Optimizare wordpress: pluginuri pentru galerie

Enable Media Replace face o chestie utilă: permite înlocuirea unei poze fără a fi nevoie să modificăm şi articolul. Bun dacă aveţi poze pe care le folosiţi la mai multe articole.

Cleaner Gallery setează nişte chestii default la galeria foto: link direct către poză, aranjatul pe 5 coloane şi alte chestii necesare atunci când urcaţi galerii de la evenimente şi doriţi să nu mai modificaţi setările de fiecare dată, sau când aveţi multe poze cu femei goale pe blog.

cleaner.gallery

Regenerate Thumbnails face exact ce spune titlul. E util atunci când mutaţi pozele de pe un hosting pe altul sau când schimbaţi dimensiunea lor.

Şi vă mai învăţ ceva: puteţi seta WordPress să nu mai creeze 3 thumbnailuri pentru fiecare poză, ci doar unul. E util pentru cei care nu îl folosesc decât pe cel mic. Aşa se face: pus 0 la celelalte dimensiuni.

Media-Settings

Nu folosesc Seo Friendly Images, Windows Live Writer şi WordPress se descurcă decent la capitolul ăsta.

Ah, şi…ascultaţi la un blogger vechi: hostaţi-vă imaginile pe contul propriu, nu pe PhotoBucket, Flickr sau Live. Spaţiul de stocare e ieftin: 10 giga pentru 4$, 50 giga pentru 5$, 100 giga pentru 9$.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

16 comentarii

 1. Mi se pare idiot sa-ti pui continutul la altii pe site. Iei un cont mai bun de hosting si mai ales folosesti o chestie minunata de se cheama RESIZE. In loc de poze de 5MB, pui de 100 si ceva de kilo. Sa vezi ce frumos este 😉

 2. Invat lucruri interesante. Cel putin din toata saracia cred ca merita dau 4-5$ si sa ma bazez pe contul meu, nu pe altele.

  00
 3. Alta metoda fara plugin pentru a reduce crearea acelor poze de mai multe marimi cand incarci o imagine in wordpress nu exista?

  00
 4. Pentru galeria lu’ Steaua ce pluginri ai?

  00
 5. @Phidas

  Încearcă “Bible quotes”.

  00
 6. e frumos sa vezi ca veteranii mai impartasesc din cunostintele lor!
  Multumesc in numele meu si poate a altor bloggeri…

  00
 7. Foarte utila faza cu 3 thumbnailuri…
  Tnx !

  00
 8. Foarte bune sfaturile, mai putin cel cu Godaddy, care e cea mai proasta solutie de hosting din cate am incercat. Dar probabil l-ai dat doar ca un exemplu.

  Oricum pentru un blog sunt de ajuns cativa GB de spatiu, mai ales ca majoritatea pozelor ocupa putin. Probleme ar putea avea cei cu bloguri foto, dar oricum se gasesc multe hosturi bune care ofera cateva zeci de GB spatiu.

  00
 9. alex, şi hostgator şi dreamhost sunt la fel de proaste. clustered hosting e noul buzz word, dar câţi au nevoie de aşa ceva?
  https://mediatemple.net/webhosting/shared-hosting

 10. Vali, nuuuuuu, te rog nu promova GD. In viata mea nu am avut mai multi draci decat cu astia. Sa astepti minute in sir pentru un backup de baza de date? Sa iti rupi spinarea prin panoul lor de hosting. Am tras pe serverele lor 2 luni, pana mi-am convins clientul sa ne mutam naibii de acolo. Cea mai fericita zi din ultima perioada a fost cand mi-a dat ‘cheile’ catre un dedicat ce ruleaza cu cpanel. Acu’ incerc sa-l conving sa-si mute cele 200 de domenii pe namecheap 😀

 11. Interesant; prefer sa raman la default

  00
 12. zyma.com – sort of 100gb (desi scrie nelimitat, nu reusesti sa-ti maresca peste limita asta) / 5 lire pe an, data center-ul e in UK.
  Pana acum mie mi-a mers excelent. Cam toate pozele le pun acolo. La fel si repository de la svn.

  Singura chestie este ca trebuie sa ai macar un site pe care sa intre lume ca altfel ti-l marcheaza ca file hosting si nu le convine asta.

  Cat de curand (2 luni) se lanseaza Vertically Hosted care are servere super tari, cam peste tot si super servicii.

  00
 13. Eh, chiar asta cautam acum!:D foarte util articolul!

  00
 14. Mersi, voi testa si eu Cleaner Gallery sa vad ce si cum.

  00
 15. “hostaţi-vă imaginile pe contul propriu, nu pe PhotoBucket, Flickr sau Live.”

  si daca tot il ascultati pe zoso faceti ca el. hostati-va continutul static pe alt domeniu / subdomeniu (ex: static.gigel.ro). chiar daca-i pe acelasi host diferenta se vede.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.