ISU și pereții structurali

Un nene pune un coteț la vânzare. Un nene de la ISU întreabă dacă se poate dărâma un perete. Că se pricepe și probabil poate obține repede autorizațiile, că oamenii de la ISU nu ar dărâma pereți fără autorizație. Anunțul și comentariul sunt încă aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. Astia de la ISU sunt si ingineri structuristi sau cum ? Altfel pare intrebare valida, din planul ala nu prea iti dai seama ca-i perete de rezistenta

    Comentariu apreciat.983
    • Un perete de umplutura nu afecteaza cu absolut nimic structura blocului. Faptul ca trebuie sa ai autorizatie mi se pare corect pentru ca sunt multi dobitoci care au daramat pereti de rezistenta sau care au gaurit placi de prefabricate ca sa iasa din casa prin balcon sau sa si faca salon la parter.

      Comentariu apreciat.4314
    • La blocurile din prefabricate aproape toti sunt pereti structurali si chiar si un perete nestructural din prefabricate poate sa afecteze cladirea la un cutremur pentru ca schimbi centrul de greutate al structurii.Deci cam trebuie un inginer de structuri si care sa aiba si proiectul initial.Punctual in cazul acesta peretele dintre 5 si 2 din schita pare ca este structural dar daca este de 5-7 cm grosime atunci nu este structural.

      91
    • Pe releveu, ce e subtire poate fi dat jos fara probleme. Ce e gros nu. La fata locului, ce e beton nu se da jos, ce e BCA se poate da. Ca test, iei o bormasina si o dai pe functia fara percutie. Daca intra in perete, e BCA. Daca nu, e beton.
      Oricum, ca sa darami un perete structural de beton, e nevoie de multa munca si se produce foarte mult zgomot. Nu prea poti face asta pe ascuns.

      Indecis. Tu ce zici?296
    • Nu și dacă îl tai cu flexul cu apă…. Cine știe, știe!

      166
  2. Poate sa-l dea jos si apoi se intalneste zilnic la avizier cu vecinul de jos care mereu ii va spune:

    „Ba baiatule, sa-ti pui peretii inapoi”.

    Apoi va primi o vizita de la niste domni de la primatie care beau doar din plic,

    Comentariu apreciat.972
  3. Acu sa ii dam in cap omului ca a intrebat ?

    Daca era smecher cumpara si facea el dupa.

    Comentariu apreciat.533
  4. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 850
    • Cam putine detalii despre persoanele care locuiesc in acel apartament. Ar trebui sa ne mai spui si ce obiceiuri de cumparaturi au, unde lucreaza si cu ce se deplaseaza.

      Comentariu apreciat.543
  5. Ala e perete nestructural, de compartimentare.

    La un bloc avem peretii perimetrali, care sunt structurali.

    Mai exista peretii de rigidizare, care de obicei sunt dispusi perpendicular pe cei perimetrali.

    Sunt importanti, contribuie la stabilitatea cladirii, dar in anumite cazuri pot fi eliminati, dupa o analiza temeinica a unui inginer de rezistente.

    Iar apoi sunt cei de umplutura si cei de compartimentare, ce pot fi eliminati fara mari griji.

    Indecis. Tu ce zici?1027
  6. Daca 5 e bucatarie si 4 ceva dormitor as face schimb intre ele. As face un mic birou camera de lucru in 5 si as muta bucataria si spatiul de luat masa in 4. dar in cazul asta se reduce ca apartament pentru maxim 2 persoane. De la 3 persoane in sus se va dormi in living si nu este recomandat.

    92
    • Eu cred ca 4 este bucatarie, care are doua usi de acces. Iar 5 este cel mai probabil baie.
      Cel putin asa cred eu ca a fost gandit initial acest apartament. Cu siguranta la 48 mp nu respecta normele de construtie pentru 3 camere (sufragerie + 2 dormitoare).

      73
    • Mai degrabă 5 e bucătărie și 6 baie, că are o latură de fix 2 metri pentru cadă și are acces din toate camerele (ap semidecomandat).

      30
    • 1 vestibul
      2 sufragerie
      3 dormitor
      4 buctarie
      5 baie
      6 baie sau debara

      30
    • Este apartament cu 3 camere,confort 3( suprafată mică)cu bucătărie minusculă, nemodificat. Făcute ptr. clasa muncitoare. Nu erau IT- iști pe vremea aia. Baia are fereastra mică și cadă de 1.50. Nu existau căzi de 2 m in anii ’70.

      40
  7. Dacă se pricepea și putea obține autorizațiile repede nu mai întreba. :)

    140
  8. Demolarea pereților neportanți într-o clădire care nu are o structură de rezistență bazată pe grinzi și cadre armate: peretele neportant nu este conceput să susțină greutatea clădirii, el poate juca un rol important în preluarea și distribuirea șocurilor și vibrațiilor, mai ales în clădirile construite într-un sistem mai vechi sau fără o rețea clară de armătură.

    În astfel de cazuri, pereții pot avea o funcție de rigidizare a structurii, contribuind indirect la stabilitatea clădirii. Dacă acești pereți sunt demolați, există riscul ca stabilitatea generală să fie compromisă, mai ales în fața șocurilor, vibrațiilor sau altor factori externi, cum ar fi un cutremur.

    151

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.