Photo netiquette

 1. Nişte poze date ţie sunt nişte poze date ţie pentru tine. Nu sunt nişte poze pe care tu le iei bulk şi le pui online, fără să ceri permisiunea autorului.

 2. Atunci când pui online nişte poze în care oamenii din ele ies prost (se strâmbă, îşi aranjează ţinuta, au grimase) se consideră rea intenţie.

 3. E ok să iei pozele cu tine din galeriile autorului şi să le pui pe blogul tău. Nu e ok să iei toate pozele de la un eveniment, de exemplu, şi să le pui pe blogul tău, doar pentru că apari şi tu în două poze.

 4. Pozele se şterg la cererea subiecţilor. Nu contează de ce.

Aşa, pentru că mă plictiseam…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. dar cand e vorba de mutrele lui boc se pune daca el cere sa le scoti din sait ? 😯 :mrgreen:

  00
 2. 100% de acord.

  00
 3. super! ar fi fain sa afle cat mai multa lume de regulile astea de simt comun.

  00
 4. E de bun simt sa dai sursa sau sa ceri acordul pentru poze(mai ales cand apar subiecti in ele).

  00
 5. 100% de acord.

  00
 6. Am avut o întreagă discuţie pe blogul lui Arhi… Subiectul era Năstase şi cît de urît a putut să-i zică el unei ţoampe că nu vrea să fie filmat. Din păcate nimeni nu a înţeles că una este să scrie în lege că nu ai voie să faci astfel de lucruri şi alta e să ai bunul simţ, inteligenţă şi înţelepciune ca să înţelegi cînd trebuie să te opreşti. Toată lumea caută legea care interzice aşa ceva. Nu există sau dacă există e mizerabil de interpretabilă. În schimb există legea nescrisă a bunului simţ la care apelăm ori de căte ori ni se face o nedreptate dar ca să facem noi o nedreptate uităm repede de ea. Asta e, viaţa e frumos!

  00
  • @Meneopol: ideea e relativ simpla. mai bine folosesti bunul simt, ca sa nu inventeze niste baieti mai prosti decat trenul o lege care sa interzica.

 7. Cine are urechi… s-audă! Da’ mă tem că vor trece peste postarea asta, că doar nu-i prima dată când explici treburile astea.

  Şi da, şi eu mă simt cu musca pe căciulă, dar pur şi simplu n-am avut cum să şterg pozele alea. Me stupid.

  • @Denisa: nu e vorba de sters, e vorba de better judgement. as fi putut pune online zeci de poze de acel gen, nu am facut-o pentru ca i-as fi pus intr-o situatie penibila pe oamenii din ele.

 8. viata este frumos dar greu, cata vreme diversi scapa usor pt. fapte gen omor sau viol why bother pt ceva pixeli:))

  00
 9. De-asta fac eu poze pasarilor. Lor nu trebuie sa le cer acceptul sa le public: bulbucate, speriate, goale, penibile sau altcumva.
  Pozele cu oameni ma intristeaz: ele dezvelesc falsul si narcisismul dobandite pret de o fractiune de secunda consecutiv realizarii ca sunt filmati.
  Eivdent, dupa ce le faci o poza iti cer cu tupeu cardul – ca vor si ei pozele tale.

  00
 10. noh ce bine stie Grumazescu photo netiquette… 😛 nici macar subiectii n-au vazut pozele 😛

  00
 11. se pot bloora la cererea subiectului, de ce sa le scoti?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube