Particip la o dezbatere despre crypto…

După clipul ăsta, Alexandru Hobincu m-a invitat la o dezbatere despre crypto. A durat ceva până ne-am sincronizat, dar se va întâmpla azi, de la 8, pe canalul lui.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. Pana la clipul tau nu am auzit de Hobincu. Sper ca iti da bani sa mergi.

  2. Nu, nu, nu așa. Așa: Partikip la o dezbatere despre crypto…

    Ori suntem cryptobros, ori nu mai suntem.

  3. as prefera o dezbatere despre bricolaj vali

  4. Tricoul pe care îl porți în video e ceva aluzie la o posibilă destinație de emigrare ?

    • … altul care chiar crede ca in alte părți circula câinii cu covrigi in coada.

    • Păi luminează-ne Maestre/ă cum stă treaba cu covrigii. Să nu punem botul la vrăjeli.

    • @Paco: altul care NU crede că în vest umblă câinii cu covrigi….

    • @Paco: mi-e teama ca dacă pana acum nu ai reușit sa intelegi niște lucruri elementare, imi răcesc gura de pomană, nu iese nimic util din asta.
      Oricum, sunteți amuzanti ăștia care chiar credeți ca in Occident este lapte și miere iar aici este totul rău și negru.
      Nu intru in detalii, de ce sa va stric bucuria de a descoperi pe pielea voastră niște lucruri?

    • @Gaby, teoretic mă consideri ignorant și tălâmb, dar practic nu are rost să îmi și explici de ce. Păi explică de ce, să nu mor (mai) prost.

  5. Ce comunitate toxica are baiatu asta in comentarii, genul de oameni ce ei stiu si cunosc tot la 16 ani, nu exista mai multa informatie decat au acumulat ei.
    Succes in lupta cu morile de vant.

  6. Nu ar strica si niste Dorinel Popa files. Acum incearca o prostire cu parcuri fotovoltaice.

    • A fost combinat si el de combinatorul brasovean (nu Zoso :D). Oricum, crezi ca au cei din comunitatea lui xx mii de euro sa bage in panouri?

    • La treaba cu parcurile fotovoltaice e ceva dubios ca se mentioneaza ceva despre cum parcul e prosumator… probabil injecteaza energie in retea prin firma lui Donca ala, ca un prosumator. De asta si plata se face la media pretului pe luna respectiva.

      In mod normal parcurile fotovoltaice, sunt producatori de energie, nu prosumatori. Pot stabili ei pretul cu care vand (bine, sa fie si cineva dispus sa plateasca acel pret).

    • Din categoria noi nu auzim ce spunem: Dorian prezentand un accident rutier grav, dar conducand peste tot prin tara fara centura…

      https://youtu.be/akg4iN-n_Mk?t=298

    • @all hai să-i spunem Dorică Popa, e mai funny… cred eu. Dorică cel cu mintea mică/ Cade-n fund și se ridică/ Hopa Mitică pardon Dorică.

  7. Multi din cei care sustin ca este o ideie buna sa cumperi crypto iti explica cat de grozava este idea de blockchain.

    Este ca si cum cineva ti-ar spune ca e bine sa investesti intr-o companie care face masini electrice pentru ca tehnologia bateriilor electrice este grozava.
    Tehnologia este grozava, OK – dar:
    – compania care o foloseste poate obtine profit din exploatarea ei?
    – tehnologia respectiva poate fi folosita si de alte companii?
    O tehnologie inovativa este un bun punct de plecare, dar pentru a evalua potentialul de profit al unei firme ai nevoie de (multe alte) informatii – capacitate de productie, cost de productie, alte costuri, pretul de vanzare, concurenta etc.

    1/ Crypto este grozav pentru ca lumea il poate folosi pt bla bla bla
    2/ Castigi din crypto daca il cumperi si apoi il pastrezi
    3/ Deci 2/ ti se intampla tie daca restul utilizatorilor aplica 1/ si nu 2/

  8. Boss,cui serveste o astcel de participare? Noi oricum suntem de acord cu tine.

    Vine iarna (daca mai vine), sunt subiecte mai intersesante, baga pe bricolaj sau energie niste colaborari.

  9. Mama se vezi ca o ia racheta BTC-ul daca se baga Zoso in combinatie

  10. Asta o sa fie cel putin interesant. Partikip :D

  11. Deci te bagi la o dezbatere despre… harneala? Tare!

  12. ce ma deranjeaza la baiatul asta este ca in video din linkull tau, in fundal, se vede un snowboard.
    speram sa nu murdareasca si partia

  13. Uite, inteleg, nici mie nu-mi place Chifoi si tipul ala. Nu cred ca ai inteles ce este SC, iar scopul nu este de a convinge pe cineva prin acest raspuns. IBM implementeaza solutii B2B bazate pe bchain si sunt mai in masura pentru a convinge pe cineva de asta. Poti sa arunci o privire peste acest articol
    https://www.ibm.com/blogs/blockchain/2019/01/why-are-smart-contracts-important/

  14. Eu îi ador pe ăștia cu explicațiile crypto și învârtitul de cuvinte mari; că-i poți bloca cu un simplu ”arată-mi și mie cât ai scos din Bitcoin în ultimii 3 ani” și din momentul ăla se dărâmă castelul din badoage goale de bere.

    • Exact, si raspunsul lor sistematic este „investitie pe termen lung” alea, alea :D

    • ok. iti arat..si pe urma? ce facem? :)

    • Nu se blochează nimeni la întrebarea asta. Toți au fost programați să răspundă „eu am luat pe termen lung, profitul vine mai târziu”, „nu pierzi până nu vinzi”, „la următorul bullrun fac de 10x banii” , „am investit pt proiect nu pr bani”, „am încredere în echipa din spate care muncește zi și noapte să mă îmbogățească pe mine”

  15. Vine și chifoi?

  16. Vali, tu dai „speed”-up la clip-urile omului ?

    Că pe mine mă râcâie la creier oamenii care vorbesc foarte repede (ex: Bufnici).
    Dacă dai tu „speed”-up, atunci îmi cer scuze pentru comentariu (da, îmi este lene (a se citi – silă) să caut clip-ul original).

    Dacă nu, atunci repet… îmi este scârbă de oamenii care vorbesc foarte repede. Ei vor (în prostia lor) să ne prostească pe noi că sunt foarte inteligenți și gândesc repede.

    Scuze pentru comentariu…

  17. NOU
    #35

    Jesus Christ, omul asta descrie Viagogo si Stubhub dar cu extra pasi

  18. Ma uit de 30 de minute imi pare rau dar nu am extras nimic util din aceasta conversatie, mi se pare ca acesti oameni fac gargara si folosesc cuvinte goale.

    Le recomand sa intre in politica vor avea mai mult succes.

  19. Pe mine m-au sunat cel puțin vreo 3 „companii” (așa se recomadau) să mă convingă să investesc in crypto.
    Pe voi nu v-au sunt să investiți?

  20. misto seara ti-ai ales sa crypto :)

  21. N-am cules nimic util din discuție. Măcar oamenii au fost sinceri. Văd în crypto doar un instrument de speculă, atât tot. Aspectele practice nu îi interesează și nici prea documentați nu sunt pe ele. Și unul dintre ei a recunoscut că trebuie să piardă cineva ca eu să câștig.

  22. Vali, au mai aparut unii, le zice „Investitorii”… rar vezi prostie in stare atat de efervescenta…

  23. Mie mi-a placut aia cu review-ul pe github si cumpararea „fractala” de apartamente. Si dezacoardele lui Hobincu.

  24. Si ce macel sangeros fuse asta seara…nu-i nimic are de unde sa-i mai lase lase sange si maine

  25. A fost urat, practic te-au adus la nivelul lor si a iesit o ciorba. O sa incerc sa punctez cateva chestii pe scurt aici de prin ce spuneau ei si erau pe langa.

    1. Nu a fost si nu o sa fie niciodata clar ce este crypto(o crypto moneda) – vor sa faca plati cu ea ca si cu una fiat, for sa se comporte ca o actiune care urca si creste in valoare si vor sa fie depozit/etalon de valoare cum este aurul. Eu nu am auzit sa poti plati cu o actiune si nici de o moneda sa fie actiune, insa totul e posibil la ei, depinde de cum le convine subiectul.

    2. Bucati de apartament – exista deja, problema este ca nimeni nu a explicat niciodata valoarea unui NFT legat de un obiect. Daca ai un nft cu un gif este una, daca faci tu un NFT si spui ca este legat de minge, eu iti sparg mingea – NFT-ul tau mai reprezinta ceva sau nu? Tranzactionarea unui bun se face intr-un anumit mod – proprietatile imobiliare trebuie sa aiba certificat fiscat, carte funciara, etc. E irelevant ca faci tu nu stiu ce descantece online si crezi ca regulile tarii nu ti se mai aplica. De curiozitate, daca leg un NFT de un teren pot construi o casa pe el fara avize, ca este un NFT, nu teren, nu?

    Bucati de proprietate exista astazi, se numeste cota indiviza – daca un om are trei copii si moare, lasa o casa in urma atunci fiecare copil are 33,3% din imobil fara sa fie specificat ca are odaia din fund sau din fata. Asadar, nu trebuie sa inventam nimic nou, practic problema este falsa si discutam despre birocratie, ca noi vrem sa dam clic si sa cumparam fractiuni de imobile – acum serios, cati oameni in lume vor asa ceva? Ca daca vrei sa investesti exista REIT care fix asta sunt, firme cu sute de case unde tu cumperi actiuni.

    3. Modificat contracte online – anno domini 2022 si nu exista solutie informatica care sa nu permita asa ceva? Hai sa fim seriosi, sistemul a fost desenat asa sau este pastrat asa, nu ca tehnologia actuala nu permite.

    4. Vandut/inregistrat masina – aia se poate face rapid cu tehnologia actuala insa nu isi bate nimeni capul, nu trebuie sa inventezi apa calda ca sa poti automatiza sistemul.

    5. Plata cu crypto – baietii aia bat campii cu succes – aia e conversie, nu plata cu moneda. Pe principiul lor eu cu cardul meu in ING daca platesc in Romania, US si Austria inseamna ca toate cele 3 tari accepta plata in RON, nu? Sau doar faptul ca banca isi face conversia in moneda locala si le plateste la aia?

    6. Transfer bancar greoi – aia e in Romania si poate alte tari, insa nu peste tot. Sunt 7 mii de platforme in lumea asta care ofera transfer instant de bani, de exemplu WesternUnion, Venmo, Zelle si micutul popor chinez foloseste WeChat, o aplicatie care face tot, inclusiv transfer instant de bani. Imi plac discutiile lor despre cum nu poti transfera instant o suma mare de bani, ca trebuie sa astepti. Si vad asta, mergi sa iti iei o ciocolata, treci pe langa reprezentanta Bugati intri si vrei sa iti cumperi unul insa vrei sa pleci cu el ca a inceput ploaia si nu vrei sa mergi pe jos, ai nevoie sa transferi instant 3 milioane de dolari.

    7. M-a lovit rau aia cu „care e ROI-ul la o firma”. Nu am mai auzit de expresia asta, nu exista, nu stiu ce inseamna. Return on Investment am auzit, insa investitia e una si firma alta, firma are profit si pierdere de regula iar valoarea unei firme este mai complexa decat profitul si in nici un caz nu este sinonima cu profitul. Hobincu o tinea sus si tare cu „ROI la firma”.

    Insa ce m-a pus pe ganduri la cel mai serios mod a fost faptul ca parea sincer ca administreaza niste conturi de 100 de mii de euro cu care face trading si zice el iese cu 10% profit pe luna din care isi ia 20% partea lui. Daca sunt oameni care ii dau pe mana lui (investitor cu gramatica originala) atunci totul este posibil in lumea asta

    La final de zi ramane cum stiam – este un loc de facut specula, se pot face bani in asa ceva insa e mult mai riscant si haotic decat orice altceva si tot scandalul este din faptul ca acei „investitori/traderi” nu vor sa admita ca sunt speculanti sau bisnitari, ei au nevoie de titluri inalte. Gen el nu este „samsar de pe Germania”, el este „un importator de autovehicule si automobile din piata europeana”, nu este „barbugiu”, este „practicant de jocuri de societate cu profunde implicatii financiare”.

    • Bine punctat. M-am uitat si eu la live si cam cu aceleasi idei am ramas. Cel mai tare m-am distrat de „avem nevoie de smart contracts pt. ca uite cat dureaza sa inmatriculam o masina… 3 saptamani….” si apoi tot el zice ca in Anglia dureaza 5 minute (fara smart contracts…deci de ce plm am avea nevoie de smart contracts). Tot el zice „nu dati banii la firmele care se ocupa de inmatriculari auto… ca profita de fraieri” Dati banii la baietii care te invata trading… aia nu profita de fraieri!

  26. Concluzie: munca e greu!

  27. Îți urez succes dar trebuie să știi dinainte ca ești în dezavantaj. Tu te duci cu o bâta (argumente logice și reale) iar el vine cu pușca ( semi adevăruri, definiții greșite, reduceri la absurd, schimbări bruște de subiect).
    Influencerul crypto este ca un preot, daca nu e stăpân pe vrăjeală nu are cum să își facă meseria.

  28. Vali, m-am uitat pe sarite. Nu il stiam pe asta, dar pare dobitoc cu diploma doar din ce argumente are. Cum zicea cineva mai sus, ai intrat in ciorba cu prosti. Ma mir ca nu ti-a sarit capsa.

  29. NOU
    #50

    Nici eu un am văzut toată dezbaterea, dar mi-a plăcut momentul în care i-ai spui că atunci când câștigă cineva, automat pierde altul, iar Hobincu a răspuns că nu neapărat,că ăla care a cumpărat vinde la rândul lui mai departe la preț mai mare și tot așa, fără să i se aprindă un beculeț că asta miroase a schemă piramidală :)

    A, și a mai fost una bună de tot: când vorbeați de criptomonede care au fost sparte te-au întrebat retoric dacă există bănci care au fost sparte. Cum dreaq să compari stabilitatea unei monede, fie ea cripto sau tradițională cu spargerea unei bănci?
    Evident că dacă unii sparg o bancă, leul nu își pierde valoarea peste noapte, asta fără să mai pun la socoteală faptul că mai ai șanse să recuperezi banii, pe când în cazul cripto…

  30. Exact cum mă așteptam, tu întrebi ceva concret, iar ei bat câmpii cu altceva. Pierdere de vreme astfel de dezbateri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile