Organizare de magazie?

Se dă o magazie de 4×3 cu ușa pe partea mai lată. Am mai turnat o extensie de 2×4, care momentan e doar acoperită, nu are și pereți.

Trebuie să bag în ea mașina de tuns iarba, trimmerul, roaba, scările, bucăți de lemne și de fier rămase de la proiecte, o masă de lucru de 1×1 cu menghină, uneltele de grădină, uneltele electrice, alte unelte, lemnul pentru grătar.

Mă învârt pe lângă ea de o săptămână, nu știu ce să fac și cum să fac. Știu că am nevoie de minim 2 sertare culisante, două cutii modulare pentru șuruburi, și cam atât. Restul nu știu.

Dacă ați văzut pe undeva idei de aranjare frumos a unei magazii de unelte, dați cu linkurile în mine.

bricolaj-topoare

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Toporul întotdeauna trebuie să rămână afara.

    00
  2. Prea mult nu te ajuta, sunt doar idei separate.
    Cand termin de organizat spatiul similar (2×3 si 1.4×3) iti arat.

    Roaba sta afara, sub streasina, „in picioare”, cu coarnele sprijinite de perete
    Trimmer-ul fie in pod (daca este), fie agatat cat mai sus pe doua carlige

    Cutii gasesti la Leroy Merlin cu diverse preturi, incepand de la 49 de lei (asta e 99: https://www.leroymerlin.ro/produse/cutii-unelte/725/cutie-unelte-dexter-pro-cu-organizator-plastic-52.6-x-30.7-x-22.1-cm/41193)

    Masina de tuns ar trebui sa se poata plia, sa incapa sub masa

    Scara sta tot afara sub streasina, agatata pe carlige.

    00
  3. Eu am prins tot felul de cârlige de care am agățat scara, trimmer-ul, mașina de tocat crengi (cârlige de aluminiu de la Leroy sau din oferta de la Lidl) . Apoi cârlige speciale pentru unelte, prinse de un perete asigură depozitarea pe verticala foarte facilă (eventual le poziționezi decalat, la adâncimi diferite fata de perete).
    Pentru unelte ușoare: https://www.hornbach.ro/shop/Suporti-de-perete-sina-perete-cu-role-si-arc-Meister-50x40x50-pentru-unelte-pachet-5-bucati/5743838/produs.html?wt_mc=ro.paid.sea.google.alwayson_assortment.alle.google_shopping…&gclid=Cj0KCQiAsqOMBhDFARIsAFBTN3fUZ11F6lP0kzw2SEy6yMR0dHHsYi0pwp-5As35tW1GkP1Uv6BtO7UaAnt2EALw_wcB
    Pentru unelte mai grele: https://www.agromax.ro/scule-si-unelte/unelte-gradinarit/seturi-unelte-gradinarit/set-carlige-zincate-pentru-suport-depozitare-scule-si-unelte-spear-jackson-garden-tidy
    Cârligele de la Leroy: https://www.leroymerlin.ro/produse/carlige-si-suporti-pentru-agatat/936

    00
  4. Nu trece cu vederea tavanul. Poți depozita, prinse de el, scule și unelte folosite mai rar.

    00
  5. Da, merge și o ghilotină atârnată.

    00
  6. Eu am mai puține de depozitat ca nu sunt prințesa Ardealului :), insa am folosit niște rafturi metalice în care am pus cutii de organizat diverse (șuruburi pe dimensiuni, chestii pe care le folosesc sezonier, etc) și bare magnetice pt sculele care le folosesc mai des. Am înșurubat și niște cârlige în grinzile din tavan de care am mai atârnat diverse (niște scule electrice mici). Sper sa ajute, succes cu proiectatul.

    00
  7. Nu ii mai ajunge beciul, frate…

    00
  8. Intr-o magazie/atelier vrei sa le ai cat mai compact aranjate si sa ajungi usor la ele. In timp se aduna sute/mii de repere . Solutia „cuie pe pereti” si atarnate arata bine dar nu e functionala decat pentru piese mari – grebla, lopata, etc. Alea mici te omoara. Asa ca eu zic sertare cat mai multe cu o bucata de hartie lipita pe fatza fiecaruia si scris cu markerul ce e acolo. De asemenea recomand si dulapuri pana la tavan de maxim 40-50cm latime. In dulapuri pui chestiile in cutii de plastic preferabil sa se aseze perfect una peste alta de asemenea cu o bucata de hartie lipita pe care scrii ce e in fiecare. Iarasi important e ca la sculele electrice sa pastrezi cutia de plastic cu care au venit si sa le asezi mereu in cutie cu atentie la cablul de curent sa nu se rupa. Si cel mai important aspect dar asta cred ca stii deja: le iei le imprastii le folosesti apoi le pui la loc de unde le-ai luat – fara exceptii . Roaba si scara afara agatate pe lateral ca sunt voluminoase si nu are sens sa le bagi inauntru. Repet: alea mici sunt buba acolo trebuie super organizare.

    00
    • Eventual organizate pe funcții : mașină, grădină, lucru cu fierul, cu lemnul (șuruburi, coliere, accesorii) mobilă, samd. Neapărat în cutii cu eticheta. Te va salva de multe căutări, ambiguități. De tavan: țevi, profile, tub de 100 de plastic pentru eventualele lemne. Cozi de topor, matură, etc fă-le o gaură și agață-le pe verticală.

      00
  9. Recomand un banc de lucru in locul mesei, sau transformata cumva masa in banc, lipit de perete, cu sertare, blat si rafturi pe perete, ceva in genul linkului de mai jos. Nu neaparat cumparat de-a gata, se poate si construi / improviza:
    https://www.scule.ro/images/com_eoshop3/product/597/banc-de-lucru-profesional-2m-tip-werkmeister2000-41.jpg

    00
    • Doar 10k lei bucata. Îți iei două. Ce c*cat, cu banii ăia îți faci bordel în magazia de lucru

      00
    • Buna dimineatsa shi spor la cafelutsa.

      dupa ce o termini, mai citeste o data ce am scris. Poza e doar ca exemplu. Poate sa improvizeze un banc de lucru: Pe perete o foaie de OSB, blatul din resturi, sertarele din alte elemente,

      00
  10. Cornier/teava patrata ce gasesti mai ieftin, aparat de sudura si pal/osb si faci rafturi pe cate nivele vrei in jurul peretilor. E putin de munca la ele dar sunt mult mai bune decat ce gasesti de cumparat. Sau poti cauta niste rafturi industriale second hand daca iti permite inaltimea si se potrivesc dimensiunile lor cu ce vrei tu.

    00
  11. Inițial am scris în comentariu ce cred despre magazia lui Vali, apoi m-am uitat încă o dată la colecția de topoare și am șters comentariul, e mai sănătos așa :))

    00
  12. Arunci din ele la gunoi sau/și le dai la alții să ocupe spațiu pe locul lor.

    Cu fiecare extensie la ceva, menit să conțină lucruri (sertare, dulap, magazie, cutii mai mari/lungi/mai multe), este indicat să te hotărăști bine-bine de tot ce vrei să arunci, nu cum le vei vârî pe toate & pe unde.

    Prima variantă — să hotărăști ce nu o să folosești în viitorul apropiat/mediu (pe termen lung, dacă vrei, îți spun & ce numere la loterie să bifezi, tot nu o să știi dacă câștigi). Asta înseamnă totul, de la piulițe, șuruburi & cuie, până la furtunuri, roabe, lemne, cărămizi și fiare – chiar și topoare.
    Odată, eviți apucătura de hoarder de chestii care, în esența lor, sunt folositoare, dar nu le folosești continuu să se uzure de la procesele întrebuințării lor. O unealtă e făcută să fie folosită, hai nu în fiecare zi, dar lunar sau o dată la câteva luni, da.

    Șansele ca tu să cumperi ceva bun/de calitate/nou sunt uriașe, extraordinar de probabile, incalculabil de benefice, decât calculul grijuliu inițial (grijă, chiar) că faci economii dacă păstrezi totul & dacă le folosești o dată la X luni sau ani.
    Un fel de ‘fenomenul Baader-Meinhof’, în care crezi că e mai bine să păstrezi lucrurile fiindcă îți menține siguranța falsă că poate o sa ai nevoie și trebuie la îndemână.

    Dacă nu vrei să arunci, atunci a doua variantă — dă vecinilor/rudelor.
    Pe o parte, menții legătura; pe o alta parte, au nevoie sau ii forțezi să aibă nevoie de ce le dai; pe de altă parte, ți-ai făcut rost de favoruri de schimb; antepenultima parte, îi faci să-și ocupe ei spațiul cu obiectele/uneltele tale; penultima parte, dacă vei avea nevoie, poți cere înapoi; ultima parte, în funcție de cum se vor comporta, poți să dedici articole suplimentare tematicii comportamentului uman (ce bun/rău e cutare).
    In cele din urmă, în eventualitatea in care ei epuizează sau rup, ori uzează, acele materiale/obiecte/unelte date de tine, descoperi ce fel de om e acea persoana: dacă va suferi & se va simți datoare și mai mult față de tine, dacă îți cumpără din banii lor [alt]ceva, dacă se va preface că nu te cunoaște, dacă va insista sa uiți & să vă vedeți de treabă, dacă faceți troc sau tocmeală, dacă…
    Tu, deja, față de tine, ți-ai făcut un bine & ți-ai eliberat din spatiu pentru alte chestii noi sau îmbunătățite.

    Obiectele/uneltele nu sunt stocuri sau acțiuni sau valute străine (o dată); șansele să te descotorosești de ceva bun și să iei tot același lucru mai bun sunt mai mari & benefice.

    00
  13. rafturi suspendate cam de la 1.20 inaltime. sub ele raman bancul, roaba, scara, aparat sudura, generator, scanduri si alte lemne, etc

    pe rafturi iti asezi toate cele.

    00
  14. Cadey Neistat avea în „atelierul” lui loc pentru fiecare sculă de pe perete și conturul sculelor trasat cu marker, ca să nu pună altceva acolo și să știe ce lipsește.
    Îmi place și ideea de pegboard (placă cu găuri) unde poți pune toate cele. Despre uneltele mari nu știu ce să zic. Good luck with that!

  15. Eu folosesc rafturi metalice de 2m inaltime si 1m latime pe un perete de 6m. Langa am pe perete asa ceva penteu scule mici. Cauta kupper la Hornbach. Au chestii destepte.
    https://www.hornbach.ro/shop/Panou-perforat-pentru-scule-unelte-Kuepper-1200x600x10-mm-incl-12-carlige/3205616/produs.html

    Pe langa asta agat tot ce pot pe perete sau de tavan.

    00
  16. Eu am 4 (patru) locuri de depozitare. nu găsesc niciodată nimic. Nu as putea sa dau sfaturi. Am început să fac lista unde e fiecare și să o pun în fiecare loc.

    00
  17. Caută French cleat tools storage pe YouTube. E un sistem extrem de versatil și ușor de facut.

    00
  18. „te invata lucrul” zicea mama si nu pricepeam ce e aia. Aranjeaza cum iti vine, dupa aia tot rearanjezi pe masura ce lucrezi prin magazie. In principiu poti replica la scala mult mai mica un magazin de bricolaj: in partea asta tot ce e tamplarie, dicolo tot ce e curte etc.
    Nu-ti fie frica de rearanjare, e motivatie gratuita sa faci miscare si sa te ascunzi in mancave cand e nevoie.

    00
  19. Masa de 1m x 1m o ai deja? Daca nu, mai degrabă aș face ceva „mai dreptunghiular” gen 1600×700 ….atunci când meșterești diverse ai nevoie de mai multe opțiuni de așezare…
    Daca îți cumperi organisere pentru diverse șuruburi piulițe șaibe etc etc chestii mici, neapărat să iei cu compartiment care se scoate separat din organiser… E f. practic la căutat și pus repede la loc…
    Pe același principiu și pentru scule și alte chestii pe care le păstrezi pe raft.
    Din tavan până jos rafturi, iar pe rafturi cutii…
    Diferite mărimi …accesibilitate peste tot…nu trebuie sa blochezi accesul la nimic…
    Prize , lumini la locurile potrivite…lumina naturala daca ai posibilitatea…

    00
    • Nu prea sunt ce trebuie…e frustrant când te miști pe acolo și dai din greșeală , le atingi cu ceva și se balangane…pica pe jos …sau mai rău, pe tine ..am renunțat și le am fixat cu cele de mai sus …
      Toate vopselurile, thiner…uleiuri etcj .. chimicale …le păstrez in dulap metalic închis în permanență…
      Stingător CO2 lângă…

      00
  20. Noi am refactorizat un spatiu din casa in “debara”, evident de dimensiuni mai mici decat ai tu si tot de la scarpinat in crestet am pornit. Poate te ajuta ideile de mai jos:
    -rafturile de metal de la magazinele de bricolaj sunt din tabla din aia proasta. Nu mi-e clar cat rezista in timp
    -a 2a optiune au fost rafturi de magazin (genul astora https://www.euromchrom.ro/rafturi-metalicede-perete/rafturi-metal-rm-02-naltime-225-latime-70cm.html) – se pot ancora mai solid de perete
    – am ramas la rafturi custom – am luat console L de la Dedeman si le-am montat pe zid. Pe ele am pus scandura rindeluita. Pentru spatiul redus pe care il avem acolo, a fost solutia cu cea mai mica pierdere
    – am pus sus de tot chestiile pe care le folosim rar /foarte rar (otrava de viespi, vaselina, prize/intrerupatoare etc)
    -absolut orice e organizat in cutii transparente cu eticheta, grupate pe teme (“robineti”, “ accesorii mobila”)
    -surburi surubele piulite in cutii organizatoare (credeam ca nu ajung 2 dar au ajuns), mai bine mai iei pe parcurs decat sa faci retur sau sa le umpli pe jumatate si sa ocupe inutil spatiul
    – scule electrice -cum zicea cineva mai sus, cutii de plastic si atentie la cabluri sa nu se rupa
    -in partea de jos tinem chestiile mai voluminoase, spatiul de sub ultimul raft e mort
    Am montat un bec cu senzor si ala se aprinde la cea mai mica miscare inauntru

    00
  21. Pentru chestiile nu foarte grele am configurat un sistem Boaxel de la Ikea. Dacă prinderea de perete e ok, poți pune pe fiecare raft lejer pana la 20kg.

    00
  22. Nu pot sa merg afara sa-ti fac o poza ca ploua. Eu am mers pe multe rafturi modulare, simplu si eficient. Pe rafturi pot sta o gramada, inclusiv cutii.

    00
  23. Eu am luat console de la Hornbach care tin 100Kg si am pus rafturi, multe rafturi.
    Ca si spatiu am aproximativ 2×5.
    Am in interior biciclete, skiurile, portbagaj de masina (ingust, nu lat), un „banc de lucru” (o comoda de la ikea cu 6 sertare https://www.ikea.com/ro/ro/p/malm-comoda-6-sertare-negru-maro-60403579/), aparat de curata cu presiune, scara, suflanta, aparat de curatat rosturi de la lidl, cort de la decathlon, 3 cutii cu scule, 1 cutie cu scule de gradina, niste galeti de lavabila, etc.

    https://www.hornbach.ro/shop/Consola-Alfer-Profi-350×300-mm-aluminiu/2443314/produs.html

    00
  24. eu mi-as face ceva de genul pe sculele de mana: (poza doar cu titlu informativ)
    https://www.mobilier1.ro/colecii-de-mobilier/colecie-mobilier-bdj/raft-bdj11-ro-3.html?variation_id=190907&gclid=EAIaIQobChMI4r73u5GL9AIVQ8TVCh3TiAEJEAYYBSABEgKx0PD_BwE

    as face-o din ceva sanatos, sa tina greutate. sculele le vreau la vedere si nu f multe ingramadite intr-un loc. am ajuns sa am multe cutii de scule, pline oki si greleeee….. de lene sa le tot iau si sa le mut si sa caut prin fundul lor cine stie ce rahat am ajuns cand am nevoie de un inbus rapid/ o lamba de control/ un burghiu anume, de lene, sa cumpar unul nou decat sa caut prin toate lazile alea. as tapeta peretii cu rafturi de genul celor din poza si as tine totul pus in gaurile alea, la vedere, pe zone: prima coloana surubelnite/patent/clestii/chei fixe .. de sus pana jos, apoi coloana doi burghie/biti/etc , coloana trei cabluri/prize/riglete/etc … e doar un exemplu de cum as imparti zonele eu.
    apoi in mijloc un banc de lucru sanatos, cu un blat din ala gen de macelar.
    surubaraia in organizatoare pe dimensiuni, la fel, nu cutii, le vreau la vedere, nu am timp/chef sa iau cutia din raft s-o pun pe banc si sa caut prin ea vreun surubel. il vreau la indemana rapid

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile