Peter Frank, alt străin prea bun pentru România

kelsoPeter Frank e un american care a lucrat 10 ani în presa economică americană, a plecat apoi la MBNA (un emiţăţor de carduri de credit, cumpărat de Bank of America în 2006) şi de acolo pentru a face marketing la Adevărul Holding. După 8 luni s-a plictisit şi şi-a dat demisia. Anterior, realizase o emisiune în limba engleză la Money Channel. Din ce citesc pe net, a fost şi Senior Vice-President la Bank of America, unde a făcut rahatul praf, fiind trimis în Mexic şi Anglia înainte să fie dat afară. Google nu a auzit de el, nu am reusit să găsesc o biografie decentă a omului.

Anyway, în calitate de jurnalist şi director de presă, declară azi într-un interviu pentru Wall-Street:

Wall-Street: In aceste conditii, cum pot obtine ziarele profit (In momentul de fata, companiile media care au in principal afaceri de presa scrisa, precum Adevarul Holding si Ringier Romania, inregistreaza pierderi de milioane de euro)?

Peter Frank: Pentru a devenit profitabile ar trebui sa devina interesante. […]Continutul trebuie sa fie angajant, sa-l faca pe cititor sa si-l doreasca.

Căca-m-aş! De 12 ani lucram la o teză pe chestia asta şi nu ştiam cum să o formulez, noroc cu un american deştept care a spus-o pe şleau! Bine tu, Frank, eşti un geniu! Ce ne mai poţi spune? Ziarul trebuie să aibă reclame? Articolele trebuie să fie coerente? Ştirea să fie interesantă? Autorul să nu fie dobitoc (Cartianu), lingău (Ciutacu) sau onanist (Tucă)? Ce zic, fontul de 10 e bun pentru text?

Neah, nu sunt rău, pur şi simplu omul a zis o banalitate stupidă şi merită taxat pentru asta. Pentru prostia de mai jos nu îl taxez, cu asta se ocupă viaţă:

Organizatia voastra (Internet Corp – n.r.) este un exemplu foarte bun de entitate care obtine profit din stiri online.

DAP! Christina Iancu, românca venită să ne înveţe business, ce-o mai face?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

8 comentarii

 1. A uitat sa zica ca in viata mai ai si esecuri, mai ai si succesuri!

  00
 2. NOU
  #2

  Imi place tenta ironica a articolului. N-am auzit de Frank asta, dar n-ar fi primul expat care castiga de cateva ori cat un roman si singur lucru pe care-l produce e o gramada de banalitati.

  00
 3. WTF? Ce-i cu tine ba?, a zis omu un lucru banal si evident ce-i drept, dar pana la urma corect…ce te agiti asa? Sau doar cautai un motiv sa scrii un articol despre cum esti tu mai destept si decat bankerii americani ? Est hater?? HATERE..:)))))

  00
 4. Io zic că ar trebui să schimbi cearșaful, că te-ai trezit privindu-l și nu ți-au plăcut desenele de pe el. Ești extra-rău în dimineața asta. =))

  00
 5. Normal ca a zis o banalitate. Doar nu te asteptai sa spuna reteta succesului asa … gratuit .

  00
 6. @antomimi: mă-ta are un copil prost. păcat că l-a scăpat pe net.

 7. In general sefii babani de prin multinationale nu au habar de nimic. Probabil ca or fi fost muncitori si creativi inainte sa fie promovati prima data. Apoi in birouri, cu secretare, cu pranzuri de afaceri…viata viata…s-au plafonat, au ramas in urma si in final li s-a redus creierul incat nici sa vrea nu mai pot sa scoata ceva destept. Pentru ei si salariile lor mari muncesc fraierii momiti tocmai cu avantajele sefilor. De fapt cei din multinationale muncesc ore suplimentare ca sa ajunga sa nu mai munceasca deloc si isi doresc sa se retardeze.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube