Parcări și afaceri #3

Magazinul de costume de care vă spuneam aici a dat faliment în ianuarie 2018, pentru că așa e normal, oamenii care își iau costume pe comandă nu vin pe jos la magazinul tău.

Am trecut ieri pe acolo. Ghiciți ce s-a deschis în locul unui magazin de costume la comandă….

Eu recunosc că nu mă pricep deloc la afaceri, dar o urmă de logică am. Bă, dacă aici era un magazin de costume care a dat faliment, de ce aș deschide tot un magazin de costume? Ce am eu și nu aveau ei?

Probabil au luat spațiul pe un an, urmează întâlnirea bărboșilor acolo și în ianuarie 2019 pleca acasă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Fata de primii astia au calitate superioara, preturi imbatabile si multe altele. Daca nu ma crezi mergi si intreaba

    00
    • „Preturi imbatabile” = scumpe ?

      00
    • „Raport optim calitate/pret”

      00
    • „Toți au prețuri mai mici decât noi și noi ne mândrim cu asta”

      00
    • Nu crede tot ce zboara. facute pe comanda in Italia inseamna ca ti le coase cineva cu mana.
      Facute pe comanda in Romania inseamna ca ti le face in fabrica, deci cand vorbesti de calitate imi dau seama cat te pricepi la asa ceva :)

      00
    • Crocodil nu neaparat… eu imi cumpar pantofi de la fosta intreprindere de stat… cica facuti in romania, da sigur. Pielea din italia, talpa din polonia, in romania doar cusutul, macar ala nu se face in fabrica ci sunt 2-3 insi ce cos respectivii pantofi. De ce ii cumpar? Pretul… sa dai 130 de lei pentru o pereche cu talpa de cauciuc, lucrati bine spre foarte bine si piele intoarsa merita. La mall’ aceeasi pereche 170-180 desi nu au nimic special

      00
  2. Sa fim seriosi, la cate magazine cu costume la comanda sunt in Brasov, nu e ca si cand zici: „nu ma duc la magazinul asta ca n-am unde parca, ma duc la unul din restul”.
    Astfel de magazine nu trebuie sa aiba vad, nu treci cu sacosa cu paine prin fata lui si zici „ia uite, hai sa-mi fac un costum made-to-measure sau be-spoke”.
    Daca croitorul are faima, e bun, are stofe de calitate, conteaza mai putin unde e pozitionat magazinul si faptul ca nu poti parca in buza lui.

    Tu daca ai avea un showroom Gransfors Bruk pe strada Nisipului, nu ai merge si te-ai duce sa iei Fiskars de la Hornbach? :D

    00
    • timpul ne va spune cine are dreptate :)

    • „timpul ne va spune cine are dreptate”

      Nu neaparat, daca da faliment nu poti automat sa deduci ca a dat faliment pentru ca nu a avut locuri de parcare.

      00
    • Probabil ca vei avea dreptate… dar nu lipsa parcarii e motivul principal. Peste tot in lume sunt magazine cu produse de lux in zone unde nu se poate parca.. si nu dau faliment.

      00
    • NOU
      #11

      In principiu calitatea conteaza, insa parcarea si accesul usor pot face diferenta.

      00
    • @Octav: pai atunci sa inchirieze un apartament de 2 camere in Tractorul, n-ar trebui sa fie nici o diferenta.

      00
    • @marius magazinele alea de lux sunt in general pentru femei, care in general se plimba mult, intra in toate magazinele si sa cumpere din unul singur. Barbatii vad cumpararea de haine ca fiind o povara si vor sa rezolve cat mai repede. Nu stiu ce sa zic despre cei cu gleznele goale si picioare de caprioara, aia nu stiu cum se comporta la cumparaturi.

      00
    • N-are treaba cu lipsa parcarii. Citisem mai demult un articol ca in zonele unde au inchis traficul si zona a devenit pietonala, afacerile (magazine, restaurante etc) din zona au avut cresteri. Nu in Romania, bineinteles. Romanul s-a nascut in masina, se stie.

      00
  3. Or avea în target corporatiștii din clădirile de birouri care nu fac parcări ca să nu încurajeze angajații să circule cu mașina. Parcă ai scris și tu despre unii.

    00
  4. De asta au mall-urile „succesuri” si tot in jurul lor o ia la vale, mai ales zonele centrale. In Timisoara deja sunt spatii goale si multe magazine inchid si se muta sau renegociaza chirii deja scazute. E convenabil sa mergi cu masina si sa ai tot la gramada decat sa te invarti 30 de min cu masina pt un loc de parcare.

    00
    • Aici ai dreptate, este mai convenabil, insa mi se pare o mentalitate de „consumer” modern, cu care nu sunt de acord, si mi se pare ca se merge in directia gresita. De ce trebuie sa cumparam atat de multe? De ce trebuie sa fie totul la gramada? Adica urmarind acest trend, ce va urma? Sa stam toti in pat acasa, dam 2-3 click-uri si ne vin toate produsele in 10 minute in fata casei? Si cumparam fara limita, absolut orice.

      00
    • bogdan, ce legatura au aici deciziile proaste de cumparare? un consumer prost va cumpara mult si degeaba indiferent daca toate magazinele sunt la un loc sau in cele 17 colturi ale megalopolisului in care locuieste.
      pentru oamenii normali insa e un mare ajutor sa isi cumpere paine, detergent si un tricou din acelasi loc in 15 minute de mers pe jos decat sa parcurga cu masina 15 kilometri in 3 ore intre cele 3 magazine diferite.

      00
    • @Bogdan: ce e gresit in a comanda din 3 clicuri si a petrece restul de timp cum vrei, asteptand livrarea? E mai ok sa mergi ca bezmeticii prin magazine si sa stai la cozi?

      00
    • bogdan, am impresia că eşti tânăr, altfel nu-mi explic aversiunea asta.

      Nu înţeleg ce e aşa distractiv să mergi la cumpărături. E o necesitate, nu e nici o plăcere, că nu-s Jennifer Lopez, să am 10 oameni după mine care să facă totul o experienţă plăcută.

      Prefer să dau 2-3 clickuri şi restul timpului să petreci cu familia, cu prietenii, să lucrezi ceva pe-acasă, timp productiv.

      A te plimba bezmetic la cumpărături nu văd (bărbat cel puţin) pentru cine ar fi o mare plăcere…

      00
  5. Ești sigur că sunt alții? S-or fi rebrănduit. De plictiseală.

    00
  6. Offtopic

    „(este posibil că unele părți a paginei web nu vor mai funcționa).”

    Suna oribil.

    00
  7. e un zero in plus la numarul de telefon. fix de aia o sa dea faliment, ca nu ii gaseste lumea la telefon.

    00
    • Asa se intampla cand esti Romania si esti o proasta care are prefixul international cu zero la final si numelele locale incep tot cu zero. corect era sa puna in paranteze cel de-al doilea zero, sau pur si simplu sa renunte la prefixul international. Ca eu daca sunt turist intr-o tara, chiar daca nu stiu pe loc prefixul tarii, il aflu in 10 secunde. Tind sa cred ca romanii nostri vor forma de la 07.. incolo, si nu se vor impiedica in prefixul international.

      00
  8. parcarea ca parcarea, dar cum arata cladirea din stanga si cea din dreapta.

    00
  9. NOU
    #26

    Singurul caz pe care-l stiu de parcare lipsa care a afectat afacerie e la o banca din Brasov.
    Banca respectiva avea parcare in fata, iar primaria, in infinita ei intelepciune, a decis sa o desfinteze pentru ca motive sau ceva parcare etajata in apropiere, ia politia locala sta tot timpul acolo sa imparta amenzi.
    Stii ce s-a intamplat? Banca a pierdut o multime de clienti importanti care si-au inchis conturile pentru ca nu le mai convine sa umble un kilometru cu gentile pline de bani de la parcarea minune a primariei pana la banca sau invers.
    Drept urmare niste oameni vor fi dati afara de la casieria bancii respective pentru ca bate vantul pe acolo.

    La costume si magazine de colt nu se aplica logica asta.

    00
    • In ziua de azi singurii care mai umbla cu gentile pline de bani sunt evazionistii, iar aia oricum nu merg prea des pe la banci. 99% din economia de la suprafata se desfasoara prin internet banking, iar pt aia nu ai nevoie de casieri scarbiti si plini de ifose + minunata stampila pe ordinul de plata.

      00
    • NOU
      #28

      Artur, serios, tu cum crezi ca se transporta incasarile de la magazine?
      Nu vorbesc de super/hypermarket-uri sau de retelele gen Mega, vorbesc de magazinele normale, mici si medii, cele care au zilnic incasari si rulaje foarte mari in bancnote mici si monede.

      00
    • scaneaza banii si trimit mail cu atasament la banca

      00
    • @sofer: si cate din magazinele alea emit bonuri? Exact. Ia ghici unde baga patronache banii aia neinregistrati. Daca spui „banca”, ma amuzi.

      00
  10. Stiu caz, alimentara de cartier de succes, inchisa din varii motive, deschis altcineva in loc tot alimentara, merge mult mai slab.

    Noul proprietar a venit cu propriul concept.

    00
    • în drumul meu spre casă am trecut pe lângă patru restaurante. în acelaşi loc, maxim un an fiecare. acum e de vreo doi ani ceva şcoală de limbi străine, ăstora pare să le meargă.

      00
    • pe langa mine e un loc (ii zic loc pentru ca in fapt e o fost caurte care si-a schimbat de multe ori forma si constructiile) unde de-a lungul timpului au functionat consignatii, patiserii, shaormerii, fast food, cofetarii, service electronice, agentii imobiliare, farmacii, coafor, magazin de cartier, vinarie, novelty shop si probabil inca altele, cate una sau mai multe, niciuna insa mai mult de cateva luni si niciodata nici un client. in acelasi timp, pe acelasi bulevard, mai sus si mai jos cu 20 30 pana la 200 300 de metri existau alte magazine care se suprapuneau sau nu ca domeniu de activitate si care aveau in mod evident mai mult succes chiar daca nici astea nu au rezistat nici astea toate.

      am fost mereu curios ce naiba se intampla acolo pentru ca e simplu sa dai vina pe proprietar ca cere chirie foarte mare si practic ingroapa orice afacere incepe acolo… dar asta nu explica totusi de ce nu am vazut niciodata nici un client in respectivele magazine.

      00
  11. zoso se crede in america
    romanul parcheaza pa avarii boss nu a contat niciodata in viata asta lipsa locului de parcare. vezi vad cofetaria aia minune de pe la iancului, nush cum ii spune, unde stau avariatii pe cate doo benzi

    00
  12. Primul n-a dat faliment, era magazin de familie iar tatal a murit, fiii au mers pe alte drumuri :)

    00
  13. Nu exista motiv sa ai magazin fizic in zona scumpa decat daca ai clienti care intra din strada pentru oportunitate. Retailup e in aer ai asta e doar inceputul. Mai discutam in cativa ani

    00
  14. Probabil ar trebui să cumpere un loc langă magazin și să facă ceva de genul ăsta https://youtu.be/mQOVGpsv6_s

    Dar pun pariu că ar câștiga mai mult din parcare decât din costume.

    00
  15. mda..aici e asa si asa.Un costum il iei odata la cativa ani.Daca are reclama pe net sau il vezi online si iti place…mergi si il iei de acolo de unde este..nu conteaza parcarea.Eu m.as uita sa fie aproape de mine dar sunt produse. meseriasi etc prntru care mergi si in alt oras.Deci…cam pare trantit ala acolo.cel putin vizual.

    00
  16. Ar trebui sa te apuci de consultanta in afaceri.Fac pariu ca dai sfaturi mai bune decat Lorand Soares Sasz. :))))

    00
  17. NOU
    #43

    Poate sa fie și ghinion. Acum câteva luni în satul vecin a deschis unul din București o casă de pariuri. Niște norocoși de la mine din sat s-au dus și ei sa vadă cum e, au pus toți niște bilete și surpriză, au câștigat vreo 50 mii euro total. Ăla le a plătit, și -a pus lacătul pe prăvălie și a plecat înapoi la București.

    00
  18. costume bunisoare la comanda se fac la milano.

    00
  19. NOU
    #47

    In Romania este o criza de spatii comerciale mici, din lipsa de cultura milenara.
    Asta face ca cele existene sa fie scumpe si foarte cautate. Rar stau libere, doar daca sunt extrem de scumpe.

    00
  20. Am o întrebare. Puteți recomanda un atelier, firma, care face costume pe comandă pentru bărbați în București?
    Prețul nu prea ar conta dar să aibe croitori buni.
    Mulțumesc.

    00
  21. In Galati, in loc cu vad – Piata Centrala – s-a deschis un magazin de produse traditionale „Sibianul”, aveau produse foarte bune. Chestia este ca spatiul are trei trepte inalte pana la intrare.

    Am stiut de la inceput ca vor inchide, oamenii de la șeș se gandesc de doua ori pana sa urce chiar si o bordura mai inalta.

    Intradevar au inchis, au stat si s-au uitat cum trec oamenii pe langa scarile lor si cred ca tot nu au inteles de la ce li s-a tras. Cand au vazut persoane mai corpolente sau la o varsta mai inaintata ca se incumeta sa urce si se tin cu ambele maine de balustrada sa se ajute la urcare, tot n-au inteles pentru ca nu era in mentalitatea lor asta – cum sa nu poti sa urci trei amarate de trepte?

    00
  22. Sunt destui dobitoci cu bani; am lucrat la o multinationala din domeniul jocuri de noroc și când nu mai aveau clienti mirau locatia; cică la vad mai bun. Si tot asa mutau si tot erau pe pierderi….sperau ca in altă parte vin clienții.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.