Planul ROTLD pentru plata anuală a domeniilor .ro

update: sunt 710.000 domenii înregistrate, iar taxa va fi de 10€ +TVA.

Ieri la ora 14.16 au fost publicate pe siteul Ministerului Comunicațiilor două documente. Unul se numește “proiect-HG-inregistrare-nume-domenii-.ro”, celălalt “Nota-de-fundamentare-domenii”. Ele sunt o propunere de Hotărâre de Guvern care reglementează trecerea de la înregistrarea pe viață a domeniilor .ro la plata anuală, propunere ce urmează să fie discutată public.

Pasajul care ne interesează:

Art. 3.- (1) Numele de domeniile .ro sunt  înregistrate pentru o perioadă determinată de mimin un an, care ulterior  poate fi prelungită prin reînnoire.

(2) Perioada maximă pentru care se poate face înregistrarea sau reînnoirea unui nume de domeniu .ro este de 2 (doi) ani.

Art. 7. – (1) Taxa anuală de înregistrare şi reînnoire al unui nume de domeniu .ro se stabileşte, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională.

(2) Taxă poate fi plătită anual sau în avans pentru maxim 2 (doi) ani.

(3) Data de la care se va percepe această taxă pentru numele de domenii nou înregistrate este data publicării în Monitorul Oficial a ordinului prevăzut la alin.(1).

(4) Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial a ordinului prevăzut la alin.(1).

(5) Prin excepţie de la prevederile alin.(3), pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni.

Motivul este că au cheltuieli mari cu menținerea registrului domeniilor:

Prin introducerea taxei pe perioada determinata (anuala) Registrul RoTLD va beneficia de informatii actualizate in ceea ce priveşte domeniile active, domeniile folosite si cele nefolosite, va putea debloca domeniile achiziţionate şi nefolosite în vederea punerii la dispoziţia utilizatorilor a dreptului de folosinţă a numelor respective.

Nici o vorbă despre unde sunt cei 18 milioane de euro obținuți din înregistrarea celor peste 500.000 domenii .ro, despre jegurile care folosesc API-ul de doi lei al ROTLD pentru a înregistra domenii imediat cum se eliberează (apropo, băiatul ăsta are de vânzare socialmedia.ro, vrea câteva mii de euro pe el) sau despre cum DNS-urile ROTLD sunt cele mai încete din lumea civilizată.

Calculul lor e simplu: din 500.000 domenii să zicem că se eliberează 100.00, deci rămân 400.000, a câte 30€ pe an rezultă 12 milioane de euro pe an. Un alt calcul, mai aproape de adevăr, zice că un domeniu ar costa 10€ pe an.

Citați sursa, da?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

72 comentarii

 1. „(4) Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial a ordinului prevăzut la alin.(1).” – 10.000 de SEO-işti vor rămâne fără „afaceri”.

 2. si? in continuare riscam dosar penal daca vindem domeniile .ro?

  00
  • @Cristian: da, dar dacă nu se duce nimeni la poliție să facă o reclamație scrisă, bursadedomenii și alți vânzători sunt liberi să facă ce vor.

  • Care-i faza cu dosarul penal?
   :)
   N’am mai auzit de asa ceva. Te rog, da-mi cateva informatii. Adica n’avem voie sa le vindem, sau cum?

   00
 3. Parca vad ca ia si retroactiv :)

  00
 4. Probabil ca in stilul de doi lei pe care il au acum, nici nu vor notifica proprietarii ca le expira domeniile si ca trebuie sa plateasca taxa. Sunt sigur ca sistemul de management va ramanae acelasi.

  Vom asista la niste furturi de nume de domenii asa peste noapte.

  00
 5. In sfarsit, poate se mai elibereaza domenii pe care unii le tin degeaba.

  00
 6. Art. 3 alin 4) as aprecia ca este neconstitutional. In Romania, in principiu legea civila nu retroactiveaza, adica nu poate dispune pentru trecut. La acest alineat se vorbeste despre domeniile deja inregistrate, pana la data intrarii in vigoare a propunerii legislative. Din punctul meu de vedere aceste domenii raman cumparate pe viata in temeiul legii in vigoare la momentul cumpararii.

  00
 7. Probabil au nevoie de bani sa isi faca datacenter-ul pt cloud…

  E amuzanta faza aia cu 3 luni… daca uit/nu stiu/nu ma informeaza ICI/whatever pierd domeniul?

  Nice… sa nu ii spuneti nimic lui arhi, ca am pus ochii pe domeniul lui de ceva timp si daca nu plateste taxa pe rromania… m-am scos (as fi luat arhibiog.ro dar parca mai bun e originalul) :)

  00
 8. De acord cu plata anuala a domeniilor , dar parca vad ca pretul o sa fie de cel putin 10E + tva pe an .
  Sper sa existe posibilitatea de a plati in avans pe mai mult de 2 ani .

  00
 9. NOU
  #13

  Urmeaza accizele: anti-spam, internet abduction, 4G, 3W’s Policy Is NO XXX Porn, Oral, Anal, Teen Sex!

  00
 10. @John
  Domeniul pe care l-ai luat de la ROTLD nu este al tau, ci ai doar drept de folosinta asupra lui… asa ca da, se poate pune taxa de acu inainte fara probleme – mai ales avand in vedere HG citata mai sus

  Apropo, ICI poate modifica oricand doreste contractul de inregistrare domenii deja incheiat (vezi cap 5)

  00
  • Cand vinzi un domeniu „pe viata” nu mai ai dreptul sa schimbi asta indiferent ce drepturi ti-ai rezervat la te miri ce capitol. Ramane pe viata. Daca schimbi ceva in sensu’ asta, schimbarea se aplica domeniilor inregistrare dupa intrarea in vigoare a noii reguli.
   :)
   Una e sa spui ca-l oferi pe termen nelimitat, de unde se intelege ca este posibil sa fie SI pe viata, dar ca iti rezervi dreptul in orice moment sa aduci schimbari, si alta e sa spui direct „pe viata”.

   Nu mai stiu cum era formulata oferta ICI in momentul in care mi-am cumparat domeniile. Dar daca era „pe viata” ar trebui sa n’aibe dreptul sa ni le retraga. Am platit deja.

   00
 11. Eu inca astept un panou de administrare central pentru toate domeniile.
  De asemenea metoda de verificare introdusa pentru modificarile unui domeniu este penibila daca nu handicapata.

  00
 12. Stiu cum e la godaddy. Te anunta in ultima luna de cateva ori pe email.
  Dupa ce a trecut termenul limita, mai primesti mailuri in a 5 a si a a12 a zi dupa ce ti-a expirat domeniul.
  Daca in 42 de zile dupa ce ti-a expirat domeniul nu platesti iti iei adio de la siteul tau.

  00
 13. Cum sta treaba mai exact cu „propunere ce urmează să fie discutată public.” ?

  Nu am nici o problema in a plati lunar, dar cum ai spus si tu, daca sunt probleme, sa fie rezolvate. Personal, nu m-am lovit de nici una din cele mentionate.

  00
 14. O sa arda la buzunar daca ai multe domenii si nu le folosesti. Daca ai 40 de domenii sigur nu le vei prelungi pe toate si se va face si ceva curatenie si pana la urma degeaba ai un domeniu bun daca nu faci nimic pe el. Pe de alta parte e nasol ca 90% din bani vor fi sifonati pentru pentru pomeni si manarii. Ponta stoarce orice banut intern pentru campania electorala de la anul.

  00
 15. Pe tata l-a sunat cineva de la ROTLD daca mai tine domeniul. Nu intelegeam de ce… acum inteleg.

  00
 16. mi se pare mult 13 euro + tva. .CZ-urile se vad si cu 6-7 euro/an cu TVA-ul lor inclus.

  00
 17. Sunt curios cum vor scoate camasa vanzatorii de .ro care publica cu caps: „.RO – pe viata”

  00
 18. @Mihai sunt deja firme care vand domenii .ro la 12,99 euro + tva / an. Probabil ca asta va fi pretul.

  00
 19. In scurt timp o sa te opreasca pe strada, si o sa-ti ceara chilotii de pe tine sau o sa ceri aprobare de articol de la ROTLD .De ce? Pt, ca esti roman, esti fraier si ai o rata de suportabilitate mare (adica duci ca bou’ toate cacaturile lor).

  00
 20. Sunt curios dacă vor implementa vreo metodă de plată mai practică decât cele de genul „trimiteţi banii în plic, prin poştă” sau „scrieţi datele cardului pe o foaie şi ne-o trimiteţi prin fax” :)

  00
 21. pai si pentru un domeniu cumparat in trecut, care era permanent, conform unui contract, se incalca legea cu mizeria asta si se rupe contractu ala nu? Parca iesisem din comunism

  00
 22. @john – nu este trecut nicaieri in contractul de inregistrare termenul pe viata. este doar un termen de marketing al unora dintre cei care vand sau revand domenii .ro. termenul oficial este de „durata nedeterminata” daca nu ma insel. tradus in viata reala ar insemna ceva de genul „cat vor muschii nostri”.
  si da, nu se vand ci se „inchiriaza” un drept de folosinta, domeniile nu sunt ale celor ce le platesc, ele sunt ale republicii, ale patriei muma. :)

  @zoso – nu mai sunt asa infecti cand vine vorba de propagarea DNS-urilor, am avut supriza sa vad in ultimul timp domenii activate aproape in timp real… gen 5-10 minute. ceea ce pentru un monstru cum este ici este formidabil.

  00
 23. Ca de obicei, romanul se pricepe la de toate. Hai sa facem un scurt sumar:

  1. Adrian: Domeniul pe care l-ai luat de la ROTLD nu este al tau, ci ai doar drept de folosinta asupra lui… asa ca da, se poate pune taxa de acu inainte fara probleme – mai ales avand in vedere HG citata mai sus

  Serios? Pai si taxa de poluare iti da dreptul sa folosesti masina in Romania. Ti-a zis Guvernul ca o platesti o data si gata, asa ca ti-ai luat masina, ai platit taxa si ai inmatriculat-o. Ce parere ai avea daca ar veni acum acelasi Guvern si ar zice „de la anul taxa de poluare se plateste anual”?
  Dreptul de folosinta pe care ti l-a dat ROTLD asupra domeniului pe viata e un drept castigat, legal nu ti-l pot lua inapoi. Hai sa vedem daca supravietuieste HG-ul si in instanta.

  2. Mihai: Sper sa existe posibilitatea de a plati in avans pe mai mult de 2 ani .

  Scrie de 15 ori in textul propunerii ca „maxim 24 de luni”, dar hai sa ne exprimam si noi speranta, ca e gratis.

  3. Sakura: Sunt curios dacă vor implementa vreo metodă de plată mai practică decât cele de genul “trimiteţi banii în plic, prin poştă” sau “scrieţi datele cardului pe o foaie şi ne-o trimiteţi prin fax”

  Se fac plati online de milioane de ani la ROTLD, dar sa nu ne uitam la ei pe site si sa zicem ce tinem noi minte din mosi-stramosi.

  00
 24. @Dragos
  Cum dracu e pe viata, daca astia imi fac abonamet, iar daca nu-l mai platesc raman fara domeniu.

  00
 25. Foarte bine, si asa erau prea scumpe si ramaneai cu ele in mana daca nu aduceau nici un venit, LET THE SPAM BEGIN!!

  00
 26. Cititi termenii si conditiile cand cumparati ceva. In cazul de fata, domenii „.ro”.
  Am cumparat primul domeniu undeva in 2007-2008.
  Scria inca de atunci ca pretul e pe viata sau pana vor introduce plata anuala si ca, atunci cand vor introduce plata anuala, pretul platit initial va acoperi 2 ani de inregistrare.
  Da nu, noi repede fuga la CEDO, ne fura, etc.
  Asta strict legat de plata anuala.
  Partea cu .. unde sunt banii adunati pana acum .. noi sa fim sanatosi si sa speram ca fac o interfata de doamne ajuta.
  Si sa speram ca va fi o entitate privata care va administra treaba asta, cat de curand. Nu inteleg ce treaba are statul cu domeniile de internet.

  00
 27. Si eu stiu ca este un principiu de a nu aplica o lege retroactiv. Si teoretic, nu ar trebui sa treaca de cei de la Ministerul Justitiei.

  Oricum, sunt de parere ca ar trebui sa le trimitem observatii si propuneri, pentru ca altfel o sa creada, ca pot sa faca ce vor.

  „Puteţi trimite propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ, supus dezbaterii publice, în termen de 10 zile de la data publicării la adresa propuneri@msinf.ro

  00
 28. Deci parerile sunt impartite, la un 10 euro pe an ar fi o idee, ca macar domeniile .ro ce nu se folosesc sa se expire si sa le foloseasca altii, problema ii ca cine a luat domenii pana acuma .ro sa nu mai plateasca anual sa aiba si ei sa zicem 1 an sau 2 la dispozitie pana daca te gandesti sa il prelungesti pe 1 an sau maxim 2, parca prevad o migrare a domeniilor care sunt pe .ro pe .com sau .net is mai ieftine si nu costa atata.

  00
 29. Legea 161/2010

  Art. 4

  (1) O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.

  (2) O clauza contractuala va fi considerata ca nefiind negociata direct cu consumatorul daca aceasta a fost stabilita fara a da posibilitate consumatorului sa influenteze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau conditiile generale de vanzare practicate de comercianti pe piata produsului sau serviciului respectiv.

  00
 30. Astia nu erau aia de se plangeau ca le-a fost sparta baza de date si au resetat toate parolele? Acum vor sa prapadeasca si cardurile celor care mai cumpara de la ei?

  00
 31. deci daca mi-am luat un domeniu ieri, peste 3 luni il mai platesc odata, da? yupiii!! fug repede sa-mi mai iau 2-3.

  00
 32. Si a aparut si nelipsitul angajat rotld

  00
 33. Nu o mai ardeți aiurea.

  Ați știut foarte clar chestia asta, e la ei pe site, la secțiunea plăți, de ani de zile:

  Costul pentru un domeniu .ro este 51,26 USD + TVA (24%).
  Nu exista taxa de mentenanta anuala in prezent. Plata se face la inregistrare.
  Daca se va introduce taxa de mentenanta anuala veti fi anuntati din timp.

 34. Randu meu.
  @Dragos, ai dreptate, splendoarea aerului premium se pastreaza inca de cand iti agiti degetele pe http://www.rotld.ro

  Totusi, cativa oameni se plang pe aici ca interfata e de la inceputul dinozaurilor. Si am auzit zvonuri ca toata treaba e de efect, cumva se vrea pastrarea experientei umane cu angajatii statului.

  Chiar daca CSS exista de milioane de ani, nu scuza faptul ca manipularea lui a fost mai mult un experimennt al unei maimute la keyboard.

  Unele peste altele, concluzia e ca platile se fac online de foarte mult timp, un vis si o invidie pe site-urile rivale cum n-am vazut.

  00
 35. Una din „marile” firme online mi-a inregistrat abuziv ddragomir.ro si nu vor sa-l mai dea inapoi… Poate daca ar expira l-as putea lua inapoi.

  00
 36. Dintre cele 700.000 de domenii sunt deja inchiriate anual, urmeaza o perioada interesanta pentru parteneri…

  00
 37. Asadar daca eu am cumpar acum 3 ani un domeniu .ro pe viata si acum se introduce o taxa anuala ce fac, platesc?
  Daca eu cumpar un apartament de la un dezvoltator acesta poate dupa 4 ani sa imi ceara chirie?
  De unde atat prostie?

  00
 38. pe factura de la rotld scrie pe viata? sau de la un partener/reseller ?

  00
 39. hehe…scrie ca pe viata, dar este specificat viata cui :)

  00
 40. Ma… mie pe factura, OP si alte printscreenuri imi zice ca am cumparat .ro pe viata. Deci… nu cumva e si prescrisa treaba? Adica ar fi avut n luni/ani sa conteste sau sa modifice in vreun fel tranzactia… nu?

  00
 41. Legile sau ordonantele guvernului -pt taxe sau accize pot fi contestate
  la CCR :

  00
 42. Ok, punem taxa anuala, dar schimba si conducerea ROTLD? facem si noi curat in groapa aia de infecti? nu de alta, dar poate mai vine iar vreun african si umbla-n bazele lor de date ca femeile-n poseta…

  00
 43. Un calcul simplu: daca am cumparat un domeniu acum 2 ani, am platit 52$ + TVA. Acum voi fi taxat din nou, sa zicem cu 10E + TVA/an, cum se aude. Dar tocmai constat ca pe primii 2 ani am platit 26$+tva/an. Frumos, nu?

  00
 44. @Marian: e HG, nu OUG, si poate fi contestat in instanta, in speta Curtea de Apel.

  00
 45. Parca citisem ca rotld iti face un serviciu (contra a ~100 euro) si-ti trimite un tabel cu toate domeniile ce le ai inregistrate, daca tu nu le mai stii; fain biznis.

  00
 46. Pentru ca sunt in acest business de mai multi ani decat imi aduc aminte, o sa incerc sa va lamuresc pe toti pe scurt:
  – da rotld iti cere 100euro pentru o cerere cu lista domeniilor inregistrate de tine. Acum daca ai cumva ghinionul sa ai 2-3-5 firme, sa fi inregistrat si pe numele sotiei si al pisicii…
  – cei care au vandut „pe viata” au o mare problema
  – toti cei care inregistreaza acum domenii, daca nu o fac pe perioada anuala trebuie sa stie ca daca peste o luna este publicat documentul in MO in structura actuala, atunci ati pierdut zeci de dolari aiurea, ROTLD stie asta (le-am spus si noi in cazul in care nu stiau)
  – noi am cerut ROTLD marirea la cel putin 36 de luni, normal ar fi 7-8 ani ca cei care platesc acum 63$ sa nu iasa in pierdere
  – exista deja interfete centralizate pentru domenii, noi avem un astfel de sistem deja de luni de zile, la noi in interfata se seteaza si nameservere si date whois, se fac si comenzile deci nu mai aveti treaba cu ROTLD decat daca va apucati de transferuri etc
  – nu sperati sa prindeti domenii premium, decat daca sunteti super-norocosi. Majoritatea care au pachete de domenii o sa le prelungeasca.
  – vanzarea domeniilor este interzisa, dar nu si cedarea lor prin transfer. Acum ca tu te intelegi cu cel caruia ii cedezi sa faceti un alt contract in paralel de consultanta in migratia berzelor in valoare de 100.000$ este perfect legal…
  – daca vreti sa aveti o problema la care sa meditati, ganditi-va cum o sa factureze ROTLD mii de domenii zilnic in acele trei luni. Mai exact, cum o sa platiti…
  – au facut si un „raport” cu spargerea serverelor ROTLD, nu cred ca vreti sa il cititi:)
  – domeniile .COM pot fi mai ieftine, pentru ca SUA nu iti baga pe gat TVA-ul, dar depinde de multe chestii care nu vreau sa le insir aici
  – nu sunteti posesori ai domeniilor .RO, aveti doar drept de folosinta, indiferent ce v-a spus partenerul ROTLD
  – notificarea posesorilor de domenii o sa fie jale… Tocmai pentru ca nu a existat o interfata centralizata la ROTLD unde sa le vezi/administrezi pe toate. Eu de exemplu am aflat acum o saptamana de un domeniu care nu mai stiam de el ca il am… Automat are cine stie ce adresa de email de contact, telefon, adresa etc… Desigur, este vina clientului ROTLD ca nu si-a tinut datele la zi, este vina clientului ca a scris 1 in loc de 2 la cnp, ca a gresit un cod fiscal sau si-a schimbat datele din buletin, nu este vina ROTLD ca cere 100euro cand ii intrebi ce produse ai cumparat de la ei (nici nu stiu daca este legal, de data asta oricum am intrebat cativa avocati sa informam si noi clientii cat de cat).
  – in general contractele cu ROTLD = ei sunt exonerati de orice

  = pe scurt, daca se pastreaza perioada cu 3 luni expirare, 24 vechime, eu cred ca o sa urmeze un haos de proportii EPICE

  00
 47. Si cu cei ce au deja domenii ce se intampla, le raman domeniile platite cu 50E doar pe 24 luni sau?

  00
 48. Ok, si ca un update la ce v-am spus mai sus, ca tocmai am vorbit cu ROTLD:
  – domeniile nelimitate inca sunt singura alternativa, cele anuale care sunt la alti provideri sunt pe numele providerului respectiv la pachet cu alte servicii
  – am obtinut o confirmare ca au primit sugestia noastra ca sa fie perioada de 24 de luni modificata si echitabila si pentru cei care au inregistrat domeniul acum 10 ani si pentru cei care il inregistreaza acum, sau acum 3 ani
  – nu se stie inca pretul anual, oricum nu are nici o legatura cu cel anual la pachet care este momentan

  00
 49. @Dico Emil ce mi se pare mie interesant e ca initiatorii propunerii de HG s-au consultat cu asociatia ISP-istilor dar nicio clipa nu s-au gandit sa se consulte cu partenerii RoTLD. Parerea mea e ca cel putin 50% din domenii sunt vandute prin parteneri dar sub 5% prin ISP-isti. Eu sper sa armonizeze HG-ul cu contractul pe care RoTLD il are cu partenerii (care prevede o notificare de o luna inainte de orice modificare)

  Cum se intampla de obicei, ideea nu e rea, dar implementarea lasa de dorit.

  Cu siguranta in perioada urmatoare o sa scada vanzarile de .ro, pana se publica ceva.

  00
 50. Oricum toate domeniile mele .ro le luam de la edomenii la 10euro pe an :D

  00
 51. RoTld e singurul registrar pentru domenii .ro? Nu se poate transfera domeniul in alta parte, sa scap de dezorganizatii astia?

  00
 52. @Bros le poti transfera la orice partener rotld.ro

  00
 53. NOU
  #61

  Regret ca am votat USL-ul, este drept ca nici nu am avut de ales. Astept monarhia pentru a nu se continua aceasta prigoana care are ca scop subjugarea oamenilor dupa modelul comunist. Jos comunisti si neocomunisti.

  00
 54. Am găsit taxa anuala: 17 € – de la nic.ro, adevărata Mama Omida a registrar-ilor.
  (nic.ro e înregistrat pe persoană fizică, da ?)

  00
 55. nic.ro nu e registrar oficial al ROTLD. nici macar nu inregistreaza .ro ci doar cateva subdomenii sub .ro

  00
 56. sa ne puna impozit pt cacat

  00
 57. @Batzosu` daca la tine e gratis inseamna ca ai WC in curte, canalizarea e cu taxa de zeci de ani.

  00
 58. Statul mi-a dat drept de folosinta pe viata asupra domeniilor si acum vrea sa schimbe contractul unilateral? Sa faca bine sa plateasca domeniile + dobanda+ daune ca nu respecta contractul. Faptul ca o sa ma anunte nu inseamna ca sunt si de acord cu modificarea, asa ca minima masura e sa revenim la starea initiala, adica ei cu domeniul, eu cu banii.
  Cred ca o sa se trezeasca cu mai multe procese pe la instantele internationale de o sa plateasca initial mai mult decat estimau ei ca o sa castige. Ei vor bani imediat dar efectul va fi contrar, doar pe termen lung vor fi pe profit.

  00
 59. fidel, doar numele e de tine. Cand ai sa fii batran sa nu -ti fie viatza si chiar tu (deshi cred ca aduci) dc doar atat ai inteles din ecuatie. Sa ti aduci aminte de asta. Cd ai sa fi olimpic la 3 materii si o sa ai prietenii pe care ii am eu, atunci abia o sa ia un miros de bun simt ca sa comentezi si tu
  In rest potzi sa comentezi de aici incolo cat vrei. Orice ai fi, esti cam prostanac si e putzin probabil ca ai sa te schimbi

  00
 60. citeste de ex la 64, doar

  00
 61. Terminati-va cu prostii de genul ce o sa se intample daca o sa se plateasca anual, nu va obliga nimeni sa stati pe .ro , exista .com si altele mult mai bine administrate, banii nu trebuie sa ramana in tara. Asta e mentalitatea pe care ti-o baga ei in cap sa isi umple buzinarele.

  00
 62. daca o sa ceara bani, trebuie sa fie pregatiti sa ofere servicii de inalta calitate , cu dns servere in cateva tari, nu mai vorbiti prostii ca cereti bani pe domenii .ro , cand voi nu stiti la ce nivel de administrare trebuie sa va prezentati

  00
 63. Mda. Cica:

  (5) Prin excepţie de la prevederile alin.(3), pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni.

  De ce doar cele din ultimele 24 de luni?
  48 de luni ce are?

  Fiindca…

  210 lei – inregistrarea unui domeniu (51,26 dolari + TVA)
  111 lei – noua taxa pe respectivele 24 de luni

  00
 64. .. up ?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube