Plânsetele românilor la adresa prețurilor de la Mamaia…

Să nu-i iei românului temperatura și să nu-i spui că nu are bani de chestia X. Scrie în Biblie.

Dacă aveți chef de un pic de divertisment gratis, uitați-vă la reacțiile românilor la adresa pozei ăsteia. La comentarii, la share-uri, la tot.

Mamaia, din câte știu eu, se poziționează ca o stațiune de lux. Nu contează părerea voastră sau a mea despre cum e de fapt, despre cum sunt serviciile, despre cât costă. Complet irelevant. Oamenii au pus niște prețuri, vrei să plătești bine, nu vrei, iarăși bine. Nu ți-e nimeni dator cu prețuri mici. Dar asta îl râcâie foarte tare pe român, rămas cu apucăturile din perioada comunismului: păi cum să ceară atâta, să sugă sângele poporului muncitor, nu se poate așa ceva. Ne place capitalismul, dar doar când ne folosește nouă. Când nu, ne dăm cu fundul de pământ și plângem pe net.

Românul nu poate să conceapă, sub nici o formă, că poate localul ăla nu e pentru el. Am fost într-un bar din Las Vegas, 50€ sticla de bere. Am zis mersi frumos și m-am cărat. Am înțeles că nu era pentru mine, se adresau altui public. E și ăsta un business: “nu vei găsi săraci aici”. Dar asta zic, e nasol să spui asta, de aia nici nu o fac, lasă oamenii să descopere singuri asta. Nu e pentru tine. Nu ai bani de așa ceva. Hai, tira la hamsii la Eforie.

Și aici intervine țâfna: păi de asta am stat eu cinci ore în trafic?! Să îmi spună un amărât de chelner că sunt sărac? Nu sunt sărac, bă, am aifon nou, beau numai la Starbucks și am vilă în Prelungirea Ghencea! Ia adu aici 2 porții mici de hamsii și o bere la 0.33, că am chef să sparg banii de mâncare pe 2 săptămâni! Și fac și poză, să le fac în ciudă fraierilor care s-au dus la ieftin! Și o apă plată la soție! Aveți țigări? NU? Mai bine, că tre’ să fac plinul! Săraci sunteți voi! Hai că ne-am distrat și weekendul ăsta!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

122 comentarii

  1. Pentru mine este încă o enigma de ce lumea merge în Mamaia, nu am mai călcat pe litoralul romanesc de cel puțin 10 ani…

    00
    • eu: nu contează părerea ta despre mamaia.
      tu: DAR EU AM O PĂRERE, CĂ SUNT DEȘTEPT, DEȘI NU ȘTIU SĂ CITESC!
      eu: fucking hell…

    • Ce ne mai place sa filozofam, sa cautam explicatii complicate. Exista smecheri care cer si fraieri care platesc. Nu e vorba de preturi, nici eu nu am calcat din 2009, si nu pentru ca e scump, ci pentru ca e de proasta calitate (al nostru litoral cu ale lui servicii).

      00
    • TU: nu contează părerea ta despre mamaia
      EU: mamaia e de căcat și oamenii care merg acolo, la fel.

      00
    • Frate, depinde ce vrei. Daca vrei sa te duci cu familia sa stai linistit, e cam de cacat (chiar daca nu chiar cum se exagereaza oe aici).

      Daca vrei sa faci panarama ‘tinereste’ e super ok, ca n o sa te duci in grecia sa agati si sa futi.

      Plus accesibilitatea. Te duci in weekend cand vrei tu.

      00
    • Frate, depinde ce vrei. Daca vrei sa te duci cu familia sa stai linistit, e cam de cacat

      românul se duce cu familia în stațiunile de tineret și apoi se plâng că e zgomot și că ăla micu de 3 luni nu poate să doarmă.
      pentru că sunt căcănari.

    • Nu tre Mamaia pentru prețuri mari.
      Am fost zilele trecute la o bodegă p-aci, nu fițe sau bășini.
      3 inși, oleacă de platou cu un pic de carne și câțiva cartofi, 9 drafturi cu bere și o ubmră de mămăligă 350 de lei. Am inghițit in sec, am plătit, am zis in gând muie conducerii și am plecat.
      Aia a fost, învățătură de minte data viitoare. Ce e in poza aia se numește taxă pe prostie. Dacă ej prost și fudul, dai cu banii.
      Același lucru pot să-l spun despre Vama Veche: Costinești de acum 10 ani. Scumpă, proastă, plină de betoane, haotică, plină de praf, unde nu mai e nimic boem.
      Anul trecut Desperados in Molotov era mai ieftină decât la alimentară.
      Soluția e să nu te duci pe litoralu românesc in stațiunile cu hype.
      Există Venus, Eforie, Constanța, Mangalia.
      Oricum inclusiv Expiratul pe care-l lăuda toată lumea e defapt un căcat sinistru.

      00
    • Va recomand o vacanta in Ibiza. Mamaia o sa vi se para uber lux dupa aceea.

      10
    • Tata avea o vorba: „Toata saptamana mananca o gaura de covrig cu un capac de Sana si dupa se lauda ca au fost la mare”.

      00
    • Eu sunt constantean si nu calc pe-acolo :)

      10
    • varucu: Eu am fost în Mamaia în aprilie, cazare și mâncare gratis :))
      Deși am stat singur două săptămâni, firește, în cameră cu pat matrimonial, tot „dizgrațioasa senzație de claustrofofie” am avut.
      Nu înțeleg cum de pot plăti bieții români sute de lei pe noapte să stea între patru pereți, a cărei priveliște de la fereastră sunt doar frunzele unor plopi, fără Wi-Fi și cu baia placată cu linoleum iar holul de pe toată lungimea etajului să aibă aspect de cămin sau unitate militară.
      Ce viață disperată să ai în restul anului ca să-ți permiți o astfel de escapadă în concediu?

      00
    • I got nothing…

      00
    • N-ai fost pe litoral de 10 ani, dar este enigmă pt tine de ce merge lumea acolo. Poate că e altfel decât crezi tu. Sau altfel de cum vrei tu…

      00
  2. trist, dar adevarat

    00
  3. Te duci intr-o crâşma intitulata Osterie si vrei preturi de impinge tava?

    Oricum, frumos elegant: ceafa de porc la osterie. Romanian style.

    00
    • da, românul mănâncă ceafă de porc la restaurantul italian și pizza la restaurantul grecesc.

    • O fi fost ceva osteria francescana de romania. Erau doua hamsii si o dara de mujdei cu pensula.

      00
    • Dexonline zice ca osterie inseamna birt, ospatarie. Uite ce am gasit de pe net dintr-un articol legat de diferenta dintre diferentele intre ristorante, trattoria si osteria: „Osteria. Este un local fara mari pretentii. Te poti opri pentru a bea un pahar de vin local si a manca ceva simplu, dar bun, facut din ingrediente locale. Acum ceva timp, osteriile erau hanuri unde drumetii se opreau, serveau o friptura sau o portie de paste, eventual si innoptau. Osteriile de azi sunt un fel de carciumi de “cartier”. Mesele pot fi lungi, asa ca va trebui sa stai si cu alti turisti sau localnici la masa.” :D

      00
    • @N Hipsterismul se plateste. Si reggaeton-ul e un fel de manea in cultura sa de origine, dar la noi e muzica de hipster cu obraz finut.

      00
    • @N
      Uite cum omul mai invata ceva. Multumesc.

      Trebuie sa recunosc ca ce am intalnit prin afara mai toate erau axate pe fructe de mare si cu preturile cam sus, prin urmare am dedus ca vine de la oister (scoica) si cum nu imi place nici pestele si nici fructele de mare, le-am evitat automat.

      00
    • @N: Lasă-i, ei s-au înțeles, vii tu cu explicații? Au mâncat peste tot în lume, știu prețuri, calități și toate cele.

      00
    • @Cristi, nu știi prea multe despre Osterie, nu…? Dar na, nație de figuranți, halim la Osterie, frate, ești nebun, suntem centauri!

      https://en.wikipedia.org/wiki/Osteria

      00
    • Eh nu am vrut sa fiu hater, doar mi s-a parut amuzanta ironia situatiei. Eu am inteles ce vroia sa zica Cristi ca daca patronii pun un nume italienesc/francez terasei, pun si 1000% adaos comercial, ca doar nu suntem tarani nu?!

      00
    • Osterie inseamna ceva foarte ieftin. Crasma de cartier. in Italia la osterie bei cafea de 1e si mananci un sanwich de 2e.

      00
    • #Dan unde? Eu sunt in Bolzano, zi-mi si mie.

      00
    • NOU
      #26

      @Al_Harumi: am fost in Roma in octomebrie 2019. Am stat pe langa Termini. Am baut cele mai bune espresso, cat un degetar asa, la crasmulite d-astea mici alaturi de pensionarii lor. 1 eur, max 1,3 eur, chiar si 0,75 eur.

      00
    • Pe sistemul furculison, osterie trebuie sa fie ceva cu scoici, ca doar seama cu oyster.

      00
    • In Busteni e un local cu specific irlandez, are nume romanesc si face promotii la 2 Pizza + 1 bere. Bergenbier berea

      00
  4. NOU
    #29

    Pai decat sa pari sarak in fata tovarasilor/soatei, comanzi rapid ce vrea barosul tau fara sa te uiti la preturi.
    Asta e, plangi dupa, dar macar nu pici de fraier.

    00
  5. „Mamaia, din câte știu eu, se poziționează ca o stațiune de lux.”

    asta ca să fie clar ce înțelege românul prin lux, cocalareală și prețuri mai mari ca-n monte carlo.

    00
    • CE e „de lux” la Mamaia, in afară de prețuri?
      Am fost anul trecut, ultima dată fusesem când trăia bunicul, i-a dus pe nepoti la mare.
      Mamaia din 2020 e un fel de Militari sau Berceni, doar că are ceva mare pe-acolo. Trei sferturi poluată cu manele.
      Vă rog, și intreb serios, CE e „de lux” la Mamaia?

      00
    • Romania se pozitioneaza ca statiune de lux. Ca nu doar Mamaia epateaza cu preturi nesimtite, gasesti cam peste tot preturi de zici ca esti cel putin la Monte Carlo. Am vazut acum cateva saptamani niste preturi la unele corturi (cica de lux), undeva in pizderia (misto locul, dar totusi), de ziceai ca esti la Hilton. Si investitia a fost sa pui niste corturi (OK, mai smechere decat alea de alpinism) si sa mai faci una-alta. Cu preturi de hotel in care s-au investit milioane de dolari, ca un hotel decent nu se face din corturi.

      Dar, ca de obicei, prost e cine da, nu ala care cere

    • Corturile de la Olimp oferă de toti banii. As pune aceleiași preturi pentru a face profit, in ziua de azi. Altfel, drum bun in Grecia.

      00
  6. Hamsii nu consum, nu imi plac, nu imi pasa cat costa.
    Dar in rest eu vad preturi normale de restaurant cat de cat rasarit. Banuiesc ca si restul( ambianta, servire, etc) sunt pe masura preturilor….sper cel putin.
    In comert poti sa castigi prin 2 modalitati mari si late: preturi mici/clienti multi sau preturi mari/clienti putini. In orice comert. Daca ei se localizeaza in prima parte este fox problema lor. Probleme vad doar daca ai preturi mari si servicii compatibile de rahat.

    00
    • Ambianta si servire pe masura preturilor in Mamaia? Pe ce lume traiesti?

      10
    • Corect. In Mamaia exact asa este preturi mari /clienti multi.

      00
    • chris06, probabil ai mâncat numai hamsii necurățate de mațe, care dau un gust amar peștelui, de nu îți plac.
      Curățate imediat după ce le cumperi de la pescar și puse la frigider câteva ore, apoi așezate câte 4-5 pe scobitori, date prin făină și apoi scuturate ușor și puse în tigaia încinsă. Cred că doar ouăle ochiuri și cartofii prăjiți se gătesc mai ușor.
      Însă ce văd pe bonul fiscal, 39 de lei / 200gr, e adaosul de savoare tipic românească.
      Bine, nici cu ceafa de porc nu mi-e rușine, probabil porc Kobe.

      00
    • Toata lumea din afara Constantei trebuie sa stie ca hamsiile alea din mamaia sunt de fapt sprot congelat de la metro in cel mai bun caz, sau cine stie ce expiraciuni de la orhan. Costa 6 lei kg si ajung la 150 prajite la prosti. Asa se fac banii gramada.
      Mamaia e inca preferata ca a ramas ideea asta de pe vremea la mazare ca poti vedea tatze la liber, nicaieri in tara asta nu se mai gasea asa ceva, daca prindeai loc bun simteti miros de pasarica transpirata…. Sa fii vazut ce fauna era pe langa carele alea alegorice, cirochine de labari iesiti din cine stie ce gauri prafuite cu saracie dar orbiti de ce vedeau nu se mai uitau la preturi ci spargeau fara control. Ala e marele secret. Plus droguri la discretie, nici in bucuresti nu e asa abundenta.

      10
  7. „Apple să se uite la cât e salariul minim în România înainte să scoată un telefon de $1000!”

    00
  8. Eu n-am o problema cu patronii de pe litoral. Din partea mea sa puna 10.000 de euro ciorba de burta. Am o problema cu fraierii care ii tin in viata. Ma rog, am o problema in capul meu.

    00
  9. vote with your wallet

    si totusi daca preturile sunt asa mari si lumea se inghesuie de ce personalul e platit atat de prost?

    10
    • pentru ca white lives don’t matter si sclavia s-a abolit dar a ramas

      00
    • Pentru că se merge la rupere, de aia.
      Plâng toți cocalarii, patroni de țarcuri cu umbrele, numite cluburi și launjuri, că nu găsesc oameni, că nimeni nu vrea să muncească.
      Păi plătește, băi căcat, bani frumoși pentru munca prestată. Iei de la o masă 100 de lei nota de plată și nu îți permiți să-i dai la un chelner care muncește 4000 de lei?
      Muncă ca la balamuc, țărani, stres, bășini, proști, căldură, dar vrei ca omul să suporte toate astea pe salarii de muncă la cablaje?
      Mai bine pleacă pă Anglea, la 1500 de lire ospătar și măcar la final de lună se alege cu ceva.
      Din partea mea, mai ales acum in pandemie, toată mamaia fie demolată, să se oprească buldozeru in barieră la bulgari.

      10
    • @Mahershala: eu am fost ultima oara pe litoralul romanesc in 2011 si proprietarii se plangeau ca au doar turism de week-end si doar pe o perioada scurta, in jurul lui 1 august. Litoralul romanesc are ghinionul de a fi foarte aproape de Bucale, unde salariile sunt cele mai mari din tara. Si bucurestenii nu isi iau sejur de 10 zile la mare, ei vin in week-end ca sa nu isi consume din zilele de concediu, alea le tin pentru alte destinatii. Si atunci e inghesuiala. Dar chelnerii si restul personalului se angajeaza pe sezon nu doar pe week-end, asa ca trebuie platiti si pentru cat freaca menta din lipsa de clienti. Si de aia ai preturi mari. In plus, turisti din alte zone ale tarii care ar cumpara in sejur la marea romaneasca sunt descurajati de preturi si inghesuiala si asa apare cercul vicios.

      10
  10. Daca e hamsie d’aia japoneza, Kobe parca ii zice, crescuta cu muzica simfonica si masaj in fiecare seara, atunci se merita banul!

    10
  11. A dat dumnezeu sa fiu de acord cu tine o data. Mi putin clasica psrte cu romanii si romania, de parca doar noi am fi asa.

    10
  12. Mai circula pe net o alta situație cu unul care chitaie la o omleta in mamaia la 35 lei.
    Poate alta data deschid și ei un google maps, se uita cat litoral are România și descoperă altceva.
    Am stat pe niște plaje sălbatice pe la Eforie, Tuzla, Olimp de nu îmi venea sa cred. Faleze înverzite numai bune sa vezi marea, un grătar decent la umbra, un peste la o cherhana aglomerata.
    Dar când ești burghez desfaci portofelul.

    10
  13. Dupa mine, poate sunt ramas in urma, numele restaurantului nu are nimic in comun cu meniul: hamsii (ok), dar burger, ceafa, ciorba de pui a la grec……plm, care e specificul: dupa nume e italian, hamsii-ok, la malul marii, burger (hmmmmm, asta ori fast food, street food sau burger house, cel mult steak house), ceafa , pui a la grec, la astea mai adaug si o muzica populara…….

    Preturile prespun ca sunt afisate la intrare, deci nu cred ca e mare deranj, e alegerea fiecaruia sa plateasca la mamaia preturi de spania/portugalia.

    00
    • Asta se cere: ceafa, cartofi prajiti, ciorbe. Preturile sunt mari pentru ca sunt ajustate pentru aia cu bani, care merg acolo in fiecare an. Cei 20-30% care cheltuie fara grija. Baieti de bani gata, fufe venite pe carca altora, interlopi, etc… astia consuma fara sa aiba grija banului. Pentru ei o ceafa poate sa coste 40 de lei sau 80 de lei, tot aia e. Dar pentru unul mai strans la punga, care merge la Mamaia ca sa fie si el in „miezu distractiei”, preturile astea provoaca frustrari.

      00
  14. Mult zgomot degeaba. Ai intrat ai vazut preturi, iti convine te asezi la masa, nu iti convine, pleci mai departe.

    00
    • Asta dacă nu cumva intri într-un coteț fără prețuri afișate, și zice ospătara „până vă aduc meniul doriți ceva de mâncat de băut”? *exemplu inventat*

      00
    • eu zic ”nimic” sau ”o apă” dacă chiar mi-e sete. n-am apăsări d-astea cu ”vai, o să zică lumea că-s săracă”. dacă pt prețurile din meniu tre’ să-mi vând un rinichi, plătesc apa și mă ridic și plec.
      când prietenii fac propuneri, studiez prețurile pe internet și îmi transmit opinia. dacă totuși se alege un loc scump, mă pregătesc sufletește. dar nu prea se alege, că n-am prieteni care-și fac alegerile pt ”dat mare”.

      00
  15. In Mamaia merg rar…chiar foarte rar având în vedere că stațiunea e in capătul opus al străzii… Problemele cele mai mari sunt serviciile proaste, îmbulzeală și jegoșii care au dat drumul la construcții cum a vrut fiecare fără străzi fara locuri de parcare că e terenul scump și trebuie să construim de toți banii. Prețurile nu sunt mari că ăla trebuie in 2 luni de sezon să scoată bani pentru tot anul și merțanul ăla nu se cumpără singur..Daca tu ești mândru și nu te ridici după ce vezi meniul să nu te faci de căcat atunci și aștepți să pui poza pe Facebook sa te faci de căcat mai târziu…nu numai că ești sărac dar ești prost

    01
  16. Nu ma consider vreun cunoscator al luxului, dar asocierea dintre lux si hamsii prajite e cel putin simpatica

    10
    • Pai tot ce e pe bonul ala spune multe despre client… Mai multe decat despre local.
      De aici si impressile – iete domne cat costa…

      10
  17. 50 de eur o masa de 2 persoane, intr-o statiune oriunde in lume, e ok. Vad bere si smirnoff pe nota, felul doi si ceva aperitiv. Ce ofera Mamaia si ce nu, e irelevant. Zic si eu.

    00
  18. NOU
    #63

    Problema nu e reprezentată de cât de mari sunt prețurile ci de faptul că nu plătesc taxe la stat și fac evaziune grupa mare. Ok, te duci și dai un salariu mediu pe economie pe două zile de stat la mare dar ar fi frumos și din partea ta de mârlan ce ești să nu faci evaziune fiscală fiindcă și ăla care a strâns sacoșa aia de bani ca să ți-o dea ție a plătit, POATE, taxe la stat pentru ei. Mârleții din HORECA practic te jignesc pe față făcând evaziune pe seama ta și de asta ar fi frumos din partea ta să-i reclami când își bat joc de tine că asta fac atunci când nu declară veniturile și nu dau bon fiscal. Asta ar fi în străinătate, în România victima spune că e „de treabă și îl lasă în pace, că a făcut treabă bună și nu are rost să se certe pentru atâta lucru”, practic te violează și tu spui că îl lași în pace că îl înțelegi și pe el, săracu’.

    00
    • Eu zic sa umbli cu legitimatie de anaf dupa tine.
      Da asa legata de gat.

      00
    • Ti se pare ca bonul ăla nu e fiscalizat ? Tocmai.. ca plătește taxe și impozite la prețurile alea

      00
    • In locuri de astea scumpe se spală foarte mulți bani. De aia nu țin firma prea mulți ani (bate la ochi). Cand Italia era in lockdown, mafia italiana cumpăra localuri din astea la greu.

      00
    • @Oana adica se fiscalizeaza tot, asta pentru amatori inca si in plus.

      00
    • NOU
      #68

      De câte ori ați primit bon fiscal atunci când ați plătit cazarea la o pensiune sau la hotel? Toți zâmbesc frumos la tine și îți dau doar cheia de la cameră.

      00
  19. Vreau sa imi exprim si eu parerea, zic eu pertinenta. Am o afacere in turismul activ si semi activ, de nisa; lucrez in proportie de 90% cu straini. Am interactionat si cu turisti romani si pot sa va ofer parerea mea, cu riscul de a fi criticat si ulterior crucificat. Inainte de toate vreau sa spun ca NU GENERALIZEZ.
    Unu la mana, bonul este de undeva din Mamaia, deci dintr-o zona scumpa din start (deci nu pentru oricine). Doi la mana, nici un serviciu/produs nu se adreseaza tuturor (e simplu – unii cer iar tu cumperi daca vrei fiindca nu iti baga nimeni mana in buzunar). Am avut de-a lungul timpului N straini dar si romani care mi-au zis ca serviciile noastre sunt scumpe. Intrebarile mele au fost : cu ce compari? ce doresti TU de la serviciul/produsul respectiv? care e bugetul tau?. Si aici lucrurile si oamenii se filtreaza rapid.
    Trei la mana, dupa ce vad pe bonul ala…nu cred ca turistii au mers la impinge tava; vodca si ce friptura de 40 lei se consuma undeva unde este clar SCUMP. Deci de ce te plangi?
    Patru la mana, cel caruia nu ii convine si i se pare scump (iar intreb, in comaparatie cu ce?) poate merge linistit in alta parte.
    Si inchei cu ceva de saptamana trecuta: primesc pe adresa firmei un mail de la un american care vrea (vroia) sa faca in Romania, in Iulie, un tur de 2 zile, hiking cu ceva parte culturala si fotografie. Pentru servicii ghid pe 2 zile, masina inchiriata, cazare in single la pensiune de 3 margarete si mic dejun, se astepta sa plateasca in jur de 150 euro (nu pe zi ci IN TOTAL). Pretul real al turului depasea 400 euro asa ca mi-a zis ca e scump. Ceea ce ma aduce la ideea initiala: nu toate serviciile sunt pentru oricine. Ce unuia i se pare scump este perfect corect pentru altul.

    00
  20. pai daca tot muncesti 11 luni….

    00
  21. CE e „de lux” la Mamaia, in afară de prețuri?
    Am fost anul trecut, ultima dată fusesem când trăia bunicul, i-a dus pe nepoti la mare.
    Mamaia din 2020 e un fel de Militari sau Berceni, doar că are ceva mare pe-acolo. Trei sferturi poluată cu manele.
    Vă rog, și intreb serios, CE e „de lux” la Mamaia?

    00
    • Exista de exemplu multe cazari de lux (chiar dacă nu ti le permiți tu) și cluburile care, pe nișa lor sunt cele mai apreciate din Romania. Plus plaja care deși cam aglomerată este mult peste restul litoralului românesc.

      00
    • „club de lux” nu inseamna doar ca interiorul acestuia sa fie „de lux”. Daca trantesc un „club de lux” in Drumul Taberei, in Bucuresti, intre blocuri, ala chiar nu e „de lux”.
      Despre „cazari de lux”, poate doar la Rex. Restul sunt blocuri comuniste lipite unul de altul. Am facut poze, ba chiar masurasem cu pasul distanța între ele: abia incape sa treacă doua mașini. daca sunt SUV, nu incap una lângă alta.
      Nu, asta nu e „de lux”. Iar cel mai trist e ca se construiește in continuare.
      Nu e „de lux” nimic, când vezi zilnic betoniere și macarale.
      So, Mamaia este o stațiune în construcție, nu de lux.

      Apropo, am poze din șosea, cu câini vagabonzi prin spatele cluburilor „de lux”. Câini vagabonzi, parloaga, moloz.

      00
    • Ca tot ai adus vorba de Rex, Savoy cum se mai prezinta?

      00
  22. Nu (inca) la Mamaia, dar am vazut tânăr major, adult, mancand paine cu salam peste care a pus somon si unt.
    „Ce, tot acolo ajunge.”
    Om la facultate de stat, note mari, integralist… pâine cu salam săsesc si somon fumee.
    Puii mei, e greu. :(

    00
  23. Cea mai mare rusine la roman e sa se ridice si sa plece. Te pui la masa si vezi preturile, iti dai seama ca nu e de tine, dar ce faci? Vorba aia spargi banii de mâncare pe 2 sapt decat sa creada chelnerul despre tine ca esti sarak.

    00
    • Eu am făcut asta fără nici un stres. Prea scump, ridicat, plecat. Am zis și adevarul chelneriței când ne-a întrebat dacă e o problemă.

      00
    • Ee da, da daca zice nd „la român” e clar ca minți, recunoaște! Nd știe ce zice, doar cunoaște personal toti românii existenți pe planeta asta.

      00
    • Pe Alina si pe cativa din Deva nu ii stiu, dar in rest da, ii stiu pe toti.

      00
  24. NOU
    #80

    Partial adevarat , nu numai cu Mamaia , ci cu toate asa zisele vedete ale turismului romanesc .Sunt oglinda natiei , nu cautati alte explicatii economico-culturale . Iar limbajul folosit pe-aici de cei care sunt de acord cu suedejia din turism in particular si din tara in general spune totul . Evident ca cei elevati in modul cel mai sincer si modest al cuvantului nu au ce cauta la noi . Respect penteu cei ce aleg sa-si cheltuie banii in vacanta in afara granitelor tarii !

    00
  25. Mamaia statiune de lux si servesti hamsii la restaurant. Ok sir.

    00
  26. Astea sunt plânsetele românilor care nu au iesit niciodata din tara si da … sunt în continuare foarte multi care nu au iesit din România, sau a celor care daca au iesit au fost odata sau de 2 ori cu agentia de turism iar agentia i-a dus acolo unde e mai ieftin. Ei nu stiu ca o sticla de bere e mai scumpa’n aeroport decât la mamaia la lux

    00
  27. nu am nimic de zis

    00
  28. Eu zic pass la „luxul” din Mamaia. Vad ca sunt suficienți clienti dispusi sa fie răsfățați cu preturi mari, servicii infecte, alimente expirate. De vreo 3 4 ani fac si un mini concediu la un hotel de 4 stele din Bulgaria. Sa fie clar, nu stii cum se „pozitioneaza” Mamaia, dar in afara de 2 3 cluburi si 3 4 hoteluri extrem se scumpe, nu e nimic premium acolo. Ba chiar e o mizerie supra evaluata plina de giboni si bombardieri. In urmatorii 10 ani nu mai calc pe acolo. Subscriu si eu la parerea celorlalti. Mergi la Osteria si bagi hamsie, burger si o ciorbita. Yup, astia clar inteleg luxul si conceptul premium..

    00
    • Asta e conceptul premium la noi, in RO. Majoritatea clientilor (si o buna parte dintre patroni) nu inteleg nici macar conceptul de „premium”.

      La noi premium inseamna shaorma dristor, numai ca adusa pe tava de argint, cu lautari la masa. :))

      10
    • @Vosidit98, sa iti fie rusine. Ai uitat ca trebuie si artificii

      00
    • Ca de obicei, uitați principalul: artifica!
      Se vede că nu consumați.

      00
    • Oops, s-a dat, nu văzusem, sincer.

      10
  29. Un asemenea ospăț nu a fost udat cu o sticlă de vin. Ce țărani!

    10
  30. Dacă iubi a zis că vrea la Mamaia păi o duci la Mamaia chiar dacă spargi cardul de credit.
    Mai sunt grupurile de idioţi familişti care îşi fac concediile împreună an de an. Dacă cineva din grup strănge din cur un an ca să-şi permită concediul la Mamaia, ăilalţi care nu-şi permit, fac pe dracu’ în patru să fie cu grupu’. Anul următor, altă familie se laudă pe feisbuk: heii, noi mergem anul ăsta în Thailanda… şi tot aşa. De aia apar tot felu’ de frustaţi.

    10
  31. Pentru mine litoralul romanesc este inexistent.Poate daca as fi platit bine m-as duce acolo, nu sa dau eu bani..

    10
  32. spune-le să vină la cluj, ciorba a la grec e 15 lei și e 400 ml, avem și plajă pe Someș, deci fac economie.

    00
  33. Se vede ca n-ati fost in Mamaia. Terasa asta nici nu e in Mamaia, e in santierul Mamaia-Sat care tine de Navodari, de aia e asa ieftin. Daca era in Mamaia preturile alea erau in euro.

    00
  34. Vali sunt de acord cu tine 100%. Eu sustin libertarianismul, din punctul meu de vedere pot sa puna si 390 de lei portia de hamsii, nu ma deranjeaza.
    In acelasi timp, nu vreau sa aud nesimititii din Horeca, cum vad ca au inceput, sa se planga si sa ameninte statul, ca vai sa-i ajute statul, sa le dea pomeni.
    Au fost nenumarate sectoare economice si oameni care au avut de suferit, mai importante si mai utile decat Horeca.
    Precum ei au libertatea si dreptul sa puna preturile pe care le considera adecvate in vederea obtinerii unui profit cat mai mare (drept ce il sustin din tot sufletul) vreau sa avem si noi, cetatenii, dreptul si libertatea de a nu le oferi un ajutor de stat nemeritat si nejustificat.

    00
    • Ia de-aici cateva despre libertarianismul tau iubit:

      https://www.youtube.com/watch?v=qI9izAsAsdM

      00
    • @tyrion, sa fim seriosi. Cand politicienii vorbesc de libertarianismul,de obicei sunt pe mana cu diversi bisnitmeni si vor doar sa prosteasca romanii care pun botul la asta sa ii mai voteze o data. Pentru ca libertarianism trebuie sa fie si cand treaba se inrautateste dar atunci brusc vireaza catre „impartim pierderile socialist la toate lumea”. Daca erau libertarieni pe bune, scoteau de mult timp programul Prima Casa spre exemplu. Asa sunt doar libertarieni „pe alese” in functie de cine da spaga.

      00
    • A, nu ma intelege gresit. Din punctul meu de vedere, niciunul dintre partidele de la noi nu sunt macar de dreapta, daramite libertariene. E vreun partid care sa sustina reducerea taxelor, scaderea implicarii statului in economie, un stat minimal, eliminarea de subventii preferentiale (ce sunt complet impotriva principiilor comertului liber) sau eliminarea reglementarilor excesive? Nu! Deci partidele sunt, zic eu practic toate de centru. Diferentele intre programele lor economice sunt mai mult inexistente.

      00
    • @tyrion, eu cred ca dimpotriva statul ar trebui sa se implice mai mult in economie mai ales intr-o tara ca a noastra unde capitalul necesar deschiderii unei afaceri il au foarte putini romani. Problema la noi (si motivul de altfel pt care prinde teoria libertariana in Romania) e ca politicienii au fost jegosi si au facut de fiecare data programe cu dedicatie in care scopul principal a fost sifonarea banilor si atat. Iti recomand cartea Bad Samaritans a lui Ha-Joon Chang. Explica acolo cu exemple ce au facut unele tari care acum 50 ani erau sarace de au ajuns sa prospere in ziua de azi. Printre alte masuri sunt protectionismul si sprijinirea afacerilor detinute de conationali pt ca acelea raman acolo si atunci cand e criza pe cand cele deschise de straini tind sa se restranga cu precadere in alte tari decat cea de origine.

      00
    • Sustin libertarianismul… pana in punctul unde spune ca oamenii ar trebui sa aiba dreptul de a se vinde literalmente ca sclavi.
      De fapt nu sutin libertarianismul chiar deloc. Responsabilitate personala nu inseamna ca bogatii sunt standardul corectitudinii si trebuie venerati pentru simplul fapt ca au avere.

      00
  35. Mamaia stațiune de lux, dar servești hamsii și ciorbă. Cum ar zice Dana Budeanu: ce sărăcie ești mă de bagi în tine ciorbă și pretinzi că ești lux? :)))))

    00
  36. Îmi dau seama ca oamenii se pricep doar la mașini 😎

    00
  37. Câteva chestii:.
    1. Piata e libera. Ăla cere, clientul da, nu vad problema. Clientul își asumă preturile inclusiv serviciul slab.
    2. Sezonul durează 3 luni, sa zicem. E cumva normal sa fie preturi mai mari. Așa e peste tot in lume. Presupunând calitate,ar fi ok sa acceptam un preț mai mare..dar e problema cu mârlănia patronilor.
    3. Varianta de avarie, supermarketul și mâncatul din punga. E f ok.
    4. A mai zis cineva. mă duc în zona de petreceri nonstop și mă aștept la liniște. Idiotenie pura.
    5. In ciuda serviciilor mizere, lumea tot merge. Nu înțeleg asta. Până la urmă cine e fraierul? E trist că an de an sunt ac mizerii.

    00
  38. NOU
    #106

    Probabil cârciuma ofera și fineturi dar autorul postării și-a permis doar hamsii și ceafa.
    După cum spune un coleg mai sus, i-a fost rușine sa plece, a comandat ce-a fost mai ieftin în meniu și apoi s-a plâns pe internet de preturi. Practic, i-a dat gata pe toți, dar de fapt el e singurul prost.

    00
  39. E frapant comportamentul infantil – banuiesc ca vorbim de adulti. Te pui la masa, vezi preturile, totusi iti e foame. Comanzi o
    ciorba platesti si pa. Poate nu ai bani decat de o ciorba, poate vrei doar o ciorba, opinia publica e irelevanta. In alta ordine de idei, putine lucruri m-au bucurat mai tare anul
    asta decat falimentul horeca. Rar ti-e dat sa vezi servicii mai mizere

    01
  40. Din partea mea te poti plange de orice (pe net – ca de aia exista) daca o faci cu un minim dei ntegritate.

    E de kk sa platesti si apoi sa te plangi. WTF, te-ai asezat ai vazut preturile, ai ales sa platesti apoi te plangi? Daca vezi berea de 100 de lei si vrei sa stie lumea ca e aberant, fa o poza, ridica-te si pleaca. Dar e imbecil sa pui poza cu chitanta si sa te plangi.

    1. daca e chitanta ta, atunci ai platit, esti un adult responsabil (ha, ha) a fost decizia ta, mucles. Plus ca esti fraier si ai incurajat practica de care te plagi.

    2. daca nu e chitanta ta si esti bocitoare profesionista pe facebook (se cheama terapie in grup), ce sa zic, sper sa devina un business la un moment dat, la fel ca bocitoarele de pe vremuri.

    10
  41. Și fac și poză, să le fac în ciudă fraierilor care s-au dus la ieftin! Și o apă plată la soție! Aveți țigări? NU? Mai bine, că tre’ să fac plinul! Săraci sunteți voi! Hai că ne-am distrat și weekendul ăsta!

    :))))))))) pahahhaah, superb, chiar am vizualizat-o

    10
  42. S-a aflat cine era „săracul ” care a postat bonul. Nimeni altul decat radu herjeu de la CNA

    https://evz.ro/revoltator-cat-a-ajuns-sa-coste-o-masa-pe-litoralul-romanesc-sper-din-tot-sufletul-sa-dea-faliment-toti.html

    10
  43. Ma, chestia e ca nu mi se par mari preturile (exceptand hamsiile, sa zicem). Sunt… okish…

    10
  44. tot vad comentariile de aici si realizez ca oricum sunt 2 mamaia. Majoritatea o stiu pe cea de la Cazino si le e „frica” sa se aproprie de zona summerland.

    Sa fim seriosi, nicaieri nu ai curatenie mai buna, mancare mai buna si servicii mai bune ca in zona de nord. Aici vorbesc de statul la plaja, ca vrei chill (gen H2O) sau vrei bumtzi la NUBA sau Fratelli, e ceva pt toti. Preturile oricum nu sunt ATAT de mari pe cate se spune. YUVA din Vama e la fel de scump ca H2O.

    Cat despre LOFT, ca tot vorbim de fitzele de mamaia, anul trecut am fost prima data. 12 persoane, fara sampanii si tampenii, ceva mancare, muuuult vin si alte chestii si a iesit undeva de la 500 de lei de persoana cu tips included. Nu e o avere sa faci asta o data pe vara pentru un party foarte foarte reusit.

    Am impresia ca foarte multa lume vorbeste despre lucruri pe care nu le-au incercat, pe care „le stiu ei”.

    01
    • ceva mancare, muuuult vin si alte chestii si a iesit undeva de la 500 de lei de persoana cu tips included. Nu e o avere sa faci asta o data pe vara pentru un party foarte foarte reusit.

      https://www.agentiadepresamondena.com/wp-content/uploads/2017/05/loft-mamaia.jpg
      Asta-i LOFT?

      Da ma, 100 si-un pic de euro nu-i o avere, da’ sa-i spargi intr-o bodega cu niste pitipoance care se suie pe mese, sunt bani aruncati aiurea. Pula mea, poate-s eu mai ciudat, da’ daca sparg 100 de euro intr-o noapte, intr-un loc, n-as vrea sa vad tarfe proaste dansand pe mese. Aia se intampla la caminul cultural la sat printre treiningari si nu intr-un loc in care se aduna lumea aia mai civilizata care se imbraca la camasa si pantofi.

      10
    • sper ca e trolling.

      10
  45. ciorba, hamsie, burger, ceafa si 2 randuri de bauturi. cat cat ar fi trebuit sa coste astea? vreo 50-60 lei? valoarea notei e la limita de sus a normalului. am fost o săptămână la odesa si orice masa de seara in 2 a costat minim 30E fara spaga. a, nici eu n-am mai fost pe litoralul romanesc de peste 10 ani, dar nu consider ca asta ma face in vreun fel mai bun decat cei care merg anual, asa cum considera cel care a comentat primul..

    00
  46. sabotor. Uite care e treaba, tu ai tras toata concluzia dintr-o poza. N-ai fost acolo. Vibe-ul e foarte mișto. Lumea e relaxata. Toată lumea face ce vrea. Dacă dansa lumea pe mese in vama ziceai ca uite ce lume libera si nonconformista.

    Si nu, nu e trolling.

    00
  47. lux…
    luxul de a avea pe malul mării nisip de fluviu…
    de dunăre adică…

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube