NU vă legați de situația asta exactă. Extrapolați. Eliminați brandul din conversație și apoi stați câteva minute și gândiți-vă de câte ori vi s-au întâmpla faze de genul ăsta.
Veți vedea atitudinea pasiv-agresivă a celui care a întrebat și a altora cărora nu le place să gândească în momentul în care puneți niște întrebări de bun simț. “Dar cu ce am greșit”, “dar am pus o întrebare, nu am făcut rău”. Nu ai cum să le explici oamenilor de genul ăsta, care vorbesc fără să folosească bruma de creier, că ți se face rău fizic în timp ce citești, că creierul tău, pe care îl ai și preferi să îl muncești, spre deosebire de ei, dă eroare.
Dar soluție e doar una. Întrebări simple. Cum crezi tu că ar funcționa chestia asta? Pune-te în locul celuilalt, tu ai accepta plata așa? Doar așa omul va începe să conștientizeze un pic propria prostie.
Nu înțeleg, de ce nu ai accepta plata cu cardul?
Se poate face ca la Altex, plătești mașina în X rate fără dobândă, în loc de leasing. Dacă X=5, de exemplu, poate le convine și dealerilor.
În 2008 am luat mașina plătind cu cardul, nu puteam pleca cu 16k coco peste graniță. De ce idiotul n-o poate face si acum?
Si mai presus este faptul că una e limita de sumă pe zi și alta limita de sumă per plată, deci nu văd de ce ar plăti zilnic de 5-6 ori, poate doar pentru antrenament…
Diferenta e ca altex isi ia toti banii pe loc (5x) iar tu ramai sa platesti x vreme de 5 luni. In cazul de sus dealerul primeste banii „esalonati” in 5 luni.
@ Marinel
Fiindca dealerul trebuie sa plateasca un comision frumusel bancii pentru incasari asa mari cu cardul!
Marinel, daca din „X plati zilnice”, tu asta intelegi, ca se fac X plati pe zi, atunci din „X plati zilnic” ce intelegi?
Intrebarea omului e ok, cu atat mai mult cu cat stie sa profite de ofertele pe care le are (asta dovedeste mai multa educatie financiara decat 99 din 100 de romani). Singura chestie e ca nu stiu de ce ai intreba pe facebook asta si nu dealerul.
Marinel, pentru ca-i vorba de un card de credit
@Marinel – Nu este un drept universal ca un furnizor de bunuri si servicii sa accepte plata cu cardul, doar pentru ca majoritatea o fac nu inseamna ca oricine o are implementata. Plata cu cardul de credit are 2 incoveniente pentru cine o ofera – un comision la tranzactie si apoi poate fi blocata/revocata pe cand in cazul unei plati bancare/cash nu mai sunt genul asta de probleme.
Personal nu inteleg intrebarea omului – ai o factura in mana, daca ai un site unde sa platesti online inseamna ca poti, daca nu.. nu. Partea cu limita de tranzactie se rezolva cu un telefon, suni la banca, le explici ca vrei sa faci o plata in jur de X si ai nevoie de marirea limitei pentru 2 ore sau o zi si iti fac ei modificarea temporara de limita.
Speranta moare ultima. Genul asta de oameni inca traiesc doar pentru ca societatea nu ii lasa sa moara – reguli de genul nu ii sparge capul ca e idiot, pune etichete de avertizare pe orice chiar daca pare de bun simt sa nu faci aia etc.
Azi dimineata trebuia sa am un zoom meeting cu un client. Clientul stie ce e zoom, am mai folosit, dar el e acum la munte, nu are internet decat pe telefon si insista sa folosim video. Bineinteles ca nu functioneaza nimic cu asa conexiune. Omul ala are un magazin online ce face cam 1 milion de EUR pe an.
Eugen, toti astia care lucreaza cu clientii (de la customer support la CEO), ar trebui sa inteleaga ca atitudinea de pizda bugetara nefututa: „ce intrebare stupida puneti domnu’ client” nu e chiar benefica pentru afacere. Sigur, eu militez pentru sanatatea mentala a angajatilor, si daca un client devine agresiv si agansant mai bine il trimiti dupa seminte, dar daca e vorba doar de o intrebare pusa civilizat, ajuta putin calm.
Boris, eu sunt mai calm decat prevede descrierea jobului. Si chiar nu am nici un stres daca se pun intrebari stupide, e jobul meu sa le pun intr-o forma pe care sa o intelegea si clientul si programatorul nostru. Daca sunt cu adevarat stupide, voi rade putin de el cu colegii, dar clientul nu va sti asta. Dar in momentul in care esti asa idiot ca ala de azi dimineata, care l-a trezit din somn pe sefu ca sa se planga ca noi nu il ajutam, o sa rad mai mult de tine, chiar public, dar fara nume si prenume, ca nu se face.
Iarasi nu am nicio problema daca un client isi creaza singur situatii de rahat, daca le pot rezolva, le rezolv si eventual il tarifam. Daca nu se poate sau nu vrea sa plateasca, ii explicam pana intelege ca nu se poate cum isi doreste el. Nu intelege, asta e, viata e frumoasa, mai exista si alti furnizori cu solutii similare. Va fi la fel de bun ca noi? Probabil nu, dar din acel moment nu mai e problema noastra. In definitiv e vorba despre bani, nimic altceva, ca serverele si oamenii trebuiesc platite. Nu are nimeni atitudine de pizda bugetara nefututa, nu sunt eu raspunzator de situatiile in care probabil te-ai bagat singur de ai ajuns la asa concluzii.
Eugen, nu ziceam specific de situatia ta, pentru ca aia nu are legatura cu exemplu din articol. Tu ai facut insa paralela cu articolul.
Ori in articol nu e nimic care sa il califice pe omul ala ca cineva care merita sa i se sparga capul pentru intrebare, sau cel putin nu e genul de judeca pe care ar trebui sa o faca cineva care primeste aceasta intrebare din perspectiva de furnizor de servicii. Greseala aluia e ca pune intrebari pe internetzi, unde 99% din informatie e rahat.
Eugen un control la cap nu cred ca iti strica. Daca ai gandii te-ai bucura ca exista romani care au 20k euro limita la card, romani care vor sa foloseasca oferta bancii cu care lucreaza. Atat timp cat nu e interzis expres nu inteleg de ce ai face figuri.
Eu unul nu am limita pe card la plata la POS.
Asa ca as putea, ca domnul din mesaj sa platesc mare parte din valoarea unei masini cu limita de card pe care o am, a pun si pe sotie sa vina cu cardul ei si uite asa 30k euroi se platesc in 24 rate fara dobanda in conditiile in care pentru euro inflatia e de vreo 10% pe an asa ca este un mega deal sa te folosesti de oferta bancii cu 18 sau 24 de rate fara dobanda.
@septimiu
Asta cu recomandarea altora sa se controleze la cap e exact ce zice unul care se stie pe el cam dus si este in negare.
IDGAF de cat ai tu limita la cardul de credit, am banii aia in banca azi, acum, nu imprumutati. In general nu dau o ceapa degerata pe cat au altii in banca sau cat pot imprumuta, ma intereseaza ca mie si alor mei sa ne fie bine. Dar sigur, tu poti face ce vrei cu banii tai, nu am dat si nici nu dau consultanta financiara.
Nu imi trebuie masina de 30k pentru ca sunt sofer incepator si stiu ca sansele sa indoi niste table sunt destul de mari. Asa ca nu e vorba de bani, ci de cat de sanatos la capsor esti, gen sa nu te bagi in datorii pentru a epata.
@Boris
Toata lumea vrea ceva validare la ideile lor crete, de aceea ne sharuim toata viata si toate tampeniile posibile si imposibile din capsor pe internete.
@eugen tocmai asta e. Omul nu a zis ca nu are banii, a zis ca prefara sa foloseasca oferta bancii si sa plateasca in rate fara dobanda. Ca tu preferi sa platesti cu „banul jos” sau prin transfer bancar masina in loc sa dai in rate fara dobanda pe urmatoarele 12 luni, sau in urmatorii 2 ani alegerea ta. Financiar e mai bine cum s-a gandit omul. Ca tu te simti mai bine fara datorii e, iarasi, o alegere. Controlul era stric pe agresivitatea pe care ai aratat-o in mesaj. Nu arati altfel de probleme.
Aș accepta plata așa, cu un „mic” comision! Pentru că o vând în rate!
De fapt omul se dă mare că își cumpără Tesla. Altfel ar putea ridica limita cardului pentru o zi.
De ce se da mare? Pana la urma face credit nu o ia fara sa se uite la bani, si intrebarea e ok
Voi nu prea intelegeti cum functioneaza plata cu cardul in rate fara dobanda.
Banca plateste comerciantul cu toata suma, creditul e la tine. Si sunt cel putin 3 banci care stiu ca au programul asta BRD, OTP si BCR. In cazul special cum e cel cu BCR si 60 rate fara dobanda la IKEA nu am idee cum functioneaza sistemul, dar in rest, de cate ori vezi scris: RATE FARA DOBANDA ORIUNDE IN TARA SAU STRAINATATE sa nu crezi ca BRD nu plateste comerciantul din afara cu toata suma. II da toti banii si te crediteaza pe tine cu suma in rate.
Cam care crezi tu că e limita unui card obișnuit? O mie, două mii, zece mii, două zeci de mii de lei? Tu cât poți plăti maxim cu al tău?
https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/cec-bank-a-lansat-un-card-de-credit-acordat-integral-online-cu-pana-20056754
100 000 lei credit cu 24 rate – din 2 carduri ( tu si sotia) pui 40 000 euro …
@septimiu nici tu nu prea înțelegi se pare.
Nimic nu e gratis.
„Banca plateste comerciantul cu toata suma, creditul e la tine”
Banca NU plătește comerciantului toată suma, își trage un comision de la comerciant în momentul plății eșalonate (între 3-5% era la austrieci de exemplu).
Deci comercianul pierde din START un procent din bani.
Doi, la ORICE plată cu cardul banca își trage un comision de la comerciant. Era și 1.5% din sumă acum doar câțiva ani, sau minim 5 lei. Deci in 2016 cand cumparai o gumă de 2 lei cu cardul comerciantul pierdea bani.Acum e în jur de 0.5%. În vest era o suma minimă pentru plata cu cardul, la noi nu.
La cash nu era comision, lol.
Cel care pune intrebarea este evident analfabet in domeniul bancar.
Sunt intrebari adresate de clientii bancilor mult mai socante decat intrebarea tantalaului asta.
Singura problemă pe care o văd e că întreabă pe forumuri în loc să întrebe direct la dealer. În rest e mai bine să întrebi ceva ce nu știi decât să vii direct la ghișeu să te cerți.
Am dat de o taranca proasta la drive through kfc care a venit cu lista. O vedeam in oglinda retrovizoare ce fel citea de pe lista. Ajunge asta la ridicarea comenzii si parcheaza undeva mai in dreapta, stand in masina.
Angajata de la KFC ma intreaba unde a plecat doamna, ii spun „mai in fata pe dreapta, probabil asteapta remorca de crispy”. A ras angajata si si-a dat ochii peste cap de prostia ei.
A trebuit sa iasa doua angajate din KFC ca sa-i duca comanda proastei. Pont pentru cei cu Mazda CX-3, unele pungi mai mari de KFC nu incap pe geam, trebuie sa te dai jos sa deschizi portiera.
Alta nu stia sa inainteze de la gemuletul de plata cu un Opel Corsa la cel de ridicare comanda. Avea loc destul dar ea lasase spatiu de juma de masina in fata. Claxon scurt, mai lung, cobor sa ii atrag atentia ca avea geamul dat jos. „Cu mine vorbiti?” A dat inainte cand mai aveam putin si ii spuneam ca e proasta.
Mai mergi zen acasa daca poti.
Daca a avut o comanda atat de mare incat a fost nevoie de 2 angajate ca sa le care pana la masina, mi se pare de bun simt ca s-a dat la o parte sa mai poate inainta si alti clienti si sa nu blocheze linia de drive.
Românache tipic.
Daca ai comanda atat de mare parchezi frumos in parcare, te dai jos si te duci la tejghea. Apoi iesi cu 2 brate de aripioare. Drive-ul e pentru comenzi normale, nu sta nimeni sa-ti bage tone de carne pe geam.
@Shack, sa stii ca asa se face la pe drive. Daca ai o comanda mare, sau daca ai in comanda chestii ce nu sunt gata acu (diverse sandwichuri sau stiu eu ce) te pun oamenii sa te duci intr-o alta parte a parcarii pana e gata.
Daca nu ar fi facut asa apoi veneai tu si tipai ca stai 40 de minute la coada la drive ca a cumparat cineva in fata ta „o remorca de crispy”. Dar mna, se pare ca nimic nu te poate multumi pe tine.
@Costin, unde este specificata „comanda normala” si ce inseamna comanda normala. Daca eu am 5 oameni in masina si fiecare vrea meniu + desert, e comanda normala? Daca sunt doar eu in masina si vreau un combo hamburger + cartofi, e tot comanda normala?
Nu ati vrea sa faca drive through special si pentru gravide de exemplu? Ca vorba aia, nu lasi femeia gravida cu pofte….
Dar, daca ai gandi putin ti-ai fi dat seama ca singura diferenta la solutia ta e timpul mai mic pe care il petreci cand comanzi. Ca la ridicat stai la fel de mult, ca nu exista linie de preparare pt drive si linie de preparare pt restaurant, deci produsele ajung in aceeasi coada la preparare.
Se vede din voturi si comentarii ce intelege romanul prin comunitate, traiul la comun si utilizarea serviciilor in mod adecvat.
Pai mergeti atunci si comandati la drive, sa-ti aduca mancarea ca un printisor la masina.
E foarte eficient pentru toata lumea asa, desigur.
Vai de capul vostru.
@irpx, si cand e gata vin ei frumos pana la tine la masina in parcare, nu ? Ca asa functioneaza, dai comanda si te servesc ei la masa.
@Irpx si Andrei G, faptul ca voi nu vedeti o problema in a avea angajati sa iasa din KFC si sa le aduca la masina, spune tot despre tara.
Sunt curios cati „romanche” entitled o sa faca scandal ca i-a chemat gigel din masina pana la geam sa-si ia tona de crispy. Adica cum ? La comanda mea de 300 de lei nu mi-o aduci tu pana la masina in frig si ninsoare ?
Vrem sa mearga lucrurile mai bine si eficient in tara, dar nu suntem in stare sa intelegem problema faptului ca mergi ca nesimtitul la drive si faci comanda pentru 10 oameni. Luati si extrapolati chestia asta in multe alte probleme mai mari, ca sa realizati ca faceti acelasi lucru tipic romanesc „mie sa-mi fie bine, de restul nu-mi pasa”.
De ce sa cobori din masina si sa folosesti panoul ala cu touch de comanda in care puteti sta si tu cu prietenii tai sa va negociati numarul de crispies, cand poti opri 10 oameni in spatele tau pana va intelegeti voi ce sa comandati.
Amuzant cum romanul devine mai catolic decat papa „pai daca nu scrie ce e comanda normala, pai atunci comand ce vreau” cand crede ca i se cuvine ceva.
Aparent eu traiesc intr-o realitate paralela, intru la drive pentru ca ma grabesc si iau comanda repede deoarece sunt pe drum, dar e foarte gresit asta, trebuie sa astept dupa oameni cu lista la drive.
E mai eficient sa tii 10 masini in spate pana iti reciti poezia la drive, sa te cauti de cash la geam, sa pui angajatul sa iasa din KFC sa-ti aduca mancarea.
Am mai aflat si ca pentru angajatii din KFC e acelasi lucru dpdv eficienta sa pregateasca comanda si 5 pungi la drive, fata de in locatie, stie mai bine romanul cum e bine pentru ei.
Mama ce-i asta ? Revolutie ? Vin angajatele la masina sa-mi aduca comanda ? Ce urmeaza? Sa-mi las tava si pe masa si mi-o duc ei la gunoi ? Aaaa, stai…….
Shack, relaxeaza-te dude, e vineri, asta e, azi ti-ai luat-o, toti am trecut prin asta
@Shack, cei de la McDonald’s practica asta cu adusul comenzilor mari sau care dureaza mult la masina de ani de zile. Este in avantajul tuturor: restaurantul poate intre timp sa pregateasca comenzi si pentru restul de fraieri din spate, iar fraierii din spate nu asteapta 15-20 de minute pana este gata comanda aia mare.
Desigur, KFC au intrat mai tarziu pe nisa asta de comenzi la drive si probabil nu se pricept foarte bine. Dar peste cativa ani vor invata si ei.
@Costin, pe baza a ce a facut tu analiza ca drive-ul este pentru comenzi mici? Daca restaurantul nu impune o astfel de regula, tu de unde ai venit cu ideea?
Si sa presupunem ca ai dreptate… care ar fi limita maxima a unei comenzi?
Intreb si eu sa stiu, ca sa nu se trezeasca unul ca Shack sa ma injure pe bloguri doar pentru ca am avut bunul simt sa ii fac loc sa comande si el cat timp eu astept.
E la fel si la all inclusive cand mergeti in vacanta.
Nu scrie nicaieri cat poti lua de acolo. E cam de la sine inteles ca iei cat mananci si atat.
La fel si pentru drive. E cam de la sine inteles ca e o linie pentru rapiditate si comoditate, comenzi mici, pentru a eficientiza lucrurile.
Faptul ca angajata KFC isi da ochii peste cap la ce a comandat desteapta aia, vad ca nu mai e relevant. Probabil nu ne gandim si la sarantocii aia de angajati, da-i naiba, sa munceasca, mie sa mi se aduca comanda la masina.
@Shack pe tine te-au promovat pe postul de „responsabil cu politica de vanzari si selectare a clientelei” la KFC si nu stiai cum sa ne spui asta, asa-i?
Pai pe principiul asta hai sa facem comenzile direct din parcare, nu mai blocam chiar pe nimeni, nu ? Iarasi o chestie buna adusa de-afara si reinterpretata gresit la noi. E fix ca aia cu tavile, romanache ai nostri au inteles ca tre sa dea comanda la tejghea si ca tre sa mearga singuri la masa, dar le e lene si nesimtire sa duca chestia pana la capat si isi lasa tava pe masa.
@Costin, recunosti ca nu ai mai intrat de mult in mac/kfc sau stai in vreun sat cu un singur mac si ala uitat de lume, in care inca nu. Da, vin ei si te servesc la masa, mai nou.
Da, Romania! Doar aici te servesc ei la masa. Cand o sa vad asta si in state si ca politica MC la nivel global, ok. Oricum, fiiind franciza, chiar sunt curios daca au voie sa faca asta.
@Shack, repet, sunt cu 5 oameni in masina, deja stim toti ce vrem si la fel ca tine, vrem sa luam pe fuga ca tre sa ajungem pe santier in 30 de minute ca ne incepe tura.
De ce ai avea tu prioritate in fata mea? Cu subiect si predicat, de ce e mai importanta comanda ta decat a mea.
Pai in cazu asta nu esti tu ala nesimtit ca iti fatai curu singur in masina sa te duci sa iti iei mancare? Deci contribui la trafic? Vezi, fiecare actiune a unei persoane poate deranja pe alta persoana.
Atata timp cat eu respect regulile (ca nu e nicio comanda minima/maxima) de ce ai o problema cu mine si nu cu restaurantul care permite asta?
@Costin, legat de partea de asteptat, stii ca asta vine tot din partea restaurantelor, nu? Pe vremuri Mc + kfc aveau deja x produse facute din tot ce aveau in meniu (si probabil lumea s-a plans ca primea mancarea semi calda). Probabil si managementu a vazut ca pierd 3 centi cu mancarea aruncata si au decis ca de acum totul se face cand cere clientu.
@Costin, ah esti din ala cu „doar in romania se intampla asa”. surpriza boss, se intampla peste tot, se pare ca de acu 6 ani era asta prin tarile alea asa „diferite” de tara noastra: https://www.reddit.com/r/McDonalds/comments/5cm8c9/why_did_the_mcdonalds_dispatcher_tell_me_to_park/
OK, bun, am inteles. I got schooled. Oricum nu mi se pare normal sa vina unu pana la tine prin ploaie sa-ti aduca mancare la masina. OK, nu e gata mancarea, te bagi frumos in parcare sa nu incurci coada, dar vii si ti-o iei singur.
@Costin, eu folosesc serviciul de comanda la drive pus la dispozitie de restaurant. Plasez comanda si apoi inaintez la urmatoarea fereastra unde astept sa primesc produsele.
Pot sa astept la fel de bine la fereastra sau in parcarea. Dar daca tu ca restaurant vrei sa eliberezi fereastra si ma rogi sa astept in parcare, mi se pare normal sa imi aduci mancarea la masina. Altfel, astept la fereastra si nu mai vinzi nimic pana cand sunt gata aripioarele comandate de mine.
@Shack, la McDonalds Otopeni e un loc special unde pot parca 2-3 masini dupa ce trec prin „drive”.
Mi s-a intamplat de multe ori sa comand pentru 2-3-4 persoane si sa fiu rugat sa astept acolo dupa ce platesc pentru ca in comanda era si un „Royal Deluxe”. Aparent era vorba de un produs care dureaza ceva mai mult sa fie pregatit.
Si da, am asteptat si a venit un angajat si mi-a adus comanda la masina. Uneori am primit comanda la drive si doar acel royal deluxe mi-a fost adus la masina.
Deci nu e vorba doar de marimea comenzii, ci si de disponibilitatea unor produse.
@Shack, trebuie să fac print, că altfel nu mă o să mă creadă prietenii.
Nu ma asteptam ca mincatul nesanatos sa stirneasca atita pasiune
manute rosii multe, da’ cam are dreptate shack.
plus… kfc parca are delivery…. la 10 meniuri banuiesc ca livrarea e si gratuita…
E cam trist numarul de likeuri sincer, in sensul ca avem alte asteptari de la comunitatea de aici.
Nu mai stiu in care mod sa o spun ca e mai eficient sa te dai jos din masina si sa mergi in locatie, decat sa tii 10 masini in spate ca sa-ti reciti poezia cu lista, sa parchezi masina undeva in dreapta, sa pui angajatul ala sa iasa din sediu (in loc sa-si foloseasca timpul sa pregateasca comenzi, ca il rupi din flow, nu e vorba de distanta parcursa).
Dar vad ca logica se opreste preponderent (daca nu incalc nici o regula care e problema?”. La fel am spus ca nici la all inclusive nu incalci vreo regula daca iti iei 10 tone de mancare pe care apoi le arunci, iar restul trebuie sa mai astepte sa li se aduca alta tava.
Aici nu e vorba de bucati de pui si graba, ci de cum facem cu totii sa ne fie mai bine, dar vad ca logica se opreste mult. Se intampla lucrurile astea si in US, care au o pasiune pt. drive, dar cred ca societatea americana e departe de a fi un exemplu.
Amuzant totusi cand la o cautare pe google de „drive through order limit”, eu primesc o groaza de threads pe quora si reddit in care sunt multe comentarii care sustin ceea ce spun eu aici.
Dar voi nu veti intelege, pentru ca vad ca ati facut deja asta si acum va este greu sa recunoasteti ca sunteti de kk gandind asa si incepeti cu gimnastica argumentativa de numarul de bucati de pui, dar daca stim exact comanda si alte prostioare. Din nou nu vedem padurea de copaci, tipic mentalitatii acestui popor, cu care sa fiu sincer nu ma regasesc. Toata discutia asta defapt sustine si multe alte puncte ridicate de zoso in multiplele argumente legate de trafic si convietuire, dar vad ca nu sunt observate.
Vorbeam de faptul ca vii cu lista la drive si o reciti, nu de 1 meniu vs. 3.
Hai, maine ne mai plangem de aia de la conducere ca sunt vai de ei, ne plangem de organizare la multe alte chestii, de asociatia de locatari, dar in viata de zi cu zi ne vedem doar interesul si da-i dracu pe aia 10 ca asteapta la coada, eu n-am incalcat nici o regula.
Weekend fain romani!
@Shack, cred ca nu primeai atat hate daca te semnai ‘Karen’. Lumea ar fi inteles care este problema si te-ar fi lasat in pace.
@Shack, dar de ce nu ne spui concret care ar trebui sa fie limita maxima pentru comanda pe linia de drive? Se bazeaza pe numarul de produse, suma totala a comenzii sau timpul necesar pentru a enumera produsele?
De exemplu la unele supermarket-uri exista case rapide unde este o limita clara de maxim 10 produse.
Din punctul meu de vedere este simplu: daca nu ai chef sa astepti dupa mine la Drive, te duci frumos inauntru si comanzi acolo. Atata timp cat restaurantul nu impune o limita, nu am niciun motiv sa nu beneficiez de serviciile oferite.
Shack, tu esti ca USR-ul, vrei sa fie cum e bine, corect si moral, numai ca noi vrem sa fie cum ne place si cum ne este noua mai bine.
@Shack cu ‘smartfoane’ si ‘AI’-ul la botul calului ai spune ca a evoluat lumea, dar si in alte parti tot boi sunt oamenii, plm pana la urma e si vina vanzatorilor ca atat ii duce capul si isi asuma prostia cumparatorilor.
practic, avariile ‘doar 5 minute boss’ au devenit socially acceptable si pe zoso.ro.
Ce semnalezi tu de fapt este ce faci cand ai o problema de comunicare. De la om la om reusesti sa stabilesti o metoda de intelegere sau nu.
Despre cazul de fata chiar nu inteleg problema cu intrebarea.
Aspectul comisionului nu il vad valid – si pentru cash firma are nevoie de firma de paza sa ii transporte si banca ii va taxa la depunere. La transfer poate ii costa mai putin, dar administrarea contului tot costa.
Aspectul numarului de tranzactii, iar nu e asa o idiotenie. Poate ca omu are mai multe carduri, poate ca nu a inteles ca poate seta limitele in asa fel cat sa faca o data o tranzactie mare, poate are ceva comisioane sau clauze de la banca lui pentru tranzactii prea mari.
In concluzie totul tine de comunicare si atitudine. Am observat in timp cum la aceeasi intrebare tampa se raspunde constructiv sau nu doar bazat pe chimia cu persoana care a intrebat.
Pentru toti milionarii de pe aici care mentioneaza aia cu limita zilnica: limita zilnica nu poate fi mai mare decat limita totala de credit a cardului. Care in mod standard e 3x venitul lunar al omului. Se poate duce pana la 6x daca ai un istoric cu banca, credit score bun etc, o fi poate si mai mult la clienti premium ca voi.
Pe scurt, ca sa poti sa platesti o masina (presupun ca de asta era vorba) intr-o singura tranzactie, ar trebui sa ai o limita de credit de cateva zeci de mii de euro, deci un venit lunar regulat si demonstrabil de cel putin 5-10k.
Daca omul are salariu de 3000 de euro, are limita zilnica de 10000, deci are nevoie de 5-6 zile (cred ca asta a vrut sa spuna cu tranzactiile zilnice) ca sa plateasca o Tesla de 50k. Plateste azi 10k cu cardul, o singura tranzactie. Apoi alimenteaza cardul dintr-un alt cont cu cei 10k, revine maine cu a doua tranzactie, si asa mai departe.
Nu zic ca are vreo logica sa faca asta, dar asta pare sa vrea.
Referitor la limita zilnica de la cardul de credit, nu exista daca alimentezi contul cardului de credit cu cat vrei sa platesti. De exemplu am o linie de credit de 1000, daca mai adaug 2000 in contul de plata al cardului pot platii 3000 fara nicio problema .
Am impresia ca @zoso ne pune in situatia proverbului cu aruncatul piatrei in apa …
Am citit de vreo 10 ori si tot nu am inteles ce vrea sa faca personajul, probabil e un instrument bancar de creditare care are in componenta si un card de credit …
Ciprian si ai platit vreodata la POS mai mult de 20-30k? Uite aici exemplu: https://intreb.bancatransilvania.ro/ce-limite-de-tranzactionare-am-pe-card/
Eu am intrebat, fix la BT, si mi s-a spus ca pot cere limita mai sus decat maximele alea din online banking (am si facut asta de cateva ori), dar nu mai sus decat limita totala de credit.
Poate la alte banci merge ce zice Ciprian, dar la mine chiar si daca virez toti cei 50k euro pe card nu voi fi lasat sa platesc mai mult decat aia 10k (ma rog, nu am limita asa sus, dar am zis sa pastrez cifrele din exemplu ).
Nu toata lumea are card de credit la Banca Transilvania, nu toate bancile au aceleasi limite.
In general limitele sunt pentru siguranta, dar se pot schimba la cerere pentru situatiile cand ai nevoie, valabil si la cardurile de debit si la cele de credit, dupa cum zice si in link-ul de la tine „Poți vedea și schimba oricând aceste limite, simplu! „
@Sorin, teoretic daca alimentezi contul cardului de credit cu o suma peste limita ta de credit ( care e nefolosita sa presupunem ) banca ar trebui sa iti ridice limita de utlizare zilnica cu suma adaugata extra.
Cum ce discutam aici sunt cazuri limita, bancile sigur au gestiune diferita pentru aceste cazuri .
Ciprian, toate bancile au limite ca pot fi sau nu ridicate asta e altceva (insa oricum se ridica pana la alta valoare nu se anuleaza). Si oricum tu ai zis altceva in primul comentariu.
Nici eu nu am BT, ti-am dat primul exemplu din google ca sa intelegi ca limitele alea sunt f. jos (10k eur pentru cel mai smecher card de BT). Stiu pe cineva care si-a platit nunta cu card pentru cashback, cu tot sunatul si relatiile din banca tot a fost complicat sa faca o plata de vreo 25k eur)
„De exemplu am o linie de credit de 1000, daca mai adaug 2000 in contul de plata al cardului pot platii 3000 fara nicio problema .” la BT un coleg a facut asta, linie de credit de 2k ron, a cumparat un telefon de pe emag cu 2099 ron, a pus din contul curent in ala de credit 2500 ron sa fie acoperit – ajunge la pos la showroom – eroare „credit insuficient” se uita in george ala afisa frumos 2500 ron, incearca iar – eroare, incearca iar eroare – suna la bcr si afla ca ei ofera optiunea de plata maxim cat este creditul prin cardul ala. o distractie
la bt / ing am platit si eu concedii cu sume peste limita cardului fara probleme
raul, confirm cu bcr. Acu’ cativa ani daca puneai bani peste limita de credit nici macar nu mai puteai sa ii scoti/consumi decat daca te duceai la ghiseu (pentru ca nu ti se „reportau” la sfarsit de luna in contul cheltuielilor facute)
Aici gresiti. BT are functia de „REVOLVING” adica poti sa platesti in luna banii deja consumati si iti poti platii cu cardul in continuare. Dar pe un card cu 10k euro limita nu poti sa platesti 30K euro in rate. Asta sper ca stiu toti. BT mai are Bug-uri si in alti ani „greseau”. Am patit si eu cu BCR pentru ca nu are REVOLVING. La BCR poti face top-up in Revolut din cardul de credit fara nici un fel de comision. Intr-o luna am pus tot ce doream sa trimit in Revolut in cardul de Credit si pentru ca depaseam valoarea creditului, chiar daca nu doream tranzactii in rate si in sold imi apreau banii, nu puteam sa fac tranzactia de plata catre revolut. Dar de 3 ori limita de credit de platit in rate nu exista.
„Nu am nimic de pierdut, daca incerc”
Asta e explicatia cea mai uzuala.
Dacă doar intrebi: Dacă tăceai filozof rămîneai?
Ce poți pierde dacă incerci? Ceva bani, nervi aventual o măna sau picior, depinde ce incerci.
Nu inteleg de ce se ambaleaza toata lumea, inclusiv Vali.
Omul strange mile aeriene sau alte beneficii pe cardul ala. Mare kkt.
Ne-a facut si nevasta-mea nush ce card pe la BT, Flying ceva, si ma pune sa platesc cu ala ca sa acumulam de un zbor in Argentina.
La final de luna vars 5-10k ron in el si aia a fost, am strans mile pana la Craiova.
Se ambaleaza pentru ca nu stie despre ce e vorba, si pentru ca da bine sa faci hatereala. Exista si o componenta reala in subiect. Invatati sa nu mai folositi social media ca sursa de informatie. Internetul e pentru pron, cumparaturi online si bilete de avion. In rest tone de informatie de rahat si de rahat in forma pura.
Oricat ar fi de stupida intrebarea, daca raspunsul are impact personal sau financiar semnificativ eu prefer sa o adresez. In context profesional am mai multa grija.
Acum vreo 2 saptamani, reprezentanta de ceasuri din Baneasa. Mi-a placut un model, mi se explica faptul ca e model nou si nu e redus. Ne-am dus la film, iesim si eu eram cu gandul tot la ceas. Verific online, preturile erau tot pe acolo. Ii spun prietenului meu ca eu as vrea ceasul, dar nu la acel pret. Imi zice ok, hai sa incercam. Intru si ii intreb daca imi pot acorda totusi o reducere. Il suna pe manager, primesc reducere de aproape 900 si ceva de lei. Am avut o oarecare jena sa adresez intrebarea, dar a meritat. Nu e ceva complet neobisnuit in domeniu, dar probabil ca ni se pare ciudat sa punem o intrebare care pt unii ar putea parea stupida.
BCR Help Center pentru cardurile de debit.
Q: Care este limita zilnica pentru plati fizice sau online?
A: Limita standard zilnica pentru platile cu cardul este nelimitat, dar poate fi modificata direct din George. Se pot efectua maxim 10 tranzactii pe internet pe zi/card. Numarul maxim de tranzactii poate fi modificat in nelimitat prin apel in Contact Center.
Sunt tot felul de carduri care presupun folosirea cardului sau rularea unui anumit volum de bani si care ofera anumite avantaje.
Ca vanzator as gasi o solutie sa iau banii.
Ca blogger cu audienta mare, as da 2-3 telefoane la banci si as intreba: „cum rezolvam o astfel de situatie?” si as scrie un articol misto.
Greșeala a celui care a pus întrebarea e formularea prea vaga și faptul ca evită sa dea prea multe detalii.
In rest, ideea lui nu e rea deloc.
Practic cu un card de credit si plăți multiple ar putea reuși sa își ia cashback de o excursie pana in Austria, presupunând ca ar achita undeva la 30-40k €.
Comisionul perceput de procesator e undeva la 0.8% din suma, pentru ‘your average Joe’s small company’.
Are cashback pe cardul de credit =)))
Acum sa treceme peste asta, de exemplu la pacanele ai taxa de la stat de 2% la depunere, daca joci cu anumite carduri de credit ai cashback 1% =)) e practic 50% reducere la taxe =))) Black Friday!
Taxă de la stat sau de la ING?
Doar ca la pacanele si la alte instrumente de plata (gen depui pe revolut) nu (ar trebui sa) iti dea cashback. Si nu inteleg de ce te tavalesti pe jos de ras cu cashbackul? Tocmai mai uitam anul asta am vreo 2000 de eur cashback, ar trebui sa imi fie rusine sau ceva?
3 rate pe card avantaj, boss!
Am luat in 2020un Citroen C3 si am platit cu cardul 13000 de euro