Text scurt, pentru a sublinia încă o dată… ce?
Înainte de a da click pentru a vedea clipul, poate doriți să revedeți articolul meu de anul trecut despre Brăila. Brăila, care e tot pe Dunăre.
Verii mei, imediat după ’90 au plecat să muncească în Serbia, că la noi în Moldova se murea de foame. Au muncit câțiva ani în Serbia, apoi au trecut „în Vest”… acum sunt în Canada.
Românii munceau în Serbia, că sârbii erau mai bogați decât noi.
Azi, situația stă așa, România versus Serbia:
Pun și un comentariu de la un brăilean
2,50 lei intrarea la ditamai plajă amenajată la sârbi. Cât e la Brăila în cada de pe faleză? De zece ori mai mult? Dar la mizerabilul lac din Lacul Sărat?
Serbia. Nu Italia, nu Franța, nu State. Serbia.
Ar trebui mers la Brăila și luat de urechi… pe toți. Mă, e și Dunărea noastră!! Cum vă permiteți jegul ăla, nu vă e rușine!?
În același registru, aș vrea să ajung și la Varna*, să văd cum a evoluat din 2017, când am fost ultima oară. Între 2009 și 2017 au schimbat enorm(!) în bine, aș vrea să văd și anul ăsta – cum au continuat, cum arată orașul.
Se va comenta că în Bulgaria sunt investiții engleze și germane? Să zicem… la sârbi ce investiții sunt, cum ne scuzăm că ei pot iar noi nu?
–
* O tură cu bicicletele Varna -> Constanța, cu oprire în stațiuni pentru a poza, pentru a face „radiografia” stațiunilor în 2021. Băgat bicicleta în autocar până la Varna, înoptat în Varna la hostel (știu eu unul curat), plecat a doua sau a treia zi spre România… Dacă am putut când aveam peste 110kg, acum ar trebui să fie mai simplu, zic.
Din pacate, in Varna a cam stagnat treaba, mai ales de cand cu pandemia de COVID.
Vei gasi foarte multe locatii care s-au inchis si asa au ramas, o gramada de buruieni mari cat calul, multe zone de-a dreptul parasite.
Asa a fost întotdeauna. Nu e de la pandemie.
Am fost acum cam vre trei ani. Mi s-a parut destul de ingrrijita si schimbata (ultima oara am fost acolo prin 2004).
Ce nu mi-a placut de loc a fost acvariul. Consider ca cel de la Constanta e mai variat, mai mare si mai bine intretinut.
de cate ori ma uite pe graficul cu PIBul tarii (mai ales in contextul tarilor vecine)
imi zic ca oricata antipatie as avea fata de politicieni (psd, pnl udmr etc.)
ceva, ceva au facut bine.
ori ai nostri au fost mai destepti ori ai vecinilor au fost mai prosti.
oricare varianta ma bucur de ceea ce a iesit.
si sper ca pe viitor sa mearga la fel de bine.
„Trucul” la PIB e ca nu e per capita. Cauta PIB per capita si fa iar comparatia. Se schimba ceva, totusi. Serbia are 7 milioane, noi avem 18 milioane de oameni.
Eu am pus PIB-urile totale pentru ca la a amenaja o plaja nu e nevoie de „per capita”, e nevoie de 5 vapoare de nisip (cred), si ceva chef de munca. pentru 100 de vapoare de nisip am avea bani, ma gandesc, daca ne uitam la PIB.
@cristici Înainte să vorbești, puteai căuta pe Wikipedia. Noi avem cam 12000, ei în jur de 7000. O mică, mare diferență. Dar sârbii au plajă la Dunăre, avantaj ei 😄
Stiu despre ce vorbesc.
Stam bi-neeeeee.
In ritmul actual, in 2023 vom fi peste unguri la PIB per capita. Iar in 2025 peste greci.
Acum de ce la unii se fac chestii care nu se fac si la noi.
Poate noi avem alte prioritati.
ps.
la fel cum ne miram noi la ce au vecini.
asa se mira ei cand vin pe la noi.
Cam ce avem noi si nu au alții ? Net bun ? Si la ce foloseste ? Care e gradul de digitalizare al populatiei ? Daca te uiti la cozile de la ghiseele furnizorilor de utilități si la casele de marcat ale hyper si supermarketurilor, iti dai seama ca inca cash is king…in recentul concediu am vazut inca o data ce au altii aici pe langa noi…autostrazi tata…multe si lungi….a, noi mai avem ceva in plus fata de altii : ‘suedeji’…din ce in ce mai multi….si asta nu e bine…să ne imaginam cum o sa arate RO peste 30 de ani, cu neste meleoane de suedeji…
Sunt poate o mana de politicieni care au facut „ceva, ceva bine”. Restul s-a intamplat in ciuda celorlalti.
@car
Am fost acu 2 ani prin mama civilizatiei bancare, Olanda, si cu cardul Visa cu euroi la BCR era sa mor de foame in Rozenburg ca toate pos-urile erau de la o banca mica locala, culmea zgirceniei. Noroc cu 2 magazine Plus ca aveau cash-machine…
car
uite urmeaza si tu exemplul altora si mai iesi din tara pe la vecini.
macar o data daca iesi si tot vei invata mai multe despre propria tara.
wtf , asa e, am mai zis-o si eu, Romania are 5 vecini si sta mai bine economic decat 4 dintre ei, si la cum baga orban ungaria in gard, nu mai au mult nici ungurii. Dar na, romanul se compara cu englezul, olandezul si mai stiu eu care altii. Pai aia aveau universitati cand p-aici nici macar in ziua de azi nu stim exact ce era. Stiti ca avem o gaura in istorie de doar vreo mie de ani de la retragerea aureliana pana la descalecate in care nu exista nici o dovada a continuitatii dacilor si apoi a aparitiei valahilor, moldovenilor, etc.
In general, meritul clasei politice e ca si-a vazut cam de furaciuni si a lasat piata destul de libera. Au functionat afaceri mici/medii (cu partea normala de birocratie si „ungere”), au intrat multe investitii straine directe mari (pana la aproape zece miliarde de euro anual, in anii de varf), cei care au muncit afara au pompat si ei bani cot la cot cu marii investitori. Inclusiv fondurile europene au fost destul de consistente in ultimii 15 ani. Daca adunam totul, obtinem niste sute de miliarde de euro intrate in tara in ultimii 20 de ani, care au impins enorm tara in fata.
Singura problema e ca toata cresterea a fost foarte dezechilibrata (avem niste poli de dezvoltare si multe zone de saracie crunta) si ca nu a fost o crestere sustenabila. Adica banii s-au furat/risipit de multe ori, ori nu s-au folosit cu cap. Adica vezi unde suntem cu infrastructura, cu sistemul de sanatate/educatie, cu felul cum arata multe orase mari (Constanta imi vine in minte imediat)
Daca Romania si-ar face un pic de ordine in cap si ar face ce trebuie in urmatorii 10-15 ani, am putea sa recuperam mult si din decalajele astea. Ca acum chiar sunt bani de folosit, nu mai suntem in saracia crunta a anilor 90.
Arată că la gârlă. Mișto la sârbi, nu mai pot, impresionant maxim.
„La gârlă” la Brăila ai fost? Să facă brăilenii doar atât, să semene cu „la gârlă” din Serbia. E suficient.
Stam în căcat, dar la sârbi e „ca la gârlă”…
@cristici Nu am nimic interesant de vazut in Moldova. Asa ca nu.
Awww… tu esti un prost din ala care crede ca fiind la 200 de km mai in stanga, mai sus sau mai in jos, e mai cu mot. Nu esti, esti tot un suedez borât de român. Trece granita sa afli crudul adevar.
Eventual treci si de Europa de Est, sa-ti iei muie mai babana, daca de la vecinii nostri nu e suficient.
@cristici Nenea, nu mai fi asa frustrat.
In general, aia care se cred mai cu mot sunt frustratii, mai ales cand sunt simpli „suedezi borâti de români.” Faptul ca ei se cred mai cu mot, desi stau in acelasi cacat, si cred ca e imposibil sa nu observe ca sunt in acelasi cacat, le creaza o anume stare. Care se vede in comentarii, de exemplu: nimeni nu e mai jmeker decat ei, in general altii au „ca la gârlă, nu mai pot, impresionant maxim”, nu cum e la ei, „în căcat”.
Orice poti sa-i spui prostului de roman, numai sa nu-i arati cat de prost si de jegos e, ca nu suporta.
Frustrarea nu e la mine.
Sau, poate e la mine cand vad ca e plin de prosti care se cred destepti. Asta da, e o frustrare.
S-ar putea sa ai dreptate; in cazul tau, da, sunt putin frustrat… lol.
@cristici
„Frustrarea nu e la mine.”
„S-ar putea sa ai dreptate; in cazul tau, da, sunt putin frustrat… lol.”
Stii ca exista posibilitatea sa accepti ca altii au alta parere decat tine, ca poate au vazut o idee mai mult din lumea asta si ca nu sunt nostalgici ca tine dupa tot felul de vremuri de mult apusa si inchipuite a fi mai grozave? Se pare ca nu. Hai cius, esti neinteresant rau. Si al dracului de frustrat.
Am recunoscut ca sunt frustrat… de prosti care se cred destepti. Am spus ce ma frustreaza si am recunoscut ca esti una din cauze: un prost care se crede destept.
Acum continua sa explici tu ce nasol e in Serbia, e rau tare, nu e cacat, cum la tine in tara. „nu mai pot, impresionant maxim.”
Cred ca sunt scrise texte in literatura despre destepti ca tine; despre tarani rupti in cur care critica caleasca boierului, ca n-are tapiserie cu fir de aur… bancuri si literatura.
Deci cum, la sarbi e nasol, a? Ce n-au ei acolo, si ai tu pe malul romanesc al Dunarii? Daca erai tu… ia zi, baga din alea, cu „daca eram eu in locul lor…” cum faceai tu sa fie lumea „impresionata maxim”?
Român rupt în cur, cu pretentii. Ii mananca sobolanii covrigul, ii pute toata capitala a gunoi, dar „Mișto la sârbi, nu mai pot, impresionant maxim.”
Amuzant.
–
Poate revin cu text si poze despre voma de la Orșova, pentru destepti ca tine.
@Cristici te-ai bagat in cotet, si te-a batut porcul cu experienta.. woosa.. si nu-ti mai bate capul cu ei..
Pretentios Eugen.. nici moldovencele nu il mai multumesc. :))
Pe unii care mai stiu ceva istorie, nu ne lovesti senzual nici cu Orsova. A murit insula sub portile fieroase comuniste. Unde mai gasesti turci, cu a lor baclava si dulceturi fine? Unde mai gasesti acei colonisti, cehi/slovaci adusi de imperiul austriecilor?
Mie zona aia Dunare-Herculane-Domocled, cu Transalpina completa si nitel Targu Jiu, mi se pare painea cea mai mare de mancat in turism pe la noi.
Eu cred ca GDP-ul ala 250 mld/2019 e tras in sus. Noi santem maestrii luatului din condei, sa ne amintim Pristanda cu steagurile lui. Caragiale a observat aceasta ‘calitate’ a poporului roman pe la 1884-5, de atunci ne-am perfectionat.
Absolut, toti mint, doar tu ai adevarul https://data.worldbank.org/country/RO
@Eugen:
Exact de pe link-ul tau, citeste putin despre „Statistical Capacity score”. E indexul tarii re la cat de veridice/la timp etc sant datele statistice. Inainte de 2004 nici nu exista, dupa 2004 a crescut dupa care a scazut. Go figure.
Altceva, insa: compara nisipul care-l au sarbii la plaja aia (nota bene la Dunare) cu nisipul de pe ‘colosala’ plaja de la Mamaia. Nu gasesti? este pe YT: Mamaia 10 iulie 2021. Si sarbii au avut razboiul, au fost oaia neagra a Europei cel putin 10 ani. Noi am fost oaia alba, UE a fost zeci de ani pana sa vina covidu’ ceva de genul „hai, Romania ca poti, ai teren, resurse, oameni, hai ca se poate”.
Mama, ce moment de gotcha ai avut tu in mintea ta! Hai sa comparam cu minunata Serbie https://data.worldbank.org/?locations=RO-RS
Dar nu, voi vedeti doar o plaja. Ca aia o sa hraneasca poporul pe termen lung, o plaja! Noi avem nevoie de paine, nu de circ.
@DanC; vezi ca la Mamaia a lucrat o firma olandeza…
nu e Braila dar exista Plaja Pod 4 si Plaja Samskara la Calarasi. dar asta nu le-a urcat PIBul ca la Mamaia
Braila nu e pomenita degeaba in articol. De ce Braila? Pentru ca a fost ce a fost, candva. Ce a fost, si ce a ajuns
ISTORICUL BURSEI DE CEREALE BRĂILA (1883 – 1948)
Dupa incheierea pacii de la Adrianopol (1829), care prevedea, printre altele, desfiintarea serhalurilor otomane din stanga Dunarii, realipirea lor la Tara Romaneasca si libertatea comertului, Braila a devenit principalul port al Munteniei.
Statutul de porto-franco dobandit in 1836 a creat conditii favorabile unui intens comert de tranzit, mari cantitati de produse romanesti si straine fiind aduse in antrepozitele Brailei pentru export sau reexport. Braila beneficia de o asezare geografica favorabila, fiind ultimul port de pe marele fluviu in care aveau posibilitate sa patrunda navele maritime
(…)
Cu toate imperfectiunile legii burselor din 1881, activitatea comerciala a portului Braila a cunoscut o perioada de avant deosebit datorita cererii mari de cereale romanesti, recunoscute pentru calitatea lor. Romania era dupa Rusia si Statele Unite ale Americii, al treilea exportator de cereale al lumii. La sfarsitul sec. al XlX-lea si inceputul sec. al XX-lea productia de cereale furniza statului roman peste 2/3 din venitul social si reprezenta 83% din valoarea totala a exportului sau.
http://brailadealtadata.blogspot.com/2012/06/istoricul-bursei-de-cereale-bralla-1883.html
si 3 masline si wakeboard Romania care anul asta din pacate nu se deschid
Mișto la Podul 4, fuți ieftin.
Ce legătură are plaja cu economia? Adica exact asta ziceai, plătești de x ori mai mult pt aceleasi chestii sau mai rele.
P. S. Sa nu mergi in Elveția ca o sa ai o surpriza foarte urata.
P.P.S. Înțeleg ce vrei sa zici tu cu lucrurile facute frumos, dar e o alta discuție.
Am un prieten care locuieste in Elvetia, imi trimite poze saptamanal.
Ce surpriza urata sa am? Am pus poze pe-aici. Ca n-au borduri noi, ca bogatii de romani? Si desi nu au borduri noi, mananci de pe jos de curat ce e? Ce „surpriza foarte urata” sa am?
https://zoso.ro/faceti-romani-ajutati-horeca/
–
Ce legătură are plaja cu economia?
Un vagon de nisip costa la fel, banuiesc. Sau un tir de umbrele de plaja chinezesti, sau un vagon de mături si unul de fărașe, sa aiba romanul pe cine sa „impresioneze maxim”.
Incercam sa zic ca pentru aceleasi produse platesti mai mult in alte tari si cateodata se intampla sa fie si mai prost produsul.
Eu aș zice să nu-i mai invidiem pe sârbi, că ne bate Dumnezeu…
Pentru fiecare chestie care (ni se pare nouă că) e mișto în Serbia, au ei altele lipsă sau nasoale. Sunt parte la două conflict etno-naționaliste, recte cel privind Bosnia-Herțegovina și cel privind Kosovo – stat pe care refuză să-l recunoască (față de 97 din 193 state membre ONU, 22 din 27 state UE și 24 din 28 state NATO); au devenit „cap de pod” rusesc în Balcani (îndeosebi pe parte economică) pentru că „inamicul inamicului meu este prietenul meu”; sunt certați cu mai toate țările vecine în afara României și Ungariei (Croația, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Bulgaria – toate au recunoscut că a recunoscut Kosovo); sunt în afara UE și nici nu se știe dacă vor intra vreodată, mai ales că tineretul se arată a fi mai naționalist decât generația lui Miloșevici și cea care a copilărit în timpul anilor 90*.
Față de Serbia, România este deja la distanță serioasă. Până și situația din Moldova mege spre bine, vezi alegerile de zilele trecute. Comparativ cu Serbia, nu contează neapărat viteza de dezvoltare a României, ci drumul pe care a pornit țara noastră, adică drumul către Vest. Sârbii înșiși mi-au spus-o, încă de acum ceva ani, pe când lucram prin Kosovo. Unii cu admirație, alții chiar cu invidie – amintindu-și cum pe vremea lui Tito nici nu le-ar fi trecut prin cap să se compare cu România, ci doar cu RDG, Cehoslovacia, Austria…
_________
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/sena.12339; un articol mai vechi, dar bun pentru contextualizare, aici: https://www.pri.org/stories/2011-07-10/how-young-serbs-learn-hate
Nu ii invidiez pe sarbi, ma intreb cum de ei pot si noi nu. Par a fi mai saraci, mai putini (adica mai putin trafic = mai putin castig), si totusi, pot. Ei pot, noi nu.
De ce?
Acesta e subiectul articolului.
@cristici
„Ei pot, noi nu. De ce?”
Maestre, ai auzit de expresia „nevoia te învață”? Sârbii nu mai au ieșire la mare, a dispărut odată cu Iugoslavia. Așa că, de nevoie, și-au făcut și ei o bucățică de mare, ca ungurii la Balaton. Noi ce dreaq să mai facem, când avem ditamai bucata de coastă a Mării Negre? Cine p… mea are nevoie, în România, de plajă pe malul Dunării, când din mai până în septembrie toată lumea vrea PE LITORAL, LA MARE ?!
Și nici măcar nu sunt primul care spune asta, în comentarii (e.g. Rumbu la #40). Dar așa îți place matale să o ții langa, parcă dai audiție pentru remake la bancul ăla cu Batman, Batman!
Serbia au fost cam tot timpul capul de pod rusesc in Balcani, sigur, cu exceptia (scurta) din timpul lui Tito.
Cristici uita ca din Braila pana la Constanta faci cam o ora si jumatate… Ce le trbuie brailenilor plaja?
In plus, eu unul nici nu stiu cum sunt curentii pe la Braila, ca plaja ar merge, dar daca nu poti sa faci si o baie…
Hai ca am dat-o in balarii pe aia cu „1 ora jumate Braila – Constanta”… https://distanta.ro/braila/constanta
In fine, ideea era ca brailenii ajung mai repede la mare decat sarbii din Belgrad.
Hai să comparăm sărăcie cu sărăcie. Ruse vs Giurgiu. Unii au iarbă ceilalți nu.
La cum arata acum intrarea in tara pe la Giurgiu, sa nu o mai comparam cu ceva…poate doar cu India…dar unde era Rolls Cullinan cu suport de biciclete si biciclete pe el 😉 ? Eczact, in romanica ,pe drumul de la Giurgiu spre București…atunci am stiut cu adevarat ca m-am intors intr-o tara ‘de valoare’ …
Pentru o imagine faină faceti drumul București-Giurgiu „la pas de bicicletă”. Ma mers eu cateva zeci de km. Mă, de unde atâta gunoi pe drum? Serios, de unde pet-uri de Cocolino in pustiu, pe drumul dintre sate? Le aduce vântul? De unde!?
Chiar ziceam ca o meserie buna pentru ăștia de adună pet-uri e sa ia o cursa din București, sa meargă 10km, apoi sa vina pe jos inapoi la capitală adunând pet-uri de pe drum, pe care sa le vândă la centrele de reciclare. E o pâine bună de mâncat, ar fi pe profit.
Hai sa nu, Ruse e al 5-lea oras din bulgaria, giurgiu nu intra in primele 30 (wikipedia daca nu ma crezi). Compara Ruse cu Constanta daca vrei.
La fel si pentru autorul articolului, pana la urma o plaja de genul e o investitie super locala, degeaba pui PIB serbia vs PIB romania, pune PIB belgrad vs PIB braila. A, ca braila ar fi putut fi mai mult decat este, ar fi putut, dar nu e.
Atata ma fugareste omul asta cu prostiile lui, despre Braila, ca anul asta, cand ma intorc acasa, de pe la marea noastra neagra, vin pe acolo. N-am vazut Braila, dar mi-am scaldat oule in diverse mari prin lumea asta, le bag si acolo si apoi, iar scriem..
Stiu ca e mai ieftin la sarbi, dar… vezi cum stam si cu popularea satelor de pe acolo…. poi e un fel de Moldova a lor.
Si care e treaba ca romanii nu vor sa lucreze in servicii de turism? Care e treaba ca facem altceva?
N-ai văzut Brăila, dar comentezi. Citeste textul ăla cu Bursa de la Brăila (link mai sus), lasa-mi adresa de e-mail sa iti trimit niște poze din Brăila interbelică (chiar si imediat postbelică), apoi mergi în Brăila să înțelegi de ce tot pomenesc orașul ăla. Caută-l pe Valerica Butoi pe facebook, are sute (mii?) de poze cu ce era Brăila. Fă asta înainte de a ajunge în orașul Brăila 2021, pentru un impact maxim.
Grijă cu băgatul de ouă în Dunăre, am înțeles că mișună somnul negru african. Ce prinde, tot… mănâncă 😁
I approve of this guy’s system for rating stuff. :))
Stiu ce zici… am zis multora ca acolo e o paine de mancat. Stiu si de bursa.. nu neaparat toate locurile incarcate de istorie devin si atractii turistice. Nu toate cetatile au dainuit..
Despre bucata aia de plaja de la sarbi eu am vazut poze si filmulete de ceva ani. Nu e chiar atat de proaspata informatia. Preturile la case acolo sunt mai mici ca la noi,mult mai mici. Sunt sate depopulate. Cunosc familie care si-a luat o casa acolo, sunt la 7 ore de condus prin Romania, omul lucrase candva la sarbi, stia zona si si-a luat o casa la pret de Logan second. Da! Unii fac. Ungurii nu au mare, doar o balticica si compenseaza cu sute de stranduri in fiecare comunitate de 5000 de suflete.
Iti dam 100 milioane E sa renovezi si sa faci cum vrei Braila. Crezi ca o sa ai profit macar peste 2 generatii?
Vezi AquaStar sau centre termale din zona Bihor-Satu Mare. Se straduie sa nu inchida. Strand Carei.. cauta poze pe net, renovat, e de vanzare cu 6 milioane euro. Nimeni nu se incumeta de ceva ani sa-l cumpere. Pensiuni cu apa termala sunt falimentare.
Scriu acum de la Marea Rosie, 1000 E (ok 1300 cu vize, bacsis, masaje etc) 2 adulti si 1 tanc. Ei zic ca sunt 5, eu zic ca au 3. Nu gasesti sa lucreze cineva la noi cum o fac astia, la salariile de aici, niciodata. Nu gasesti mancare ieftina ca aici, sa aprovizionezi resorturile. Nu mai gasesti in Europa personal cu atata forta, rabdare pentru a munci in turism, la nivel de periat oule. Urmeaza Asia sa intre mai serios pe piata noastra cu preturi mici, plus alti africani. Plus ca ai sezon 8 luni, plus apa de 30 grade, plus, plus… Italia la 10 ore de condus, Croatia la 7, e drept din NV.
* ce stiu despre Braila, nu vorbesc de istorie, ca treningurile nu se lasa la uscat pe balcon ca le pescuiesc vecinii cu undita. Esta e un mit.
Asta e Cristici?
Felicitari pentru vlog, bravo, me place :D)
Stai asa!
Braila are plaja? Am fost in weekend, in afara de o carciuma pe fonduri europene la umbrelute acolo nu era nimic.
Am fost in Galati pe faleza sa mananc un ceva acolo si putea a canalizare, iar pe Dunăre la Galați avem la alegere, șalupe pe fonduri europene și peturi, tone de peturi care plutesc pe Dunăre.
Deci voi v-ați dus la sârbi să aruncați cu PET-uri în Dunăre ca să mă plâng eu de ele la Galați. ahaaa :))
Nu e el, doar coincidenta de nume. Dar tu esti tipul de ii lipeau baietii ciunga-n par la sala in pitesti?
nu veni cu argumente din astea aici, te rog.
Am vazut la un moment dat ceva video in care explicau cum in Bulgaria au ceva asociatie care dicteaza directia in care merge turismul… deci n-ar trebui sa ne miram.
Noi avem mare. De-aia n-o sa vezi plaje la Dunare ca in Serbia sau terme ca la unguri sau austrieci.
In alta ordine de idei cand am luat-o pe langa Dunare cu bicla, am gasit o gramada de plaje cu nisip intre Giurgiu si Oltenita. Aia de la Gostinu parca e celebra.
Curind plaja de la Dunare o sa ajunga pina la Craiova, de o sa trebuiasca sa importam cămile…
terme ca la unguri sau austrieci.
ummm, avem Therme…facut de austrieci.
Ada Ciganlija se numește. Am fost in 2011 cu soția și fetița. Pe atunci era plaja cu pietre. Sârbii ii zic zonei Marea Noastră. Sa vezi ce pod peste Dunăre au acolo. Și peste Sava….
Degeaba s-au imbogatit romanii ca mentalitatea a ramas aceeasi. Nu ne ridicam noi la nivelul sarbilor chiar daca acum sunt mai saraci ca noi.
Unui suedej daca ii dai bani nu il faci neamt, e doar un suedej cu bani.
cristici, novi sad ca novi sad, dar ada ciganlia exista la beograd de multi ani. chiar de pe vremea cand aveau si litoral, fiind iugoslavia
altfel am dat ignore la videoclip auzindu-l pe cocletele ala.
buna comparatia, nu mai amintesc ca sarbii, babalai mai mari ca noi, au tinut-o in razboaie o vreme, i-au flocait toti cum au putut, muntenegru s-a despartit de ei, si fac ce pot cu bani putini.
e cochet in multe locuri pe la ei, sincer. oricum mult mai cochet ca la noi, si la noi chiar sunt bani mai multi si putere mai mare de cumparare. dar noi suntem niste hoti ca natie vorbind, ei sunt putin mai onesti si mai muncitori.
banul si pib-ul n-au nici o valoare daca tu, ca om, esti un gunoi.
@irod – Muntenegru nu sunt aia care erau sa-si piada o parte din teritoriu pentru o datorie la chinezi.?
Si care mai aveau putin si sugeau plua la UE sa le plateasca datoria??
Adib, nu stiu ce relevanta are detaliul tau in contextul discutiei despre o banala plaja pe dunare…
Dar na, fie cum vrei tu!
Salvadelta :)))
In Varna recomand South Bay Residence, platesti pentru 7 zile pe un apartament in complex cu piscina langa mare cat platesti in Mamaia pe o zi, maxim doua!