update: o parte e de la asta, probabil.
Va informam ca in data de 04.12.2014 pe contul/conturile dumneavoastra deschis/e la ING Bank a fost instituita o poprire cu urmatoarele date de identificare:
Organul de executare: Administratia Finantelor Publice Sector 6
Suma poprita: 1309 RONPe masura ce suma poprita va fi disponibila in conturile dumneavoastra, Banca o va transfera automat catre contul/conturile indicate de organul de executare.
Au blocat contul, au văzut că sunt bani în el, au luat cât trebuia, au deblocat contul. Acum eu trebuie să aflu pentru ce sunt ăia 1.300 lei și, desigur, asta se face doar la București, personal. Să nu ne pripim, și în februarie e o zi.
În alte știri, Orlando e urmărit penal. Păi ce, numai io!?
ing sunt niste finuti care isi fac treaba fara sa te puna pe tine pe drumuri…
la raiffeisen iti iau banii din cont, dar pentru a-l debloca trebuie sa te duci cu dovada platii luata de la „institutiile statului” cum ca plata a fost facuta. o frumusete
Ce absurd. Pai nu prin ei s-a facut plata? De ce sa e mai puna pe drum?
@cristi
E absurd dar la toate băncile în afară de ING e aşa. Mai nou la ING pur şi simplu merge pe minus, şi dacă ai bani peste suma poprită poţi să-i foloseşti fără nici o problemă.
La restul trebuie să aştepţi până intră banii de la banca ta în trezorerie, apoi de la trezorerie să intre în evidenţa lor cum că e plătit, apoi mergi şi ceri foaia de la ghişeu şi abia apoi ţi se deblochează contul
O frumuseţe de procedură…
Bravo lor daca e asa acum. La mine, pentru o persoana juridica, adica firma, ING a blocat tot, asta acum cam 2 ani, pentru 2000 de lei. Desi erau bani destui in cont (a fost o greseala la plati).
A trebuit sa merg eu sa platesc la ANAF, iar pana la deblocare a durat fix o saptamana, ca au fost complicatii la ANAF. ANAF care imi stia absolut toate datele de contact si toate conturile bancare, dar I-a fost al naibii de greu sa imi trimita un email, un sms, un telefon, o scrisoare, ceva acolo.
Si mai aveam un pic si faceam infarct cand am vazut la ANAF balanta lor cu firma pe ultimii zece ani. I-am si zis cucoanei: ia uite femeie cat am platit la sanatate, la impozit pe venit/dividende si la TVA pe ultimii 10 ani statului roman. mereu la timp, nicio intarziere, nicio penalizare. Si voi imi blocati toate conturile pentru 2000 de lei, fara atentionare.
Care raiffeisen? La mine dupa ce ia banii din cont il deblocheaza automat, in fapt nu-i vorba de blocare propriu-zisa ci suma apare pe minus daca nu sunt bani in cont iar daca sunt se scad din sold, in acest timp contul se poate folosi lejer (bineinteles daca esti cu minus nu ai ce sa folosesti) nu trebuie nimic de la institutiile statului, cont de firma, sa fie diferit la cele personale?
Acum 1 an si cateva luni ne-au blocat, cam in acelasi timp, conturile mie si lui taica-miu. Eu ing, el reiffeisen.
La ing e impropriu spus „blocat cont”… Mi-au blocat doar suma pe care ulterior au retras-o cand le-am dat eu acordul. Cu suma retrasa au platit ce aveam eu de platit si aia a fost, nu mai apaream nicaieri restant cu nimic.
La reiffeisen i-a blocat contul complet… Plua salariu pana nu il deblochezi S-a dus la banca, le-a zis sa plateasca si sa-l deblocheze. Au platit… Si aici a urmat partea amuzanta. Pentru deblocarea contului a trebuit sa se duca sa ia niste hartii de la anaf/fisc (whatever) cum ca plata a fost efectuata si sa se intoarca la banca cu hartiile alea.
La persoane juridice nu stiu cum e…
La ING pe 25.09.2015 pt o poprire pe firma de 19 lei am primit instiintare pe toate emailurile, inclusiv pe cel personal ( ceea ce f bine i situatia asta) si doar cu un telefon la relatii cu clientii, mi-am dat acordul ca sa faca plata acelei popririiiar in acest fel operatoarea m-a asigurat ca, contul nu va mai fi poprit. Am scapat ieftin, am platit 15 lei ( la Unicredit iti ia 100 de lei, sic!) si nu am nici contul blocat si imi vor trimite si actul pe baza caruia cerut ANAF poprirea, dar asta doar maine.
„In mod normal, poprirea este ultima etapa dintr-un proces de executare, care incepe cu stabilirea obligatiilor restante, continua cu emiterea somatiei de plata, a titlului executoriu si abia la sfarsit cu emiterea popririi. dpdv legal, anaf este obligata sa comunice toate etapele, incat contribuabilul sa le cunoasca si sa le poata contesta (daca doreste). Ca sa simplifice toata procedura (si sa salte banii fara discutii), se emit popriri care ajung doar la banci, iar titlularul contului se trezeste cu sumele zburate din cont” Calin a comentat:
8 Decembrie 2014 la ora 8:08 pm
Rusine ANAF care face ceva pe proceduri si rusine bancilor care au taxe de specula pt popriri.
si la ING este la fel. treb sa le aduci adresa popritorului, in conditiile in care le-am adus chitanta cu suma achitata integral.
Cat e de tare poza
Ai facut tu ceva, poate ai injurat, ai aruncat ceva pe jos…
Vezi că ai un termen destul de strâns în care poți contesta în instanță.
15 zile de când a aflat și se poate demonstra
Impozit pe DA sau asigurări de sănătate.
Sa mai tii banii la banca.
Da, mai bine îi prinzi cu elastic și te plimbi cu ei în buzunar! Ah, și pentru ăia care își iau salariu prin bănci, în ziua salariului să nu uitați să scoateți toți banii de pe card, să nu mai lăsați nici măcar un leu! Oh, wait….
Si uite ca o sa aflam daca Orlando a plecat de la Mediafax Group ca se simtea cu musca pe caciula sau ca managementul era putred, asa cum sugerai intr-un post anterior.
Ce porcarie, ar trebui sa ai un termen de 3-5 zile sa efectuezi plata ( sau sa-ti muti banii daca astia fac magarii ).
Au virat alocatia pentru copil mai mare decat trebuia. Si un prieten de al meu a patit la fel tot cu ing, aceeasi suma, acum 2 zile.
Get used to it.
Pentru un impozit de 45lei din 2011 mi-am luat poprire de 800+RON pe 2 conturi :).
Ah. Au luat si banii din ele. De vreo luna, asa.
anal rape – get used to it, it’s the new prelude
Mie BRD nici nu mi-au spus. M-am trezit la casă că nu pot pălti. Și nu mi-au blocat numai un cont ci toate conturile pe care le aveam la ei. Practic m-au lăsat în curul gol fără să aibă bunul simț să zică ceva.
Fiti seriosi. In 2011 am avut poprit…conturile…pentru suma de 29 RON(ceva diferente de impozit). De care nici macar nu am fost anuntat. PAC…..
Sa vedeti distractie daca aveti de recuperat bani de la statul roman. Cereri peste cereri, plimbari de la o institutie la alta si rabdare. Multa rabdare. Nu se stie pana cand, dupa un an de zile inca n-am reusit.
acum cativa ani se poprea intreg contul, nu doar suma datorata.
anul acesta am patit o poprire pentru impozitul pe un autoturism, pentru ca anaf sau dgitl S4 mai precis nu actualizase adresa la care sa trimita instiintarile de plata. de vreo 6 luni. probabil la ei in calculator opereaza un chinez care vine odata pe an in romania, inot.
Vezi ca daca nu gresesc ING trebuie sa iti dea si o copie de infiintare a popririi sau daca nu ti-a dat-o poti sa o ceri. Acolo apare exact ce si cum. Eu am cerut si mi-a trimis pe mail.
Eu am avut poprire pe contul de la BCR pentru amenda de rovigneta Problema e ca daca vrei sa iti deschizi cont la alta banca cica ramane datoria aia in sistem si trebuie sa mergi cu hartie de la executorul judecatoresc cum ca a fost platita.. sau asa ceva
Intreb si eu… daca nu apar cu datorii la administratia financiara, mai am unde verifica sa nu cumva sa am surprize ?
Si inca ceva, daca cumva imi foloseste buletinul cineva pentru ca sa-si faca o firma sau credit. Cum pot afla cel mai rapid? A patit-o o cunostinta.
Multumesc!!!
sunat la ing, rugat frumos sa nu transfere nici un leut pina la lamurirea situatiei. said & done.
dupa certurile cu cei de la cas – facut rost de hirtie cu noua suma (sensibil mai mica – 16 in loc de 41) – sunat la ing – aprobat plata a 16 dat si muie la cas.
Cea mai mare problema nu sunt popririle – desi efectul lor este cel mai suparator, mai ales cand se popresc conturi cu trageri programate (rate, plati etc).
In mod normal, poprirea este ultima etapa dintr-un proces de executare, care incepe cu stabilirea obligatiilor restante, continua cu emiterea somatiei de plata, a titlului executoriu si abia la sfarsit cu emiterea popririi. dpdv legal, anaf este obligata sa comunice toate etapele, incat contribuabilul sa le cunoasca si sa le poata contesta (daca doreste). Ca sa simplifice toata procedura (si sa salte banii fara discutii), se emit popriri care ajung doar la banci, iar titlularul contului se trezeste cu sumele zburate din cont.
Bancile sunt obligate sa blocheze conturile DAR pot sa ofere titularului de cont 10-14 zile in care sa clarifice situatia fiscala (sa vina cu dovada platii sumelor). Din cauza ca le e mai simplu sa salte sumele, bancile nu mai comunica aceasta posibilitate si fac platile buget direct. In felul asta incaseaza mult mai multi bani (comisioanele sunt de ordinul 20+ron/tranzactie), mai ales cand sunt mai multe plati de facut (la capitole fiscale diferite).
Si ca sa fie treaba completa, atunci cand anaf emite o poprire, o emite pentru toate conturile simultan – ceea ce duce la tragerea multiplicata a sumei (sa zicem ca emit titlu pe 1000 ron, dar catre 4 conturi; daca exista bani in mai mult de un cont, vor trage 2, 3 sau 4 x 1000 ron. Nu cunosc existenta vreunei posibilitati de recuperare a sumelor trase aiurea (se consituie in impozite platite in avans, respectiv pot fi mutate in alte conturi (pentru persoane juridice).
In privinta penalitatilor trase multiplicat – mi s-a explicat de catre o duduie de la anaf (inspector fiscal) ca e vina mea ca s-au tras de mai multe ori penalitatile si ca ar trebui ca in alte cazuri sa nu mai intarzii.
Cu alte cuvinte, pentru sume/venituri consistente, conturi in offshore cu actionariat anonim + transferuri prin paypal pentru banii de consum.
patit treaba cu tragerea sumei de pe mai multe conturi. executorul dadea din umeri ca aia e, iar ala negru, adica CNADNR, a luat bani cat pentru 20 de roviniete. si da, nu ii iei inapoi, ii considera plati avans diverse impozite (asta pe persoana juridica).
Din cate stiu exista asistenta contribuabili la adresa:
Trimiti problema ta si te contacteaza ei pe e-mail in cateva zile (2-3).
Cred că delirezi sau ai fumat ceva…
Să te contacteze anaf pe email…lol.
Welcome to „statul de drept”
Romania lucrului facut, nu gandit.
E frunstrant ca sistemul nu e transparent si usor de interactionat cu el.
Insa faptul ca statul isi recupereaza banii mi se pare un lucru bun.
Cand ai datorii se intampla buba.
Cosmin, daca ar fi doar asta, probabil senzatia de frustrare ar fi mult mai mica. Insa crede-ma ca sunt enorm de multe cazuri in care X habar nu are de o datorie catre statul roman (exemplu, o amenda platita, dar care nu figureaza la ei in sistem. Intreaba soferii, vei ramane surprins de cate astfel de cazuri sunt).
Ok, admitem ca se intampla ca statul sa greseasca. Dar e normal ca singura varianta sa fie compensarea viitoare? Daca vorbim de 100 lei, e ok. Dar sa ai de recuperat sume considerabile, atunci iti convine sa tii blocati 10.000 lei? Am spus si mai sus, varianta restituirii presupune o procedura neclara, cu timp de asteptare nedeterminat.
Ca idee, tu mai ai dovezile pentru toate amenzile auto platite ? Sa-ti fac o bucurie.
Si eu am patit la fel dar am fost de vina. Din cauza imbecilitatii mele de a nu-mi lua calatorii de ratb din diverse motive irelevante, m-au prins controlorii si m-au amendat.
Peste ceva timp primaria bucurestiului a pus poprire pe suma respectiva de bani.
Partea buna este ca fiind la BCR nu mi-au blocat contul cum se intampla la alte banci ca BRD spre exemplu. Au tras banii si la revedere.
In Romania e plin de programatori si suntem pe ultimul loc in Europa privind rata de informatizare a administratiei publice.
Propirile astea pe conturi au ajuns chiar ridicole mai auzi cazuri cand e vorba de un leu. In cazul tau ca ai datorie de 1309 banca ar trebui sa verifice daca ai bani si sa ii trimita la AFP sector 6 si tu sa vezi pe extras de cont , daca nu ai banii in cont sa astepte pana iti intra. AFP Sector 6 sa iti trimita recomandata acasa ca ai de plata suma X.
E premieră ce văd la tine, mie mi-au pus finanţele poprire la ING şi BT însă nu au luat nimic. Culmea chiar mă enervasem că aveam o sumă măricică în cont dar m-au poprit pentru 800 ron. A trebuit să caut bani , să plătesc cash şi apoi să deblochez proprire. Au trimis poprire şi la angajator.
Nu înţeleg cum de ţi-au luat banii ţie, mie nu au vrut deşi îi rugam.
Ah, esti mic copil. Eu am avut poprit un cont pentru o taxa de rovigneta uitata, in conditiile in care schimbasem masina si domiciliul. Anul asta m-a ajuns pe la 550 lei, cu toate ca nu primisem nicio instiintare, fiindca nu mai aveam aceeasi adresa. Plus ca, tot anul asta, mi-au poprit conturile pe PFA fiindca aveam, dupa calculele lor, vreo 5300 lei de plata, lucru care s-a rezolvat dupa niste cafele si ciocolati facute cadou, Acum am doar vreo 900 lei de plata, dar conturile sunt tot poprite…
Nu exista selectie naturala atunci cand iti da cineva in cap, nu are de unde sa stie daca ai bani sau nu, dar ce conteaza acuma, ideea e ca ai avut cardul candva la fel ca si dintii, deci da, banii la elastic ca umblu cu sute de milioane.
Situatie: in 2011 am o comanda mare (circa 4 luni de lucru), o parte se deruleaza prin firma, o parte prin PFA. In sfarsit, luam banii (firma si PFA-ul tin de aceeasi persoana, ca sa zic asa), iau o masina (pe PFA) si o gramada de laptoape (pe firma), declar venitul si astept impozitul. Nu mai ca, ce sa vezi, el vine din an in an mai mare si luand drept baza de calcul venitul din 2011! In 2012 si 2013 nu exista profit (datorita si faptului ca profitul din 2011 trebuie „decontat” in anii urmatori)! Deci, sunt taxat pe baza unor venituri estimate care nu au legatura cu realitatea. Si, la aceste estimari, se adauga dobanzi de intarziere, comisioane si nu mai stiu eu ce. Not fair. Se adauga, in plus, strambaturile unor casiere de la ANAF, surclasate doar de zambetul celor convinse cu un pachet de cafea… Ca să reducă impozitul de la 5300 la 900 lei…
Pe asta cum o comentati?
Statul vrea sa stie cati bani ai in cont, ce sume incasezi lunar si cat cheltuiesti. Proiectul a intrat in dezbatere publica
https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/loteria-bonurilor-fiscale-cum-vrea-ministerul-finantelor-sa-scape-de-evaziunea-fiscala.html
Asta e mic copil.
vina in Italia sa vezi civilizatie: de la inceputul anului au un program numit ‘Il redditometro’ in care fiscul iti face tie calcule la cati bani ai primit si cati ai cheltuit sa vada daca esti un mic evazionist.
Iti calculeaza cam cat cheltui cu masina ( in functie de cc, putere, consum ) se uita prin conturi si te intreaba de unde ai primit banii aia si de unde ceilalti; ce ai facut cu nu stiu care suma. pe ce i-ai cheltuit;
nu poti face plati cash peste 999,99€ …
Asta înseamnă un exit masiv a capitalului din ţară.
Îmi mut toate conturile în Bulgaria, Ungaria sau Slovacia. În ziua de azi există Homebank, Visa, Mastercard, pot să plătesc cu cardul oriunde am nevoie, oriunde ar fi contul de fapt.
Vor rămâne doar fricoşii care îşi vor plăti conştiincios tot la stat, până când statul le va pune o poprire pe motiv că şi-au luat o gumă turbo cu cardul de la un ABC care nu avea casă de marcat conectată la internet şi nu se pupă extrasul lui cu extrasul srl-ului.
Apoi se va învăţa lumea, mai de voie mai de nevoie.
Pe mine ma enerveaza ca bancile te intreaba de unde-s banii si cand vrei sa schimbi valuta sau sa-ti faci cont/actualizezi datele contului.
Am 2 conturi amarate la ING si BT. M-au tot sunat sa merg sa-mi actualizeze datele, adica noua serie si nr. La ING aveam 2 bani, nu m-a intrebat de sanatate. La BT cica ce reprezinta suma? Uhm…(pai daca de 3 ani imi intra doar salariul!?)… zic „Economii”… Ocupatie? „Student”. tasteaza multumita, semnez si plec.
Din cauza unor masuri tampite ca astea lumea o sa adopte Bitcoin mai repede. Bitcoin = libertate = 0 control guvernamental. Citeste astea: si mai vedem noi dupa cativa ani com o sa fie cu verificarea conturilor bancare. Lumea incepe sa isi dea seama cum sta treaba cu bancile…
Bitcoins. Tu esti bancherul si ai banca ta. Faci ce vrei cu banii tai. Absolut nimeni nu ii poate lua din banca ta. POate doar cu acordul tau sau daca nu casti occhi si esti hackuit.
Banci cand exista bitcoin?!cand in Romania poti cumpara bitcoin la terminale zebrapay(800 in tara) ?!Chiar mai secure bitcoin+Coinapult locks pentru fluctuatia de pret.
Când nu.ti plătești datoriile mi se pare normal sa faci buba
poate ai facut tu ceva….poate ai injurat
Sa vezi ce frumos e sa-ti spuna in 2014 ca in 2007 n-ai depus nu stiu ce declaratie pe firma . Le duci dovada si ei senini iti spun sa le aduci si discheta
Zoso, cine știe ce articol ai mai scris tu pe aici făcând o reclamă proastă celor de la ING.
P.S. Cât de curând.. „te leagă și pe tine” :)) și o să scrii pe blog de la mititica :))
Bai esti strugar?
Tocmai am trecut prin circul asta.
1. Poprirea se pune pe toate conturile tale – in cazul meu, la ING notificarea a ajun prima. Dar notificarile au plecat catre toate bancile unde ai conturi, si catre angajator daca este cazul.
2. te duci frumos la ANAF Sector 6 (pe Popa tatu nr 7), eventual platesti suma.
3. Te duci la subsol, cred ca biroul S11, scrie pe usa Serviciul Propriri si le zici ca ai platit.
4. Ei verifica, iti ridica proprirea si iti dau cate o adresa pentru fiecare banca unde au instituit proprirea.
5. Te duci cu adresele respective la banci si asta e.
Partea amuzanta e ca in unele cazuri inca nu au ajuns notificarile si nu au ce proprire sa-ti ridice. Din pacate, proprirea va ajunge mai devreme sau mai tarziu si vei avea nevoie de adrese ca sa iti deblocheze conturile…
In cazul meu s-a initat proprirea pe 11.11, fara sa ma anunte. Eu am platit benevol pe 18.11, dar nestiind de proprire nu m-am dus sa le spun ca am platit. Adica domnii de la S11 nu stiu ca ma platit la casa de la parter… Nu se autosesizeaza, ca sa zic asa. Da’ e bine ca organizam loterii.
Popririle sunt multe, foarte multe. Daca bancile ar sta sa proceseze manual si cu cap toate cererile ar trebui sa piarda o gramada de timp pentru o actiune din care nu castiga nimic. Oricum si astia de la finante sunt dobitoci pentru ca pun poprire pe toate conturile de la mai multe banci, practic pe tot ce ai. Nu conteaza ca un singur cont acopera toata suma datorata, ei blocheaza tot pentru ca bancile nu stiu ce are clientul prin alta parte. In alta ordine de idei popririle vin pe foaie si un operator de la banca sta sa introduca manual informatiile in sistemul bancii. Dupa aia totul e automatizat, la fiecare banca in parte. Problema e la stat pentru ca nu are nici o automatizare, nici o trasabilitate a popririlor. Daca se facea un sistem integrat care sa comunice cu cele ale bancilor atunci altfel ar fi fost situatia. In acest fel nici oamenii nu mai stateau pe drumuri pentru deblocarea conturilor la fiecare banca in parte. Asta e statul roman, stie sa dea cu biciul si sa puna pe altii sa-si regleze sistemele informatice in timp record (vezi chestia cu afisarea comisionului pe ATM) dar ei nu sunt in stare nici sa-si achizitioneze un sistem propriu pentru gestionarea taxelor si altor rahaturi pe care le fac ei.
cum sa nu castige nimic? pt persoane fizice la BT ai 15 lei comison pt ca ti se pune poprirea pe cont si mai platesti inca 15 lei pt a ti se ridica poprirea de pe cont, indifedent ca se plateste sau nu suma poprita prin ei.
la BRD e vreo 20 de lei pe care ii platesti DOAR DACA se plateste suma respectiva prin ei.
lol. comision pentru poprire. lol!
Comisionul pentru poprire la UniCredit e de 100 de lei, indiferent de sumă. Am aflat azi, când am decartat 187,50 lei pentru 82 lei poprire ANAF, și aia complet inventată: 100 de lei comision de administrare poprire, 5 lei comision de plată și 0,5 lei comision Transfond.
ANAF a trimis cererea de poprire direct la bancă, iar aceasta a executat-o scurt și fără avertisment. Fiecare și-a tras partea pe tăcute din banii mei, într-o cârdășie perfectă. Încep să cred că ăsta e un model de afaceri.
Welcome to the club!
Am primit si eu mail din asta, dar pe o suma mai mica. Chiar si la Impozite mi-au zis ca e „datoria pe semestrul 1”.
Infractor in devenire. Asa incepe totul…
Recomand pastrarea chitantei de plata/O.P. la indemana, deoarece e FOARTE probabil ca pentru aceeasi suma sa fiti deranjat si la anu’ si peste 2 ani. Sunt patit si a trebuit sa merg de mai multe ori sa le explic greseala in care persista…
Primesc instiintare ca sunt poprit pt 100 si ceva de lei, fara somatie, nimic. Ziua urmatoare conturile blocate la toate bancile.
Ma duc la finante sa rezolv problema. Ma trimit astia la camera 4, acolo mi se zice ca defapt nu e 100 si ceva de lei ci 400 si ceva si ca trebuie sa ma duc la camera 6, acolo fiind repartizat. La camera 6 mi se zice ca nu sunt 400 si ceva, ca sunt vreo 1200(ca in final sa fie 400 si ceva).
Dar stai, ca ai vreo 300 de lei blocati la noi(au ramas in plus de anul trecut). Ii intreb de ce nu au reglat ei automat cu suma ce era in plus astfel nu mai aparea problema cu poprirea, mi se zice sec ca trebuie sa depun cerere in care sa le zic unde sa vireze banii respectivi.
Fac cerere pt reglare(impozit viitor), mergem la ghiseul 3, apoi cu cererea respectiva la registratura.
Ma duc apoi la ghiseul 13 sa fac plata de 400. De acolo ma trimite la ghiseul 12 sa ii dau banii la doamnei de acolo, iar de acolo ma trimite inapoi la 13 sa semnez cum ca am platit si sa-mi dea confirmarea de plata.
Cu confirmarea respectiva revin la camera 6 unde mi se zice ca dureaza jumate de ora pana proceseaza datele(si sa-mi dea hartiile pt banci cum ca am platit). Astept jumatate de ora, revin la camera 6, mi se zice ca nu sunt gata inca, pt ca trebuie sa semneze nu stiu cine, respectivul fiind in pauza de masa :). Mi se zice ca mai trebuie sa astept inca jumatate de ora, o ora. Ma pun iar pe asteptat, ca in final nici macar sa nu fi semnat supervizorul ce era in pauza de masa ci un “imputernicit”(de ce nu au facut asta din prima… nu stiu).
priceless
De ce te mai chinui sa intelegi ceva? Ai ceva de rezolvat cu statul? Rabdare si tutun, eventual si zile libere de concediu.
Nevasta-mea a avut o problema similara la ANAF sectorul 6, legata de faptul ca fostul angajator din 2008 – 2010 nu ii platise la stat toate darile aferente unor contracte de comision. Prin 2011 a inceput sa primeasca somatii de la ANAF cum ca ii vor popri conturile, pe prima a ratacit-o, la a doua m-am sesizat eu si am sunat la ANAF (pe somatie se trece, de obicei, numele si telefonul de serviciu al inspectorului fiscal care se ocupa de dosar). Am vorbit cu doamna respectiva, apoi ne-am dus la ANAF cu banii in mana (pe somatie erau trecuti 1.120 de lei). Acolo, inspectoarea a fost foarte amabila dar, pentru ca nu le mergeau calculatoarele (!) nu i-a putut spune nevesti-mii cat are de plata, pentru ca mai erau de calculat niste penalitati… De-abia dupa vreo saptamana am aflat suma concreta (1.210 lei) si am putut rezolva problema. Ideea este ca si daca vrei sa platesti, Fiscul nu este in stare sa iti spuna cati bani ai de dat…
Dai si tu mai mult in avans sa fie acolo ca doar nu dai de la tine.
E bine cel putin ca te-au anuntat. Mie BCR-ul nu mi-a zis nimic. M-am trezit pur si simplu cu banii scosi din cont. Dar de trimis mesaje publicitare pot.
La Anaf e mai frumos. Ei mi-au zis ca somatiile se publica pe site dar n-au stiut sa imi arate unde ca nu se descurca. Site-ul anaf e prea complicat si nu stiu nici ei.
Recomandarea lor a fost ca din cand in cand sa trimit mail catre o fatuca de acolo si sa intreb situatia conturilor.
A trebuit sa fac si o cerere ca banii pe care mi i-au luat sa intre in contul in care trebuie.
Bună!
Am și eu o întrebare, mi s-a pus proprire pe contul de la Raiffeisen pe suma de 400 de lei, am primit înștiințare pe mail. Acum îmi apare soldul pe minus. Întrebarea mea ar fi, în momentul în care am bani în cont mi se retrage suma rămasă restanta, adică cea de pe minus și pot folosii contul sau nu?
Salutare natiune, am nevoie de suportul vostru legat de o problema cu o poprire executorie.
1. banca pune poprire pe cont in 20.03.2017 … sold -999 ,98 ron , asta ca am observat eu , nici pana in ziua de astazi nu am fost anuntat.
2. in data de salariu 05.04 ma duc si achit la posta suma de 1280 ron reprezentatnd impozit autovehicul an 2016 + impozit pe primul trimestru 2017.
3. in data de 06.04.2017 la o zi dupa salariu , suma inca figureaza ,la rubrica sume retinute.
4. in aceasi zi 06.04. sun la banca, ii anunt ca primaria s-a autosesizat si a trimis scrisoare de sistare a popririi executoresti, cei de la suport imi spun ok, la momentul cand scrisoarea va ajunge vor debloca suma si vor transfera banii inapoi in contul curent.
5.in data de 10 sun la banca din nou si ii intreb de adeverinta(daca a ajuns) , nimic, apoi verific soldul pe smart mobile si mai ca fac infart … banca transferase in 07.04.2017 suma poprita catre trezoreria Sibiu.
6. sun din nou la banca intre bla bla bla, imi spun ca suma e „blocata” si urmeaza sa fie transferata in cont cand va ajunge adeverinta.
7. in 19.04.2017 sun la primarie sa cer inca o adeverinta cu care sa ma duc la o scursala din Sibiu sa pot elucida misterul, executorul imi spune stiti ca sunteti dator inca 385 ron pentru impozitul pe anul curent, mi se aprinde becul … banii virati din 07.04 inca nu au ajuns in contul primariei.
8. sunt cred la al 12-lea mail catre banca si nu se stie nimic, m-au bagat in ceata cu explicatii.
9. paradoxal ieri primesc telefon prin care mi se solicita sa trimit pe mail fotografie cu adeverinta de sistare a popririi … o trimi … dupa 2 ore primesc e-mail :
” Referitor la aspectele prezentate, ridicarea popririi se realizeaza doar dupa primirea adresei de sistare a popririi in original emise de catre organul de executare care a dispus infiintarea acesteia. ”
10. cred ca fac cu capul…. asa ca vin aici sa cer ajutor… HELPP !!!!
cu respecte,
Adrian Marcu
astept un raspuns la problema semnalata, va rog
Probleme asemanatoare am si eu
Am facut o descoperire de card la BCR nu am platit bani iar acum mia venit executare silita sa platesc suma de… Miau pus poprire pe cont la Raifaizen unde acolo platesc lunar niste rate ,cei de la Raifaizen nici macar nu mau anuntat ca rata din luna respestiva o luase baditi de la Cruk ,am primit un plic dupa 1 saptamana de la Cruk ca mia pus poprire pe cont si o sa ma sune sa imi spuna cat am de plata si bla bla bla acuma problema e ca eu nu pot sa imi mai platesc ratele pt ca tot ce int in acel cont ia banditi si nu vor nici alt cont unde sa le depun bani ei il vor pala frate la Raifaizen . am vb cu un avocat iar singura solutie este ca bani pt acele rate sa fie retrasi din contul altcuiva nu al meu iar eu sa depun lunar in contul la raifaizen(dak mai vreau :)) ) bani pt astia de la cruk .
Salut! Pot sa imi deschid un cont bancar in Bulgaria daca am poprire pe cardurile din Romania?
Am primit doua mesaje de genul de la Bcr,dar eu nici nu am cont la ei si nici nu am avut.
Este o trecuta o suma foarte mare,cred ca este un virus altfel nu imi explic
Iar nr.de tel. este nou
Am primit un mesaj de poprire de 4.105 30 RON dar nu înțeleg de unde pentru ca du nu folosit cardul doar o singura data