Perioadă nedeterminată pe contract…

Domnu’ sindicalist matale cînd îți zugrăvești acasă, că mai zugrăvești și mata, sau cînd îți chemi un instalator să-ți repare sifonul, de ce nu îl angajezi cu carte de muncă frumușel pe o perioadă, fie ea și determinată, măcar de doi-trei ani? Aiiii? Păi, omul ăla ce face p-ormă?

De aici, cu prea multă logică pentru un sindicalist.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Și mie mi-a plăcut cum le-a zis. :)

    00
  2. Meseria de sindicalist cred ca e cea mai inutila!!!

    00
  3. unde plm ii logica lu ala?

    00
  4. Comentez numai pe ce scrie in articol.

    Esti un ignorant, cum sa angajezi un instalator etc, cu carte de munca. El are carte de munca, isi plateste taxele si impozitele catre stat. Acum o sa imi spui ca nu platesc categoriile astea, treaba lor atunci. Este cam redundant ce spui tu acolo.

    00
  5. Pai sa nu faca omu un ciubuc de o bere..

    pff ce rai sunteti

    00
  6. aia de la kamikaze sunt un grup de retarzi, nu i-as cita pe-aici

  7. nenea barbosu asta e mai prost decat prevede legea sa il vad pe el in una din urmatoarele situatii:

    1. vrea credit la banca, iar banca ii zice canci credit ca tu nu ai un venit sigur, ci doar 2-3 ani cat e perioada determinata.

    2. sa il vad la 50 de ani cand el are contract pe perioada determinata si are omul spor de vechime mare si alte alea, si vine patronu si ii explica ca are un angajat nou de 25 de ani pentru care sporul de vechime e mai mic si in acest caz nu ii mai face alt contract nou.

    Cand ai bani si iti merge bine, esti zeul zeilor, si desteptul desteptilor, dar roata se invarte si azi esti sus maine jos, azi esti pe val, maine te loveste tsunami-ul si tot asa.

    Ps: pentru instalator, zugrav si alte chestii invocate de inteligenta inteligentelor, e simplu cerei inainte sa il pui sa lucreze pentru tine contract, chitanta si factura, si daca nu are firma, nu are pfa, nu plateste impozite la stat, nu te apuca de lucru cu el daca tot vrei sa fii legal.
    E frumos cand esti „patron” cu viziuni marete, iar tu habar nu ai de nimic, dar ar trebui sa te gandesti cam pana cand esti patron, si daca cumva dai faliment ai ceva pus pentru zile negre sau esti doar un mare papagal in viata???

    00
  8. @mantzy, nu e frumos să te iei de defectele fizice ale omului. Puteai și tu să-i spui „bine că nu suntem tătari!”

    00
  9. Pentru aia care n-au inteles, ideea articolului nu era cine ce impozite plateste si cum. Ideea era asta: daca tie ti se pare normal sa te folosesti de munca altora (zugrav, cioban etc.) contra cost exact atat cat ai chef, dupa care pa si la revedere… de ce vi se pare ciudat cand un patron vrea sa faca acelasi lucru cu voi?

    00
  10. @Arhi: Retardul ca retardul… Bine ca nu suntem grasi!

    00
  11. paisie tu nu esti prost. esti doar un ratat gen mircea badea . selectia naturala se aplica peste tot in natura. daca tu la 50 de ani faci ceea ce altul la 25 poate sa faca la fel de bine si mai ieftin se cheama ca esti cam inutil iar daca vrei credit atunci cauti locuri de munca cu perioada nedeterminata. au trait dealungul timpului oamenii vieti de sute de ori mai grele decat cea de astazi si au reusit cumva sa mearga mai departe .

    00
  12. pt paisie:

    1. daca tu ai contract pe 2 ani, iti mai vine sa te arunci la credit bancar pe 30 de ani? (dau un exemplu).
    2. daca nu ai deja sporul de vechime inclus in salariul de baza, iti scade salariul de baza. Daca tu esti mai bun ca ala de 25 de ani – si esti, ca doar ai „vechime”, nu? – patronul o sa te vrea pe tine fata de pustiul ala de 25 la aceiasi bani. Daca pustiul de 25 e in stare sa faca aceeasi treaba pe care o faci si tu, atunci de ce meriti cu x% mai mult decat el, mai exact? Doar fiindca ai ros cu fundu’ acelasi scaun timp de 25 de ani?

    Oricum asta cu sporul n-are nimic de-a face cu contractul pe perioada determinata – si maine poate sa vina patronul sa te dea afara, ca are pe altul la fel de bun si mai ieftin ca tine. Nimeni nu ti-e dator o slujba.

    00
  13. Ce porcarie…

    00
  14. Te contrasalut, zoso. Daa, corespondentul lui mantzy în natură e diavolul tazmanian. E urât, agitat, vorace, dar foarte simpatic în același timp.

    00
  15. Si ce, ba, la el e frumos sa se ia de defectele psihice? Ce, e vina mea ca-s retard?

    Si zi, ba, Arhi, ti-a placut Green Hornet?

    00
  16. Ce exemplu tampit… Cu un zugrav faci in cel mai bun caz contract de prestari servicii. Angajarea o face un angajator nu o persoana fizica. Da se pare ca e greu pt. tine….

    00
  17. Am o intrebare pentru toti cei care se agata de creditele bancare vis-a-vis de perioada determinata: nu credeti ca din moment ce TOATE contractele de munca vor fi doar pe perioada determinata, bancile vor fi nevoite sa-si schimbe regulile de acordare a creditelor?

    00
    • @Sergiu: deja gândeşti prea departe. las-o aşa, bancile nu vor mai da credite şi nu vor mai putea bugetarii să isi ia plasme şi audiuri.

  18. Angajarea pe perioada nedeterminata mi se pare normalitatea pentru marea majoritate a joburilor. Bineinteles ca „exemplul” dat de nea ala de la Kamikaza e falacios: zugravul sau instalatorul ala care face o lucrare se prea poate sa aiba contract pe perioada nedeterminata la o firma de instalatii. Dintr-un contract pe perioada determinata se poate iesi in doua feluri: prin demisie sau prin concediere sau eventual pe cale amiabila (vorbesc de o tara civilizata, Franta). Au existat aici sumedenie de cazuri de abuzuri de contracte pe durata determinata reinnoite ad vitam eternam.

    00
  19. Sa zicem doar ca e un exemplu nefericit…

    00
  20. N-ai contract pe perioada determinata girezi cu ipoteca ,n-ai cu ce ipoteca aduci giranti nu vrea sa te gireze nimeni apelezi la camatari,daca nici aia nu vor iti vinzi un rinichi si tot reusesti pana la urma..)) sa iti cumperi plasma si i-phone cu drona

    00
  21. Ma, ce va place sa faceti pe prostu’. Nu sunteti, dovada ca ati inteles exemplul, asa nefericit cum l-o dat mustaciosu’ dar preferati sa va prefaceti ca nu ati inteles, deci sa pareti prosti. Rol de Oscar. Exemplul exprima o idee pe care ati priceput-o si cu care majoritatea sunteti deacord. Ma mir ca nu l-ati luat la pumni in gura ca de ce o scris cu majuscule. La inceputul fiecarei propozitii, etc.
    Trolling/off topic: partea cu ratele la banci este o mare mue pe care in primul rand bancile cu expertii lor absolventi de Academia de Stiinte Economice si-au luat-o cand aveau destule semnale (USA, Spania) ca se apropie criza. Deci ce relevanta are faptul ca am un contract pe perioada nedeterminata in acordarea unui credit pe 30 de ani. Nu o sa-mi schimb locul de munca in 30 de ani ? Nu ma poate da afara patronu ca vin beat la lucru ? Nu poate sa vina o criza nasoala sa dea multinatioanala faliment ? Dimpotriva, daca am numai contracte pe perioada determinata pot sa fac dovada ca ma adaptez, nu voi ramane fara loc de munta, pot sa invat ceva nou, piata muncii de schimba rapid, sunt flexibil nu bugetar, etc., etc.

    00
  22. ce vrea sa zica „mantzy” ala? Ca mai bine esti retard decat gras? ha ha ha ha! Poate deschide acum un trend, toti papagalii sa spuna: „sunt prost… dar macar nu sunt gras!” :))

    00
  23. Problema in sine nu sunt contractele pe perioada determinata in sine.. ci faptul ca se deschide calea spre abuz. Trebuie sa ai un motiv pentru a angaja pe perioada determinata (cum ai dat tu exemplul cu zugravitul). Sau sa stii exact ca la data x, iti vei incheia activitatea.

    00
  24. Este exact aceeasi chestie si la magazin te folosesti cat ai chef de serviciile lor, si tot asa. Nu este normal ca angajatorul sa poata schimba angajatii ca pe ciorapi.

    00
  25. Conform Constitutiei si Drepturilor Omului, dreptul la munca nu poate fi ingradit in nici un fel.

    Totusi confom noului cod daca cineva munceste la negru, e prevazuta amenda, si chiar incarcerarea „sclavului” recalcitrant. Adica orice lucrator „la liber” nu numai ca nu mai are asigurare sociala (normal) ci risca intre 1 si 3 ani puscarie ca a acceptat sa lucreze la negru :)). LOL. In mod normal, conform drepturilor omului, ai dreptu sa lucrezi cum vrei tu, la alb, negru, gri sau mov, angajatorul tau e responabil, dar nu. La noi se poate ca angajatul la negru sa platesaca chiar el tupeul de a munci.

    00
  26. hai sa mai dau ceva misto

    Art. 4. – (1) Munca fortata este interzisa.

    (2) Termenul munca fortata desemneaza orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber .

    >>>> (3) Nu constituie munca fortata munca sau activitatea impusa de autoritatile publice:

    LOLOLOL

    00
  27. Mancat-as, legea asta e anticonstitionala la greu, asta e doar ce am prins eu la prima vedere (sunt patron, btw). adica in juma de ora ma gasit 2 motive de „exceptie ne neconstitutionalitate” doar citind la sto. Traiasca boc :).

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile