Pagerank update #3 pe 2011

coffeeZilele trecute, Google a făcut încă un update la PageRank, la aproape 3 săptămâni de la cel anterior. Zoso.ro şi-a revenit la PR5, în timp ce siteurile ziarelor au scăzut în grup. Alte mişcări interesante în zona algoritmului – am văzut că am articole cu PR 3 şi 4 fără să le fac nimic, articole bune, articole utile, articole cu conţinut pe care oamenii îl găsesc interesant.

Avem aşa:

siteuri actual trecut
     
evz.ro 7 8
realitatea.net 8 7
money.ro 7 6
zf.ro 6 5
adevarul.ro 7 8
     
bloguri    
zoso.ro 5 4
contributors.ro 6
     
spamsite/agregatoare    
econsultant.ro 1 4
balaur.ro 4 5
ubervu.com 6 5

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

 1. Eu am rămas la aceași valoare. Nu e cam ciudat update-ul acesta având în vedere că în trecut treceau și 7 – 8 luni de la un update la altul … ?

  00
 2. a fost mai mult o corectie la cel de acum 20 de zile.

  00
 3. Sunt destul de multumit.La primul update am luat 3, si vad ca a ramas la fel. La urmatorul, speram un 5-6 :)

  00
 4. Vali, știe toată lumea că i-ai dat șpagă lu Vivi, pă ultima sută dă metri, ca să urci în reiting și alea.
  :)

  00
 5. Eu sunt deasupra acestor nimicnicii bloggeristice. Scriu din suflet, pentru suflet.

  00
 6. A fost o corectie. Google’s PR se dusese la 9, Twitter’s la 0. Lol

  00
 7. eu sunt curios cum ai rezolvat problema cu haterul ala de te baga pe zi ce trecea in pamant. poate ai mai scris, dar nu am vazut eu.

  00
 8. Modest, ca de obicei: 5. Si eu tot din suflet scriu. Ce suflet mare am, dom’le :p

  00
 9. 1. Corectie la update-ul anterior
  2. Cel mai probabil a fost un fix in care componenta cheie era noul sistem de votare (Google +1) -> parere subiectiva.

  00
 10. Am revenit si noi la 5, de la 4. :)

  00
 11. @VitaClub Blog, vai să mori tu vă visezi la 5-6?

  00
 12. Si eu am revenit de la 3, 4. N-am inteles de ce-am scazut, dar e ok acuma :P

  00
 13. Azi sunt un om trist. Inteligenta mea nerafinata prin certuri de copil de gradinita (spre deosebire de alti curajosi detinatori de bloguri de „opinie” – aka „sunt un nimeni si ma plang online pentru ca e gratis si altceva nu stiu sa fac”) nu poate sa sintetizeze chimic urmatoarul concept : De ce zici ca a scazut PR-ul site-urilor de stiri, cu atat mai putin in grup. Din tabelul pe care l-ai impartasit, 4 site-uri si-au imbunatit PR-ul cu un punct, in timp ce numai unul singur a pierdut un punct de PR.

  Ah, si ca era sa uit: A analiza calitatea unui site dupa PR-ul ca si cum ai folosi un site/tool de „website worth” pentru a planifica vanzarea unui domeniu. Why bother ?

  00
 14. La update-ul de Page Rank din iunie am primit page rank 5 de la 2 in pagina de index a site-ului. In week-end-ul trecut, rank-ul paginii de index a scazut la 3, in timp ce pagini individuale din interiorul website-ului au Page Rank 4. Insa, daca ne gandim ca de curand Google a anuntat ca valoarea bounce rate-ului si numarul de aparitii a unui link in cadrul retelelor sociale influenteaza valoarea page rank, atunci noul algoritmul de calcul de PR (importanta relativa a paginilor unui site in raport cu altele similare, in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare…) are noi variabile….Dar, asa cum s-a mai sugerat de altfel si in trecut: Page Rank-ul ajuta in SEM/SEO, dar nu te va arunca in primele 10 rezultate din SERPs fara a indeplini multe alte conditii impuse de algoritmul de afisare a rezultatelor, asa ca atat timp cat nu ii putem controla valoarea decat prin modificarea unor factori empirici, trebuie sa ne concentram pe continut, standardizarea si optimizarea structurii site-ului pentru o mai buna experienta a utilizatorului si promovarea continutului.

  00
 15. A ramas la 3, cat a primit in iulie.

  00
 16. Eu sunt culmea: pana acum 2-3 luni cand habar nu aveam ce e ala SEO aveam PR 5. De cand am aflat si am inceput sa citesc mai multe despre asta am PR4. Lol :) Cred ca tot continutul conteaza cel mai tare pentru Google, de accea voi continua sa scriu doar in nisa mea.

  Uneori am senzatia ca Google stie care articole iti fac fericiti cititorii – si iti „premiaza” respectivul articol cu un PR bun.

  00
 17. Eu cred ca aceasta reglementare de Page Rank, a venit in urma modificarii algoritm-ului de link-uri de la Google, asa cred. Am avut site-uri care au crescut si apoi au coborat. Pe unul din site-urile mele (Computerscom.ro), am avut 157 de backlink-uri, dupa aceasta reglementare am ramas cu 100. Aici se vede ca:
  -Link-urile din footer nu mai au valoare
  -Link-urile de pe forum-uri (semnatura), nu mai au valoare
  -Link-urile de la directoare Web, nu mai au valoare. In cazul in care site-ul tau este aprobat intr-o anumita categorie si categoria respectiva are Page Rank mare, atunci da insa majoritatea au optiunea nofollow.
  Parerea mea este ca nu mai trebuie munca prin forum-uri, directoare, etc.
  Cea mai mare valoare o au link-urile din continut (articole), asta vad la site-urile mele si am 35 la numar.

  00
 18. google a făcut din nou update.
  – realitatea.net a scăzut la 7
  – money.ro a scăzut la 6
  – adevarul.ro a crescut la 8

  00
 19. Website-ul meu a crescut de la 0 la 6 ! Chiar multumit insa, nu stiu daca il va pastra.
  – romania-seo.ro de la 0 la 6

  00
 20. Revin cu o precizare la comentariul anterior: page rank-ul este in mod sigur o variabila suficient de subiectiva, dat fiind modul de calcul al valorii de PR si factorii care o influenteaza. Rezulta ca doar originalitatea continutului, frecventa de update a site-ului si poplaritatea site-ului vor fi niste parametrii care sa poata fi modelati in sensul dorit.

  00
 21. Este exact cum spui Catalin. Cu doua zile in urma, am luat Page Rank 4, la un articol creat dupa ultimul update si mai exact, articolul a fost creat in 14 August, update-ul a fost in 4. Articolul este /expert-seo/, a fost publicat doar in cateva retele si nici nu a stat link-ul catre el pe pagina de start decat 3 zile. Oare ce crezi ? Se face update separat dupa articole si temporar pentru restul ?

  00
 22. Speculatii asupra PR si alte aspecte legate de continutul web si tipul acestuia se pot face nenumarate, insa un lucru e sigur: cu cat managementul continutului, structurii site-ului si a link-urilor externe genereaza situatii cat mai compatibile cu structura serviciilor Google (deci nu numai Google Search Engine, ci si Google Plus de exemplu) de indexare si afisare a rezultatelor relevante pentru utilizatori, nu pentru cuvintele cheie din pagini, atunci sansele ca un anumit url sa primeasca PR 4 sunt mari. Pe baza unor observatii personale: Page Rank-ul in sine are caracter dinamic (valoarea lui se schimba continuu) si are o metoda de calcul destul de complexa si impreuna cu update-ul lui periodic rezulta ca are un caracter temporar.

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube