Podcast: discuții01

Azi testez un nou format de podcast, îl voi avea alături de mine pe Fluture, pe care unii dintre voi îl știți că mai scrie pe blog.

Unii dintre voi poate vă mai aduceți aminte, prin 2001 a rulat la PrimaTV o emisiune de scurtă durată în care Horia Alexandrescu și Sorin Roșca Stănescu stateau cu niște foi în față și spuneau publicului chestii. Așa suntem și noi, doar că la început :)

  1. Subiect: a plouat și străzi din Pipera s-au inundat. Deși e pe toate televiziunile știrea asta și problemele astea sunt de cel puțin 10 ani, oamenii continuă să cumpere în zonele astea nasoale.
  2. Subiect: Greutatea ghiozdanului
  3. Subiect: Microciparea oamenilor
  4. Subiect: Oamenii devin obosiți de la prea multe știri negative
  5. Subiect: Coreea de Nord. Legat cumva si de cel cu stirile negative de mai sus. Coreea de Nord este un non-subiect. E perdea de fum, folosita la nivel International de fiecare data când vreun presedinte are nevoie de un alibi sa se duca la curve. Bashar al Assad anunta ca se duce sa se intalneasca cu Kim. Stire pe Hotnews. Pe cine intereseaza asta? De ce se duce Al Assad? Cauta aliante? Cu Coreea de Nord? Sa ce? Relatii diplomatice? Pe cine intereseaza? Cum e afectata România de asta? Cum e afectata lumea de asta? Cum sunt afectat eu, persoana fizica Fluture?

Așteptăm păreri despre podcast și propuneri de subiecte. Lucrez și la a pune podcastul pe iTunes, că știu că mulți dintre voi vreți asta.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. NOU
    #1

    1:04 pe bune ?

    P.S. sa-mi fac curaj

  2. Vrem cu video :)

  3. Deja e pe play

  4. Mister Flutere se aude ciudat si ma zgarie pe ureche.

  5. In rest e OK formatul. E de continuat.

  6. Chiar l-as fi ascultat dar e mult prea lung. Ar fi ok sa nu depasesti un 15 min/podcast. De ascultat in trafic, intr-o pauza dar o ora e prea mult de ascultat o data. Ai putea eventual sa-l imparti te rog in cateva parti de 10-15 min si le ascultam separat. Am ascultat primele 10 min si suna foarte bine !

  7. Eh, go fuck yourselves :)

  8. NOU
    #13

    1. E bun formatul. Chiar și lungimea lui e ok pentru ascultat la muncă. :)
    2. Într-adevăr, Fluture de aude ciudat, parcă e în vreun butoi ceva.
    3. Dacă ai putea scoate sunetul care se aude când tastezi, ar fi bine. Ai tastat și click-ăit constant. :)
    În rest e ok. Well done

  9. Se aude foarte aiurea, dacă nu sunteți amândoi într-o cameră nu aș mai vrea să ascult prin formatul ăsta de unul e lângă microfon, iar invitatul este prin skype or smth…

  10. În același timp, parcă singur ești mai visceral, a la Bill Burr, și parcă ți se potrivește mai mult formatul ăla de monolog.

  11. Cred ca ar merge podcasturi cu idei de afaceri/ joburi afara din tara. Cu romania m-am resemnat :))

  12. Pt ca ai cerut pareri despre podcast…
    1. Eu as asculta o ora de podcast doar daca as fi in trafic timpul acesta. Asa ca eu cred ca daca vei continua cu podcast-uri, atunci ar trebui publicate dimineata, la prima ora, ca sa asculte omul in drum spre munca, de exemplu. Odata ajuns la birou, sau luat cu alte treburi, nu stiu daca mai ai timp de ascultat o ora…
    2. Un sumar cu indiciu h:m:s cred ca ar fi util pentru cei care ar fi interesati de ceva anume si nu au timp/rabdare sa asculte tot.
    Bafta!

  13. Podcast cu ceva idei despre cum sa traim confortabil la pensie, adica cum ne-am pregati de pe acum (40 si 40+).
    Eu ascult podcast fie in drum spre munca, fie la intoarcere. De aia, o ora mi se pare mult pentru ca trebuie sa ascult fragmentat si e aiurea.

  14. Bah, va plangeti aiurea cu lungimea podcastului. Daca il vreti de 15-30-45 de minute, de ce nu ascultati doar atat din el??? Lasa-l lung @zoso.

  15. Investește în al doilea microfon.

  16. Toti barbatii il vor mai scurt, dar doamnele, doamnele care este ce zice?

  17. Atât ii duce capul pe majoritatea; referitor la imobiliare se mint singuri.

  18. Peste un milion comit suicid anual, ar merita o discutie despre asta.

  19. Zoso, care la 22 de ani a primit apartament gratis de la mami si tati si n-a platit in viata lui o chirie, preda lectii de imobiliare.

  20. Imi place formatul. Singura buba este audio-ul, in special partea de la Fluture, este greoi de ascultat asa mult timp cand se aude asa prost.
    Mai cautati cum se inregistreaza podcast-urile la distanta, puteti folosi Skype sau altceva in timpul discutiei dar inregistrati si separat audio-ul local, si folositi un microfon mai bun.

  21. Bah, e misto ideea, nu e apa calda sau gaura din covrig dar initiativa este apreciat si eu unul cel putin sper la cat mai multe.

    1. sa ii faci un program, zic eu, gen odata la 2 saptamani sau odata la 3.
    2. sa va conturati fiecare ce ar vrea sa atinca pe subiectul respectiv, nu sa faca fiecare 4 minute de monolog, sa existe o discutie reala si sa existe niste concluzii pe subiectul respectiv.
    3. vali sa nu mai inregistreze ce zice fluturei din difuzor ci sunetul direct din placa de sunet, poti fie impreuna, fie separat si dupa le combini cu audacity.

    In rest, spor, este ce trebuie numai trebuie finisata directia.

  22. nu ascult podcasturi dar legat de subiectul 1….

    dezvoltator intreprinzator, parcela de 200x25m in camp, pe un drum de exploatare la 500 de metri de asfalt. impartit frumos in 10 bucati 20×25, desenat o casa frumoasa, masluit cumva niste avize de utilitati, vandut ca painea calda.
    casele, de bine de rau le-a construit, nu stiu sa spun caliatea, dar finisajele sigur le-au facut proprietarii. la fel apa(hidrofoare destul de adanci), canalizarea (fose septice), curentul si gazele din banii si munca lor.

    surpriza maxima a venit cand, in urma promisiunilor aceluiasi dezvoltator cum ca e prieten cu primarul, au depus o cerere la primarie pentru asfalt si iluminat public. au aflat ca pe langa aia 5 metri pe care au fost nevoiti sa ii cedeze pentru drumul de servitute trebuie sa mai cedeze inca 5 pentru a respecta puz-ul. si nu ca servitute ci cu titlu definitiv.

    acelasi dezvoltator este sunat nonstop pentru parcelele alea si pentru cele din parcela vecina, evident in aceleasi conditii…

    polish a turd… oh, shiny!!

  23. Mi-a plăcut. Nu mă interesează dacă e 5, 10, 15 minute sau o oră, mi-a plăcut. :) 👍

    E schimbare pozitivă să ai cu cineva să discuți lucrurile dar asta nu înseamnă că nu-ți sunt apreciate și monopodcast-urile. :P

    În schimb, am să comentez și eu pe un segment…

    ––––––––––––––––––––––––––

    La partea cu uniformizarea și tăvălugul (partea cu ghiozdanul) și că statul forțează cum să-ți crești copilul pentru că părintele nu mai are tragere de inimă și că acum mai toți au tatuaje comparativ cu 10 ani în urmă, eu îi comunic lu’ Fluture că e un caz strict, amplu de felul său (de sine stătător care acaparează mai multe deodată) de xenofilie această mișcare de uniformizare etatistă – pe principiul „I-auite pe străini, hai să facem ca ei pentru că sunt străini și sigur-sigur știu ei mai bine fiindcă nouă ne-a mers întotdeauna rău. Hai să-i copiem”. Nu m-ar mira să zică cineva, mâine-poimâine, „Hai să facem ca Suedia”, deși cazul prinților din Norvegia, frățică, au fost mai mulți romțni care au ținut cu străinul decât cu familai română și asta demonstrează purulența xenofilismului.

    Hai să fim serioși, dacă ne apucăm să căutăm treaba cu kilogramele și ghiozdanul, v-ar mira să nu găsiți că, de fapt, e o copie fidelă făcută de prin alte țări? Tragedia devine atunci când nu poți să faci nimic, vreodată, fără să arăți/demonstrezi că „așa fac și străinii” (deci, carevasăzică, străinii să fie modelul de urmat suprem, nu noi și inițierile proprii, gândirile noastre, soluțiile noastre, mereu trebuie să avem un tătuc de urmat, niciodată noi să fim pe cont propriu cu destinul nostru, eventual noi să devenim un model de urmat – dar mă lungesc).

    30 de ani au trecut și fiecare lucru pe care conducerile țării („conducerile” fiindcă 30 de ani e mai mult de un sfert de viață, cu multe fețe și „personalități”), când au făcut un lucru, mereu a existat sintagma în spatele cvasi-inițiativei, în vreun fel sau altul: „Așa fac străinii” sau „Așa e și la străini”.

    n.p. Eu am scris „cvasi-inițiativă” fiindcă nu este o inițiativă să te iei după alții, în niciun caz nu e inițiativă să faci ceva pe motiv că e „modelul cutare” sau „așa fac și ăia din țara X”. Atât cu nota personală.

    Fluture au trecut 30 de ani, cred că e o nebunie să nu recunoască cineva că în tot acest timp, inclusiv jigodiile care au furat și și-au trecut averea în conturi – ce să vezi – străine, ar fi o nebunie să nu spunem că starea economică (cu tot-tot ce înseamnă asta, din orice arie) este cauzată, nu ‘datorită’ (că nu e un lucru pozitiv), din cauza polițelor xenofile și a mentalității xenofile. Adică, dacă exista un spirit de autoconservare național, economia țării n-ar fi fost un simplu „safe-haven” pentru multinaționale în căutare de forță de muncă ieftină, similară cu sclavia (amintiți-vă de documentarul ăla de la ARTE), sau medici să plece în masă. Străinii ne văd ca pe niște sclavi și xenofili pentru că asta suntem, majoritatea – de ce să respecte cineva un sclav?

    Când străinii te văd că ești umil, șovăielnic, și mereu îi întrebi, le ceri sfaturi, îi rogi să ceva… de ce naiba am avea vreodată impresia că o să creștem, în final? Nimeni nu respectă iloții, sclavii, lingătorii de clanțe și xenofilii; ni-meni. Iar liderii țării, din 90 până-n prezent, au făcut tot ce e posibil să cadă la plăcerea străinilor iar pe restul să-i ia Dracu (să vedem dacă cineva pricepe când de adânc sedimentată e expresia asta, dacă mai ținem minte sfârșitul anilor 90, începutul lui 2000). Câți nu spun același lucru, să fim cu străinii, dar țara tot ca naiba e și după 30 de ani? Aaaaahh, unii vor spune că nu i-am copiat destul… okei, cine nu știe ce înseamnă colonialism, colonialism cultural și republică bananieră, să se abțină de la a preaslăvi străinii.

    Și încă un lucru Fluture: străinii au văzut că faci parte din ăia 4-5 milioane care ați plecat în Vest. Ce altceva să concluzioneze străinii decât că românii sunt handicapați fiindcă preferă să fie printre străini în loc să-și facă curățenie la ei acasă; ba chiar că își fură căciula de la unii la alții, iar pe străini îi tratează ca pe niște regi (pe unu’, prusac, l-au și înscăunat ca atare)?

    4-5 milioane… și nu mă impresionează mentalitatea expaților, cea de complex de superioritate de sclav sinistru, de: „Iată-ne, noi curățăm căcatul din azile și culegem căpșune, respectați-ne fiindcă am fost băgați în seamă/înnobilați de străini”. Nu, mi-e rușine de așa ceva, n-ai cum să respecți sclavii și lingușitorii, mai ales că sunt xenofili.

    • Faptul ca ii copiem pe straini nu inseamna neaparat xenofilie. Specia umana s-a dezvoltat prin mimetism. Se intampla si astazi si e un fenomen legat si de lene. Lenea de a gândi legi sau masuri adaptate locului. Politicienii – cei care initiaza legi – stiu ca sunt acolo (in Parlament, Guvern etc) vremelnic. Si vor sa-si lase cumva amprenta. Si, cel mai simplu, e sa initieze legi pe care le-au vazut ei in alte tari. Dar asta nu inseamna neaparat xenofilie. E, pur si simplu, o scurtatura. Care nu e mereu lipsita de sens. Unele chestii dau rezultate in alta tara? OK, hai sa facem si noi. Nu are rost sa stam mereu sa gasim „altceva”, doar ca sa nu facem ca „ei”.

      Despre românii expati, nu stiu ce sa zic. Chiar nu stiu. Au plecat de acolo din motive de saracie, din motive de lipsa de interes din partea unor autoritati. Au ajuns in tari straine, iar dupa multi ani de truda au reusit sa isi incropeasca o viata. Si, ce sa vezi, cineva – adica statul din tara respectiva – ii baga in seama. Le da aceleasi drepturi ca celor nascuti acolo, ii „ajuta” când nu mai au job, când nu mai au unde sa locuiasca etc. Pur si simplu cineva ii baga in seama. Asta nu ii face neaparat sclavi.

    • „When the Greek lost the sterner virtues, when his soldiers lost the fighting edge, and his statesmen grew corrupt, while the people became a faction-torn and pleasure-loving rabble, then the doom of Greece was at hand, and not all their cultivation, their intellectual brilliancy, their artistic development, their adroitness in speculative science, could save the Hellenic peoples as they bowed before the sword of the iron Roman.”

      &

      „What I cannot understand about the Russian is the way he will lie when he knows perfectly well that you know he is lying.”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile