Perlele la bac e false, spun specialiștii

Am râs cu logica asta simplistă. Deci perlele de la bac sunt false pentru că nu au cum să ajungă așa repede la presă. Pentru că încă mai trăim în epoca de piatră.

Pentru că Ligia e fată deșteaptă și poate recunoaște când a greșit, dar după ea se iau și alți specialiști, iată un scenariu lejer după care aș fi putut publica 20-30 de perle de la BAC și Capacitate de anul ăsta:

Am terminat liceul pedagogic, adică am un număr rezonabil de cunoștințe care activează în învățământ. Mi-ar lua probabil vreo 10 minute să le scriu un mesaj pe facebook că doresc să primesc de la ei perlele de la examen. Să zicem că doar 5 percutează și aceștia supraveghează fiecare o clasă cu 20 de elevi. Din ăștia 20, cel puțin 5 sunt penali, deci am asigurate cel puțin 2 enormități de elev. Deci 20 de perle total. Fără stres.

Și știți cum află supraveghetorii perlele? Trec printre bănci și le văd scrise și le rețin.

Ce se întâmplă daca sunt membru în două grupuri de facebook unde scriu cadre didactice și adesea se discută despre cât de petarde sunt elevii? Nici nu e nevoie să mai aștept bacul pentru a alcătui o listă reală cu perlele lor.

 

 

fun-sugeo

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

 1. hai ca o perla ti-o furnizez eu, ca sunt gigea: „Am ajuns in osul fagaduintei.”

  00
 2. Asta nu e tocmai o expresie sau locuțiune cu „os”: Mi-au tremurat oasele când am văzut subiectul 3 :))

  00
 3. *Vancea? :))

  00
 4. Eu sunt fascinat cum gasesti blogurile astea. Adica zau, tipa a terminat liceul. How? When? Why?

  00
 5. Și știți cum află supraveghetorii perlele? Trec printre bănci și le văd scrise și le rețin. – imi vine greu de crezut ca apuci sa vezi.

  00
  • @Nero, te voi jigni: nu cred că poți depista greșeală din titlu.

   00
  • @Alex: e „decat” parerea ta:). Insa in loc de afirmatii gratuite, puteai sa ma contrazici cu exemple. Eu doar am afirmat ca nu cred ca supraveghetorii au timp sa se uite peste umarul elevilor sa citeasca si sa depisteze greseli. Parerea mea.

   00
  • i-ar bufni rasul instant daca ar citi in sala…

   00
  • @Nero, cam cu ce ar fi ocupați supraveghetorii în timp ce supraveghează? Pe vremea când ai dat tu BAC-ul supraveghetorii alergau printre bănci și nu aveau vreme să citească peste umăr? Sau citeau ziarul?

   00
  • si perlele alea care contin 3 fraze si 2 propozitii cum naiba le tin minte virgula cu virgula, cuvant cu cuvant? eu zic ca unele sunt fabricate – 50%

   00
  • ai idee ce memorie trebuie să aibă un dascăl? de curiozitate așa…

 6. Anul trecut parca se vorbea de-o lege care sa interzica publicarea perlelor la BAC. Pentru ca asta e singura problema pentru care lucrurile merg prost.

  00
 7. iOS-ul este peste Android. Poftim locutiune :)

  00
 8. Stați liniștiți că nu toate perlele sunt false, doar unele, din păcate.

  00
 9. nici tu n-ai inteles nimic.
  Da, sunt de parere ca perlele reale nu prea au cum sa ajunga in timp asa util in presa. Evident, profii le pot tine minte, evident, profii le pot share-ui intre ei, pana la urma si tu ca elev poti sa tii minte absurditatile scrise de altii sau auzite de la ei.

  Ce ziceam eu e ca a face publice perlele din lucrari e un abuz, ori din partea profilor – daca le dau mai departe; ori din partea media, care le cere/afla/inventeaza.
  Si am presupus, partinitor, ca de vina e media, ca asta cred ca se intampla. Dar oricum ai da-o, Indiferent cine ar fi de vina ca apar „perlele” astea, ele n-ar trebui sa existe(procedural) si nu se poate dovedi existenta lor (inca), deci stirea aia e falsa. aia zis eu :)

  00
 10. pai da, dar cineva din grupul ala ipotetic da compilatia aia de perle mai departe unui jurnalist. aia poti track-ui :)

  00
 11. ok, reale. dar combate-mi argumentul, nu te lega de nuante.
  Totul poate fi track-uibil si niste oameni pusi sub acuzatii.

  cat de tare ar fi sa vedem un profesor inchis pentru ca a facut publice date din lucrari? Sau un ziar inchis pentru ca publice stiri neverificate?

  oamenii care-si stiu drepturile s-ar bucura :)

  00
 12. @Alex: l-am dat acum 20 de ani. Si nu, nu citeau ziarul si nici nu se uitau sa vada ce scriem. Personal consider stresant sa mi se uite cineva peste umar in timpul examenului.

  00
 13. Cred ca e mai putin important faptul daca sunt sau nu false daca te fac sa zambesti.

  00
 14. deci eu ERA sa ma pis pe mine. n-am reusit :) gg

  00
 15. Cel putin 50 de perle (5*5*2) total.

  00
 16. Si pe-astea tot Voiculescu le-a trucat, nu?

  00
 17. Nu este exclus ca o parte buna din aceste „perle” sa fie „fabricate”. Ideea este ca indiferent de sursa lor, sunt, cu siguranta, foarte probabile.
  Am dat bacul in 1998, iar la proba orala de Limba Romana a fost comedie crunta. Nu vreau sa-mi imaginez ce se intampla 16-17 ani mai tarziu :)

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube