Poliția e neputincioasă #274685

Clipul de mai jos e filmat noaptea, în București.

Cetățenii din zonă, pentru că e între blocuri, nu pot dormi, și fac petiții și reclamații, cărora li se răspunde că șantierul a fost amendat și că atât de poate face. Să îi oprești lucrul pe timpul nopții nu merge, că omul are treabă acolo

Santierul One United Properties din Strada Zagazului nr. 21-25 (cartier Aviatiei), vazut prin fereastra dormitorului meu la ora 01:51 (!!!). Se lucreaza ca in mijlocul campului, spre exasperarea vecinilor care sunt torturati prin privare de somn aproape in fiecare noapte. Primăria Sector 1 Bucureşti nu misca nimic. cc: Dan Tudorache (Primar Sector 1), Clotilde Armand (Consilier Local Sector 1).

Andrei Diaconescu si Victor Capitanu sunt cei doi oameni de biznis care fac bani pe seama sanatatii si nervilor vecinilor, a batranilor bolnavi si a copiilor. Sa va fie rusine, sunteti niste nenorociti!

Asa se lucreaza din toamna anului trecut pe acest santier: cam 3-4 nopti / saptamana pana la 02:00-03:00 noaptea. Dimineata, lucrarile incep de la 06:00-07:00 dimineata. Practic, adormi si te trezesti in acest zgomot aproape zilnic. Ajungi sa nu-ti mai auzi propriile ganduri, in propria-ti casa.

Am facut pana in prezent sesizari scrise catre nu mai putin de 7 institutii cu atributiuni in domeniu: Primaria Sector 1, Polita Locala Sector 1, Sectia 2 Politie (MAI), Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Primarul General al Municipiului Bucuresti, Inspectoratul de Stat in Constructii si Garda Nationala de Mediu). Politia a aplicat cateva zeci de amenzi pentru tulburarea ordinii publice in limita prevazuta de Legea nr. 61/1991, respectiv maxim de 1.500 lei / zi, iar toate institutiile au redirectionat sesizarile catre Primaria Sectorului 1, cea care a si acordat autorizatia de constructie.

Primaria Sectorului 1 nu mi-a raspuns niciodata. Doar m-a informat ca a pasat problema la Politia Locala (din subordine). Politia Locala mi-a raspuns ca rezolvarea problemei este de competenta Primariei Sectorului 1, Serviciul Disciplina in Constructii. Probabil ca unii functionari ai Primariei, platiti din bani publici pentru a ne proteja pe noi, sunt mult mai interesati de finalizarea cat mai rapida a noilor apartamentelor construite de dezvoltator. Altfel nu-mi explic efortul urias de protejare a unor ilegalitati. cc: DNA – Direcția Națională Anticorupție.

Cum puteti ajuta? Va rog sa share-uiti acest articol! Asa cum se stie, hotii nu pot lucra decat pe ascuns, sub adapostul intunericului. Cu cat sunt mai multe persoane care incep sa puna intrebari si se face lumina, cu atat le este mai greu sa-si ascunda ilegalitatile si abuzurile! Ganditi-va ca intr-o buna zi ati putea fi voi cei abuzati si torturati in propria casa fara ca nimeni sa nu poata face absolut nimic!

Va multumesc pentru ca va pasa!

[later edit] Culmea cinismului: exista o „expertiza” facuta de Enviro Consult pe banii dezvoltatorului care atesta ca zgomotul nu exista in realitate!!! Am atasat-o in comentarii. Pozitia evaluatorului: „am masurat ce mi-a spus clientul”.

(sursa)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

66 comentarii

  1. Audiență la Primar. No joke.

    00
  2. NOU
    #4

    Cine zicea că poliția nu este bine plătită?

    00
    • Prietenul Godina! ;) Din păcate suntem o țară de bugetari și vom fi și mai mult! Cine va aduce banul la buget e un mister, dar știm sigur pe ce se cheltuie!

      00
  3. Pai cine e de vina ca e un bloc de saraci si nici nu au relatii la primarie?

    00
  4. Cladirea de birouri va fi mai mare decat blocul de apartamente. Adio soare pentru ferestrele orientate spre nord. Este o cladire de birouri, traficul de rahat pe strada respectiva va deveni ambuteiaj non-stop. Imi pare rau pentru ei, insa nimeni nu vrea sa cumpere si parcela cu verdeata de langa bloc.

    Puteti cauta anunturi pe net legate de North Area Lake View(160.000 euro un apartament de 100 de metri).

    00
    • da, pt ca altfel ferestrele de pe nord ar avea soare.

      00
    • @PCH – Bine capitane evidenta, ar avea lumina, care vine direct de afara si indirect de la soare.

      00
    • ferestrele pe nord sunt o binecuvantare. serios. in blocul meu, aia de pe sud sunt feiciti 2 luni pe an.. decembrie si ianuarie. in martie au 30 de grade in casa iar in iulie…. eu stau pe nord, cu fereastrele spre punctul termic de cartier… care punct termic e construit cu o mare gradina imprejur. aud cateodata tramvaiul de pe bulevard. in rest vrabiute si greieri.

      00
  5. NOU
    #11

    Daca tot nu pot dormi de ce nu se pun in fata santierului? Sa nu mai intre nimeni acolo. Cum dati de vreunu cu un coi jumate tre sa se plictiseasca ala si chiar sa devina nesimtit ca sa faceti ceva.

    00
    • in romania oamenii au coaie doar pe internet, aia care au coaie si in realitate ori le au impreuna cu cirdul ori sunt foarte putini.

      10
    • NOU
      #13

      Nu e ca au coaie doar pe internet, in romania cel mai probabil iti rad in nas si iti zic ca esti nebun si sa stai dracu-n casa daca le zici sa faca ceva.

      00
  6. Momentul ala cand tu ca locatar pui mana de la mana cu restul de locatari toata lumea se caca in pungi si arunci pe santier in aia care lucreaza acolo pana refuza sa mai vina la munca. Plm daca cu bun simt si intelegere nu se face atunci treaba devina de cacat…

    00
  7. Asa a fost si la Afi cand au ridicat cacaturile alea de birouri.

    00
  8. Cum sa opresti lucrul, centaur atotputernic?!
    Concret, nu din gura, de pe scaun, din fata monitorului – unde suntem toti atat de puternici…

    00
  9. si cand te gandesti ca politia NU are voie sa intre la tine pe/in proprietate in intervalul orar 22:00 – 06:00 pentru perchezitii, mandate, etc. HA.

    00
  10. Vai de ma-sa. Prima data am crezut ca e filmat din drona, de aia se aude asa.
    Mda, si ala care tăia cu drujba in spatele blocului meu de dimineata pana seara, acum taie in continuare, mai are un pic pana isi termina cocioaba. Mai baga si flexu, mai o muzica, mai o strigatura ca nu se aude pe santier….
    Sesizarea la primarie s-a finalizat „pozitiv”, a primit mosu’ avertisment de la politia locala.

    00
  11. Ce repede sarim noi la autoritati! Cum ne spalam pe maini repede, repede!

    Imaginati-va ca faza asta se intampla in Germania, Austria, Franta, etc. ( o tara cu traditie in atitudine). Pai aia terminau inainte sa soseasca politia, asta daca totusi aveau tupeu sa inceapa lucrarea noaptea.

    Cati vecini vad afara sa ii ia pe aia de guler? Ha? Cati au lumina aprinsa si fac ture prin zona? Ha?

    Astia suntem dragilor, fara gena de luat atitudine, distrusa de comunisti si altii!

    Hai la somn si pace voua, o perna pe ureche si gata, se rezolva!

    00
    • Alt Rambo autohton. Pentru ca toti de-acolo vor sa-si vada copii din partea cealalta a gratiilor. E usor din gura. Un neamt ar fi facut acelasi lucru, ar fi trimis sesizari la autoritati. Si daca s-ar fi dus un nebun sa-i bata pe-aia din santier era mai bine? Crezi ca aia sunt foarte fericiti sa lucreze la 2 noaptea in loc sa fie cu familiile acasa?

      00
  12. la catedrala mantuirii neamului se lucreaza non stop. pe aia cine sa ii amendeze? :))

    00
  13. Recent am recitit romanul Nasul. Aproape de finalul romanului Don Corleone tine o cuvintare catre fiul sau mic, Michael, in care spune parerea lui despre sistem si de ce a devenit mafiot. Rezumatul este ca autoritatile nu pot oferit dreptatea la care el se astepta.
    Acel pasaj merita citit de citeva ori. De multe ori oamenii ar putea sa faca mult mai usor singuri dreptate, aici nu ma refer neaparat la violenta, insa in Romania nu prea exista unitate. Cit despre autoritati, sunt corupte pina in maduva oaselor. Atita timp cit responsabilii de la primarie isi primesc atentia de la asemenea constructori nu se va schimba nimic, poti face petitii peste petitii.

    00
  14. Remarcati cum primaria, dupa modelul primaritei, se scuza ca nu stie, ca nu poate, ca nu e de ea?
    Cum institutiile ‘statului’ nu fac nimic si ocolesc problema dar se acopera minimal legal – ‘am dat o amenda, am chemat politia locala (culmea), etc..”.

    Sfatul meu este sa:
    1. vorbeasca cu un urbanist/arhitect fiindca sunt reglementari in constructii
    2. sa cheme una din multele firme care fac masuratori de zgomot
    3. sa reglame fiecare locatar la primarie, politie si mai ales la garda de mediu situatia. Constant.
    4. de asemeni sa ceara audienta la primarita
    5. sa trimita prin avocat scrisoare recomandata direct catre biroul care se ocupa de Serviciul in constructii (si se poate afla usor numele directorului si inspectorului alocat pe proiect/zona) notificare ca ignora cererile depuse, se ataseaza dovezile de la 2 si 3 si ca vor fi actionati in instanta.
    In caz ca nu stiti statul poate si este actionat in instanta atunci cand nu isi respecta indeplinirile.
    Partea interesanta este ca in acest caz nu e primaria data ci respectivul serviciu de constructii.
    6. se aplica 5 pentru dezvoltator si mai ales constructor.
    7. se face plangere la garda de mediu si ANAF catre constructor.
    8. se repeta 1-7 si se inarmeaza cu multa rabdare

    Cu parere de rau dar dupa victoria rosie completa peste capitala si manareala la Sectorul 1, cazul de mai sus o sa devina regula.

    00
    • 1(si atat). ies toti locatarii deranjati peste aia si incep discutiile cu ei

      Sa vezi cum apar acolo toate televiziunile si institutiile si se rezolva treaba cumva. Pana atunci, cum am zis mai sus, perna pe ureche!

      00
    • 9. După ce repeți 1-8 de câteva ori, blocul se termină de construit. Toată agitația a fost degeaba.

      00
    • @altRadu
      Fix atitudinea care incurajeaza coruptia.

      Chiar daca se termina blocul, cu proces pe rol si dovezi ca terta parte a fost rau-voitoare vorbim de raspundere penala nu doar de amenzi. Plus pontiala suspendare din job etc.. In cazul functionarilor din primaria asta inseamna concediere si interdictia de a mai fi angajat (o perioada) iar in cazul constructorului costuri suplimentare.
      Sunt o serie de nereguli facute de primaria la care cei afectati nu au zis nimic iar ulterior cand s-a incercat tragerea lor la raspundere, motivatia lor penibila de „pai nu a zis nimeni nimic; noi am fi indreptat dar am crezut ca e okay” a stat in picioare fiindca nimeni nu facuse nici macar o reclamatie pe sistem „asta e”.

      00
    • Mulțumesc! Te felicit pentru acest comentariu elegant și de bun simț.

      00
    • La punctul 9 as adauga o nefacuta: toti locatarii afectati din blocurile inconjuratoare sa scoata minim o boxa mare pe geam, si..bubuieli, tiuieli, vibratii si tub de bass. Arma sonica frate sa fie. Sa vad care muncitor ar rezista mai mult de 2 zile pe santier.

      00
  15. Intensitatea si frecventa sunetului se masoara la om in casa, cu geamul deschis sau inchis, cum doreste.
    Cata vreme expertiza nu contine acordul vreunui cetatean pentru masuratori in apartament, e degeaba.
    Cele de mai sus le pui pe hartie catre institutia care l-a facut expert.

    00
  16. Probabil ca politia e la un gratarel, ceva… ”in Giulesti, unde e viata frumoasa”..

    00
  17. pendula mea, când au fost alegeri, probabil că au stat acasă.

    00
  18. Astia-s si prosti. BATAIE in plm !

    00
  19. Din ce vad eu baietii au turnare de beton (ce se aude asa e vibratorul de beton) . Cine lucreaza in constructii stie ca atunci cand ae toarna plansee sau stalpi , ne exista oprire pana la finalizare . Ma indoiesc ca au turnari dr placa in fiecare seara . Deci parerea mea ca este un fenomen tipic romanesc de vaicareala ca sa fim importanti si sa punem bete in roate.

    00
  20. NOU
    #39

    Vopsea aruncată de la balcon și în ultimă instanță dat foc. Accidentele se mai întâmplă, nu? Nu aberez, faza chiar s-a întâmplat unor nesimțiții din ăștia doar că nu în București.

    00
    • corect. pt ca decat sa nu dormi acasa mai bine nu dormi la puscarie. asa ii inveti minte pe fraierii aia de fac haos!

      00
  21. inainte sa tina de disciplina sau alte institutii care controleaza constructiile, aia trebuie amendati zilnic, (sau mai corect nocturn) toti, pentru tulburarea linistii publice, ca si cum ar asculta muzica la maxim in fata blocului. e acelasi lucru. cand muncitorii, personal, isi vor lua amenda de fiecare data, nu vor mai face asta.

    00
    • Asta este o soluție bună, vizat muncitorul, nu firma. O să fie amuzant. Verificate un pic și contractele de muncă.

      00
  22. Așa s-a construit tot cartierul ăla. Spre sfârșitul anilor ’80 lucrau zi și noapte, serios, pe penuria aia de energie aprindeau reflectoarele pe macarale ca să lucreze noaptea, terminau un bloc în 3-4 luni. E tradiția cartierului.

    00
  23. Stirea de pe twitar cu moldovenii veche de ani de zile de fapt. Pentru ca e o prostie si nesimtire a statului sa iti puna bete in roate si atunci apelezi la romanasii care te iau in resedinta sa iti faci buletin. Dar statul se da mare ca prinde marii infractori care te lasa sa iti faci buleti si sa-ti vezi de viata ta.. gg wp heil hitler si traiasca mama rusie sunt cel mai patriot traiasca tricolorul

    00
  24. nu merge cu frumosul. dar merge cu „stransul usii” si e simplu:

    1.se aduna cativa vecini (minim 5 recomandabil) si fac mai intai plangere preabila la documentatia de urbanism emisa si la autorizatia de construire emisa (in termen de 6 luni de cand s-a aflat de ea).

    2.se cauta avocat pentru deschidere proces(avocat cu experienta in contencios administrativ si cazuri castigate) si se deschide proces.

    3. se noteaza procesul in cartea funciara a terenului in Partea II – proprietari si acte.

    4. dezvoltatorul nu poate vinde nimic si nu poate lua credite cat are notat un proces in cartea funciara iar un proces poate fi lungit ani de zile.

    ai adresa mea de email pentru detalii suplimentare(nu sunt avocat).

    00
    • Ce aberezi tu acolo, omule? Pungi cu rahat, picioare cotonogite, maine rupte. Astea sunt solutia!

      00
    • @shase: Ce solutie interesanta. In loc sa dai detalii pe mail nu mai bine scrii aici pentru toata lumea?
      @m0fo: Am ras la comentariu, dar cel mai mult cand am vazut dislike-urile.

      00
    • @shase: Corect, procesul este cea mai buna solutie sa le pui bete in roate nesimtitilor!

      00
    • Mulțumesc! Te felicit pentru acest comentariu elegant și de bun simț.

      00
  25. Nu mai e nici turnatul betonului ce-a fost.

    00
  26. DSP. Atât. Puși sa facă măsurători de zgomot fără sa fie anunțat constructorul. Au aparate omologate de măsurare a nivelului de zgomot…timp și chef sa aibă. La prima abatere se emite amenda /avertisment…la a doua se închide activitatea societății

    00
    • Ce bine ar fi daca visele astea cu inchiderea societatilor (de constructii pentru zgomot, poluare, nerespectarea normelor / de alimentatie pentru nerespectarea retetelor si pentru lipsa de igiena etc) s-ar transforma in realitate. Insa raman doar … vise!

      00
  27. Nu bre flashmob sau daca nu merge… citirea de carti in public.

    00
  28. Harrold’S a luat amenda 1 mil de lire pt 10 minute dupa ora 23,la descarcat ceva marfa.
    Daca le-ar da amenda pe masura nu ar mai continua sa lucreze noaptea

    00
    • La Lidl vine tiru si la 3 dimineata sau de 2,3 ori pe noapte. Mai baga si un claxon, sa fie sigur auzit, mai ambaleaza putin motorul sa nu se faca de ras in fata maidanezilor ca i se opreste motorul.

      00
  29. E cu geamul inchis? Blocul ala in care sta cum crede ca a fost construit?

    00
  30. Asa cum ma asteptam, au aparut comentatorii inteligenti cu: a, pai zgomotul ala e cu geamul deschis, sa puna mana sa-si izoleze blocurile, sa-si ia si el termopane d-alea bune, etc

    00
  31. Sa-l cheme pe Badita sa le organizeze un protest.

    00
  32. Si la mine e la fel, doar ca polizorul functioneaza pe ritm oriental.

    00
  33. Exista si o parte plina a paharului:
    Romania e Vestul Salbatic, si cu putini bani si relatii potrivite puteti face orice vreti voi.

    00
  34. Romanii un popor greu de multumit. Santier ziua, orasul plin de cife, camioane cu material, etc, romanul clantane – de ce nu lucra noaptea? Blocheaza tot orasul cu camioanele lor….
    Santier noaptea, romanul clantane – de ce nu lucreaza ziua?….
    Vrem, dar nu stim ce vrem, in schimb sfaturi stim da.

    00
  35. Sa sune la 112 fiecare locatar pana se face liniste

    00
  36. Mutați – vă la țară. Ultracentralilor… Vreți și liniște și locuri de parcare și sa fiți ultracentrali? Nu se poate :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.