Pedeapsa pentru mită și corupție este…nimic

În dosarul mitei cu spațiile de la aeroportul Otopeni, inculpații s-au călcat în picioare să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției și să obțină pedepse cu suspendare.

Curtea de Apel Bucureşti a admis luni acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de omul de afaceri Cătălin Lăscuţ cu procurorii DNA și l-a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, în dosarul mitei de peste 22 milioane euro de la Aeroportul Otopeni.

Tot în acest dosar, DNA a încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu alţi doi inculpaţi, respectiv George Alexandru Ivan, fost director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, şi Radu Laurenţiu Tănăsescu, directorul firmei SC Millenium Pro Design SRL.

Acordul încheiat cu George Alexandru Ivan a fost respins însă de Tribunalul Bucureşti, procesul fiind în derulare la Curtea de Apel Bucureşti. Singurul inculpat trimis în judecată este Cristian Dumitru Bălan, el fiind considerat intermediarul mitei, relatează Agerpres.

Astea sunt legile românești. Torni pe altul sau recunoști că ai greșit și nu pățești nimic. Nu plătești o amendă, nu faci pușcărie, nici măcar nu ți se interzice să mai lucrezi în domeniu. Nimic.

Și atunci, de ce să te oprești? Că te-a dat un pic la ziar? Că află neamurile că ești un pic corupt? Că află copilul și colegii când îți caută numele pe net? Prostii. Rușinea nu ține de foame.

329932993299

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Eu’s destul de tinerel pe aici, în comparație cu alții, însă de când citesc îmi tot apar întrebări în bostanul meu nenorocit. În ultima vreme preponderent apare următoarea intrebare: „Și ce e de făcut?”
    Tot mai des răspunsul este următorul torul: „Hai să-ntindem hora mare! hop cu voi! / Nu mai vrem peste hotare! hop și noi! Că la noi îi fain și soare!” nu cred că am scris versurile corect dar pricepeți voi ce-am vrut să zic.

    Comentariu apreciat.459
    • generația mea (35+) e supărată pe tot și mai ales pe ea că și-a luat țeapă și cu usr și cu iohannis. plus, majoritatea avem copii, nu prea ne arde de proteste, că trebuie să-l culcăm pe ăla micu și mâine la muncă. e rândul generației 25-33 să facă ce am făcut noi, proteste, gargară, emigrare, orice.

    • Toata lumea stie care e solutia dar nimeni nu face primul pas. Nici aia carora le mor copii in accidente colective, nici aia carora le sunt omorati copii de soferi care scapa cu suspendare, nici antreprenorii care trebuie sa-si inchida afacerile ca au crescut taxele, nici colegii polistilor morti in drum spre sindrofia sefului. Cine s-o faca? ITistii de la Cluj?

      Comentariu apreciat.7011
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 39174
    • Astia tineri sunt prea ocupati cu tik tok. Cred ca s-au saturat si ei de telenovele pardon, proteste.

      Comentariu apreciat.546
    • ok o variantă de răspuns ar fi modul în care îți crești copilul (mă feresc să-i zic educație) îl crești = ai grijă de el -fiecare după puteri și după cât îl duce capul. Asta înseamnă încă cel puțin 10-15 ani. Cei care cred că mai au atâta răbdare, dați-mi o mânuță verde. Vreau verde!!!!!!!

      Indecis. Tu ce zici?1825
    • marius, sper ca realizezi ca atunci cand apa pute, solutia nu e sa bei mona.

      Comentariu apreciat.448
    • @theblack: dac-o filtrezi prin pufoaica, merge!

      Comentariu apreciat.294
    • Comparatia intre apa (indispensabila vietii) si votat Iohannis este deplasata.
      Stiu, e greu sa recunosti ca te oftici ca ai votat de 2 ori un psihopat lenes si arogant, tu cu manuta ta, nu te-a dus nimeni la sectie cu pistolul la tampla.

      Indecis. Tu ce zici?4630
    • @Marius: ghi-ni-on!…

      231
    • ok. cum zici tu. sunt maxim dezamagit de performanta lui johannis dar nu regret nici o clipa ca l-am votat.

      tu continua cu mona, poate iese ceva totusi.

      Indecis. Tu ce zici?4034
    • bine theblack, jumatate din romania habar nu are ca alegerile prezidentiale sunt aproape inutile, ce conteaza sunt alegerile parlamentare. Cine emite legi? Parlamentul. Cine alege guvernul? Majoritatea din parlament… parlamentarii pot alege in guvernare inclusiv oameni din afara partidului daca vor dar voi mergeti in continuare la prezidentiale.

      presedintele – El are rolul de a reprezenta statul român în relațiile internaționale; conform Constituției, este garantul independenței naționale, veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice, exercită funcția de mediere între puterile statului, precum și între stat și societate.
      parlamentul – Conform Constituției României, Parlamentul adoptă legi constituționale, legi organice și legi ordinare dot dot dot Parlamentul României reprezintă singura instituție a statului român care exercită control asupra Guvernului dot dot dot
      guvernul – Guvernul se organizează și funcționează în conformitate cu prevederile constituționale, având la bază un program de guvernare acceptat anterior de către parlament
      Presedintele to ce poate sa faca este sa respinga anumite legi de cateva ori, idem cu guvernul, nu poate sa repinga guvernul decat doar de cateva ori

      Comentariu apreciat.549
    • @verde: este totusi o chestie destul de importanta la presedinte, si anume numirea magistratilor.

      Comentariu apreciat.305
    • @Mihai + @verde și conducerea armatei în timp de război. Care nu mai pare atât de neplauzibil.

      Mă oftic că Iohannis e o lepră. Dar doamne ferește să fi fost nevoie și Viorica să fi luat decizii singură sub stres.

      Indecis. Tu ce zici?2020
    • @verde, total de acord cu tine, insa dincolo de Constitutie, asteptarea romanilor este ca presedintele sa conduca guvernul din umbra, vezi in special cazul Basescu. In ciuda prerogativelor reduse, prezenta la vot a fost intotdeauna mai mare la prezidentiale decat la parlamentare (2x). Am spus-o de mai multe ori, Romania ar trebui sa devina republica cu adevarat prezidentiala nu parlamentara, pe model francez/rusesc, ni se potriveste mai bine. In situatia actuala, mai bine alegem prim-ministrul si lasam Parlamentul sa aleaga presedintele.

      Ficusul isi joaca rolul decorativ perfect, dar romanii nu sunt obisnuiti, au alte asteptari de la „tatuc”. De-aia io nu regret ca l-am votat, am facut-o in cunostinta de cauza ca nu are cine-stie-ce putere. Practic am avut de ales daca sa ma reprezinte in lume Viorica sau el si oricat am da-o de gard, robocapu’ e mai prezentabil si mai frecventabil. Nu ca ar fi vreun strateg deosebit, dar oare cum ar fi fost cu Viorica pe la ultimele intalniri la nivel inalt cauzate de vecinul rus? Sau Viorica prezidand CSAT?

      Comentariu apreciat.4817
    • @George: nu stiu daca lua hotarari singura sub stress, la o adica exista si CSAT pentru situatii de urgenta (si stim cat de urgent il convoca Iohannis). Sau zici asta pentru ca e femeie? Altfel, sunt extrem de curios ce anume vor arunca in lupta la anu’ „stanga” si „dreapta” romaneasca, adica cine vor fi „prezidentziabilii” si mai ales pe cine va alege onor poporul roman pentru urmatorii 5 ani (daca nu chiar 10).

      1610
    • Bine george, si ce-o sa fac iohanis in caz de razboi? Eu tot astept razboiul de cand e fierbinte prin ucraina, vine-nu vine-vine-nu vine-nu vine. Rolul presedintelui este pur decorativ in romania precum un ficus desigur.

      1611
    • Mihai și verde. Geez. Nu că e femeie. Ce pivot inutil. Voi ați auzit-o vorbind? Vi se pare că era pe treaba ei?

      1514
    • @George: tu l-ai auzit pe Iohannis vorbind romaneste?

      Indecis. Tu ce zici?1916
    • Bine băieți. Eu renunț. Ați câștigat.

      Eu zic, Iohannis e ticălos. El ar putea dacă ar vrea. Viorica nu are cu ce.

      Consider că nici dacă ieșea ea nu era altă situație. Aceeași oameni la putere, ea o marionetă ținută voit în umbră (pe când ficusul stă de bunăvoie in concediu). Dar haideți să ne amintim că se făcea de râs efectiv în fiecare zi de fiecare dată când deschidea gura.

      Felicitări că ați votat bine față de mine și alții. Valul de oameni ca voi mă face să nu mai vreau să citesc comentarii pe aici. Ceea ce probabil voi și pune în aplicare. Spor la ceartă și la amintiri romanțate privind ce se întâmplă în trecutul recent

      Indecis. Tu ce zici?2619
    • @George: Iohanis nu e ticalos, e doar lenes. Stai linistit, eu ultima data cand am votat „pentru” a fost in 1996.

      109
    • ”prezenta la vot a fost intotdeauna mai mare la prezidentiale decat la parlamentare (2x) ”
      Da, pentru ca la prezidențiale poți vota oriunde, am ratat multe alegeri parlamentare si locale pentru ca nu eram în zona adresei din buletin și ca mine sunt multi, milioane as zice.
      In cei 30 ani PSD și-a creat un sistem de unde e foarte greu de îndepărtat, a se vedea alegeri locale într-un singur tur.

      Comentariu apreciat.293
  2. S-au dus vremurile in care se defila cu un deget dus la nas si asigurai, astfel, ca nu ”dai din casa, ca nu esti sifon”. Nu mai sunt oameni de onoare!

    Comentariu apreciat.412
  3. Si cu astia cum a ramas?

    „În dosarul DNA apar menționate și nume ale unor politicieni importanți. Printre cei nominalizați de inculpați ca fiind cei care ar fi putut fi cooptați în prelungirea contractelor fără licitație sunt ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu sau europarlamentarul Rareș Bogdan.

    Și numele lui Marcel Ciolacu sau ale liberalilor care ar fi urmat să preia rotativa guvernamentală – Gheorghe Flutur sau Iulian Dumitrescu – apar în dosar, sau ale unor generali SRI asupra cărora o parte dintre oamenii de afaceri intermediari susțineau că au influență.”

    Comentariu apreciat.310
  4. Pare ca suntem in anii ‘90…

    Indecis. Tu ce zici?273
    • Vezi sa nu dam si inapoi de ’89…

      73
    • Nu stii tu.. tarile astea nordice .. ne pun intr o lumina proasta..

      151
    • Partid Unic – checked
      Secu – checked
      Miliție – checked
      Naționalism, Imperialism decadent și la Est și la Vest – checked
      Orfelinate, azile, lagăre – checked
      Conducător iluminat trifazat ca Tito, putem lucra afară și aduce valută – checked.

      „Dacă OTV exista înainte de 89, Ceașcă trăia și acum.”

      Comentariu apreciat.364
    • yo ma man!…. Pixel rules!!! buyaka!!!! … mișto … am râs!

      36
  5. S-a legalizat corupția! Nu v-ați prins? Remember Tudorel Toader? Atat timp cat legiuitorul a avut grija începând cu 2016 doar sa fure cat mai ușor și să nu pățească nimic ce credeți că poate să se întâmple? Aveți 3 opțiuni: 1. Emigrați. 2 va faceți singuri dreptate. 3 Va înscrieți in psdnl. Alta întrebare?

    Comentariu apreciat.499
  6. Venea omoara pe Siret
    Șoferul băut și drogat care a ucis o femeie, a rănit o alta și a lovit cinci mașini în Popești Leordeni este fostul șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate București

    Romanii merita tot ce e mai bun!
    Slava!

    Comentariu apreciat.291
  7. … era vorba de 22 milioane euro șpaga. Fiindcă spațiile din aeroport s-au atribuit pe șpăgi foarte mari, la urma urmei șpăgile sunt plătite de publicul călător prin preturile mari… o bere 33 cl costa 30 chiar 31 RON. Toți vând totul la același preț nu exista concurență. Culoarul cu chioșcuri (după control) și pe stânga, si pe dreapta are aspect de bazar, clienți, călători,un du-te vino permanent, spațiu insuficient, harmalaie. Covrigii nu puteau lipsi. Si ăștia mult prea scumpi pentru ceea ce sunt. Corupția în aeroportul internațional : Mizerie, învechit, scumpete de japcă. Am băut o bere în zbor, era mai ieftină. Exista un chioșc de ziare/cărți și nu mai e… logic ca a dispărut la mercurialul ăsta. Plus acvariul în care se adunau fumătorii. Era o curiozitate, făcea lumea poze. Era un fum dens înăuntru de nu se distingeau bine fețele așa că nu mai trebuiau blurate.

    102
  8. Ora exacta in Romania se da de la Washington. Hai sa ne uitam daca a fost cineva tras la raspundere pentru criza din 2008 din banci, agentiile de rating etc? Cineva, ceva?

    95
  9. @Vali
    Pune un topic cu pin sus, „Ce-i de făcut?”, poate cristalizăm una două idei deștepte… Suntem smart, avem acces la orice, nu cred că e chiar așa de greu să ne facem auziți…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.