Pasajul de la Domnești e deja mort

Contractul de construcție a fost atribuit:

Compania de Autostrăzi a atribuit contractul de construire a pasajului suprateran de la Domneşti, peste Centura Capitalei. Asocierea formată din firmele Straco – Comnord – Specialist Consulting, dintre care prima în insolvenţă, se va ocupa de proiectarea şi execuţia pasajului, pentru 20,6 milioane de euro.

Câştigătorii şi-au adjudecat licitaţia pentru o sumă cu aproape jumătate mai mică decât cea pe care o estimaseră iniţial oficialii CNADNR. (sursa)

Teoretic, ar trebui să fie gata la începutul lui 2018. Dar fiți atenți la cele două ingrediente principale:

 1. una dintre firmele câștigătoare este deja în insolvență.
 2. suma câștigătoare este jumătate față de cât estimaseră autoritățile. cum credeți că se va putea construi ceva la jumătate de preț? și mai ales de o firmă aflată în insolvență, ceea ce ilustrează destul de bine competențele firmei respective.

Dar legea spune că prețul cel mai mic câștigă și nimic altceva nu contează, deci poate în 2028 va fi gata.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

17 comentarii

 1. Daca s-ar publica toate ofertele depuse, am sti cat de reala e valoarea estimata de beneficiar.
  Supervizarea lucrarilor e la fel: valoare estimata de 1.7 milioane lei, contract atribuit cu 710.000 lei.

 2. Sau poate nicioata.Eu cred ca doar in studiul de fezabiliatate se vor sifona jumatate din bani.Ce te faci daca se descopera o colonie de ratoni sau viezuri, mai poti face pasajul?

  00
 3. Poate in 2028 vor incepe lucrarile…

  00
 4. Nu inteleg cum au participat la licitatie , fiind in insolventa. Nu trebuia oare certificat fiscal pe 0 ? Sunt curios cum se deconteaza lucrarile , dupa receptie sau in avans ? :-)

  00
  • Si eu sunt curios… poate nu a fost solicitat in fisa de date a procedurii, din experienta mea am observat ca nu toti cer :))

   00
  • NOU
   #8

   are voie firma sa liciteze daca e in insolventa.
   Insolventa nu inseamna faliment.. e absolut normal sa ia lucrari noi si sa faca bani .. e in reorganizare.

   00
 5. Hotnews:
  Firma austriaca PORR a ofertat si mai putin dar a fost descalificata.

 6. Poate valoarea este reala, dar nu contine spagile.

  00
 7. Dacă se câștiga la valoare mare, sigur era jmen si se fura. La valoare mică, sigur nu o sa se poată face…:))). Cât despre firme in insolventa, au drept legal sa participe, Iar certificatul in 0 de care se menționa mai sus, se emite chiar dacă sunt datorii, dar eșalonate

  00
 8. Legea permite respingerea unor oferte daca pretul este mult prea mic pe considerentul ca nu reprezinta pretul real. Deci daca se dorea se putea respinge.

  Faptul ca una dintre societati din grup e in insolventa e irelevant. Important e sa nu se aiba datorii catre bugetul de stat. Restul e irelevant.

  00
  • Ideea e ca se cer clarificari daca pretul ofertat este sub 80% din valoarea estimata (sunt obligati de legislatie), se trimite o adresa prin care iti mentii oferta si aia e.

   00
 9. Romanian magic

  00
 10. Insolventa nu e bau-bau. Firmele pot avea profit in insolventa si pot iesi din insolventa. In plus insolventa garanteaza ca nu se sifoneaza bani din firma, pt ca fiecare leu e aprobat de administratorul judiciar

  00
 11. ce oferte au fost, mici, mari, ca e in insolventa sau nu, ca avea voie sa participe sau nu, cine a fost descalificat si de ce, cata spaga s-a dat daca s-a dat, ce caiet de sarcini e si ce s-a cerut pentru inscrierea la licitatiem, toate sunt irelevante.

  cine se afla cat de cat in fenomen stie ca daca vrei sa faci o treaba de calitate macar aacceptabila, sunt unele firme de care te feresti ca dracu de tamaie. o fi straco printre ele, nu o fi….

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile