IT pertinent

Citeam însemnarea lui Andrei despre oamenii pricepuţi care s-ar putea aduna şi ar face ceva şi am realizat o chestie.
În internetul românesc nu există voci pertinente. Nu există valori. Noi nu avem Arrington-ii noştri, nu avem Godin-ii şi nici Cuban-ii.

Dau un exemplu la îndemână.

Industria IT. De câte ori aţi vizitat un site doar pentru că acolo scrie un autor care vă place pentru că scrie drept şi bine? Câţi aţi auzit de Dorian Prodan? Silviu Gheorghe? Ionuţ Popa? Dan Iancu? Vă spun numele astea ceva? De câte ori, fetelor, aţi intrat pe ele.ro, pentru că acolo scrie Marcela Popescu? Oare nu sunt oameni capabili să scrie şi să adune o audienţă in jurul numelui lor?
Am căutat de câteva ori un site decent de IT. Care să îmi spună în româneşte tot ce se întâmplă si pe care îl pot recomanda atât prietenilor tehnici cât şi celor mai puţin tehnici. România nu are un site TechCrunch-like. Eu cred că e un moment propice pentru apariţia unui site fix în domeniul de care sunt interesaţi mai mult de jumătate din internauţii români. Un site simplu, fără multe fasoane, cu autori la vedere, autori pertinenţi cu opinii pertinente.

În primele 3 pagini din trafic.ro la Internet/Calculatoare nu se găseşte un site care să corespundă descrierii de mai sus. Şi, din informaţiile mele, nu sunt şanse să apară unul în urmatoarele 3 luni.
Vor apărea însă în continuare situri care vor face preluări, situri care vor traduce ştiri după cnet, articole după dpreview, useit si altele. situri apersonale şi reci.

Măcar de data asta, dezvoltatorii de situri ar trebui să înveţe din bloguri. Cum se pot construi nume cu ajutorul blogului, la fel de bine 3-4 anonimi îşi pot crea un nume cu un site bun. Când am pornit wintweaks.ro, cam asta am avut în cap. Că ne-am pierdut pe drum, asta e numai vina noastră. E un punct de plecare, însă. Am creat un site şi acum 6 luni l-am abandonat. Situl are aproape 50% din hituri din google, ceea ce înseamnă că, la un moment dat, am făcut ceva bine. Probabil dacă am fi continuat, acum nu mai scriam această însemnare.

din jurnalul unui webdeveloper

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

21 comentarii

  1. Calitate = bani + timp + informatie

    Bani la noi, clabuci la gura. IT-ul nu e domeniu din care sa iasa bani. Bani ies din ciorbe poplare ca gsp.ro si libertatea.ro. Unde intra taranul sa vada o tata, un nea Jiji cu ranga in Maybach, un Vama behaind in autocar.

    Lipsa banilor implica lipsa timpului. Fara timp nu poti furniza content de calitate. Atunci cand si revistele de 132 de pagini din Ro vor avea 21 de redactori si colabori cum au cele de afara, atunci oamenii vor putea furniza content de calitate. Valabil si pt online.

    Informatia e cea mai critica. Romania este inca lumea a treia informatica. Nu ii pasa nimanui de noi. Sa-ti zic eu cum e cu mersul la 2 noaptea pana la granita cu Ungaria ca sa te intalnesti cu un PR al unei companii celebre, segementul EMEA, ca sa-ti livreze un produs hot. Daca nu ai cunostinte, esti mancat. Nimeni nu trimite, trebuie sa tragi tu ca de mort.

    Patience, my friend, patience…

    00
  2. Un an in pierdere? Cred ca asemenea site va merge in permanenta in pierdere, ar fi o chestie facuta mai mult din pasiune de oameni cu alte surse de venituri.
    Sigur, poti sa castigi din reclame, dar probabil doar atat.

    00
  3. eu, si nu numai, cred ca dorian face o treaba foarte buna la revista. si mai cred ca poate fi omul care sa coaguleze un grup intr-un tot. si ca el mai sunt…

    00
  4. Sincer eu cred ca este nevoie de vointa si nu neaparat de bani. Multi tind sa lase totul balta pentru ca: „nu va merge, oricum”, „oricum nu mai are lumea timp sa … citesca” sau diverse alte motive.
    Cum s-a zis si mai sus e nevoie de rabdare si de oameni care nu se asteapta la vreun profit peste noapte sau se asteapta sa fie platiti de cel care il creaza si nu le pasa daca acela scoate ceva din toata afacerea…. Va zic toate aceste deoarece si eu de curand am pornit un asazis proiect un site de articole, editoriale si in special imi doresc parerea tineretului din ziua de azi sa fie exprimata…. si bineinteles aceiasi problema lipsa de scriitori, oameni cu initiativa cu idei si dornici de a face ceva constuctiv
    Deoarece nu vreau sa fac spam nu voi scrie adresa site-ului dar as aprecia in cazul in care este cineva interesat sa scrie intr-un astfel de proiect sau sa afle mai multe sa ma anunte si pe mine la adresa de mail andreiterente [at] gmail [dot] com

    Sper ca nu deranjeaza comentariul si imi cer scuze anticipat pt orice deranj

    00
  5. Exact asta e problema! Ca nu exista un om care sa spuna: strangeti-va la mine si hai sa facem treaba.

    00
  6. Problema e ca omul ala trebuie sa aiba curaj si bani. Pentru ca va merge un an in pierdere in mod sigur.

    00
  7. PigBrother, un proiect facut cu entuziasm si care nu aduce bani iti poate aduce altceva… un renume, o recunoastere, chestii care iti aduc indirect bani.

    00
  8. ABS, pasiune?
    Daca nu-l faci sa iasa si bani din el, e ratat din start.
    Orice proiect facut cu entuziasm care aduce zero lei in buzunar va muri mai devreme sau mai tarziu.

    00
  9. toate site-urile cu adevarat de calitate de care are cine sa se ocupe fac bani, doar ca nu de la inceput

    00
  10. Sunt absolut de acord cu Andrei Terente. Se pot face proiecte doar cu pasiune, fara bani (mai ales pe online). Ca nu e usor sa faci proiecte bune, asta e altceva. Pana la urma, daca era usor, nu mai purtam noi discutia asta, acum.

    00
  11. Pai zi-mi pe ce saituri mai scrii sa intru si acolo :))

    PS: „de pe” nu „dupa”

    00
  12. Daca nu te-ai prins, vorbim DOAR de proiecte bune. Nu intereseaza pe nimeni rahaturile cu 10 useri vizitate din ani in pasti.

    Cu pasiunea mori de foame, papi. Daca nu ai o sursa de venituri zdravana care sa te motiveze, psiunea ti-o poti introduce in dos, ca nu tine de vila la munte si Audi A8.
    Vremea pictorilor geniali flamanzi a apus. Wake the fuckin’ up.

    00
  13. adrian, hai sa facem un exercitiu logic.
    eu am lucrat in presa din 1999 pana prin 2002. dupa aia am ramas in zona. adica mai citesc una alta. pe net m-am bagat in seama prin 2001. ti se pare ca as fi neinformat?
    cum dracu sa fie nume daca nu stiu eu de ei?

  14. Zoso my man, oameni cu nume exista dar nu ii stii tu. Iar oamenii aia nu au timp sa stea sa faca un site in romaneste in jurul personalitatii lor. De ce?

    Simplu! in timpul ala mai bine fac bani. Sunt atatia clienti care asteapta.

    Una e sa stai sa faci un blog in care pui traznai cand n-ai ce face si alta e sa faci un site serios care sa merite luat in seama. Necesita timp, concentrare, efort. Renteaza? In Ro..inca nu

    00
  15. Mi-e teama ca nu prea te-ai prins despre care oameni vorbeste zoso…

    00
  16. NOU
    #16

    Sa stiti ca nu e nevoie nici de oameni cu un renume ci de oameni cu talent care isi doresc sa scrie (asta cel putin in cazul unui site de pareri editoriale…) si la incepu poate fi vazut doar ca un alt loc in care sa-ti postezi articolele inafara de propriul blog.
    De cant m-am apucat de proiect am umblat pe mai multe bloguri din Romania si sa stiti ca exista si personaje care au talent si idei doar ca nu le vad decat acei 10 useri care intra din cand in cand.
    Acesta e motivul pentru care inca mai vad un viitor in .ro in cazul in care exista si o unire a acestor minti

    00
  17. Am gasit interesante discutiile pe tema IT din Romania pe lista tic-lobby:

    Cei de acolo discuta pertinent si cu substanta. Pana sa ii descopar, am fost abonat la mai multe buletine IT din tara, dar care practic nu faceau decat sa preia stiri, pareri, articole din afara, cum bine spui.

    Un site de genul pomenit de tine ar face mare sens in Romania. Si cred ca ar aduce si beneficii materiale celor care isi vor lua inima in dinti si il vor crea.

    00
  18. asta ar inseamna 3-6 luni de munca.

  19. terente ca sa scrii pe un site de IT si sa ai succes trebuie sa ai un renume.. lumea cind iti citeste un review la orice.. hardware si/sau software trebuie sa fie sigura din prima clipa ca e un review obiectiv si ca nu ai fost influentzat… de aia e bine sa ai un nume bine cunoscut… orice gigel poate scrie.. si 75% nu vor da 2 lei pe ce scrie pt ca traiesti in romania.. si aici se stie ca cine plateste comanda muzica.. cum era si clisma aia de revista numita chip… ce vindea flamingo era mereu produs excelent :D

    00
  20. Zoso, mi se pare un pic deplasat sa faci apologia site-urilor romanesti de IT si in acelasi timp bagi in fata wintweaks-ul care este in engleza. Audienta potentiala a unui TechCrunch in engleza e de cam de 3 ordine de marime mai mare decat audienta potentiala a unuia in romana. In timpul in care as munci de mi-ar sari capacele ca sa-mi fac „un brand” eu pot castiga mii de euro muncind ca un sclav pentru strainii astia huliti care iau tot caimacu’ si atunci why worry ? Why be unhappy ? Choose life ! Get a job, get a dog, get a car, get some food on the table.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile