Perspectivă: dă-te mai aşa!

same-shotTitlul articolului este numele unei piese semnate Grasu XXL. Ideea articolului mi-a venit după ce am văzut poza din dreapta: trei oameni stând în acelaşi loc şi făcând aceeaşi poză. Anual, zeci de oameni fac aceeaşi poză cu canalele din Veneţia, din acelaşi loc, de pe acelaşi pod, cu aceleaşi culori. La fel şi cu plaja Zakynthos, toţi o pozează din acelaşi loc, toţi surprind acelaşi albastru şi aceeaşi poză cu extrem de puţine variaţii.

Nu neg, şi eu cad în păcatul ăsta, dar prefer să nu pun poza online sau să exagerez un pic culorile, pentru a da o tentă personală.

Poza furată de pe CeMerită.ro.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

3 comentarii

  1. Asa inveti ca un obiectiv wide iti va schimba perspectiva, respectiv cu un tele mai bun poti scoate mai multe detalii de pe acoperisul cladirii sau turla bisericii :D Pasul doi ar fi sa faci aceeasi imagine la apus sau rasarit, nu la miezul zilei cand trec toti pe acolo cu excursia. Incearca asta si vei constata singur diferenta…

    Astea sunt doua „mici” detalii care fac diferenta intre un „PRO” si un turist cu DSLR. Nu ai decat doua „golden hours” pe zi, iar daca discutam de pozat in oras e simplu. Pe munte ori urci noaptea pana la rasarit, cobori dupa apus sau pur si simplu ramai acolo. A, daca vrei si „wildlife” trebuie sa cauti orele alea de lumina si in plus respectivul animal poate sa vina sau nu…

    Si da, nu toate pozele trebuie aruncate in albumul de pe facebook. Da, e ceva de munca la selectie, dar sunt altii care pe langa selectie mai si corecteaza cate ceva la imagini. Si da … imaginile strambe ar trebui indreptate :D

    00
  2. In cazul de fata eu pozam anii marcati pe perete, ca sa-i am la indemana pentru articolul ulterior. :)
    In rest, cu ce spui tu sunt de acord.

    00
  3. Pentru cei interesați, un film ce arată ce înseamnă să fii fotograf de peisaj aici. Da, poate e ceva mai mult decât ideea din articol, dar arată foarte bine diferența între fotografia de excursie/vacanță și fotografia „PRO”.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.