O poartă automatizată și o potecă

M-am apucat să repar poteca asta, care a fost una din primele chestii pe care le-am făcut când am cumpărat. Era strâmbă, dar era a mea. Și acum lucrez la poloboc, nene, nu orice. Prima jumătate a mers bine, deși mă dor mușchii picioarelor de la stat în genunchi. În a doua mi-am adus aminte aminte de ce era strâmbă. Pentru că tot găsesc bolovani din ăștia imenși, care trebuie scoși. Pe lângă potecă am adus oameni, au săpat ei la târnăcop, au scos zeci de cataroaie (că sub o porțiune de grădină a fost magazie pe care au dărâmat-o și au ridicat pur și simplu nivelul grădinii împrăștiind pietre peste tot).

poteca-4

Frumos. Cu poarta…

Îmi recomandă cineva ceea ce americanii numesc contractor. Om care conduce lucrarea și e treaba lui să găsească meseriașii care să facă fiecare parte a lucrării. În mai nu se putea, că carantină. Iunie și iulie mi-a adus doi oameni, au luat măsurile porții și duși au fost. August a fost lună de concedii. Acum nu mai răspunde la telefon.

Pana mea. Caut pe altcineva. Măsurile porții, modelul, costuri. Dar, știți, noi nu instalăm, noi doar vă dăm facem poarta și vă dăm kitul de automatizare. CE?!?! Da, vi-l instalați dvs., că e ușor. OK, nu vreau să fac asta, de ce nu-l instalați dvs.? Nu ne ocupăm și de instalări, noi doar îl vindem.

OK. Sun la alții. Noi vă luăm comanda acum, în august, dar poarta va fi gata în octombrie.

Așadar, dacă vedeți o poartă nouă, dar sudată mai strâmb, vedeți-vă de treaba voastră.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. Păi dacă tot ți-ai aparat de sudură fă-ti o poartă.
    Faci întâi o schiță de mână,cumperi materiale le tai la dimensiuni și apoi asamblarea ar trebui să fie cea mai ușoară parte.

    00
  2. Nivela, cumpana, boloboc. Daca esti blogar si esti prieten cu aia de la Makita, atunci chiar si laser. Poloboc ii zice la butoi in moldova.

    00
  3. in aceasta pandemie m-am apucat sa dau peretii cu glet. sunt cam strambi, dar sunt ai mei si sunt curati si frumosi

    eu sunt la primul pas :)

    00
    • Mic copil! :) Desi nu lucrez in constructii, mi-am facut la viata mea: wood deck/stairs, pereti (si interior si exterior/si drywall, si stucco adica, inclusiv taiat/spart pt geamuri), plumbing, parchet de tot felul (hardwood, laminat), faiante/gresie, electric si mai nou betoane/pavele/landscaping. Cand traia maica-mea si ma mai laudam la telefon „Mi-am facut aia/aia”, venea tot timpul intrebarea: „Vaai, maica da’ de ce n-ai angajat un muncitor?” Nu concepea ca am facut de placere/pt mine :)

      00
    • Idem… In aceasta pandemie m-am apucat si mi-am facut un gratar. E putin stramb la baza, dar a iesit frumos in final. Si mai ales foarte functional.

      00
    • @DanC

      Nu te juca cu curentul electric. Mi s-a uscat gâtu, de câte ori am repetat fraza asta.
      Este singurul lucru pe care-l recomand tuturor și îi sfătuiesc să cheme pe unu care chiar știe unde bagă mâna. N-are miros, nu inundă, nu urlă, nu țipă, nu iartă. Atâtea buleli sunt in casele românilor, că niciodată in rromales cu meseria asta nu mori de foame.

      00
    • @Ionut: Thx 4 advice! :) Dar am facut facultate pe profil electric + nu ma bag niciodata de-amboulea, citesc/verific standarde etc. Plus, cand e vb de pus manuta, inchid de la tablou+verific cu tester-ul. So far so good, n-am avut probleme! :)

      00
    • Trăi-v-ar vouă familiile, nu angajați muncitori. Ascultați la mine, că trag de un an cu un apartament și am schimbat o grămadă. Am dat numai de neserioși și indiferenți. Bani mulți cheltuiți și muncă de o calitate slabă. Dacă aveți timp, faceți, fraților, singuri. Așa cum iese, e gratis și veți fi mândi că ați făcut voi. Altfel, faceți ca mine și aruncați o grămadă de bani și mai sunteți și nemulțumiți la final.

      00
    • Am dus calorifere din fontă la sablat și vopsit la cei de la sablez.ro. 2200 lei trei calorifere, în total 39 de elemenți. Nu știu cum le-au sablat și curățat în interior, dar vă pot spune că vopseaua nu e ok. Au dat un strat foarte subțire pe tot caloriferul, apoi încă un strat la fel de subțire pe fața lui. În timpul transportului a sărit vospeaua într-o grămadă de locuri, în special pe toate aripiroarele de jos, unde l-au așezat și târât băieții ăia cu transportul. De asemenea, a sărit vopseaua pe unde bagă ei niște fiare între elemenți, ca să îl care.

      Mi-au zis la telefon că e 200 lei transportul, apoi m-au taxat 700 lei. 500 era taxa de manipulare, asta în condițiile în care le-am cărat împreună. Un calorifer l-am coborât eu, cu un prieten și la restul am cărat împreună cu ei.

      00
    • @ubercool: daca faci singur nu inseamna ca e gratis. chiar deloc

      00
    • @Ender manopera e gratis.

      00
  4. Am postat din greșeală în niște articole vechi.

    Îmi cer scuze.

    00
  5. Un vecin si-a facut acum o saptamana poarta + garaj cu 3000lei de la usi-porti-automatizate.ro
    Era foarte mandru ca cica nu a trebuit sa le dea nimic.. Au venit si in cateva ore montasera/sudasera tot. Aveau toate materialele necesare la ei.
    Nu stiu exact cat a durat pana au venit, dar oricum mi i-a recomandat.

    00
  6. Kit automatizare poarta gasesti la magazinele de bricolaj. Poarta iti mai trebuie…

    00
  7. Poarta se poate deschide pe sina in lateral?

    Te pot ajuta cu poze si model .

    00
    • da, in lateral.

    • Vezi ca este un model misto, cu rolele fixate pe sol (in fundatie de beton) si poarta are o teava patrata la baza prin care trec rolele. Astfel roțile masinii nu vor fi ”taiate” de sina pe care ar merge poarta.

      00
    • @Marinel, daca te referi la sistemul acela cu multe role, care seamana cu rulmentii, incadrati in placa si pe care umbla poarta, iti recomand s-o eviti daca nu vrei sa cureti tot timpul mizeria dintre role. Rolele fiind incastrate in ciment, se aduna noroi, praf, mizerie si e groaznic sa cureti locul ala.

      Eu am poarta normala, pe sina (ma rog e de fapt un fier beton ca atat i-a dus capul pe muncitori) si sunt multumit. O curat des cu pistolul cu presiune, iar la intrarea in vara/iarna o curat de rugina cu peria la polizor.

      De aceea iti zic, evita varianta cu role incastate. Jegul are prostul obicei sa respecte gravitatia si sa ascunda tot timpul cat mai jos.

      00
  8. Cum zicea si @Radu, usi-porti-automatizate.ro/. Omul este din Prejmer si e profesionist in ceea ce face.

    00
  9. Vezi ca sunt unii pe la Bucuresti care si-au pus poarta calumea, au si Tesla in curte, sediu mare frumos :))

    00
    • E băeț calumea.
      Hai că pe George-l mai tolerez, cât să nu-mi spargă timpau, că-i pulărău și se mai acceptă, dar nevastă-sa aia e moartea, coae.
      Când o aud pe femeie cu câtă siguranță și dezinvoltură vorbește, îmi dă senzația că până acum toată viața am făcut lucrurile prost.

      00
  10. Comandat porti cu deschidere automata de la hornbach, cu montaj inclus făcut de echipa dedicata. După ce au stat 3 zile prin curte și s-au chinuit sa le monteze s-au dat bătuți și au plecat. Porțile se deschideau jumătate, ledul nu se aprinde și doar o telecomanda mergea. Tot eu le-am mutat motoarele și aliniat corect + configurat tot ce era electronic. Cel mai bine mergeți pe recomandări solide sau le faceți voi.

    00
    • La mine la țară, la Mioveni, când am nevoie de ceva la care nu mă pricep, mă opresc în Dedeman. Fac și eu un minim de căutări, să nu-mi curgă scuipatu din bot. Din toți garsonii dă raion cu care am interacționat, la magazinu ăsta au fost printre singurii care chiar știau despre ce vorbesc și înțeleg.
      No, acuma cu curenții slabi e greu.

      00
  11. Daca poteca are doar strat de nisip sau pietris, urmatorii ani o sa ii petreci smulgand iarba si buruienile dintre dale

    00
  12. Vali, eu lucrez la ceva similar: terasa de 80mp si 30m de trotuare.
    Săpatul e cel mai bun somnifer, confirm.

    Sfaturile meseriașilor pentru orice suprafete acoperite cu pavele
    – pune folie antiburuieni sub straturile de deasupra
    – pune apoi un strat de cam 5-10 cm de pietris (cam 1cm diametru) si taseaza-l cu talpa vibratoare; daca suprafata e mare, bate niste tarusi din loc in loc si pune un semn de orizontala pe fiecare tarus, ca sa ai reper pentru nivelul de pietris
    – peste pietris pune nisip si taseaza-l din nou, verificand orizontala -2% (pentru scurgerea apei de ploaie)
    – peste nisipul bine tasat poti aseza pavelele
    – dupa ce asezi pavelele, presara-le cu nisip si apoi matura-l

    Noa, eu sunt abia la decopertare.

    00
    • prea târziu pentru folie, deși aveam.
      sunt la pietriș tasat, nisip după.

    • In loc de nisipul ala bagat cu matura printre dale nu merge ciment si apoi uzi tot?

      00
    • In loc de nisipul ala bagat cu matura printre dale nu merge ciment si apoi uzi tot?

      Ba da, insa nu-s asa mester inca. in plus, daca am de lucrat la teava de sub dale o sa-mi fie mai greu.

      00
    • Man, fa treaba bună, folie, borduri, nisip fin între rosturi. Vrei sa refaci în câțiva ani? Ca faci din dale, din beton, piatra naturala ce o fi fa-o sa nu mai necesite intervenții.

      00
  13. Cu Fluture ai incercat?

    00
  14. Planificam ca o săptămână din concediu sa fac gardul. Ce poate fi complicat, merg la Hărman, iau scândură, au transport inclus, îl montez și gata.
    Am fost, nu avem, vine tirul mâine. Merg a doua zi, nu a venit tirul, vine la noapte. Am amânat, am făcut altceva.
    Acum am găsit scândură super ieftină, rindeluita, impregnata in autoclava cu Thanalith (ține 20 ani) la….. Ploiești. Dar nu livrează cu curierul. Asa ca sâmbăta ma duc la Ploiești sa iau scândură.
    Porțile sunt din tablă și cum nu am curent nu ma bag, iau decapant, grund, vopsea și asta e.
    Sfat: când va luați teren, primul lucru faceți gardul și puneți pomi, nu după 3 ani, ca mine.

    00
    • Nu ai idee de la bun inceput cum amenajezi gradina si s-ar putea sa nu iti mai convina unde sunt pomii. Ce faci, ii muti? Ai nevoie sa bagi un escavator pentru constructie sau gradina, darami gardul? Ca nu intra pe poarta auto mereu. Cred ca le faci si in functie de situatie.

      00
  15. Ce tarnacop? La tara trebuie sa stai 2-3 ore la carciuma din sat, la bufet sau fagadau, functie de zona. Acolo gasesti brate voinice de daci autentici.

    00
  16. Ia-ti boss niste genunchiere pt constructii ce e mizeria aia albastra?

    00
  17. Ai genunchiere de protectie de burete la dedeman. Foarte bune! O sa-ti multumesti cand mai imbatranesti ;)

    00
  18. domnilor, am si eu o intrebare. cu ce se astupa golul dintre spalet si geam? a mai ramas juma de milimetru dar ma zgarie pe creier. silicon acrilic zic unii dar nu as vrea, am vazut cum se comporta la glafurile interioare, se ingalbeneste si se cojeste in timp

    00
  19. Incepe cu o poarta de fotbal

    00
  20. In ultima vreme am montat automatizari pentru porti culisante de la Nice
    Eu sunt de parere ca aproape oricine poate sa monteze asa ceva
    Sunt usor de configurat si montat
    Trebuie tinut cont ca inainte sa pui tot pavajul sa tragi cablu pentru fotocelule

    00
    • Pitești cablu și după. Îl duci pe gard cu copex metalic și folosești un cablu rezistent.
      Ideal ar fi să nu ai rozători de tip golden retriever, bigăl, ciobănesc german.

      00
    • Bagi fotocelule oglinda, ai scapat de cabluri trase.
      Cauta automatizare horman, za best.

      Sau iti iei cremaliera, un mic motoras, o placuta raspberry pi, si ii dai bice, diy tw!

      P.s.: poarta unde are sistemul de glisare? Sus pe o sina? Sau vrei cu o cale de rulare incastrata in beton, jos.

      00
    • Carnatu
      Multe automatizari din ultima generatie au transmisia intre fotocelule pe bus asa ca nu se poate pune fotocelula cu reflexie

      00
  21. cauta „Tata Fiarelor” din Cristian si te-a rezolvat

    00
  22. Ionut M
    Cum duci pe gard cablul de la fotocelulule care stau in stanga si dreapa porti? 🤔

    00
  23. Pai toti vor sa faca un ban usor si sa vanda un pishat chinezesc sau de unde o fi cu un 40% adaos. Ca sa faci o poarta trebuie sa stii sa lucrezi in fier, sa ai putina viziune in spatiu, sa mai faci corectii si reglaje in timp, sa-ti mai iei pule in cur, sa-ti bati capul cu alte cuvinte. Nu mai vrea nimeni sa lucreze, toti cu usurica.

    00
    • Și cu puncte de sudură opuse, altfel se torsionează (se trage) și dacă o iei la ciocan faci valurile dunării…

      00
  24. Muncitori cap coada gasesti doar cu mare noroc. Ma conving de cativa ani de treaba asta.
    Pavele mi le-am pus eu singur si chiar bine, as putea spune.Au fost in total 16, cateva sub un gratar de 330kg si restul pana la el. La cat imi cereau pentru lucrare mai cumparam un gratar.
    Automatizarea portii , ti-o recomand de la BFT. Nu e greu de instalat caci scule ai si gasesti pe internet tutorial.Incearca pe Olx poate ai noroc de ceva “electricieni” daca nu ai timp.Eu am chemat pe cineva care mai instalase prin zona cam pe la toti.(auzisem de 400ron si am zis ok…) Cand termina la mine shock mi-a cerut 600 ron. Practic mie imi lipsea decat un ciocan rotopercutor din ecuatie ca sa mi-o pun eu.Am zis sa nu mai dau bani pe unul ca nu il folosesc asa des. Dupa poarta mi-am luat si ciocan rotopercutor. Succes

    00
  25. Stai linistit ca se intampla si la case mai mari:

    Stau in Austria si comand 2 porti de gradina si vreo 10 m de gard de plasa pentru mine si vecin de pe un magazin online din Germania ce avea doar reviewuri pozitive, si apareau ca distribuitori oficiali ai producatorului de poarta+gard. Nimic deosebit, produse standard (fara montaj inclus), apareau in stoc, livrare 10-12 zile, platit tot cand am comandat.

    Comanda am dat-o la sfarsitul lunii Mai. Inca nu a venit. M-au amanat de o gramada de ori deja. Inclusiv de 3 ori au zis ca e trimisa sau ca o trimit „astazi”, dar nimic. Ultima informatie e ca ar trebui sa ajunga azi sau maine… vedem.

    00
  26. Pentru automatizari porti recomand Manolly – foarte profi au ei materiale si montaj. Initial vin masoara si apoi daca e ok oferta in max 2 saptamani fac lucrarea cu garantie etc

    00
  27. Știu că m-am trezit cu întârziere, însă îți pot recomanda un tip pt poartă, nouă ne-a făcut-o acum vreo lună, super om, s-a ținut de cuvânt cu absolut tot, a făcut singur tot ce era nevoie, deși bărbatu-meu era acasă și s-a oferit sa-i dea o mână de ajutor. Ne-a luat 300 de lei în plus față de prețul automatizării pt că a trebuit să scoată dalele pe toată lungimea porții, să tragă cablurile de curent pe sub ele. Tot el a și pus dalele la loc, a lucrat curat și eficient. Îți pot trimite poze cu poarta dacă te interesează + datele de contact ale omului.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile