Pagerank update #5 pe 2011

Google a făcut zilele astea un nou update la pagerank, dimpreună cu noi modificări în algoritm. Noutăți ar fi că facebook.com are acum pagerank 9, scăzând cu un punct şi că zoso.ro are multe articole cu pagerank 3 şi 4.

Siteurile de ştiri sunt ok, dar unele dintre ele au mai scăzut un pic. Avem aşa:

siteuri actual trecut
realitatea.net 7 8
money.ro 6 7
zf.ro 6 6
adevarul.ro 8 7
jurnalul.ro 7 6
     
bloguri    
arhiblog.ro 5 4
contributors.ro 5 6
     
spamsite/agregatoare    
econsultant.ro 2 1
balaur.ro 5 4
ubervu.com 5 6

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

 1. Deja am ajuns sa gasim informatii utile pe pagina 2 din google. Pe prima pagina sunt spamsite-urile. Google –

  00
 2. Pagerank …useless…sincer nu reusesc sa-i vad utilitatea.

  00
 3. Octan, incearca sa urci un site in SERPs cu linkuri de pe pagini relevante cu PR mai mic sau egal cu 1 si dupa incearca cu alt site acelasi numar de linkuri de pe pagini irelevante dar cu PR mai mare de 4-5. PR in mare parte e o porcarie, dar nu-i de trecut cu vederea.

  PS: N-am citit chestiile astea in carti luate de pe internet, scrise de dinaia disperati dupa sisteme de afiliere, ci le-am probat singur si astea au fost rezultatele.

  00
 4. Pageprank ar fi cea mai corectă denumire. :P

  00
 5. Octan, am siteuri PR1 care rankeaza pe cuvantul cheie principal la fel sau mai bine ca siteuri de PR3, chiar PR4. Din ce am testat eu pana acum, PR e aproape irelevant pentru pozitia unui site in SERPs dar linkurile de PR mare imi par mai bune pentru site.

  Inca un lucru ce l-am observat, paginile secundare ale siteurilor cu PR foarte mare gen 5 sau 6 rankeaza foarte bine. Nu acelasi lucru il pot spune despre paginile siteurilor cu PR mic.

  In alta ordine de idei prevad un nou update curand, pentru ca acest al 5-lea update mi se pare penibil. Vreau sa spun ca am 3 siteuri instalarea wordpress de baza, fara continut, toate PR2. Alte siteuri cu continut si linkuri gramada sunt PR1.

  00
 6. cred ca stii foarte bine ca nu mai conteaza pagerankul ati ajuns sa faceti ca la OTV :)

  00
 7. Dap, si totusi am un blog strain care de la PR5 a ajuns la PR2 (n-am depistat pe ce considerente) si totusi a urcat vertiginos fiind pe primul loc dupa cuvintele cheie dorite, traficul a devenit masiv si toata lumea-i fericita si cu lacrimi pe obraz :P si de atunci nu am mai dat 2 parele pe PR. Nu neg, sigur are un rol in algoritmii google but still…

  00
 8. @ Florin may the force of Larry Page be with you internet Jedi! :D

  00
 9. Degeaba ai PR mare pe domeniul principal daca pe restul paginilor de categorii/ de whatever ai PR mic.
  PR nu inseamna doar PR-ul domeniului principal, in fapt daca ai multe linkuri spre homepage poti foarte usor sa il pastrezi pe prima pagina si sa nu-l distribui mai departe decat dupa cum vrei tu.

  PR-ul conteaza cand stii ce sa faci cu el.

  00
 10. @zoso: 2 intrebari.

  1. Ai zis ca unele articole ale tale au pagerank 3 sau 4. Cum se poate verifica asta?

  2. Cu ce tool verifici pagerank-ul?

  00
 11. @decoder: E folosesc http://cleverstat.com/en/page-rank-software.htm. E misto pentru ca e simplu de folosit si poti exporta rezultatele intr-un tabel CSV (excel).

  Mai sunt si altele gen SEO Powe Suite care isi face treaba excelent dar sunt pe bani si parerea mea prea complicate pentru un home user. Mai era unul online dar acum doua luni Google a schimbat API-ul de cautare si nu mai functioneaza.

  00
 12. Daca PageRank nu conteaza, e doar unul din cei peste 200 de factori care influenteaza, e outdated, se zvoneste renuntarea la el si toate balariile venite de la Google, de ce pana mea, in ultimii ani, creste numarul de update-uri anuale? :)

  00
 13. Si la mine arata 5 acum :-)

  00
 14. money.ro normal ca au crescut, numai de cate ori i-ai mentionat au facut trafic la greu…

  00
 15. Eu am 1 si pentru moment sunt multumit :)

  00
 16. Da… Se pare ca in urma update-ului am scazut de la pr 3 la 2 … nui nimic data viitoare cresc la 4 !

  00
 17. @ctl: money.ro: actual – 6, trecut – 7. Dupa logica asta in Romania nu a fost niciodata recesiune, salariile si pensiile au crescut…

  00
 18. @gaby: de la mine de pe ip de germania vad ca ai 5

  00
 19. @zoso: cam offtopic, dar ai idee de un blog unde-as putea citi cateva lucruri interesante despre SEO? Lucruri adevarate, testate, nu sfaturi date de diversi țărănuși din auzite…

  00
 20. Multumesc! Bookmark-uri adaugate.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube