graşi şi înfometaţi

În lume există peste un miliard de persoane adulte supraponderale, mai multe decât cele 800 de milioane de persoane care suferă de malnutriţie, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite AFP.

Cel puţin 300 de milioane de adulţi sunt obezi, conform cifrelor OMS. Dacă în China, Japonia şi în unele ţări africane procentul acestora este mic, sub 5%, în unele zone urbane din Samoa numărul acestora depăşeşte 75%.

În Statele Unite, 30% dintre adulţi sunt consideraţi obezi (60 de milioane de persoane). În Europa, recordul la obezitate este deţinut de Marea Britanie (23%), faţă de Germania (12%) şi Italia (8%), conform cifrelor publicate la începutul lunii octombrie.
(mediafax)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

8 comentarii

 1. din pacate cred ca situatia se va ‘remedia’ si in europa, odata cu cresterea poplaritatii junk-foodului. nici nu ma mir ca in america procentul de obezitate e asa de mare. acolo daca nu mananci o data pe zi la vreun diner, se considera ca ai mancat nimic 😛

  00
 2. am scris si eu despre asta cu ceva timp in urma…

  00
 3. la 100 de kile si eu mi-s cam obez. painea bat-o vina

  00
 4. Nu sunt obezi. Sunt slabi de minte si nu-s in stare sa aiba grija de sanatatea lor.
  Din pacate nu crapa in acelasi ritm cu care crapa in ei.

  00
 5. si romania unde e in clasament? 😀

  00
 6. dintre adultii de peste 15 ani 9,1% dintre barbati si 19.1% dintre femei sunt obezi/e (statistica OMS la nivelul anului 1997 – ultima raportare a acestui parametru de catre tara noastra!)

  00
 7. Eu am slabit enorm in ultima jumatate de an si a fost al dracu de greu. Am slabit pentru ca a devenit o obsesie si am reusit sa ma autosugetionez si sa imi mentin vointa.

  In primul rand ca nu poti sa faci mare lucru pentru a nu te ingrasa. De mancat trebuie sa mananci, cu cat mai gustos cu atat mai bine, asta este o conceptie generala. Sedentarismul impus de catre servici/scoala/etc va duce la lipsa miscarii. Nu faci miscare, nu arzi calorii, deci se pune grasimea.
  Aud mai des “nu ai voie sa mananci aia” decat “ai voie sa mananci aia”.
  As vrea sa intre un nutritionist cu mine intr-un hipermarket si sa imi arate el ce sa mananc de acolo care sa nu ma ingrase. Si cand o umple cosul cu tampenii, sa nu va suparati pe mine ca il iau la bataie.

  Dar asta este, peste tot in jurul nostru suntem inconjuratii de calorii. 🙂

  00
 8. in State e grava treaba… mi-a trimis cineva niste poze de pe plaja, LA, bai frate, aratau ca pozele de la GreenPeace cu balene esuate.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.