Plata RCA la mai mult de 5 zile e mizerabilă

Mai mulţi parlamentari PSD şi unu ALDE au depus la Senat un proiect care modifică legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto şi care introduce obligativitatea prezentării decontului sumei în maximum 45 de zile de la data reparaţiei autoturismului într-o unitatea autorizată. (mediafax)

Mizerabil. Nu. Nu nu nu! De ce rahat trebuie să stau 30 de zile după decizia asiguratorului? De ce trebuie să stau 45 de zile după plată? Oamenii ăștia nu realizează că economia se oprește la faze din astea? Că mașina e blocată, că omul e împiedicat să facă treabă?

Și rahații de asiguratori dau răspuns fix în ultima zi, sau o zi după, pentru că, hei, ăsta e termenul legal, de ce am da răspuns mai devreme? Ia să îl învățăm minte pe ăla cu mașina lovită să nu mai circule și să lovească mașinile noastre.

Și nu doar la RCA. La orice. Orice plată mai târzie de 30 zile (plus minus 1 zi) împiedică economia să funcționeze. Nu poți plăti la 30 de zile? Poate nu ai nevoie de serviciile sau produsele alea. E anormal să plătești la 90 sau 120 zile, pentru că…atunci facem noi plățile. Nu. Nu nu nu! Plata la 30 de zile!

De aia e RADET în faliment, că plățile se fac la nu știu câte zile…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. Asiguratorul primeste banii de asigurare dupa 45 de zile dupa ce se incheie contractul? Din cate stiu contractul intra in vigoare abea dupa semnare. Atunci ce fac banii aia timp de 45 de zile?

  00
 2. De ce să plătească mai devreme când pot face cu banii ăia altceva?
  Poate sunt altele mai urgente in creierele ălea de pasăre de curte.
  Și stai cu mașina de îți vine acru în p*ulă după bani.

  00
 3. Hai ca vine legea cu dedicație pentru city insurance care are mari probleme de lichiditate.

  00
 4. Mai exact proiectul modifică articolul care se referă la decontarea directă între asiguratorii RCA şi care prevede că: „Procedura de decontare directă se stabileşte prin reglementări ale A. S.F. care trebuie să prevadă, sub sancţiunea returnării sumei acordate cu titlu de decontare directă, obligativitatea prezentării decontului în termen de maxim 45 de zile de la data reparaţiei vehiculului într-o unitate autorizată”

  00
  • Eu sunt mai încet azi, rog explicație, pe mine ca și cumpărător de clauză de asta pentru rca-ul meu, cu ce mă afectează?
   Mulțumesc.

   00
  • Pr9babil serviceurile or sa umble la calitatea pieselor si a manoperei pt a supravietuii, cam asa te afecteaza.

   00
  • Service-urile ce nu-si pemit sa astepte 45 de zile fiindca si ei trebuie sa plateasca piese si manopere catre mecanici vor refuza sa mai se ocupe de asigurari.

   In timp ce fiecare asigurator va negocia cu service-ul convenabil si ii va da banii mai repede ca sa faca treaba ‘asa cum trebuie’ (in dezavantajul tau). In orasele mici e foarte putin probabil sa mai gasesti alt service decat cel ‘favorizat’ care sa-ti faca lucrarea.

   Alternativ, se factureaza dar masina nu pleaca ‘pe inteles’ 45 de zile din service (timp care nu poate fi incasat ca sa primesti masina de schimb)

   00
 5. tre sa duci hârtia in 45 de zile după ce au terminat reparația, altfel dai banii înapoi.. simplu

  00
 6. Citi mai bine. E în avantajul service-urilor nu e pentru asigurați.

  00
 7. Zicea un domn care statea la rand la ANAF: „Orice om care sta la rand, nu este la munca…”. Cata dreptate avea.

  00
 8. Se refera la faptul ca in cazul in care iti iei despagubirea in regie proprie, in 45 de zile ar trebui sa decontezi suma primita cu un deviz/factura ca ti ai reparat masina. Multi incaseaza banii si nu isi mai repara masina. Despre asta e vorba, desi e total aiurea.

  00
 9. Din câte știu eu când faci o asigurare pui bani jos…
  Mie cel mai normal mi sar părea ca arunci când îți cauți asigurătorul în caz de accident sa facă treaba și sa îți ofere plata în cel mai scurt timp… Pentru ca și tu i-ai făcut plata pe loc asa și el ar trebuii sa fie obligat ca în termen de maxim 15 zile lucrătoare sa îți dea răspuns

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.