu recomand chestiile astea pentru un plus de siguranta: https://www.gabrielursan.ro/cardul-revolut/#Cum_rezolvi_blocarea_banilor_de_pe_cardul_Revolut – mai exact, foloseste cardul normal si natural, adica si pentru plati de zi cu zi, nu doar pentru receptionarea banilor.
Linkul duce catre un articol de pe blogul meu care contine linkuri de afiliere Revolut. Daca e impotriva politicii de comentarii sau ceva de genul, scuze – te rog nu aproba comentariul.
33Ai rezolvat pana la urma? Si eu am rulaj de vreo 30-40k pe an pe revolut si nu vreau sa patesc asta, poate ma reorientez spre cont bancar.
11Treci pe TransferWise – au ceva comisioane, sunt la vedere, dar ESTI asigurat.
11@Ciupanezu Ideea e ca eu primesc banii pe paypal si folosesc revolut sa ii scot de acolo, ai idee daca pot scoate pe transferwise?
00Normal. Se comporta la fel ca si revolut, doar ca astia nu ofera cardurile virtuale ci doar 1 card de debit cu niste comisioane daca sari de 200GBP scosi de la bancomat. In rest legi conturile la GayPal si ala esti.
00Mi-au blocat și mie 6000€ mi-au verificat sursa fondurilor și nu mai deblochează contul . O soluție ?
32Fa inca un card la Revolut si da bani la manastirile de la muntele Athos sau mai bine pentru catedrala. Daca vad ca esti om cu frica lui dumnezeu sigur te deblocheaza.
30Vai și mie de ieri mi-au blocat 6000 euro ,is înnebunită nu știu cum sa îmi deblochez contul ???
00Ți ai rezolvat problema
00Cu blocarea banilor ??
Cum ai rezolvat !??
00Salut! GUEST_AUTHOR, cum ai rezolvat pana la urma? Eu am facut un transfer SWIFT acum 18 zile din Revolut in Hellenic Bank (Cipru) in valoare de 6.200€ si inca nu a ajuns.
00Nu ,nu mi-am rezolvat și nu știu ce sa fac
00Ba fraților eu am 2 luni de când m-am întors din anglia si mi-au blocat bani în card la care nu mai pot face nimic spunetimi ce pot face
00Am aproape 2 saptamani de cand am £21000 blocati in Revolut, nu pot da de nimeni, nu pot lua legatura cu nimeni, spun 48 ore dar nu se intampla nimic dupa 48 ore, mi au inchis applicatia, nu mai pot vedem nimic din ce s a intamplat! Si mi au trimis pe chat o confirmare a tranzactiilor de £21000 ce arata clar ca au iesit din consul meu NatWest si au intrat intr un cont: REVOLUT, account nr si sort code ce nu imi apartin dar scrie numele meu! Ce pot face mai mult??
00Foloseste si tu o banca reglementata pe viitor, in viata inveti prin durere.
01A reusit cineva sa-si deblocheze banii pana acuma?
00Cucu a reusit.
00Se pare ca totusi cineva a renuntat la procesul intentat contra Revolut LTD. http://portal.just.ro/197/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19700000000435309&id_inst=197
00Informare cum sa-ti recuperezi banii de la Revolut cand ai contul blocat – testat si functioneaza pe UK cel putin:
1. Faci o plangere prealabila la ei pe adresa de email: complaints@revolut.com
2. Dupa ce primesti raspunsul si contul este inca blocat, mai faci o plangere detaliata aici: https://www.financial-ombudsman.org.uk
3. In 35 de zile MAXIM revine totul la normal – adica ai contul deblocat si iti poti transfera banii intr-un alt cont bancar.
Sper sa va ajute, macar pe cei care au ramas pe Revolut LTD si nu pe entitatea noua din Estonia.
10ești de vis.
Ai citit articolul? E fix ce-am facut.
00Pana la urma v-au fost deblocate conturile? Cum ati gasit rezolvare? Mulțumesc anticipat.
10Da, mi-au dat banii si am inchis conturile.
00