Cum vi se pare schema asta de la Decathlon?

Decathlon Olanda le propune ceva cumpărătorilor: un abonament lunar pentru a folosi echipament de la ei. Sunt curios dacă e vorba doar de rucsaci, schiuri, sănii, sau intră și haine.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

50 comentarii

  1. Mhm, o sa ma duc sa inchiriez papuci de catarat de la Decathlon :)))))

    • Calcul sumar: ski – 3000 Eur, catarat – 1000-2000 (depinde cat echipament ai apucat sa strangi), kite – 1000-2000, bouldering – 500. Echipamentul de mai sus tine cam vrei 10 ani, la ski cel putin am pus si ski alpin si off piste,deci doua perechi de schiuri cu legaturi si doua seturi de clapari.

      7500/80 ar veni cam 7 ani si jumatate sa iti platesti tot echipamentul asta. Cum nu faci sport de mai mult de 2000/odata, s-ar putea sa merite, in functie de ce echipament are Decathlon.

      Revin cu detalii :)))

    • @alex Eu vad abonamentul asta ca o sansa sa incerci diverse sporturi si sa vezi ce iti place, iar apoi sa iti iei echipamentul tau. Da, la unele sporturi ai nevoie de o cheltuiala ceva mai mare initiala, dar cam tot ce ai mentionat acolo poti incepe cu sub 50% din estimarea ta (mai ales daca vorbim de preturi de Decathlon si nu produse de top).

      Printre activitati/sporturi la care te incadrezi lejer in abonamentul de 20/400 de euo:
      – SUP stand up paddle – 300 E
      – caiac – 400 E
      – echipament via ferrata (ham + atenuator de cadere) – 100-200E
      – slack line – 50E
      – chestii de gimnastica/miscare in casa – gantere/aparate/etc
      – bicicleta (mai ales daca vrei sa vezi diferentele intre un road bike si un mountain bike) – 300-infinit E
      – alpinism (ca nu te apuci sa te cateri singur si cineva experimentat sigur are coarda si bucle echipate, iar un ham, casca, espadrile si cateva carabe gasesti sub 400E) – 300-infinit E

    • @ttinkie, mare dreptate. Pentru sporturi noi e absolut perfect, ca nu vrei nimic special ci doar sa incerci sa vezi.

    • @ tinky
      Intr-adevar asta pare sa fie ideea, sa-i faca pe oameni sa acceseze mai multe sporturi si pe urma sa devina clienti. Sincer, nu vad sa mearga la noi din cauza profilului de poporean.
      La noi piata de inchirieri pentru diverse activitati e minima spre inexistenta tocmai din cauza asta.

      Pe de alta parte, ca sa ma refer strict la sporturile de care ati vorbit voi, nu stiu cata incredere as avea pe munte intr-o coarda in care au mai cazut altii de 2-3 ori sau intr-o caraba de inchiriat.

      Insa un serviciu pe care sincer l-as dori si pentru care as plati bucuros e depozitarea de echipament sportiv + servisare.

      Am renuntat la o gramada de sporturi ” ocazionale” ca pur si simplu nu vad unde naiba sa depozitezi atatea catrafuse.
      Caiac? Stand Up Paddle? Kiteboarding? Sigur e misto dar deja iti trebuie curte sau garaj serios.

  2. hmm, pentru lucrurile mari gen corturi, suport de bicicleta pentru masina, biciclete, cred ca e o idee buna. pentru haine, nu prea merge

  3. In Italia, Decathlon are/avea un fel de showroom in exterior, unde expuneau corturile din colectie.
    Eu cautam o husa de bicla, sa tin bicla in balcon peste iarna, balcon neinchis.
    Am mers la magazin sa intreb:
    – Ce faceti cu aceste corturi cand vine iarna, corturi care au stat toata vara afara in ploaie si soare?
    – Le aruncam.
    – Nu le vindeti la pret mic? Eu caut o husa de bicla, vreau sa fiu „eco” sa refolosesc chestii… voi aveti astea care…
    – Ne pare rau, le aruncam, nu vi le putem da.

    Macar acum, in 2021 sa incerce ceva mai „eco”…

    • Nu ti-l poate vinde ca nu poate sa ofere nicio garantie. Corturile alea care au stat un anotimp in soare si ploaie sunt efectiv casante. Daca-l aduni il auzi cum pocneste.
      Pentru ei sunt consumate pe bugetul de marketing si asta este.

    • „le aruncam” la un angajat in portbagaj, desigur ! d-aia „nu se poate”

    • Nici eu nu as vinde echipamentele invechite deja, care acum sunt sub standardele lor.

    • @vladone: Am lucrat la ei.
      Crede-ma nu vrea nimeni carpele alea nu-s bune de nimic dupa ce stau si se coc in soare.
      In plus angajatii au alte facilitati gen reducere la produse conf contractului.
      Daca vor sa faca scheme atunci strica ceva minor la produs si il pot cumpara la pret de retur/produs defect si acolo seful de raion da in pret oricat pentru ca alternativa e sa-l arunce sau sa scoata ceva pe produsul defect.

  4. Depinde ce e mentionat prin termenii aia din regulament, pe care nu prea ii citesc multi, conditii de utilizare, garantii ceva.
    Sunt destul de multe obiecte pe care le-as putea inchiria pentru diverse activitati: kit snorkeling, palete + mingi de tenis, cort, gantere, clapari/schiuri/bete, rucsace, trotineta, bicicleta, etc.
    Mi se pare o varianta care atrage si clienti noi, incepi printr-un abonament si ulterior iti dai seama daca ai nevoie de obiectul respectiv si poti sa il si cumperi :)

    • masca de aia de snorkeling la ei e absolut bestiala.

    • Masca completa de față? E fain pentru copii. Simțeam o presiune enormă pe cap după 20-30 minute. În plus e ok pentru la suprafață, dar nu te poti scufunda în profunzime la fel de ușor ca masca și tub. Apoi ocupa un spațiu enorm.

    • @Alxzen.
      Mi mi se pare masca aia un mod perfect de-a ramane fara timpane, pentru ca la prima vedere nu vad cum ai putea egaliza presiunea din urechi pe masura ce te scufunzi mai jos de…1-2 metri.
      Simt durerea in urechi numai gandindu-ma…
      Sunt curios care sunt avantajele ei ( inafara de campul larg de vedere…desi nu mi se pare mare diferenta).

    • pai nu vad sa fie pentru mai mult de 1/2 metri, dar pentru plutit frumos in zone unde ai recif si apa nu foarte adanca e bestiala: grecia/egipt.

    • @Habarnam este buna cand plutesti deasupra apei. pentru mine, care nu stiu sa inot si imi este frica de apa, este foarte buna :)) in locurile unde am folosit-o eu, apa este foarte limpede si poti gasi vietati de vazut si la 1 m si la zeci de metri adancime

  5. eu sunt mai oldschool si cred in propietate si responsabilitate individuala.

    Nu iau eu 1 geaca pe sezon, nu tre sa ma educe magazinu pe mine, sau sa imi dea lectii de eco si reciclare.

    vb cu o colega si ii ziceam ca ultima geaca de munte am luat-o acum 10 ani, ocazie sa numar mai bine si sa imi dau seama ca erau 14. Am schimbat-o de 2 ani cu una patagonia, sa ii dea domnu zile multe.

    Costumul de placa tot 10+are, pantolonii au pierdut tratamentul ala impermeabil si la geaca au inceput sa se coaca elementele de cauciuc deci trebuie schimbate.

    Luati lucruri de calitate, aveti grija de ele, nu va umpleti de carpe si kkturi inutile.

    • Daca folosesti ceva constant, este foarte bine sa il ai in proprietate personala. Dar probabil programul asta se adreseaza persoanelor care merg doar o data pe an la munte, apoi ar vrea sa mearga la mare sa faca snorkeling si ulterior sa se duca 2-3 weekenduri la pescuit. Sa cumperi toate echipamentele necesare ar costa destul de mult.

    • totul trebuie transformat in ceva „…as a service”

  6. suna foarte profitabil pentru decathlon

    • Nu stiu daca este chiar atat de profitabil pentru Decathlon. Trebuie sa tinem cont de faptul ca oamenii in general nu au foarte multa grija de lucrurile inchiriate. In niciun caz nu sunt la fel de atenti cum sunt cu obiectele personale.

    • crezi ca l-au lansat in olanda fix pentru ca suna foarte profitabil?
      plm unii oameni sunt paranoia in carne si oase.
      daca era asa profitabil il lansau in tari de mana 2a- a3a

    • Cheltuielile pe sport ale cuiva sunt destul de variabile pe parcursul timpului, de asta mă aștept să fie profitabil orice stil.de abonament
      De asemenea mă aștept că dacă prinde sa fie la fel de nasol ca fast fashion, tocmai pentru că nimănui nu-i pasă de lucruri închiriate

  7. probabil toate consumabilele si hainele de pe primul strat (contact direct cu pielea) n-o sa fie acoperite de abonament, insa mi-ar suna interesant sa pot sa-mi iau un SUP in concediu sau un caiac plus vestele aferente.
    In mod asemanator probabil si corturi si materiale de camping (masa, scaune, pat, aragaz, dulapuri, lanterne pana si oalele lor de inox).
    La fel de bine poti sa inchiriezi si biciclete rachete de tenis, fileu, aparate de fitnes (eliptica, banda de alergare, aparate de forta)…
    Sunt o gramada de lucruri in magazinul ala care pot fi inchiriate.
    Ma gandesc insa la ce chin o sa fie dpdv logistic ca fiecare o sa vrea altceva si pe durate scurte si tot asa. Dar lasa-i sa incerce si sa vedem si noi cum putem beneficia (daca vine si in Romania serviciul).

    • Ideall ar fi sa impuna niste standarde, in functie de ce inchiriezi. Daca vrei sa inchiriezi o banda de alergat, sa ai optiune de la 3-6 luni in sus, ca sa nu stea astia, luna de luna, sa se plimbe cu ea pe scari.

      Eu as inchiria o banda de alergat sau o bicicleta de spinning. Daca le folosesc minim 6 luni, atunci stiu ca merita sa cumpar, ca sa le am permanent.
      Pana acum nu mi-am facut curaj sa cumpar, ca nu prea am loc in apartament. La casa nu prea te impiedici de ele, dar la bloc, daca n-ai apartament mare, merita varianta de inchiriat, ca sa nu ramai cu beleaua pe cap.

  8. Logistic ma gândesc cum o sa poată gestiona treaba asta cu i lnchiriatul, mai ales ca știm cum e romanu..

  9. Oana Bogdan intensifies

  10. Nu dai si tu link complet sa vada si baiatul despre ce e vorba? Revin cu feedback dupa :)

    • Foarte urat din partea lor, doar in Belgia se aplica in Olanda nu. In baza acelui abonament, poti inchiria aproape orice din gama de produse din Decathlon (exceptie fiind hainele, papucii sau chestiile de igiena) pe care le poti folosi atat timp cat platesti abonamentul. In FAQ ei spun ca: de exemplul decoloratul / zgariatul sunt urme de uzura asa ca nu trebuie sa platesti nimic pentru restaurare. In caz ca iei o bicicleta si faci pana atunci va trebui sa platesti pt reparatie. Nu exista o perioada minima a contractului, poti oricand sa faci switchul de la o forma la alta de abonament (upgrade sau downgrade) si poate fi oprit oricand.

      Ca idee pare foarte misto, sunt curios cat o sa dureze si daca o sa dea drumul si la vecini :p

    • a mancat bau bau comentariul lung? ca am scris ceva la el :(. varianta scurta, abonament pt folosit chestii de la decathlon mai putin haine / papuci / consumabile / chiloti. este valabil doar in Belgia, se poate face upgrade / downgrade oricand. uzura nu se plateste dar o pana la bicicleta da. cam atat :)) – daca e postat de doua ori, imi cer scuze.

    • daca ma duceam la decathlon degeaba DOS-u tau dura un an :))))

    • E Belgia sau Olanda ? Unul zice de Olanda, altul de Belgia. E la derutarea adversarului sau .nl și .be au fuzionat între timp ?

    • @Paco, Le Paix Bas!

      Mă scuzați, acu’ chiar mă dădeam bășteaptă. :)

    • @AB, dacă băgai un .lu în loc de Le, picam din picioare de admirație.

    • @Paco, site-ul ala de la Vali spune ca serviciul este disponibil in doua magazine din Belgia.

    • @Andrei G, același Vali spune Decathlon Olanda și mai târziu pune link-ul cu .be. Chiar nu sunt genul să caut nod în papură.

    • Site din Belgia in limba olandeza , foarte probabil sa fie magazine din nordul Belgiei.

    • @Paco, n-am vrut să te rănesc. :)

  11. miroase un pic a slipi folositi sau mi se pare mie?

    un asemenea program in RO cred ca ar insemna ca porti ceva ce au mai purtat inca 20 de persoane inaintea ta.

    OK pentru echipament sportiv specializat (canoe, schiuri, placa de snowboarding) deloc de acord pentru articole vestimentare (fie ele si specializate). dar schiuri/placa poti sa inchiriezi de obicei si direct din statiune.

  12. Cu scule ar misto asta. Pentru ca oameni care sa iti faca o lucrare mica nu prea gasesti trebuie sa iti faci singur unele treburi. Evident nu poti avea toate sculele acasa. Mai sunt prietenii care te-ar putea ajuta insa nici tu nu-i dai cu inima impacata bormasina de 300 euro pe care stii ca te poti baza, ca ai mai dat alte chestii si le-ai primit inapoi vai de mama lor. Ai nevoie de taiat o teava? Mergi si imprumuti flex-ul si a 2-a zi il aduci inapoi. Vrei sa sudezi o teava? Imprumuti tot de acolo.

    Cum ar fi sa vrei sa faci o lucrare acasa si sa dai un 300 de lei si 3-4 zile sa ai toate sculele de care ai nevoie sa fie unele de calitate si daca se intampla ca una sa se strice nu din vina ta sa primesti instant alta?

  13. Chiar o idee buna, dar depinde mult de disponibilitate. Sunt curios daca dau si produse noi din magazin sau doar din stoc destinat strict pentru abonementele astea, si vei gasi labe de scafandru doar iarna si schiuri doar vara.

  14. Eu am fobie de a purta lucruri vestimentare și de încălțat comune.
    Vezi bowling, ski, patinaj, chiar și maieurile alea de la fotbal le urăsc…
    Piticii mei, mă enervează și dacă îmi ia tata sau altcineva cizmele de grădină sau altceva.

    N-aș apela la un serviciu extins, cum bateai apropo. Dar da as inchiria un suport de biciclete, biciclete.

  15. Foarte buna ideea mai ales pentru echipamente mari si specializate. Pare logic daca ne uitam la trendul din magazinele de bricolaj precum Leroy Merlin care ofera unelte spre inchiriere.

  16. Nu-i rea dar nu stiu daca o sa tina. Romanul nu prea e invatat sa aiba grija de lucruri inchiriate. Vezi masini inchiriate in ce hal sunt intoarse, apartamente lasate intr-o mizerie de nedescris, bicicletele de oras, vb si cu cei ce inchiriaza clapari si schiuri la munte, au destule povesti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile