Pagini de Facebook care fură: Info Trafic România și TraficRomania

Pentru că Facebook vrea cât mai mult video, pur și simplu refuză să răspundă la plângerile DMCA pe tema asta sau răspund după luni bune, dând astfel ocazia la tot felul de mizerabili să se desfășoare.

TraficRomania sunt niște amuzanți care ciordeau clipurile de pe Trafictube și le puneau pe hostingul lor jenant, cu titlul că le primeau de la cititori. Prinși asupra faptului, idioții o dau cu “știți, sursa e Robert Lazăr, ne-a trimis el clipul de pe adresa barbucostin@gmail”. Isteți nevoie mare.

fb-traficromania

După ce le-a fost raportată pagina de câteva ori, au lăsat-o baltă cu furturile, mai ales că și reach-ul le-a scăzut grav.

Info Trafic România sunt un pic mai isteți, dar nu cu mult. Ei pretind că furtul e o chestiune tehnică, o scuză nouă:

fb-InfoTraficRomania

Și când spuneam că sunt mai isteți decât idioții de la TraficRomânia, mă referam la asta:

Multumim comunitatii trafictube, pentru betele in roate, in toate campaniile de constientizare, sustinute de INFO TRAFIC ROMANIA.

Ei fură pentru a face campanii de conștientizare și nu doar atât, dar se și supără când oamenii le bat obrazul. Adică voi, fraierilor, nu înțelegeți că ei fură pentru un scop nobil? De ce vă cereți drepturile? De ce vreți să faceți bani de pe urma conținutului creat de voi și nu dați și la alții să facă ei campanii? Nu vă e rușine.

Și, amuzanți, m-au dat afară de pe grupul Info Trafic Brașov, că sunt nesimțit și reclam furturile. Le mai reclam pagina de câteva ori și apoi vedem noi cât de tari în clanță sunt când le scade reachul la sfert.

Iar pe Facebook îi doare în fund, ei vor afișări, nu vor șterge clipurile furate decât foarte foarte greu. Că sunt jegoși și că ICEEFEST a schimbat totul.

ps: eu nu mai am treabă cu trafictube, deci dacă vă reclam eu că îmi furați pozele sau clipurile, nu vă reclamă “comunitatea trafictube”. da, e posibil să vă reclame și alții, dar asta e când furi, riști.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

 1. Boss ,am și io o întrebare ,da fără să te superi

  De ce n-ai pus pe toate videourile postate sigla mare,in diagonală ,semitransparentă,zoso.ro
  Poate o faci de-acu încolo
  Si n-au decit sa fure jigodiile astea

  00
  • „Auzi boss, de ce nu-ti zgarii masina si-i spargi tu rotile, ca sa nu mai vrea sa ti-o fure nimeni?”

   00
 2. Si Mihai Frandos ii zice omului decent „te-ai trezit tu profesor de internet” si doi ii dau like. Astia ti-s oamenii, cu astia trebuie sa faci tara sa mearga. Nu are cum.

  00
  • „- Ce-ai cu noi, mă ?
   Pentru ce să dăm cu var ?…”

   00
  • Aha
   Il prind pă unu in tramvai cu mina in buzunar si publicu călător e de partea lui ;
   „lasa-l dom’le ,nu vezi ce țară de rahat avem ?
   Maninca si el o pîine ”

   Ma să-mi bag pendula-n mă-sa?

   00
 3. Pe de o parte, da, e o formă de furt … pe de altă parte, există şi un fel de alt aspect. De unde ştiu eu că cel care zice că e autorul filmuleţului chiar este autorul? Nu rezultă de nicăieri asta.
  De unde ştiu eu pe ce pagină de Internet a apărut prima dată?
  Se spune că dacă nu vrei să îţi fie furată maşina măcar scoţi cheile din contact şi încui uşile. Toate. Nu că astfel te-ai asigurat 100% dar tot de ceva mai mlt decât nimic.
  Să mă ierţi, dar din faptul că dacă cineva încarcă undeva o poză sau un film, fără a preciza pe pagină că dreptul de republicare (reupload) poate fi făcută doar cu acordul autorului, se înţelege că spune: „poftiţi, chiar vă rog să luaţi, astfel mesajul filmuli sau al pozei ajunge în zone în care nu ar fi ajuns altfel”.
  N-am înţeles de ce cineva oripilat de faptul că i se ia o poză sau un film nu îşi pune marca pe ele, undeva într-un colţ pentru a se vedea de unde este şi cine e autorul.
  Am văzut că unele siteuri aparţinând unor entităţi media (de ex. MEDIAFAX şi altele) precizează la finalul articolelor că este interzis a se prelua idei, bucăţi de text etc, mai mari de nuştiu câte caractere.
  Ei bine, la un moment dat publicau un interviu, ca autor al articolului era dat cineva care a mai publicat pe siteul respectiv.
  La final se punea un link ce ducea la un site unde se spunea că sunt recunoscători celor care preiau articolul, autorul articolului original şi numele celui care a realizat respectivul interviu nemaifiind preluate de MEDIAFAX … deh a face copy-paste e mei important decât cel care s-a uzat la neuron şi manichiură ca să scrie respectiva chestie.

  Întreb şi eu, dacă, Firea de exemplu spune în conferinţă de presă că şi-a ruipu o unghie, ştire publicată de douăzeci de entităţi de presă scrisă şi electronică întrun text de forma: „La conferinţa de presă din faţa chişcilui de ziare Gabriela Firea a declatat că şi-a rout o unghie şi a declarat că … etc” … se mai poate vorbi de acele drepturi de autor? Adică dacă preiei ştirea te ia mama dracului …

  Dacă e vorba să zicem de un editorial, practic un fel de compunere … da să zicem că ar merge, dar nu cu interdicţia de a se publica ceva de acolo.
  Dacă cineva a publicat ceva într-un ziar, eu cumpăr ziarul, citesc după care dau ziarul altoranu înseamnă că am încălcat drepturile autorului.
  Preluând cu copy-paste un articol nu faci decât să promovezi munca acelui om.
  E adevărat, undeva (Înainte sau după acel text) pui numele autorului, eventual cu un linc spre pagina unde articolele lui sint date ăe siteul original ca titlu promovând astfel mai mult decât munca lui.
  Mai pui numele publicaţiei respective, preferabil cu un link ce să ducă la articolul original (chiar dacă ai făcut copy-paste de pe un site terţ).
  Se mai poate pune data publicării.
  Dacă e vorba de poze, a preciza de unde sunt nu înseamnă că faci un serviciu autorului. E posibil ca poza să fie mai de calitate pe un site terţ dacă a fost filtrată.

  Încă odată, în exemplul tău e şi nu e vorba de fusrt dacă pe film nu a existat o siglă … practic o semnătură de autor. Dacă nici pe pagina repectivă nu se spune că reproducerea sub orice formă integral sau parţial este interzisă fără acordul autorului, acea poză sau film pot fi considerate publice.

  Înainte de a te mai oripila aşa, pune mâna şi citeşte legea drepturilor de autor.

  00
  • De unde ştiu eu că cel care zice că e autorul filmuleţului chiar este autorul? Nu rezultă de nicăieri asta.

   e foarte foarte, dar foarte, simplu. ai filmat tu? nu? atunci nu ești tu autorul și luându-l din altă parte e furt. că ăla l-a furat și el nu te absolvă pe tine de nimic.

   Am văzut că unele siteuri aparţinând unor entităţi media (de ex. MEDIAFAX şi altele) precizează la finalul articolelor că este interzis a se prelua idei, bucăţi de text etc, mai mari de nuştiu câte caractere.

   da, și youtube are asta. ca să redifuzezi în alt mediu, TV sau facebook, ai nevoie de acordul autorului.

   Preluând cu copy-paste un articol nu faci decât să promovezi munca acelui om.

   eronat. omul nu trăiește din promovare. trăiește din afișările pe care le fac articolele/clipurile lui. dacă eu îți fur geaca și scriu pe ea „geaca lui gigel”, nu te promovez, ți-am furat geaca.

   Înainte de a te mai oripila aşa, pune mâna şi citeşte legea drepturilor de autor.

   ți-am demonstrat mai sus, cu exemple simple, că ești special. fii bun și nu mai îndemna oameni să facă ceva ce tu nu stăpânești prea bine.

  • Coa’, nu stiu daca ti s-a mai zis, dar esti prost facut gramada.

   00
  • Ne lasi si noua adresa ta, vrem sa preluam putin masina ta… nu ne trebuie cheile, avem niste baieti care se descurca cu probleme tehnice.

   00
  • Nu trebuie să existe nici o siglă.

   Dacă nu este specificat că AI voie să folosești conținutul, atunci înseamnă că NU AI voie să îl folosești.

   Ori iei cu copy-ponta-paste de pe site-urile care îți permit asta, ori contactezi autorul și îi ceri voie.

   00
 4. Of, e greu la noi cu furtul din online. Toți puțopalmiștii îți spun că ”ce e pe net, e la liber” și se mai și obrăznicesc cu asta. Evident, numai în spatele monitorului. Și mai sunt și din ăștia ca Sorin de mai sus, pe care-i duce mai greu capul. Sau deloc. (Pssst, Sorin, dacă cineva pune la liber ceva pe internet, precizează el asta clar. Dacă nu, minimul pe care trebuie să-l faci e să ceri voie sau să trimiți exact la sursă, cu link cu tot și cu mulțumirile de rigoare. Eu unul cer întotdeauna voie chiar și prietenilor, când vreau să le folosesc o fotografie într-un articol, chiar dacă e de la sine înțeles că nu e nici o problemă; e o formă elementară de respect. Dar nevertebratele înțeleg asta mai greu.)

  Și da, mai e și problema Facebook, unde e foarte greu să reclami furtul de conținut video, dacă nu e al tău.

  Vali, cred că în sensul ăsta nu ar strica un articol-ghid, pentru ca oamenii de bună credință, care vor să-i reclame pe panareii ăștia și să aibă șanse cât mai bune, să știe ce să facă și să nu-și prindă urechile. Eu unul încă nu i-am dat de cap cu totul, deci și de aici solicitarea.

  Cheers,
  Mx

  00
 5. da, și youtube are asta. ca să redifuzezi în alt mediu, TV sau facebook, ai nevoie de acordul autorului.

  Presupun ca te referi strict la redifuzarea prin upload, adica mutarea continutului ( ca in cazul de fata). Altfel youtube are buton de share pe facebook , de embed si e free of use, pentru ca la play conteaza ca afisare in youtube, isi pot pune reclame peste, etc.

  Ma obosesc sa scriu asta, ca se plangea cineva de pe trafictube cu alta ocazie , ca „de ce nu dai, ba, sursa” referindu-se la trafictube.ro si la un clip de la ei care fusese distribuit cu share direct din youtube.
  In cazul asta, raspunsul il stii si tu si este: Boss, tine-ti clipurile pe platforma ta. Sau, daca le pui pe youtube, te supui conditiilor youtube pentru continutul afisat public. Adica pot sa apas acolo like , share, si sa fac embed fara sa fie nevoie sa mentionez „stiti, am vazut asta pe trafictube”. Da, ar fi frumos sa o fac, daca acolo l-am vazut, dar nu e o obligatie.

  00
 6. offtopic

  verbul a risca n-are decat diateza activa. „a te risca” e incorect. nu lasa comentariul sa apara, doar fa un edit. pace! :D

  00
 7. Problema e că uneori nu poți face asta. Cel mai logic, după capul meu, ar fi să ai un formular în care introduci link-ul cu materialul furat și mai jos link-ul cu sursa de unde vine. Facebook sunt tare amuzanți. Îți tot cer feedback, iar dacă le dai un vot negativ, te întreabă de ce. De fiecare dată le scriu un rând despre cum sistemul lor de raportat abuzuri e o glumă. Cine citește chestiile ăstea e însă altă poveste. Mai puțin haios e cu raportarea conținutului abuziv. Prin toamnă am raportat un video cu o decapitare, extrem de violent. A venit rapid un mesaj de la FB: ”We have found out that the video does not violate our community standards.” Până l-au dat jos au mai trecut ore bune și vizualizări milioane. Ce să faci…

  00
 8. NOU
  #20

  SI Florin Negrutiu de la Republica.ro a fost prins ieri ca fura ca in codru continut si posta in nume propriu. Dar s-a onanit privindu-si like-urile doar vreo 7-8 ore, ca dupa ce a fost facut de cacao in comentarii a percutat rapid si a scos clipul. Ideea e ca milogeala de like-uri cu continut furat se practica chiar si de cei ce, aparent, au un CV stufos.

  http://imgur.com/lF9cZbv

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Ce mai citesc alții

toyota rav 4 2023 scartait in mers