Două reportaje (unu, doi) despre ce e de fapt în carnea tocată (pe care americanii o numesc “pink slime”) şi cum e procesată cu chimicale şi alte minuni.
Ăsta e unul din motivele pentru care mâncarea de la fast food e nocivă, că nu e sănătoasă, în ciuda faptului că lumea crede că dacă nu se modifică în trei luni înseamnă că e sănătoasă.
Jamie Oliver explică aici procesul.
Nu conteaza, eu ador Mc Donald`s . Yummy
@vasi, jmeker tu .
Nu e chiar asa, scrie otrava si cumperi. Mai se uita omu pe etichete, mai se schimba comportamentul de consum, plm.
Chiar dacă o să scrie pe etichetă ce conține, carnea cu resturi și amoniac o să se vânda în continuare cu același succes. Prețul dictează achiziția și nu calitatea (conținutul) produsului.
Serios, chiar este cineva care-si imagineaza ca industria procesatoare de carne nu abuzeaza de astfel de substituenti?
C’mon people, asta este unul din efectele economiei de piata si nu are legatura cu criza sau cresterea economica: daca era crestere, se facea pentru profituri cat mai mari, daca e criza se invoca (daca sunt prinsi cu mata in sac) incercarile de supravietuire, costuri cat mai mici, bla bla.
din acest motiv shaorma e cel mai sanatos fastfood
Am citit undeva că de luna viitoare UE interzice folosirea cărnii de calitate inferioară în produsele fast-food. Bineînțeles că vor crește și prețurile.
daca ar deschide cineva un bufet unde sa vanda slanina cu ceapa, i-ar merge afacerea?
@raul rual: doar dacă il cheamă doru pelivan.
Asta-i un fel de „carne dezosata mecanic” care se gaseste in majoritatea mezelurilor de la noi ?
Ei cu hamburgarii noi cu parizerul …
@groovee: da, ceva de genul.
Mie mi se pare de-a dreptul pervers si faptul ca dupa ce a aflat si publicul larg de mizeria asta, aia zic ah, plm, da, nu-i buna, va otraveam cu buna stiinta, dar nu mai facem. Nimic, un proces, niste jigodii in inchisoare (aici includ si conducerea fast-foodurilor si a magazinelor ce vindeau produse ce contineau mizeria aia).
Sunt două părţi vinovate: producătorul şi consumatorul. În momentul în care consumatorul dintre n produse îl alege pe cel mai ieftin treptat se duce de râpă totul. Şi în politică, când alegătorul alege dintre 2+ candidaţi proşti pe cel mai prost, nu trece mult până vedem că pe termen lung viitorul e căcăniu. La fel în orice alt domeniu. Până la urmă este o problemă de democraţie. Oamenii au posibilitatea de a-şi impune opiniile în probleme la care nu se pricep.
Cine sponsorizeaza documentarele astea? KFC?
I se mai zice şi „parizer”
deci love shaorma in timp de bogatie, kebap in vremuri de saracie economica, nu de alta, dar lipia este scumpa. Ce este la mac nu satura.
Stiti cum cresc fructele si legumele in Spania? cele pe care le mancam noi ? Pur si simplu din PIATRA seaca si desert …. cu prafuri la greu … copacii de acolo au frunzele turquoise spre albastru.
Nu mai zic de cele provenite din Turcia.
Mancati fructe si legume ca sunt cele mai sanatoase :))) Pe dracu`
Ca sa zic asa, Holy Baloney!
Tell this crap to the somalies chidren…
O doamne.
Iei carne tocata de la magazin,faci o chifteluta plata cu piper,sare si ceapa tocata marunt..o prajesti.
Desfaci o chifla,o ungi cu ketchup si maioneza. Introduci chifteluta cu sosuri,o felie de cascaval,o frunza de salata si sosuri.
E chiar asa de greu?! Mie imi ia jumatate de ora sa fac 4 hamburgeri mari si deliciosi.
@Roxi vrei sa te mariti cu mine? :)))
@cichicean: she be mine!