peleşul

Statul român va răscumpăra domeniul Peleş, mai puţin Pelişorul, cu suma de 30 de milioane de euro. Achiziţia va avea loc după ce domeniul va fi retrocedat, prin lege, Casei Regale. Statul are la dispoziţie trei ani să răscumpere Peleşul, Foişorul şi Palatul Elisabeta.
more

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

9 comentarii

 1. Mda.. De parca Pelesul ca si Branul de altfel au fost facute din banii lor si s-au spetit saracii Hohenzolleri ani intregi carand la mortar,caramizi si dand cu mistria pe ziduri. Ar fi trebuit ca statul sa le arate o mu*e mica cand veneau cu cererea de retrocedare. Da’ nu… astia ai nostri inca n-au coaele necesare sa faca chestia asta.

  00
 2. cand l-o cumparat astia de la psd cu 20 de milioane, nu o fost bun ca cica actul prin care s-a facut tranzactia era ilegal, acu dupa 2 ani o mai crescut pretu fratilor

  00
 3. chiar ma gandeam ieri cand am auzit stirea:
  statul are castelul, statul il da inapoi, statul il cumpara cu 30 milioane de epuroi… ceva e stricat la afacerea asta… si se plange statul ca n-are bani… sunt curios daca nu il cumpara, ce face casa regala, fuge cu el, nu ramane tot in romania pt prostime sa-l vada ?

  00
 4. Nu neaparat…pot sa il transforme in resedinta, ca pal elisabeta, sau sa il vanda la vr’un nebun ca Columbeanu…doamne fere’

  00
 5. Xenon no, serios, chiar nu faci legatura?

  00
 6. Ba ramane tot aici, dar daca il administreaza Casa Regala, statul roman suge in loc sa taie bilete la intrare in cazul in care ramane tot muzeu. Daca nu-l cumpara Romania atunci poate Regele in transforma in resedinta de vara sau in cazonou sau in garaj sau in bordel sau in ce vrea muschiu lui…ca e al lui :) si atunci “prostimea” nu o sa-l mai vada decat de p’afara…daca’s prosti.

  00
 7. NOU
  #7

  pai si comisioanele nu trebuie sa le ia cineva? hartiile nu trebuie sa le plimbe altcineva? nu e o paine “cinstita” de castigat de aici?

  00
 8. Mikutzu, ai mentalitate de comunist. tie ti-ar conveni sa vina statul sa-ti ia apartamentul (in cazul ca stai in unul) si sa te dea afara din el. si daca il ceri inapoi sa te intrebe daca l-ai facut tu cu mistria…
  in alta ordine de idei, de ce are nevoie statul roman de peles, foisor si palatul elisabeta? nu cred ca scot 30 de milioane din bilete asa de devreme. ar trebui lasata familiei regale sa le administreze si sa plateasca impozite pe ele.

  00
 9. Xenon da tu nu il vizitezi?…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.