Politică: it can be done

Am citit mai multe articole și analize despre câștigătorii și învinșii acestor alegeri, matematic, teoretic, faptic și politic.

Părerea rară, dar la care ader și eu, este asta: sistemul poate fi învins, e nevoie de răbdare și precizie, nu neapărat în ordinea asta. Toți politicienii vechi au luat, au promis, nu au făcut, ceea ce îi face vulnerabili la atacuri de la oameni pregătiți pe subiect. De aia nu am văzut dezbateri electorale între primari de rit vechi și lupi tineri. Ar fi fost mâncați. Nene, ești primar de 4, 8 sau 16 ani, ce ai făcut? De ce te urăsc oamenii? De ce te vor plecat?

Mă plictisește imens marea grijă cu doctrina USR. E de dreapta, e de stânga, e de mână sau de picior? Irelevant. Serios, nu-i pasă nimănui, scopul lor nu e să aibă o doctrină, ci să scoată țara asta din mocirlă, fără a conta că măsurile pe care le ia sunt de stânga sau de dreapta.

O observație importantă e legată de studiile oamenilor USR, care sunt tobă de carte, în contrapartidă cu ofertele celorlalte partide, oameni cu BACul luat la 30 sau 40 de ani, facultăți private, doctorate dubioase și tot așa.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

127 comentarii

  1. Tot respectul pentru oamenii din USR+ care se chinuie sa lupte cu mocirla din politica romaneasca. Da, ne putem face bine, dar o sa dureze. Cine crede ca vine apa calda peste noapte in Bucuresti, I have some news …

    00
    • Adica tu imi spui ca nu se rezolva traficul in Bucuresti si apa calda saptamana asta? Pfff, pai de ce ne-am dus la vot in weekend?…

      00
    • Ieri si azi teoretic au picat 2 pomeni. Targul de craciun + concerte si cei 1000 de coco pentru donatorii de plasma. Eu zic ca e un inceput bun daca se aplica. Targul de craciun se poate face din bani privati

      00
    • @Cristi, pai problema cu toti politicienii din ultimii 30 de ani e ca n-au rezolvat nici chestiile usor de rezolvat si care nu necesitau cine stie ce sume de bani… eu mereu ridic problema rampelor pentru carucioare cu rotile… in 2020 cu electorat majoritar de peste 50 de ani, PSD-ul nu a fost in stare nicaieri pe unde e la putere sa rezolve problema asta, stau batranii in casa ca nu pot sa mearga pe afara cu carucioare electrice… is rup capul.
      Sa nu mai vorbim de programe pentru ati cumpara unul… dar asta e deja SF. Peste tot pe unde te duci, plin de orase imbatranite, totusi orasul e impotriva cetatenilor in varsta… iar PSD le spune ca el e partidul care-i protejeaza.. cum?

      00
  2. De fapt in final nu conteaza decat ce face omul pentru cetatenii lui. De aia vezi unii primari de la orice fel de partid, care sunt alesi in continuu fara emotii. Ca fac.

    Putini ii pasa omului ca ai 3 facultati sau 100 luate la seral sau la Harvard. Nu da doi bani pe tine. E ca la telefoane. Nu conteaza specificatiile tehnice. Important e cum se misca telefonul.

    Nu au importanta partidul, studiile tale, toba ta de carte. Livrezi in 4 ani, esti reales. Nu livrezi, bine pa.

    Exista o singura garantie a continuitatii: performanta. Iar toba aia de carte de care amintesti tu, am eu asa o impresie ca un multe cazuri va fi contraproductiva. Degeaba esti tu mare absolvent de Harvard si cu experienta intr-o multinationala unde iti alegeai tu echipa ta de oameni destepti. Stai sa intri in primarie unde ai o armata de functionari publici pe care nu ii poti demite si de care depinzi sa faci orice. Alte skilluri. Unii si-o vor lua in freza grav. Numai ganditi-va la urmatorul scenariu: toata ziua cu „la primarie e plin de hoti” in gura si pe urma a doua zi te duci la primarie si le zice alora de acolo, care pana acuma i-ai facut hoti, hai sa facem si noi niste treaba. Yeah Right. Mars!

    00
    • Excelent spus! Degeaba esti toba de carte daca n-ai pic de abilitati de comunicare sau n-ai capacitate de adaptare. Si sunt doar doua care cred „ca cam” lipsesc de la ciocoii noi. Aia vechi le aveau pe astea, dar erau, sunt si vor fi needucati. Eu mi-am facut o parte din datorie pana la alegerile astea, mai urmeaza o parte acum (ca e de munca). Imi doresc doar sa dispara „ciocoi” din expresia „ciocoi noi”. Hai Romania!

      00
    • Pai și Karl Marx sau Trotki aveau o tonă de studii, însă acestea nu sunt nici o garantie.

      00
    • Cele mai mari jafuri și nenorociri din istoria omenirii le-au făcut oamenii inteligenți cu studii, nu prostii.

      00
    • Da, doar ca pentru multi, sa faci performanta e sa le dai moca tot felul de subventii.

      00
    • Da, prea multa carte tampeste, sa conduca clasa muncitoare, ca a fost bine cand a fost asa.

      00
    • De acord ca studiile nu ajung. Diferenta e ca acesti oameni cu studii au urcat in ierarhia unui partid si au ajuns candidati. Dupa care au castigat alegeri.
      Deci nu sunt tocilari obisnuiti. Au niste „people skills”, oricum o dai.

      00
    • Degeaba zic useristii ca ei nu stau la discutii, ca ii dau afara pa aia care nu muncesc
      E plin de incompetenti in institutiile locale, trebuie sa dai afara 90% si nu e simplu: 3 abateri, comisie, contestatii.
      Sa-l vad eu pe Nicusor trecand de 40 000 de ori prin asta.
      Apoi trebuie sa racolezi oameni noi, performanti. Gudlac with that, cand toate companiile se chinuie sa gaseasca oameni.
      4 ani ii ia doar sa angajeze, d-apai sa mai si faca ceva. Dar, na eu sunt mai pesimist din firea.

      00
    • @Tizian:
      poate cele mai mari jafuri si aici probabil te gandesti la capitalisti.
      Cele mai mari prostii si crime le-au facut cizmarii, tamplari, fermieri ajunsi la putere

      00
    • @Tizian, se poate usor argumenta si partea cealalta, Ceausescu si multi comunisti de abia aveau cateva clase

      00
    • mai baieti exista solutii, mai ales sanu uitam ca primaru e totusi capitanu corabiei, in principiu plimbatorii de hartii se pot rezolva, se desfiinteaza postu sau le dai sa zaca cu evaluare lunara daca nu si-au facut treaba, informatizezi problema si dragu tati postu tau a disparut, pa si pusi si tot asa. Nu exsta peste noapte da asta e daca vrei sa porti un razboi cu ei, in principiu un lider ar trebuis a stie sa nu isi antagonizeze oamenii ci sa ii inspire si pe la spate sa isi faca treaba.
      A plus, „penalii” ce au semnat sau au aprobat chestiuni banuiesc ca se vor tira rapid, se vor imbonavi de covid sau ceva, vor iesi la pensie…si cred ca sunt multi, trebuie sa iei la puricat pe ce s-au cheltuit meleaonele de euroi.
      Imi e mai frica de Coliban sa nu dea chix decat de Nicusor care stie de nspe ani ce vrea sa faca.

      00
    • din 200 000 sau 400 000 poate sa pastreze 50, hai 100, restul gubai

      00
    • @perkele – intotdeuna contează ideologul nu uneltele, fara ideile comuniste preluate Ceaușescu rămânea doar un cizmar modest necunoscut.

      00
    • @Andrei: ”Livrezi in 4 ani, esti reales” – deci Oprisan a livrat (pentru el?) non-stop in ultimii 20 de ani. Votul e emotional, ca nu faci analiza in Excel inainte de vot, sa fim seriosi.

      00
    • @Pizzi: Te simti generoasa azi? :-)

      00
    • da, prefer sa-i mareasca salariul lui nicu de 10 ori si sa se reduca numarul de lipitori, daca stau sa ma gindesc bine, primarul la final de mandat ar trebui sa primeasca o bonificatie in functie de cum a indeplinit promisiunile de dinainte de mandatarea prin vot

      00
  3. Toti postacii psd din Romania se vor aduna la articolul asta.

    00
    • slabe sanse saptamana asta. psd e de moda veche si listeaza tot, zilele astea nu e recomandabil sa mergi cu biblioraftul pe strada.

      00
    • Par deja ocupati pe FB la Clotilde si Nicusor. Ah si sa nu uitam de Firea care are nevoie inCURajari.

      00
    • damn..iar ai nimerit-o capitane..

      00
    • Bravo Brasov, Bravo Timisoara! Daca te duce mintea si ai motivatie, se poate.
      Rusine Cluj: boc 86 000 de voturi, Emanuel Ungureanu USR aproape 8000.
      PNL 17 consilieri locali, USR 5 dupa redistribuire…

      00
    • Toti postacii psd sunt activati zilele astea, ca incepe sa miroasa a puscarie pe la unii fosti primari. Iar daca se vor tine alegerile anul acesta, vor avea de lucru la greu

      00
  4. Desi are dreptate in comentariu acela, Bogdan Duca nu scrie asta cu admiratie, ci cu un fel de ranchiuna, el fiind una dintre vocile crestinopate destul de populare, dar si destul de articulate si moderate in comparatie cu pacalici gen Capsali.

    Ca sa ne dam seama de publicul lui, uitati primul comentariu de la postare: „Sunt pe trendul progresist europeean si au scoala de partid sorosista. Vina este a noastra, nu stim sa prezentam valorile traditionale intr-o lumina care sa atraga tineretul educat urban”

    00
    • NOU
      #28

      Comentatori din astia sunt cam pe peste tot. Uita-te si aici cati sunt… Nu inseamna ca sunt publicul lui „fidel” ca sa zic asa.

      00
    • Hanule, vorbim de un tip care a facut propaganda la referendumul anti-gay, care are un discurs anti-Occident, crestinopat, anti-USR, anti-masca, anti-Nicusor Dan etc.. Intr-adevar, e una dintre vocile mai moderate si nu e chiar un pacalici cum sunt altii, dar discursul lui atrage fix genul asta de public, la fel ca si Coalitia pentru Familie si altele. Intr-adevar, merita sa te uiti ce debiteaza pentru a vedea si care sunt parerile din afara bulei.

      Uite un citat clar fix de la el pe pagina:
      „Nope. Nu am fost pro-Firea ci anti-Nicușor Dan.
      Între victoria unei broaște de Voluntari și cea a candidatului unui partid structural fascist, aș fi preferat broasca de Voluntari. Ceea ce e rațional.
      Firea, Ciolacu, chiar și Orban (că e posibil să ajungem să alegem între el și useriști) sunt niște furunculi pe fundul nostru. Dar nu riști să faci un cancer (căci USR-ul este cancer) doar ca să scapi de furunculi.”

      00
    • alt citat din Duca:
      „Chiar așa, cu ce o poți asocia pe doamna Firea cu:
      Ion Iliescu, cel mai bun președinte din istoria republicană a României, un om echilibrat, moderat, cu capacitate extraordinară de analiză,
      Adrian Năstase, probabil cel mai bun premier din istoria post-decembristă a României,
      Liviu Dragnea, un român patriot care (din păcate doar în al 13-lea ceas, și pentru el, și pentru țară) a înțeles că România trebuie să își redobândească suveranitatea dacă mai vrea un viitor?”

      ce fel de public crezi tu ca atrage la el pe pagina?

      00
    • Si cum facem sa ne diferentiam de ei, sa avem un discurs civilizat despre solutii, sa incetam cu retorica asta in care doar aratam cu degetul la celalalt. Cum ei zic si probabil cred ca USR e cancer, si noi o zicem la fel de apasat ca PSD e cancer. Doar ca noi am reusit sa ne ridicam un pic de la baza piramidei si sa ne dormi mai mult, pe cand restul inca se zbat de la o zi la alta, asteptand sa le dea cineva ajutor.

      La finalul zilei educatia si nevoile de baza separa lumea in PSD e cancer si USR e cancer…

      00
    • NOU
      #32

      Mda… Personal, cred ca-ti trebuie foarte multa rabdare sa urmaresti un asemenea individ. Rabdare care mie imi lipseste cu desavarsire. Am intrat odata in polemica pe blogul lui cu un sustinator fdin asta al miscarii legionare si admirator al lui Codreanu. Intre timp a disparut. Mi-am dat seama ca cheltuiam foarte multi nervi si timp de pomana. De atunci…
      Recunosc, am gresit. Poate ca ar fi trebuit sa spun „Nu inseamna ca sunt neaparat publicul lui “fidel” ca sa zic asa.”. probabil m-as fi inselat din nou.
      In fine…
      E interesant cum URS si + sunt considerati fie fascisti, fie nazisti (nici macar neo nazisti, nazisti descinsi din Hitler de-a dreptul), fie neo-marxisti. Dupa ce criterii, nu stim. Probabil dupa cum bate vantul in dimineata respectiva…
      Bine, e drept ca faptul ca USR+ nu au o pozitie doctrinara clara (cu toate ca au declarat clar ca doctrina lor e una de dreapta) nu ajuta. Dar de aici la fascism, nazism sau neo-marxism gasesc ca e cale lunga…

      00
    • e clar, mue duca

      00
    • Uite o chestie cu aspect bolsevic … daca câstiga primaria x îi vor da pe toti afara, pe criterii doar de ei stiute, toti înafara de ei sunt incompetenti si corupti si doar ei sunt puri si curati

      00
    • Subscriu. Duca e o mizerie de om. L-am urmarit cateva luni ca sa vad directia dezinformarilor despre Covid. E printre primii de pe facebook care executa ordinele noi cand e vorba de dezinformare.

      00
  5. De acord, fiindcă nu mai contează ce partid este la putere: de dreapta sau de stînga.Toate au adoptat măsuri invers doctrinei lor.
    În plus, societatea este împărțită, nu gîndește o măsură ca fiind de dreapta sau stînga.
    Iar cu USR+ politrucii din toate partidele au avut muniție să tragă în ei.

    00
    • Dreapta sau stanga sunt relevante pt o populatie cu ceva cultura politica, istorica, economica. Ca sa faci drumuri bune, sa aduci platitori de taxe sau sa conduci o localitate curata nu tre sa fii de centru-dreapta-stanga, ca nu joci in 4-1-3-2 ca becali la fecesebese.

      00
    • As vrea sa vad si eu terminata discutia de dreapta vs stanga la noi, pentru n-avem asa ceva. Doctrina PSD e sa faca bani cei din PSD si neamurile lor, doctrina PNL e sa faca bani cei din PNL si neamurile lor, ambele partide au dat-o tot timpul spre stanga pentru ca nu au vrut sa piarda voturi de la pensionari si bugetari. Au fost cazuri in care PSD au fost mai de dreapta decat PNL si cand PNL au fost mai de stanga decat PSD doar pentru ca asa a fost contextul.
      Iar PNL e cel mai mare partid teoretic de dreapta, dar e condus de un tip care a lucrat la stat toata viata lui si care a propus un presedinte care a fost profesor, amandoi neavand vreo legatura cu privatul si antreprenoriatul sau facut ceva in economia reala.

      00
    • @perkele, deci asta era clamata compatibilitate doctrinara la formarea usl?

      00
  6. Articol sponsorizat?!

    00
    • crezi că 900 comentarii aici te fac invincibil?

    • Ce atitudine de userist ai … si cred ca ai uitat un 0

      00
    • „Ce atitudine de userist ai ”
      e ceva normal si sanatos.. uite de ex mai multi papagali care s-au invatat reciproc sa injure si sa rada la propriile obscenitati au fost inlaturati dintr-un parc din Anglia.

      00
    • Fix asta n-a inteles PSD. Poti să-ți impui un punct de vedere ( politic ) fără sa fii sponsorizat. Câteodată e hobby dar de multe ori tine pur si simplu de igiena personală.

      00
  7. De acord cu batutul apei in piua referitor la doctrina USR. Funeriu tot ne bate la cap, probabil atins de disonanta cognitiva care il tine apropiat prin cordon ombilical de PNL si cauta nod in papura USR. Nu ca USR ar fi perfect, dar asta cu doctrina e ultima lor problema.

    00
  8. Doamne fereste, deci mizerii ca in comentariile la postarea din link n-am citit nici macar la Firea pe pagina. Eu nu inteleg cum oamenii aia nu uita sa respire.

    00
  9. Ai carte,iei potul.

    00
  10. Sistemul țipă și plânge pe A3. E balaur cu 7 capete!

    00
  11. Cand te uiti la CV-urile din USR pare un fel de „Razbunarea Tocilarilor”. Nu doar ca au studii si diplome, dar sunt oameni cu experienta in afaceri, in administratie sau in ONG-uri, oameni care au realizari in lumea reala si care stiu sa si le prezinte.
    Sunt niste oameni extraordinari pe acolo, sunt convins ca s-au strecurat si lepre, dar per total sunt oameni mult peste medie.
    Problema e ca ne complexeaza si pe noi, astia mediocri, care abia ne impartim viata intre munca la patron, comentatul pe blog, seriale pe netflix, crescutul copiilor si weekenduri la munte, fara sa avem alt scop precis in viata decat sa ne terminam de platit ratele la apartament si eventual sa prindem un job cu cateva sute de euro in plus la salariu.
    Astia sunt tocilarii de care faceam misto in liceu, cand noi chiuleam ca sa bem si sa jucam biliard si ei ramaneau la ore.

    00
  12. La modul concret, trebuie sa revina apa calda ca vine iarna. Pana acuma Firea nu a fost afectata ca nah, vara.

    00
  13. In alta ordine de idei, s-a creat o impresie in timp cum ca PSD ar fi niste genii malefice care fac ce fac si castiga de fiecare data pentru ca sunt maesti la manipulat si alte alea. Mi se pare ca in ultimii ani s-a cam dus impresia asta. Sunt doar niste idioti cu un electorat captiv in continua scadere. „Domne, a iesit lumea in strada cu ordonanta 13, ne injura toti pe unde apuca, am pierdut rusinos la referendum, europarlamentare si prezidentiale, Dragnea e la puscarie, ce ne facem la locale?” „PAI FACEM ACELASI LUCRU CA PANA ACUM CA TREBUIE SA MEARGA ACUMA EJNEBUN?”. „Domne, ne-au prins astia ca am incercat sa furam la sectorul 1, cum raspundem?” „PAI ZICEM CA EI AU FURAT DE FAPT SI CEREM REPETAREA VOTULUI, E CLAR CA LA REPETARE O SA CASTIGAM DETASAT, NU O SA PIERDEM SI MAI RAU CA AM ENERVAT LUMEA!!!”.

    Astia sunt ca prostul ala din scoala care nu poate sa nu aiba ultimul cuvant intr-o cearta, chiar daca se face de ras. „O fut pe ma-ta!”, „NU, EU O FUT PE MAMA!!!”

    00
    • Sa nu uitam de referendumul pentru „familia traditionala” unde s-au facut iar de ras.

      00
    • @Zero: Da, dar i-a lăudat Sputnik 😉

      00
    • Eu credeam ca PSD este doar o mare caracatita cu tentacule infipte adanc la nivel local si in diversele institutii ale statului, cu un electorat semnificativ (dar nu majoritar) pe care il controleaza extrem de bine, intr-o masura destul de importanta prin trafic de influenta.

      00
  14. Da’ n-ați fi băgat niciun A-lister un articol dinăsta înainte de alegeri.

    00
    • + asta e articol inainte de alegerile parlamentare.
      – restul depind indirect de contracte, ba cu primaria, ba cu guvernul pt stiri covid, ba sotia si vor adopta o pozitie deontologica cand vine vorba de astia noi: i-am criticat ca sa ii cresc. cei care au luat bani de la primaria duamnei vor da banii inapoi acum ca exista decizia BEC ca a fost reclama electorla?

      00
  15. Probabil ca doar la urmatoarea tura de alegeri locale USR-ul o sa ajunga sa fie mai uniform reprezentat la nivelul tarii.
    Alegerile intr-un singur tur si lipsa organizatiilor locale a fost o piatra de moara serioasa la gatul lor. E greu sa gasesti candidati dispusi sa-si sacrifice timpul, resurse, energie pe un singur de alegeri. Poate scorul de 10-12% nu e cel asteptat sau pe masura sondajelor dar capitalul de imagine ce o sa vina pe baza celor 4 primarii de municipii o sa fie bomba! :D
    Sper la parlamentare un 17-20% Boc si gealatii nu o sa mai prinda ei 70% pe oras.

    00
    • 4 capitale de judet, ca municipiu mai e si campulung.
      dar da, cred ca o sa le creasca bine procentul si la parlamentare, o sa se apropie mai mult de cat au luat la europene

      00
  16. Am vazut si aici (in comentarii) si in alte locuri ideea ca faptul ca esti „toba de carte” / ai „diploma de X” nu conteaza. Da, nu e suficient, insa e absolut necesar ca baza, cand discutam de leadership in functii publice, cel putin din urmatoarele motive:
    – faptul ca respectivul a urmat cursurile unei universitati bune imi arata ca l-a interesat sa aiba o profesie si o baza de cunostinte intr-un domeniu, e specialist in ceva, nu planuia sa se specializeze in luare/dare de mita/ trafic de influenta etc.;
    – daca a excelat in ceva, cu atat mai bine, imi arata ca a inincercat sa depaseasca niste limite, ceea ce am putea presupune ca ar face si pt comunitatea locala.
    Toate astea formeaza premisele unui partener de discutie la nivel institutional, genul de ales local de care nu iti este rusine atunci cand il vezi ca se intalneste cu omologi pt ca nu poate lega doua idei dincolo de un limbaj de lemn. Genul de om care ar trebui sa stie sa se pozitioneze intr-o negociere pe argumente, mai putin pe atac la persoana sau ridicarea tonului si care chiar si cand apeleaza la asa ceva o face in mod exceptional si calculat, nu pt ca atat l-a dus capul.

    00
    • Asta cu valoarea diplomei cred ca e chestie pur româneasca, ramasa de pe vremea comunismului când absolventii de universtara erau priviti ca niste semizei. Culmea e ca si aitistii gândesc la fel desi lucreaza (sau venereaza) la companii pornite de oameni fara studii. Pe afara nu conteaza diploma asa de mult, nici profesional si nici politic, vezi Martin Schulz

      00
    • @xxx poți privi lucrurile și așa:

      Viața e o loterie în care universitatea îți dă șanse mai multe.

      Da, ai șanse ca să ajungi ca Schulz, dar ăla e unul la 300 de milioane fiindcă doar un singur șef avem pe europa.

      Da, unii cu Oxford de ex ajung vai mama lor din diverse motive. Dar ia-o statistic. Câți cu oxford ajung bancheri sau foarte bogați și câți ajung homeless?

      Apoi invers, câți fără oxford ajung bogați și câți homeless? Că să arați excepții gen Bill Gates e ușor.

      Nu asigură succesul dar îți cresc vertiginos șansele.

      00
    • @Xxx, Martin Schulz e fix de la PSD-ul german și nici nu e vreun geniu fără patalama.

      Prost exemplul cu aitiștii. Crezi că Bill Gates avea probleme să termine Spiru, Bioterra, ANIMV etc? În cel mai rău caz dădea șpagă ca ai noștri, că avea de unde :-)

      00
    • @ xxx – Autodidactii exista si au povesti de viata faine, dar sunt mult mai putini decat ne place sa credem.
      Iar legat de semizei, nu te priveste nimeni asa daca ai niste studii, evident, dar acele studii/lecturi/analize/lucrari cred ca sunt necesare, ca baza, daca doresti sa convingi cateva zeci sau sute de mii de oameni sa iti dea bugete publice pe mana.

      00
    • Pai tocmai, pentru ca nu toti au tras lozul castigator în viata n-ar trebui sa-i privim pe cei mai putin norocosi în mod negativ, cum multi din membrii si suporterii usereului fac

      00
    • hey, guys, Billy G s-a lăsat pe la jumate de Harvard, nu după clasa a ix-a la liceul tehnologic din Făcăieni. :)

      00
    • Dap, politicianul care ia Bac-ul la 30-40 de ani e ghinionist. L-a persecutat invatatoarea cand era mic

      00
  17. Eu astept sa votez in viitorul apropiat doar candidati, nu liste de partide!
    Sa-i votez pe cei care s-au evidentiat prin munca, implicare, proiecte!
    Nu ma intereseaza ca e de stanga, dreapta, mijloc, sus sau jos!
    Omu, caracterul, CV-ul si rezultatele!

    00
  18. Vrei sa zici ca pana sa ajungi sa schimbi ceva e mult de munca si dureaza? who knew….

    Pe clotilde e vedeam de pe vremea USB cu fluturasi in mana stand de vorba cu lumea prin dorobanti. Am vazut-o si anul trecut pe un frig teribil la prezidentiale in gara de nord. Am vazut-o si la tura trecuta de locale cand stia ca nu are sanse.

    Acum ca sunt in pozitie de forta putem discuta si de ei, nu?
    Clotilde are biroul pe victoriei langa zaganu, trec in fiecare dimineata pe langa el. Stie careva care e programul lor? Eu ajung la birou mult dupa prima strigare in afara de primele luni dupa europarlamentare biroul ala sta inchis, e in mecanismul clasic de sifonat bani pentru „asistenti” si „birouri” consacrat pentru europarlamentari?

    00
    • Pai e pandemie, or lucra si oamenii de acasa. Nici nu vad utilitatea unui birou de europarlamentar in Bucuresti, nu cred ca se duc prea multi in audienta sa discute probleme europene, iar cu colegii europarlamentari clar te intalnesti numai la Bruxelles.
      La unul din parlamentul national hai sa zicem ca mai exista aceasta justificare, vin oamenii din circumscriptie sa isi expuna problemele, desi stim cu totii ca majoritatea birourilor stau inchise si toaca bani degeaba.

      00
  19. Ba tu te-ai uitat putin pe timeline-ul lu Bogdan Alexandru Duca ala, inainte sa-l popularizezi si sa-ti declari solidaritatea ? 🤨
    Ca sa nu mai zic de lista de prieteni… Adrian Severin, gen… 😬

    00
    • „BUCUREȘTI, 21 nov 2019 – Sputnik, Evan Răutu. Doctor în științe politice și teolog, Bogdan Alexandru Duca este editorialistul prestigioasei publicații ”Q Magazine” (fondată de Florian Jucan) și un apreciat analist politic.” …

      00
  20. „Nene, ești primar de 4, 8 sau 16 ani, ce ai făcut? De ce te urăsc oamenii? De ce te vor plecat?”

    In cate astfel de orase/comune crezi tu ca primarii respectivi nu au primit un nou mandat?

    00
    • Păi dacă satul are 1000 de oameni votanți, 200 îs neamuri și diverși dependenți, plus apoi mai aduce 200 de flotanți, invalidează vreo 100 de buletine contra lui, ce poți face?

      In Bihor nu s-a sesizat nimeni la o grămadă de cazuri cu sute de flotanți.

      Au câștigat, BEC i-a validat, deși in presă și peste tot se scrie, nimeni nu s-a sesizat că ăia nu își mișcă fundul din birouri pentru chestii serioase, doar dacă sunt babele ieșite la vândut de pătrunjel.

      00
    • Explicație simplă: vot într-un singur tur. Adică o mare mizerie.

      Uite la București. Am văzut ceva sondaje. 55% -nemultumiti de activitatea primarului, 35% mulțumiți, restul nu știu, nu răspund.

      La votul într-un tur nu s-au văzut nemulțumirea asta masiva, că erau mai mulți contracandidați., Firea a stat chiar aproape de Nicușor Dan. In turul 2 se vedea mai bine cum sta Firea. Nicușor Dan s-ar fi dus bine spre 60%

      00
  21. una e ce zic inainte sa fie alesi, alta e ce vor face.
    si problema lor e ca sunt cumva naivi, nu isi dau seama ca politicienii vechi sunt niste animale de prada care au pierdut doar o batalie, nu razboiul. aduceti-va aminte ce au facut in 2017, au schimbat tot ce era cat de cat bine facut.
    usr-ului ii trebuie o hiena din asta sa ii invete si smecheria, sa faca exact ce trebuie facut la limita legii astfel incat sa ii anihileze pe cei vechi.
    Daca o lasa moale o sa ii manance ceilalti cu fulgi cu tot peste cativa ani.
    Ciolos a reusit in doar 1 an sa faca rahatul praf cu diplomatia si corectitudinea.
    Lupul din padure nu poate fi convins cu vorba buna sa te lase in pace cand te-ai intalnit cu el.

    00
    • da, deci soluția la schimbare e să introducem pe lângă oamenii ăștia noi după care țipam toți pe unul plin de vechile metehne, care să-i învețe și pe ăști noi să deprindă metehnele alea de care ne văităm toți! Pare să fie exact acea schimbare mult dorită!
      Nu ne mai vindecăm de oameni care își doresc pe cineva care să-i învețe șmecheria și cum s-o ia pe drumul ăla mai scurt, chiar dacă plin de mocirlă!

      00
  22. Doar eu m-am speriat cand am vazut ce postare/personaj e in acelasi link? Jzs, ala e unul dintre cei mai cunoscuti sputnici pesedisti crestinopati din Romania… Te crucesti (pun intended) cand citesti comentariile de pe acolo :) Postarea lui nu e deloc in asentimentul USRPlus sau ceva de genul, nu-mi dau seama daca Zoso crede asta sau nu.

    00
  23. NOU
    #91

    Interesantă observația. Ce e nasol, faptul că dracii ăștia din garda veche or să facă tot posibilul sa corupă, sa infiltreze ,sa dezbine etc și în usr. Și să arate cu degetul.

    00
  24. pana mea, cu doctrina usr.
    e in renew europe in parlamentul european, ce e mai clar? o dreapta spre progresism si ecologie, spre deosebire de ppe, care e mai conservator.

    00
  25. Ma repet. Intre un prost cu carte si un prost fara carte il prefer pe al doilea ca are o scuza. Fanii USR sunt in general din prima categorie. Genul de cuplu care isi iau Octavia la 35k euro, apartament la rezidential de 250k si chitaie ca mai sunt 3 zile pana la salariu dar la cafea au pareri despre economie globala, salvarea planetei si alte asemenea.

    00
    • NOU
      #94

      Sau intre un prost si un hot tu preferi hotul, nu? Domnule Tiriac, bine ati venit printre muritorii de rand… Sau nu, printre muritori cred ca e mai bine spus.

      00
    • Preferinta asta spune ceva despre frustrari

      00
  26. Nu ne-a luat decat 30 de ani sa ne dam seama ca partidele „istorice” vor doar sa fure. Acum o sa mai dureze vreo doua legislaturi ca sa aiba loc o schimbare reala.

    00
  27. As fi cu drag de acord cu tine ca usr-ul vrea sa scoata din mocirla daca:

    1. Ar fi facut campanie pe ce vor sa faca si nu pe ce nu au facut ceilalti. Pana la urma, acesti tineri frumosi s-au comportat destul de jegos in campanie. A se vedea exemplul dnei cosette la iasi. 2. Am avea deja in spate 4 ani de guvernare locala/centrala usr ca sa putem evalua. Deocamdata sunt promisiuni peste tot

    00
  28. In primul rand, articolul asta denota un pic de optimism si speranta pe care rar o vad pe aici. Nu neg, un adevar evident si anume alegerile astea au fost despre o incepere de schimbare de generatii. Chestia a fost evidenta, daca te duceai pe langa sectiile de votare si observai lumea ce voia sa voteze. Cum spunea cineva, la revedere decretei, pazea ca vin milenialii…
    La ora actuala, sunt foarte curios cum vor performa si ce vor face. CDR in 96, a stat vreo 4 luni sa razuiasca fostul FSN de prin institutii, dupa care s-a pus pe treaba. Rezultatul il stim cu totii..
    Tot ceea ce avem momentan, este un partid care a reusit sa castige niste alegeri in niste zone unde conjunctura i-a fost favorabila, dar care se lupta cu un mamut. Astept sa vedem dupa acest episod ce se va intampla si sper sa nu faca greseala sa ramana blocati aici.

    00
  29. Ca proaspat intrat in primaria as urmari cativa pasi:
    1. Sedinta cu fiecare departament sa stiu ce e pe rol la fiecare, plus as intreba care e cel mai „fierbinte cartof” din departament, sa nu ma ia pe neptregatie un proces pentru refuz de emitere de autorizatii, procese de abuz in serviciu, etc.
    2. As evalua care sunt cele mai fierbinti puncte de pe agenda cetateanului. As alege unul relativ usor de rezolvat si m-as apuca de el. Asteptarile cetatenilor sunt imense – daca arati ca livrezi iti cumperi timp pentru proiecte de anvergura.
    3. As comunica fiecare pas facut si ce pasi mai urmeaza. cu o granularitate maxima.

    00
    • „3. As comunica fiecare pas facut si ce pasi mai urmeaza. cu o granularitate maxima.”

      Așteptarea mea de la corporatiști și ONG-iști este să știe să-și prezinte activitatea. Normal ar fi, dacă tot vor să fie extrem de transparenți, să aibă un mic video lunar în care să prezinte efectiv activitatea și progresul proiectelor importante.

      00
  30. USR are nevoie de o doctrina politica. Nu poti sa aduni oameni cu idei de stanga si de dreapta si sa ai o directie comuna.

    Cat despre alegeri: USR a castigat cateva primarii de orase mari.
    In zona rurala si a oraselor mici nu a luat mai nimic.

    Nu e nimic de celebrat.
    E ingrijorator ca mesajul USR nu ajunge in aceste zone.

    Si ne intoarcem la primul paragraf.
    Simplu spus: nu ai doctrina, nu ai directie, nu poti contura un mesaj, nu te voteaza in rural si urbanul mic.

    00
    • „Simplu spus: nu ai doctrina, nu ai directie, nu poti contura un mesaj, nu te voteaza in rural si urbanul mic.”

      Sa ma scuzi, dar ai descris fix alegatorul de urban mare si mediu, cel care cauta mai mult sa se informeze si care nu cunoaste candidatii personal. Alegatorul de urban mic si rural evalueaza mult mai direct candidatii intrucat sansele sunt sa ii si cunoasca, facand ca doctrina sa fie total irelevanta in procesul decizional.

      00
    • >>Nu poti sa aduni oameni cu idei de stanga si de dreapta si sa ai o directie comuna
      Ba poti. Poate e chiar recomandat sa ai idei din tot spectrul politic.

      00
    • Da, da, in rural fix pe doctrina se voteaza. Aia care sunt de stanga fac protectie sociala, dau o cinzeaca la birt, in timp ce aia de dreapta iti dau o galeata sa ajute initiativa privata, sa ai in ce sa pui borhotul sa-ti faci singur .

      00
    • Lumea vrea solutii concrete nu doctrine. USR cica e partidul corporatistilor. Nu am vazut o imagine, un grafic, un tabel cu valori: avem bugetul X pe 2021, si probleme Y rezulta ca rezolvam Z …

      00
    • @necris
      e doctrina renew europe. ca partidul lui macron, ciudadanos din spania, liberalii din germania, neos din austria etc….daca nu e exact dreapta pmp-ului si pnl-ului sau stanga psd-ului sau extremele de dreapta si de stanga, inseamna ca nu are doctrina? e de centru-dreapta la chestiile economice si mai spre stanga la chestiile culturale si de mediu. simplu.

      00
    • Am uitat sa spun ca am candidat la alegerile locale pe listele USR. Am contribuit la finantarea campaniei, am impartit flyere, ziare si am mers la intalniri cu alegatorii.

      Am facut un program pe directii importante pentru localitate, care sunt necesare indiferent de culoarea politica a primarului sau a consiliului local.
      5 puncte din program:
      – centru de primiri urgente. cel mai apropiat UPU e la 70 km
      – cartier de noi locuinte pentru tineri. Jumatate din populatia orasului e peste 45 de ani
      – naveta asigurata pentru profesorii de la scoli. Sunt profesori care vin din alte localitati
      – atragerea de noi investitori. Firmele din localitate au inceput sa migreze spre tari cu costul fortei de munca mai ieftin
      – constructia de parcari pentru institutiile publice. Angajatii primariei parcheaza langa primarie, iar cetatenii la mare distanta de primarie

      Si cu toate astea in orasul mic in care am candidat, am luat bataie.
      PNL a luat de 6 ori mai multe voturi ca noi.
      Concluzia e simpla: alegatorii nu inteleg nevoia de schimbare. Pentru majoritatea cetatenilor e ok asa cum e acum.
      E ceva rau in asta?
      Nu e nimic rau, daca ai 65 de ani.
      Daca ai 20 de ani, nu ai nici o oportunitate in oras.

      Nu e o problema ca am pierdut. La momentul actual e maxim ce puteam realiza.
      In tot judetul sunt cateva localitati in care USR a luat ceva mai mult ca filiala noastra.
      Dar e un hype la nivel judetean si national fantastic.
      Wow si uuu si vai ce frumosi si destepti suntem noi.

      Nu e chiar asa!
      Urbanul mare e deconectat de rural si urbanul mic.
      De aici si hype-ul si euforia.
      In Parlament nu ajungi doar castigand cateva localitati mari.

      Cateva obiectii de la potential alegatori:
      – ce faceti pentru noi, pensionarii? ce primim?
      – eu nu votez cu USR. Mi-a placut USR, dar ati votat in Parlament sa nu ne mareasca pensiile
      – nu va votez ca nu aveti nici o sansa contra actualului primar
      – daca va votam, ne dati salarii mai mari? intrebare pusa de angajat la privat.

      Stanga si Dreapta impreuna?
      Avem ecologisti si sindicalisti in filiala judeteana.
      L-am vazut pe sindicalist spunandu-ne ca noi din privat nu stim sa facem administratie. Sa ne vedem noi de treaba noastra, ca administratia nu e asa de usor de inteles de cei din privat.
      Ecologistul vrea sa interzica masinile si sa facem numai piste de biciclete.
      Da, sigur, si cei care vin din periurban cu ce sa circule?
      Renew Europe?
      Alte glume mai bune nu aveti?

      Cu toate astea voi continua sa activez politic.
      Am posibilitatea sa plec in Germania si sa nu imi pese, dar aleg Romania.

      PS: filiala noastra e constituita in principal din mici antreprenori si angajati din multinationale – oameni care lucreaza direct in fabrica, ca sef de linie, de hala, etc.

      00
    • „Dar e un hype la nivel judetean si national fantastic.
      Wow si uuu si vai ce frumosi si destepti suntem noi.,”

      E al naibii de important sa pari câștigător în ochii oamenilor, chiar daca nu e chiar așa. Aduce puncte electorale bune la toamna. Și a mers, eu am găsit N oameni care mi-au zis asta despre USRPlus, că ei sunt marii câștigători, oameni care nu stau sa despice prea mult firu-n patru.

      De ce credeți că încerca să tot strige Orban ” victorie” pe lângă Nicușor Dan? De ce iese Iohannis de 3 zile încoace sa proclame victoria zdrobitoare a PNL-ului asupra balaurului psd-ist? Exact pentru a șterge impresia asta.

      Eu refuz sa cred că cei de la vârf sunt atât de naivi cat sa nu înțeleagă că rezultatele in rural/urbanul mic sunt neconvingătoare

      Cât despre doctrina și succes in rural și urban mic. Au zis unii și mai sus, nu doctrina vva trage in spate acolo, imho. Nu aveți încă notorietate, oamenii încă nu au încredere în voi din cauza asta nu aveați nimic în administrație pe care sa va bazati(primari/consilieri), organizatiile sunt încă slabe, aveți 50% dintre localități țării neacoperite, etc

      Numai timpul și munca pot rezolva chestiile astea.

      Succes!

      00
  31. Pai nu este problema, ca oricum sistemul se schimba si pasiv, odata cu evolutia demografica: psd-isti si pnl-isti nu se mai fac, ca toti care vin din urma sunt tineri. Deci sigur-sigur se va schimba sistemul.

    00
  32. NOU
    #112

    Emanatia USR-ista a pornit din capitala, aici au avut mereu baza de selectie…. In tara din pacate au stat foarte prost la capitolul adus oameni grei in partid, si-au adus doar rude/prieteni si ulterior au avut numai de pierdut cu politica asta, vedeti rezultatele din orasele mari de provincie…
    In capitala s-a votat cu scarba contra Firea, in provincie nu s-a votat USR pentru ca s-a avut de unde alege, aici e cheia insuccesului USR la alegeri.
    Poate se trezesc si vin cu oameni noi si-n provincie!

    00
    • care insucces? :)) cel mai rau imi pare de pitesti, ca impreuna cu pnl aveau mult peste psd la primarie (dar au la consiliu) si ca la oradea nici macar nu au intrat in consiliu. in rest e ok pt prima incercare.
      in orasele mari si in localitatile suburbii a luat mult. ca pe alea s-a concentrat, de acolo iei multe voturi si la parlamentare, fara sa trebuiasca sa faci multe organizatii. lasa ca pe sate iau voturi pmp, pro romania sau partidul ecologist si se spala pe cap cu ele la parlamentare. abia intra in parlament sau deloc.

      00
  33. Valeleu, Bogdan Duca vorbind despre usr, progresism etc.

    Duca a avut un singur job impozitat de stat in viata lui. Bineinteles, o sinecura la stat.
    A primit o sinecura de „expert” la Secretariatul de stat pentru Culte de la domnul Victor Opaschi – numit si umbra lui Iliescu. Opaschi asta inainte de 89, ce ironie, a lucrat la Departamentul Cultelor – doar ca atunci scopul acestui departament era de oprimarea a BOR si a cultelor religioase din Romania. Securist batran si ticalos.

    Cum a primit sinecura de la Opaschi domnul Duca, sinecura dupa care plange si acum? Securistul opaschi era coleg cu parintii lui Duca. Parintii lui Duca au fost si ei securisti inainte de 89, fapt recunoscut de Duca, care chiar povestea candva cum a copilarit el printre securisti si tovarasi si ce copilarie frumoasa si lipsita de griji materiale a avut pe timpul regretatului. Asa se explica iubirea lui Duca pentru Iliescu, mineri, Nastase, sputnik, dar si frica si ura lui fata de nou, progresism etc. Oameni ca Duca fara experienta reala pe piata muncii au nevoie de un stat corupt pentru a primi sinecuri. De asta iubeste atat de mult PSD-ul si uraste din rarunchi USR.

    00
  34. off topic

    Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.152/2020,

    „având în vedere că în perioada lunii august se înregistrează o creştere semnificativă a numărului de persoane care solicită emiterea unui paşaport, iar posibilitatea achitării sumelor aferente în acest sens prin intermediul ghişeului virtual reprezintă un demers necesar în contextul actualei situaţii epidemiologice,având în vedere că procesul de digitalizare a serviciilor publice reprezintă o necesitate, dar şi un scop al societăţilor care, în contextul noilor provocări determinate de pandemia COVID-19, vor să răspundă în mod adecvat nevoilor de acces rapid al persoanelor fizice şi juridice la serviciile oferite de stat, respectiv pentru a le asigura acestora din urmă instrumentele necesare executărilor obligaţiilor,având în vedere că implementarea unui sistem eficient care să permită efectuarea inclusiv a plăţilor necesare pentru prestarea unor servicii publice, dar şi a plăţilor efectuate către diverse entităţi, cum ar fi plata aferentă pentru emiterea unor documente necesare pentru libera circulaţie a cetăţenilor, astfel încât aceasta să vină în sprijinul cetăţeanului, este un deziderat a cărui realizare nu este posibilă, în situaţiile precizate, cât timp nu se intervine la nivel legislativ,luând în considerare importanţa existenţei unor mecanisme eficiente din perspectivă practică care să contribuie, printre altele, la asigurarea exercitării dreptului constituţional la liberă circulaţie, constatându-se că aspectele menţionate vizează un interes public de cea mai mare importanţă şi constituie, în contextul evoluţiei pandemiei COVID-19, dar şi al măsurilor privind combaterea efectelor acesteia, o situaţie a cărei reglementare nu poate fi amânată şi care impune adoptarea de măsuri imediate pe calea ordonanţei de urgenţă,”

    Am cautat o explicatie, logica, plauzibila si coerenta a dezastrului de azi de la BCR, in legatura cu NEplata taxelor auto la ghiseul DRPCIV.
    In afara de fap[tul ca niste taxe de stat trebuie trecute prin BCR nu mi-a mai trecut prin cap
    Sa tii sute de oameni inghesuiti ca oile ,pentru ca BCR a fost total nepregatit, ore intregi la coada ( am stat 3 ore) in nici un caz nu reflecta „măsurile privind combaterea efectelor acesteia”

    De ce aceste taxe trebuie platite DOAR la BCR? Mai exista zeci de banci?
    La Bcr devii automat client, ti se iau date si semnezi cacaturi, Nu vrei sa devii client( cum am patit eu) te duci la alta banca. La care, ca BCR are monopol?
    Si ar mai fi…

    multa muie domnului Orban care a contrasemnat OUG 152!
    multa muie Vela!
    multa muie BCR!
    MULTA MUIE Ciolannis ! ca ii tine pe incompetentii astia in brate

    Ne vedem la parlamentare!

    00
    • Stai ca n-am inteles. Nu poti plati la BCR taxa prin transfer bancar? De ce trebuie sa devii client? Eu asa am citit:
      „d) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere – 89 lei. Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau numerar la sucursalele BCR în contul RO94RNCB0082000367331018, beneficiar RA-APPS. Atenție: pentru confirmarea tranzacției prin internet banking este necesară o perioadă mai mare de 24 de ore.”

      00
    • Arata-mi și mie articolul ăla de lege unde scrie că e obligatoriu sa am un cont la banca și internet banking
      Am zeci de colegi care au conturi și care habar n-au de internet banking.. la țară e și mai și

      Mai întreb o data: de ce statul mă pune să-mi fac cont la o bancă privata pentru a plăti taxe de stat?

      00
    • Da’ cine te obliga sa ai cont la BCR? Poti sa ai cont la CEC si sa faci transfer.

      00
    • In momentul cind folosesti porecle ca Ciolanis te descalifici din discutie.

      00
    • Mă doare fix in pula că ma descalific, că n-ai stat tu 3ore in locul meu

      Tudorică, tată, dacă am un cont prin care nu pot tranzacționa bani , că îi ia executorul, sau dacă n-am chef sau bani să plătesc în plus pentru un ordin de plata de ce mă trimiți tu la banca pulii?
      De ce nu pot plati la banca mea?
      De ce nu pot plati ca orice factura la orice POS?
      Sau la primărie sau la benzinărie?

      De ce trebuie musai să stăm că vitele la BCR?
      Doar pentru că ai tu acasă o icoană cu idiotul de Orban?

      00
  35. Prima chestie care ar trebui rezolvata dupa parerea mea, desi nu ar avea implicatii directe in timp scurt (cum ar avea de exemplu rezolvarea problemei apei calde in Bucuresti, sau ceva imbunatatiri pe la sanatate), ar fi schimbarea sistemului electoral astfel incat sa faca fraudarea imposibila. Daca si asta ne-o mai iau, singurul mod in care putem conta si ne putem spune parerea odata la cativa ani, nu stiu ce ne mai salveaza.

    00
  36. tot respectul pentru Clotilde si Dominic la Timisoara. Cetateni straini, toba de carte, ar fi putut sa-si vada bine mersi de viata si sa n-aiba niciun stres insa ei au ales sa joace in mocirla si sa se lupte ani de zile atat cu burtile pesedistilor infecti cat si cu mentalitatea retrograda idioata a unei parti din electorat.

    sper sa le arate oamenilor ca se poate face treaba peste tot in Romania, nu doar in Ciugud, nu doar in Oradea sau la Cluj si usor usor; natural, trompete pesediste precum oana, dana si mai nou denise rifai, abonate la penisurile afaceristilor de carton care au trait ca parazitii pe spinarea statului, vor disparea din peisaj si trimise acolo unde le e locul, pe onlyfans :))

    00
    • NOU
      #124

      Denise Rifai s-a convertit mai nou? Pai nu musca ea din Dancila pe unde o prindea? Mama, mama cum mai combatea…
      Ce sa vezi…

      00
    • arunca un ochi pe fb lu’ denise rifai sa vezi acolo pesedism. cum se bucura ea ca a castigat tudorache la S1, cum urla ea ca USR tipa degeaba, mai ramane sa spuna si afara cu francezii din tara. mare japita de femeie!
      mai e vreo jurnalista care sa nu aiba amant politician sau fotbalist ?

      00
  37. Ce naiv ești! Ai auzit de lupi în blană de oaie? USR face parte din sistem.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.