S-au opărit fix părinții ăia…

Au zis unii de la un bistro ieri că părinții ar trebui să-șui mai țină copiii în lesă, mai ales dacă sunt gălăgioși și prost crescuți, și fix părinții care trebuiau să se simtă s-au simțit. Că doare.

Și în loc să citească sau să ceară idei și sfaturi de la ăia care au copii mai cuminți și mai ascultători, s-au apucat să scuipe venin pe net. Că e mai simplu. Să nu le spună ăia dela restaurant că ei sunt niște faliți că nu reușesc să-și învețe copiii să se poarte civilizat în societate, că sigur nu au copii și nu știu ce greu e, să tacă naibii. Copilul meu e mai energic, îi dau doar o ciocolată și un pic de frappe, că nu are așa multă cafea, de aia are nevoie să se agite și să îi deranjeze pe alții.

Absolut adorabil.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

165 comentarii

  1. ar trebui să apară și la noi business-uri de tip local adult-only

    mamele entitled cu plozi să se abțină
    adică să aibă interzis

    mi se pare oricum de bun simț, boracii se lasă acasă, nu deranjezi societatea cu progeniturile needucate

    am văzut cum se comportă copiii danezilor în public, smirnă. nu crâcnesc
    ai românilor sunt lighioane

    un special loc în hell pentru cei care vin cu copii mici în avion

    10
    • Nici cu copil danez n-am voie in avion sau si pe ala trebuie sa-l bag la cala? Tu cu cine lasi boracii acasa cand iesi in oras sau cand pleci in concediu?

      01
    • cu bunicii, logic

      10
    • Esti un special este? :)

      00
    • Comentezi mult, prost și fără rost. Apropo, tu ești acel Flat de pe forum SP?

      01
    • Ce-i drept, parțial îți dau dreptate, în cazul de față.

      00
    • @Flat duci exemplele la extrem si nu stiu daca e cel bun lucru.
      Sa zicem ca si tu ai un copil mic si trebuie sa ajungi intr-o alta tara (cateva mii de km de parcurs), ce faci cu cel mic? Sa mai presupunem ca n-ai cu cine sa-l lasi. Ce faci? Il bagi la cala? Ii dai tuica sa doarma tot drumu?

      01
    • @Aderentiu, desigur, să explic.

      primul lucru – educi copilul. nu îl lași să facă ca toți dracii. ultimele zboruri aveam plozi care dădeau cu picioarele în scaune sau alți părinți retarzi care considerau culoarul din mijloc loc de joacă și lăsau copiii să se alerge și să se chirăie pe acolo de-a bușilea, în timpul zborului, hihihhih ahhahahaha ce drăguți sunt.. săracele stewardeze le spuneau să se așeze la locurile lor, ei nimic. vite încălțate, că ce se joacă și ei.. până dădeau cu capul de un scaun la vreo turbulență

      al doilea – când faci un copil ar trebui să ai viața planificată. adică nu procreezi dacă știi că urmează să emigrezi, sau nu ai o situație sigură într-un anumit loc. deci cel puțin 5-8 ani să ai aranjate lucrurile în orașul în care te împuiezi.

      al treilea – în vacanțe NU pleci cu plodul, e prea mic să rețină și să înțeleagă ceva, că îl duci la Amara sau la Dubai, tot aia e pt el.. și dacă ții neapărat, chinuie-te cu el în mașina personală, nu teroriza 2-300 de oameni sau câți ai în avion

      nimeni nu e absurd. se înțeleg situațiile de excepție.. gen mamele cu copii din Ucraina, pentru ăștia nu am nici o problemă să suport boraci când știu de unde vin, ba chiar îi ajut dacă pot…

      10
    • @Flat 100% de acord cu tine dar barbatii au ajuns fatalai personalitate ZERO: bey dute si-mi ia 7 cutii de tampoane nu mai sta ca un trandav langa mine la telenovele….si i-al cu tine pe elefantul asta cu breton sa mai faca miscare ca are 60 de kile la 5 ani

      10
    • @Flat: ai văzut „Cast away”? Iti urez ca faci ca el și scapi de probleme. Pare ca ești singurul neadaptat, copiii ăștia mici au mai multe șanse decât tine sa ajungă pe drumul cel bun.

      01
    • NOU
      #11

      Eu cred ca majoritatea oamenilor muncii au cat de cat viata planificata, dar e gretos modul cum ai tu impresia ca modul tau de gandire poate acoperi toate situatiile in care te arunca viata.

      De acord ca exista copii needucati cu parinti si mai needucati, dar parintii cu copii mici tot vor zbura cu avionul. Nu inteleg cum poti sa ai impresia ca oamenii folosesc avionul doar pentru a merge in vacanta in Dubai? Sunt atat de multi romani plecati peste granite, astfel incat sansa ca sa se afle unul in avion cu tine, impreuna cu copiii, intr-un zbor spre Romania e foarte mare.

      Anul trecut ne intorceam cu avionul spre tara cu un zbor de 9-10 ore. In avion erau 2 locuri libere pe randul din mijloc, dintr-un total de 4 locuri pe rand. Cele 2 tipe care ocupau celelalte 2 locuri au decis sa-si faca calatoria mai placuta si au ocupat si celelalte 2 locuri ramase libere, una pe locul 1 sa zicem si a doua pe locul 3, iar pe locurile 2 si 4 au lasat tot felul de lucruri personale. Pe randul din dreapta era o familie cu un copil mai mic, dar linistit. Copilul isi luase somn, nu era problema de galagie, dar ca sa stea mai comod, tatal a intrebat stewardeza daca are voie sa se mute el pe unul din cele 2 locuri ramase libere, ca sa aiba sotia si copilul mai mult spatiu. Instant cele 2 razboince, care nu au intrebat dinainte daca au voie sa ocupe si alte locuri s-au activat si l-au luat la rost in romana&engleza pe barbat. Ba chiar una din ele i-a replicat triumfator: „copilul tau, problema ta”. Pai, bine, bai, vaca Domnului, daca incepe sa planga devine si problema ta, dar in primul rand: locul ala nu e al tau!!! S-a intamplat sa fie liber langa tine, fiindca asa a decis calculatorul sa te plaseze in avion. Pana la urma i s-a zis sa elibereze locul.

      Acum, te intreb pe tine, Flat, esti unul din cocksuckerii de genul individei din poveste? Sau intelegi omeneste, atat timp cat problema e rezonabila (si nu refugiati sau mai stiu eu ce alt scenariu dramatic), ca fiecare are dreptul si nevoia sa se deplaseze cu copiii in societate?

      01
    • când „te aruncă viața” nu faci copii. ar fi un semn de iresponsabilitate
      ar fi bine să controlezi tu cum se desfășoară viața. și în general, de preferat nu nomad.

      20
    • ba flat.. ai copii ? altfel.. mai taci in plm :)

      02
    • NOU
      #14

      Vad ca insisti cu prostia asta. Poti sa faci copii si apoi sa te arunce viata. Nu ai cum sa fii luat in serios cand emiti astfel de pareri puerile. Pare ca nu ai trait deloc.

      Oamenii sunt datori intr-adevar sa-si educe copiii, dar nu o sa stea impasibili la provocarile vietii cand acestea pot insemna si un zbor cu un copil mai mic, ca sa nu te deranjeze pe tine in avion. Copiii mai plang, asta e, deal with it. Daca e nesimtit, obraznic, indolent, e alta discutie, pe aia nu ii suport nici eu, dar fix legat de un copil mic care plange stau si accept. Asta e.

      01
    • Flat, ne poți spune de curiozitate ce vârstă ai? Un interval, nu vârsta exactă e importantă.

      Nu mă leg de toate punctele tale. Dar noi cel puțin nu avem cu cine să îl lăsăm. Bunicii din partea nu sun fit pentru a avea grijă de un copil (nu erau nici când eram eu mic).

      Dar, chiar dacă am avea cu cine să-l las, tot l-aș lua în concediu? De ce? Pentru că îmi de el, nu contează că nu va ține minte. Vor exista poze de acolo despre care putem vorbi despre ani. Când mă simt bine vreau să fie și copilul cu mine.
      Este un copil cuminte și înțelegător (după evaluarea noastră). Dar chiar dacă n-ar fi, tot ar avea un loc plătit cu aceeași sumă de bani plătită și de tine.
      Nu îți convine să coexsiști cu copii în același spațiu cu niște copii? go fly private!

      Nu neg că nu există părinți entitled și copii fără maniere. Dar încearcă să te pui în papucii lor. Nu cred că ai idee cât de simplu e să crești un copil fără niciun pic de ajutor.

      @Lecter: wow… Înțeleg că dialogul pus de tine e imaginat, dar sper că nu așa gândești. De curiozitate, ai copil(/copii)?

      02
    • @Noname nu sunt de acord cu ce zice @Flat dar ma activez la „Daca nu ai X, taci!”
      Pe aceiasi logica
      N-ai bormasina, taci cand se dau gauri in bloc!
      N-ai motor, taci cand turez eu la miezul noptii pe bulevard
      etc.
      „N-ai X, taci!” se aplica atata timp cat X-ul nu ma afecteaza pe mine, iar un parinte care nu stie sa aiba grija de copiii lui ma afecteaza!

      11
    • NOU
      #17

      Zarax, bormasina si motorul nu pornesc singure. Le scoti din priza/iei cheia din contact si gata, esti stapan total pe ce urmeaza acele obiecte sa faca. Un copil, fie el si cu mama educatiei primite, tot s-ar putea sa planga, lucru deranjant pentru altii. Cine nu are copii intelege mai greu. Si la urma urmei toti am fost copii, sigur si noi am enervat pe altii, fara voie, cand eram mici, asa ca poate e doar un pay back care ni se serveste. Cine stie…

      01
    • bai Flat bai, a trecut timpul si la fel de prost ai ramas mah.

      01
    • @Maferescdeciuma daca la copiii sub o anumita varsta inteleg, mai ales plansul, la altii nu. Si nu e vina lor. In 99% din cazuri parintii sunt de vina.

      00
    • NOU
      #20

      nu intelegi plansul fiindca ai impresia ca toti copiii plang fiindca sunt niste pramatii needucate si mofturoase si de fapt isi santajeaza parintii prin plans. Unii pot sa aiba o frica de orice si-au imaginat ei in momentul ala, psihologia copilului e destul de complexa. Chiar nu poti acuza parintii pentru orice. Ii poti acuza de needucarea copilului, dar te asigur ca faci o mare eroare sa ii judeci pentru orice motiv, mai ales cand nu ai de unde sa cunosti toate detaliile. Dar in fine, probabil ne imagimam scenarii diferite si e greu sa cadem de acord.

      01
    • Uite mai cum s-au strans 100 de oameni care nu au copii si care nu inteleg ca cei mici trebuie lasati sa faca ce vor si unde vor.

      Daca are copilul energie ce vrei sa-i faci daca el vrea sa alerge, sa darame, sa arunce cu chestii in cine vrea. Asa isi gaseste sportul la care va face performanta. Sau daca pe avion repeta primele piese de doommetal si deja poate sa cante live lejer peste doua ore, nu stiu cate trupe se pot lauda cu asta.

      Daca ii spui nu copilului l-ai facut praf, il inhibi, o sa-ti iasa un psihopat. Copilul trebuie lasat sa faca orice vrea, oricand, doar asa isi gaseste drumul si isi descopera aptitudinile.

      Nordicii probabil ii tin pe pastile, aia nu sunt copii, sunt niste umbre fara energie.

      Habar nu au acolo de parentingul modern. Pun pariu ca nu au nici 10% din grupurile de mamici pe cap de locuitor pe care le avem noi.

      Deci, va rog, lasati copiii sa tipe la mine iar cei care nu au copii sa nu mai scoata un cuvant pe subiect. Doar daca sunt pro drepturile copiiilor la o dezvoltare armonioasa.

      02
    • @Emil si ce ne facem daca copilul unuia decide sa ii traga un pumn copilului tau, descoperindu-si astfel pasiunea pentru sporturile de contact?

      10
    • @Zarax – tocmai,ca i am zis lui Flat clar,ca si reply la kkturile pe care le scrie,ca daca n are copii sa taca putin. Stii cand nu te pricepi e bine sa taci ca nu faci decat sa poluezi degeaba.

      Sa cresti un copil probabil nu e usor, sa l educi la fel nu e usor.. dar cand umbla printre mese si face balamuc aia nu tine de el ci de parintii lui cretini care nu l au educat ca tot ce e in jurul lui nu ii apartine.

      Pe aceleasi principiu functioneaza si adultii cretini care doar ei conteaza pe planeta asta si parcheaza ca idiotii, 5 min pe avari bos, las ca mere asa si multe altele.. ah, a ti uitat ca Dancila a fost prim ministru si Dragnea era la butoane acum ceva vreme? Aia ne reprezinta.. pe mine pe tine pe Flat .. 😅

      01
    • @Garm in primul rand sper ca ai copiii, atlfel s-a stabilit ca nu ai voie sa-ti dai cu parerea pe subiect.

      Si da, daca unul vine si testeaza ce a invatat la cursul de krav maga in japoneza pe copilul meu nu pot decat sa-i felicit pe parintii lui pentru rezultatele copilului. Ce vrei sa-i fac acuma?

      Este copil, are energie, trebuie lasat sa se desfasoare si in public la fel ca acasa. Altfel va avea probleme de integrare in societate. Si ce vrei sa faca parintii? Am vazut cum scria cineva ca uneori a plecat de la terasa desi ar mai fi stat la inca un pahar de vin. Deci sufera copilul, sufera si parintii?

      Pentru ce? Pentru ca unele persoane nu inteleg ca cei micuti au voie sa faca ce vor, cand, cum si unde vor.

      11
    • @emil, probabil că trollezi

      nu în spațiul public, marș cu copiii tăi să facă ce vor la tine acasă, și nici acolo că deranjezi vecinii… auzi ce mentalitate

      da, copiii nordicilor pe pastile când ajung adulți se pișă cu boltă pe copiii românilor ajunși să spele wc-uri la ei în țară.. auzi libertate

      20
    • Da, pentru ca toata lumea face planuri si toate planurile ies 100/100.

      Flat, nu am mai avut un plan care sa iasa 100% din decembrie anul trecut. Da, chestii mici, neesentiale, sigur. Chestii care sa implice alte fiinte umane, mai greu.

      Plus ca nu imi dau seama ce autorizatie ai tu sa privesti cu atata dezgust pe niste parinti. Care pana una-alta, fac niste eforturi pe care nu e de loc clar ca le faci si tu.

      01
    • dacă nu îți ies planurile, you suck at life

      privesc cu admirație părinții care au copii educați, cu dezgust părinții care au copii needucați, urlători, care se tăvălesc pe jos, răgete, plânsete, etc..

      autoritatea este aceea a bunelor maniere în societate. înțeleg că trăim vremuri mai laxe, acum este voie să orice, dar nu. deranjul provocat altora nu va fi niciodată ok.

      20
    • @Emil nu cred ca s-a stabilit nicaieri cine are si cine nu are voie sa isi dea cu parerea.

      In rest sper sincer ca trolezi sau ca nu ai copii. Cu o astfel de mentalitate nu esti capabil sa educi pe cineva.

      11
    • Da, a fost ceva sarascm prost executat din ce vad. Din postarile pe subiectul parinti idioti pe care le mai pune gazda pe aici, din ce vad eu zilnic, stiam ca sunt multi parinti idioti.

      Dar tot m-am speriat de cati au sarit cu tampenii de genul „nu ai copii, stfu”, „copilul trebuie sa se joace”, „ce pot eu sa fac?”, „daca au pus nisip acolo cum sa nu vin cu jucariile la mine :))))))))))”, „as mai fi stat la INCA un pahar de vin”, „cum adica afara parintii stiu sa-si creasca copiii? noi stim mai bine”

      10
    • @Flat

      am un frigider acasa. Ala e perfect previzibil, nu misca de unde e pus.

      E compania perfecta pentru tine, aparent oamenii te depasesc.

      01
    • Este un copil cuminte și înțelegător (după evaluarea noastră). Dar chiar dacă n-ar fi, tot ar avea un loc plătit cu aceeași sumă de bani plătită și de tine.

      Pe principiul logicii tale beton de țăran coclit, toți ăia care plătesc au dreptul să ii deranjeze pe ceilalți clienți ai locului respectiv, nu?

      20
    • Un special loc în hell pentru dobitoci ca tine e asigurat.
      N am mers cu avionul cu copil mic, nici nu mi a făcut vreodată copilul scandal pe undeva, dar de dobitoci ca tine sunt satul.

      P.s. dacă donezi 300€ la o asociație pentru copii cu Adhs, promit sa nu ți demonstrez ca ești prost.

      01
    • Flat brain-pentru cei ce n au bunici ia caca o soluție.

      01
    • Flat Brain ia zi drumul către USA cu mașina.
      Puleții ca tine ar trebui sa dea sfaturi doar în somn.

      01
    • Sper ca n ai copii. Aroganta asociata cu o prostie luxurianta ar trebui sa nu se mai perpetueze.
      Dacă ai copii, sper ca i educa altcineva.

      Auziți ca a văzut neica nimeni cum se comporta copiii danezi.
      Copiii sunt oameni, au zile bune sau mai puțin bune, ca noi.
      Eu săptămâna trecută am avut de a face cu 280 de copii de foarte multe naționalități. Tu?

      01
    • Flat… cand o te impuiezi sa-ti pui kkt-ul ala de comentariu in rama si sa te uiti la el in fiecare dimineata.

      02
    • @Radu. Wow. Ai sărit cam repede la insulte.

      Vorbeam despre mersul cu avionul. Tovarășul Flat spunea că nu ai ce să cauți cu un copil în avion. Că hâr, că mâr. Că trebuie să-ți planifici viața de când ai 7 ani și dacă nu ai bunici/rude la care să lași copilul mai bine să nu-l faci.

      Nu, nu consider că dacă am plătit biletul (sau consumația dacă e local) trebuie să te porți într-un anume fel.
      Nu este corect să aibă nimeni de suferit. Dar fie că e un copil obosit/bolnav/muist și plânge 2 ore sau e un gras infect care pute, are același drept de a fi acolo.

      01
    • @George, mea culpa, am citit pe diagonală și rămăsesem cu gândul mai on-topic, în diverse locuri publice (unde am avut grămezi de experiențe neplăcute în ultimii ani din cauza părinților nesimțiți care își lăsau progeniturile să creeze haos).
      Strict legat de avion, deși nu e plăcut, nu am judecat niciodată părinții copiilor care fac gălăgie în avion (evident nu ăia lăsați să alerge printre scaune). Aia e, acolo suntem toți în aceeași barcă, facem ce putem.
      Iar legat de „gras infect care pute”, presupun că ai avut intenția să mă jignești. Eh, întotdeauna când am mers cu avionul am preferat să plătesc extra pentru loc cu „leg room” și în cel mai rău caz îi iau din loc lui nevasta-mea care stă lângă mine. Și pentru că nu sunt certat cu apa, săpunul și deodorantul, e ok și prin jurul meu. În general sunt destul de atent în a nu cauza neplăceri altora.

      10
    • @Bogdan, n-aveti nici unul din 4 bunici? Ciudat. Copiii se fac la max 35 ani. Bunicii ne făceau la 20. Deci este puțin probabil ca 4 persoane (2 cupluri) in jur de 55-60 de ani sa fi murit.

      Angajezi bonă atunci
      Nu îți permiți? Nu faci copii

      20
    • @Radu: Not my best hour, dar da, a fost tot o insultă cu manta. Not proud of myself.

      Trebuie să recunosc, deși pare că sunt avocatul diavolului, sunt două lucruri care m-au enervat de-a lungul timpului.

      1. Părinții care nu își stăpânesc copii. Înțeleg că va plânge copilul, în anumite situații, nu mi se pare normal ca la 3+ ani să nu poți să te înțelege cu el. Cu toate astea, cam greu de găsit alternative pentru București-Reykjavik cu autobuzul. Nu îmi convine, dar aia e, life sucks.

      2. Persoanele foarte foarte obeze (fără legătură la nimeni de data asta) care nu își iau 2 locuri în avion. Știu că sună urât, dar trebuie să ai ocazia să stai de câteva zeci de ori cu vecini care se revarsă în scaunul tău să începi să nu ai gânduri frumoase.

      Revenind la subiectul articolului, am experiența relativ limitată cu evoluția unui copil (cunoscuți/prieteni/vecini). De regulă copiii (cei la care am putut observa creșterea) care ajung să aibă probleme de a se putea stăpâni în societate, vor avea mai toate defectele părinților și ceva peste.

      10
    • @Flat: eu cred că ești atât de mândru de cum gândești, aș zice că ești chiar îndrăgostit de tine. Aș pune pariu pe 2 lucruri. Dacă vrei să confirmi, aș fi foarte curios dacă am nimerit: 1) ești IT ist și 2) ai încercat măcar o dată să ți -o sugi singur.

      02
    • Eram in avion si un baietel din fata noastra era foarte obraznic. A incercat maica-sa cu vorba buna vreo ora..la un moment dat, fix cand deja tot avionul era exasperat, ii lipeste maica-sa una peste mecla. Atata extaz la un loc nu am vazut de mult:))
      Nu s adepta unui astfel de comportament, dar ala a fost un moment epic:))

      20
    • Legat de plânsul copiilor mici în avion: mulți plâng pt că, din cauza presiunii, ii dor urechile.

      Adulții mai știu că pot să caște, să mestece gumă, o acadea. Și nu sunt atât de afectați precum copiii mici.

      Pt copiii foarte mici funcționează alăptatul sau suzeta, dar dacă faci asta cu un copil peste 1,5-2 ani te linșează din priviri restul. Mai că ar prefera să le urle copilul în urechi dacă să-l vadă cu țâța/suzeta-n gură..
      Nu-i ok să le dai gumă sau acadele, nu poți să le explici cum e cu căscatul.

      01
    • @flat: plodul meu are un an jumate și exact din ziua in care a împlinit 5 luni și pana acum a bifat 17 calatorii cu avionul (i-am luat logbook, sa avem ce sa ii arătam când va înțelege mai multe). Nu a scos un sunet nici măcar in cel mai lung dintre ele, de 11 ore (a dormit ca un belfer 9 ore, apoi s-a împrietenit cu stewardesele).

      Și nu ne-am gândit o secunda sa îl abandonam pe undeva, doar ca sa ne bem liniștiti berile pe plaja sau cine știe ce alta destinație ne-am dorit.

      Da, avem un noroc dintr-ăla, Ogica style, ca este un copil care adoarme ușor la orice fel de drum, dar sa mor de m-au deranjat alții care plângeau, cu sau fără motiv. Atât timp cât văd ca parintii chiar încearcă sa ii liniștească, nu as putea sa le reproșez ceva.

      De ce îl luam cu noi peste tot? Pentru ca, fără sa își dea seama, va învață in timp ce înseamnă sa aibă putin mai multă răbdare, ca exista atât de multi oameni si multe culturi diferite de ale noastre, ca lumea este un loc atât de divers și multe altele. Și, cel mai important, ca nu va deveni un frustrat care urăște copiii din avioane :)

      01
    • NOU
      #45

      „dacă nu îți ies planurile, you suck at life”
      „Angajezi bonă atunci
      Nu îți permiți? Nu faci copii”

      :)))) mama, dar tu esti boutz cronic. Probabil nu ai experimentat cum e sa se duca planurile pe apa sambetei din cauza sanatatii tale sau a celor din jur. Exista afectiuni teribile care apar din senin, nici nu intru in detalii, dar ultimii 2 ani au fost borderline cosmar. In fine, sa fii tu sanatos si toata familia ta, chiar daca meriti un dus rece.

      Apoi legat de bona: 1. nu se gasesc pe toate drumurile, mai ales persoanele cu adevarat pregatite sa aiba grija de un copil.
      2.matematic vorbind nu exista atatea bone pentru cati copii se nasc. Tu nici macar nu ai bona, doar ai noroc de bunici in viata si sanatosi. Atunci, de unde atata aroganta?

      02
    • Va rog nu ii mai dati apa la moara lui Flat, stiti vorba aia cu cine arunca o piatra in apa si altii se chinuie sa o scoata.

      E clar ca el si-a planificat viata si restul nu, asa ca n-o sa o scoateti la capat cu el.

      02
    • Fluture, nici macar nu ai avut inspiratia sa iti schimbi numele complet, tot cu F incepe si asta? :)

      01
    • @AB
      Aceleasi rezultate se pot obtine cu apa. Noi avem cel putin o sticluta la noi (peste tot la controalele de securitate am putut trece cu ele, ba chiar incurajati sa nu aruncam sticlele extra) si cam din 5 in 5 minute ii oferim, atat dupa decolare cat si inainte de aterizare. Acum recunoaste singur cand i se infunda urechile si ori inghite, ori cere apa.

      La primele zboruri am fost foarte tensionat ca vai ce galagie o sa faca, ca al nostru o sa fie copilul ala plangacios din avion, ca … Dar m-am relaxat cand a fost exact ca in restul timpului. Ne-am jucat cu el si a stat in scaun tot zborul. Acum are ceva peste 2 ani jumatate si vreo 15 zboruri, fara sa fie vreodata nevoie sa recurgem la distractia suprema (telefonul).
      Imi place sa cred ca nu exista copii scandalagii, ci doar copii neglijati sau a caror atentie nu poate fi captata si redirectionata de catre adulti. Asta, sau am tras noi lozul norocos.

      10
  2. @Flat: toată stima pentru mama domniei voastre care a crescut un asa domn.
    Lăsând sarcasmul, se cunoaște ce copil cuminte ai fost când astăzi, adult fiind, folosești un astfel de limbaj.

    Și acum la subiect. Nu am nimic coerent la subiect cu excepția faptului ca îmi vine și mie câteodată sa ii bat – și sunt ai mei – și apoi îmi aduc aminte cu ce patos povestește Cetin despre urmările violentei îndreptate către copiii. Și are dreptate. Si ma abțin. Și iar încerc cu vorba bună. Și din nou. Si din nou. Si se prinde… ușor-ușor. Concluzia mea e ca nu exista copil cuminte și baba frumoasa (cu mici excepții pe la Hollywood 😂). Dl Coloja, ai legătura.

    11
    • De molie și de Eftimie nu ai nimic de spus?

      00
    • @Bugsy: am înțeles ca Eftimie a avortat. Pe fluture nu l-am înțeles niciodată deci e greu sa am o opinie coerenta. Oricum în privința copiilor ii invit pe cei care au minim 2 copii sa manifeste idei și sugestii/reclamații. Restul sa se abțină.

      01
  3. Ce e foarte aiurea e ca s-a intamplat ce se intampla de obicei: pentru ca majoritar s-au activat doar acei parinti „moderni” ca ce de kkt sunt astia de la Bistro cu postarea lor, cei de la Bistro au inceput sa o lase mai moale, vedeti prin comentarii … restul care erau de acord cu postarea doar au dat un like si au mers mai departe.

    20
  4. @Flat – Special placeul din hell pt cei cu copii in avion e mai jos sau mai sus ca special placeul din hell pentru cei entitled doar pe ce le convine lor?

    Intreb pentru un necunoscut care comenteaza pe net ca sa arate cat e de special.

    00
    • Zice omu’ ceva, dar apoi o ia pe aratura. Nu e OK sa te impiedici de copii in jurul meselor de la restaurant si nici pe culoarul avionului. In general incerci sa iti tii copilul ocupat, sa nu deranjeze, pentru ca nu e nimeni obligat sa-si culeaga supa de pe haine, ca ala micu face slalom printre mese.

      Dar de la asta si de la a interzice accesul copiilor in avion sau in calatorii, zic ca e cale destula.

      Noi am emigrat cand copilul nu avea inca 5 ani. Imi cer scuze celor care considera ca era probabil prea mica, mai ales pentru un zbor transatlantic. A zburat cu avionul prima data la un an si ceva si da, a plans la decolare si aterizare, pentru ca au durut-o urechile. Anii urmatori a fost mai OK.

      In calatorii cu masina merge de la 3 luni, asa suntem noi mai inconstienti.

      Si faza cu „nu tine minte” probabil merge pentru altii, ca elefanta noastra isi aminteste chestii de mica, incat mi-e mie rusine cu memoria mea.

      Consider ca e FOARTE BINE sa obisnuim copiii cu calatoriile de mici, noi am plimbat copilul de foarte mica fara probleme. Am plecat singura cu ea 22 de ore pe drum, fara probleme. Am grija la ce mananca, sa fie odihnita, sa aiba ocupatie.

      Nu cred ca se pot lauda multi ca i-a scos din minti, ca in 99% din timp nici nu stii ca ai copil langa tine.

      Faza un pic amuzanta, pe Ryanair acum cateva zile, era o mama cu un bebelus ce plangea. Clar, de la durere de urechi, ca tot coboram si nu mai aterizam de juma’ de ora. Eu am urechile sensibile (deci simt chestiile astea nasol) si imi dadeam seama ca micutul sufera, ca pe acolo eram si eu (doar ca nu urlam). Saraca femeie era disperata, ca plange bebelusul. I-am spus sa fie linistita, ca e copil, doar n-o sa latre. Daca are dureri de urechi, ce sa-i faci? Sa-i rupi gatul? Sunt cateva minute, nu a murit nimeni.

    • @Dojo: pentru dureri de urechi la copii cauzate de schimbarea de presiune am descoperit ca funcționează ok niște gummy bears sau similar care ii ‘forteaza’ pe cei mici sa „inghita” si automat sa regleze presiunea în urechi. Pentru sugari, alăptatul în timpul decolării și aterizării rezolva de cele mai multe ori problema.
      Pentru adulți căscatul este soluția care funcționează la mine.

      10
    • @CristiX, asta sau orice popa care e specializat in fortat micuti sa inghita.

      01
  5. In general copii sunt o buna oglinda a parintilor. Ca unii nu accepta asta si mai ales nu accepta ca un restuarant sa le atraga atentia asupra acestui fapt e o alta discutie. Si ai avut si tu o gramada de video-uri si subiectul este atat de dezbatatut incat lucrurile vor merge intr-o directie urata.
    Mai precis locatiile adult only vor castiga teren si la noi in tara unde foarte probabil o sa existe o cerere. In acelasi timp mi-as dori sa existe mai multe locatii prietenoase pentru familiile ce vin alaturi de copii si mai ales o exclusivitate pentru aceste familii. Piata exista o sa fie doar o chestiune de timp cand acest concept o sa prinda si la noi. Singura intrebare este cum se vor imparti cheltuielile si pentru cine va fi mai scump.

    20
    • Fac pariu ca daca vor aparea locatii exclusiv pentru adulti si locatii exclusiv pentru parinti cu copiii, parintii vor face gura ca de ce nu au voie la cele pentru adulti in timp ce le vor evita pe cele dedicate copiilor, ca de’ , e galagie si haos.

      10
    • „In general copii sunt o buna oglinda a parintilor. ” – absolut corect; si parintii copiilor problema stiu asta, d’aia se activeaza imediat cand le face cineva observatie copiilor.

      Daca sunt copiii tai, trebuie sa fie problema ta, nu a celorlalti din avion/restaurant.

      Exemplu personal (ca ma sa laud si eu :) ):
      1/ Am mers cu avionul cu copil de 3 ani – stia deja ca e bine sa alerge pe culoar sau sa loveasca cu picioarele scaunului din fata; eu si sotia am facut cu schimbul ca sa tinem tot timpul copilul ocupat cu ceva, sa nu se plictiseasca si sa inceapa sa faca nefacute.
      2/ Pentru cazul de scandal facut in magazin – ne-am facut planul din timp, ca daca copilul incepe sa faca „urat”, lasam cumparaturile si iesim din magazin – cu certat/facum morala copilului; in nici un caz cedat santajului si cumparat jucaria/dulcurile dorite (cu voce tare). N-a fost cazul pentru ca nu prea i-am luat in magazine si atunci s-au comportat frumos.

      Cum ii cresti, asa ii ai.

      10
    • Dar aceste doua tipuri de locatii exista, ok nu au eticheta asta pusa pe usa, nu sunt exclusive. Dar ca adult nu cred ca trebuie sa ai astfel de etichete care sa iti spuna daca e un loc in care sa te duci sa stai la bauta cu prietenii tai adulti sau un loc potrivit pentru o iesire cu copilul. In Bucuresti, cu toate partile lui rele, din fericire exista suficient de multe locuri adults only si kid friendly. Sunt locuri care au o camera de joaca dedicata in care ar fi incaput lejer 4-5 mese, dar locatia a decis ca vor si copii, au pus chiar si monitoare din loc in loc sa vezi ce face copilul in acea camera de joaca, indiferent de masa la care stai.
      Toate sunt decizii de adulti: te duci la terasa cu loc de joaca si nu iti plac copiii? E fix problema ta. Te duci la terasa fara loc de joaca unde se bea mult, fumeaza, injura si nu are copilul ce sa faca acolo? E tot problema ta.

      00
    • @ion, nu chiar. In cazul 2 problema ta devine si problema altora.

      10
    • @Zarax, intr-o anumita masura. Eu sunt curios cata lume ia atitudine pe loc (angajati locatie + clienti). Te deranjeaza un client (fie el adult, fie copil), ai doua variante: ii spui direct ce te deranjeaza sau spui locatiei. Da, sunt oameni nesimtiti, dar daca li s-ar atragea atentia de fiecare data cand depasesc limita nu s-ar ajunge la situatii extreme.
      Atat de simplu, ca sa citez pe cineva: „Buna ziua, va rog sa incercati sa tineti copilul la masa dumneavoastra, alearga pe langa masa mea si exista riscul sa se accidenteze, ii pot pune piedica din greseala, poate imi da peste mana si ii scap halba in cap si nu am vrea sa se intample asta. Va multumesc!”

      01
  6. De la generatia noastra unde nu miscai la masa, nu te apucai de zbierat ca stiai ca ti-o iei la propriu sau la figurat, acum vad marea majoritate a parintilor cu copchii ce urla din toti plamanii in locuri aglomerate iar parintii abia sufla un “te rog eu nu mai tipa” cu efect 0.
    Ca outsider pe aceasta tema mi se pare ca am trecut dintr-o extrema in alta. Poate peste vreo cateva sute de ani sa ajungem la un compromis.

    10
    • Nu zic sa ii iei la bataie. Si nici sa incerci sa-l mituiesti. Si nici sa-l lasi asa. Ii explici copilului ca mergeti in oras. Unde nu trebuie sa ii deranjam pe ceilalti. Daca ii deranjam, plecam. Partea mai delicata e sa te tii de cuvant. Faci de cateva ori asa iar copilul invata ca fie e civilizat in spatii publice, fie nu mai merge acolo.

      10
    • Zarax, departe de mine să dau soluții de parenting, dar pentru tine e normal să-ți strici seara ca părinte și asta să fie singura repercusiune? E un pic amuzant.

      01
    • @raiiar, ooo, se vede ca nu ai copii. Cand ai copii risiti nu sa-ti strici seara, iti poti strica ziua, vacanta pe care ai dat mii de euro lucrurile scumpe si fragile pe care nu le pui la loc ferit…
      Iti mai poti strica si putinele zile de concediu in cazul in care sunt se imbolnaveste…
      Asta e, e parte din meseria de parinte si cand o iei pe drumul asta, trebuie sa-ti asumi.

      10
    • Chiar ma gandeam cand apare primul comentariu cu „generatia noastra care era cuminte de nu auzieai musca”, generatia crescuta cu scutece spalate de mana, creveti vietnamezi si televizoare Diamant, generatie care iesea din casa doar pana la unchiul Viorel, nici vorba de J’ai Bistro sau mers cu avionul :))

      Ideea e ca generatiile sunt diferite.

      01
    • NOU
      #68

      Raiar tu esti fix genul ala de parinte al carui singur argument ca nu isi educa odrasla e ca pierde el ceva, orice.

      Sper sa nu mai fiti prosti dar sper degeaba ca intotdeauna

      20
    • @punKreas, eram si noi copchii si faceam panarama in spatele blocului de se auzea in tot orasul. tigari, seminte pe jos la scara, fotbal de se lasa cu bataie, spart geamuri, dat foc la balcon (clasa a 2a) si altele. dar cand mergeai cu parintii undeva nu imi amintesc sa fi iesit panarama. sau la aniversari. nu urlai ca bezmeticu in prezenta „alor mari”.
      si aici mi se pare ca tinea de bun simt si crestere. ca de la inceput iti ziceau parintii ca in locuri publice sa fii intr-un anumit fel, iar cand esti cu prietenii sa iti consumi energia cum vrei.

      10
  7. Si eu mi-as dori restaurante si baruri „adults only” ca nu suport muzica din cluburi. Dar am observat prin prieteni si familie care au copii ca fac tot posibilul ca odraslele sa ramana cuminti, ii educa, le baga telefonu’ sub nas, mai ii ameninta, mai ii mituiesc. Cu siguranta, ca societate, suntem intr-un punct in care vrem sa impacam viata de familie cu confortul si linistea, si asta e greu de facut, mai ales intr-un popor agitat cum suntem noi. Dar e bine ca se discuta si nu se baga sub pres.

    00
    • *ii mai ameninta
      *ii mai mituiesc

      00
    • Misto educatia cu telefonul sub nas, pun pariu ca destepti aia de la bistro fix pe astia educati asa ii prefera in restaurantul lor.

      00
    • n-am zis ca-s oameni perfecti, dar observ ca e foarte greu sa treci de la educatia comunista, cu bataie si amenintari, la parentingul ala de care vorbeste Zoso. Am fost de fata de multe ori cand nasii mei i-au explicat copilului de 7 ani de ce tre sa stea cuminte si sa aiba rabdare (fara sa-i fi dat zahar, si stiu ca aplica acasa multe metode pe care le-a explicat zoso in videoul ala) si copilul nu s-a linistit pana n-a primit telefonul sub nas sa se joace.

      00
  8. eu cred ca oamenii ca Flat comenteaza asa doar pentru a starni alti oameni si a face trafic pe tipul asta de articole :)

    01
  9. nu stiu, nu sunt parinte, dar plm, daca iti permiti sa spargi 100-200 de lei la o iesire in oras, cred ca iti permiti sa dai cuiva inca 100 sa stea 3-4 ore cu copilul, nu? sau un bunic, o sora, un frate…
    nu de alta, dar e foarte deranjant cand copiii alearga de zor printre mese, fac zgomot, etc. daca ies la un bar sau restaurant seara cu prietenii, ma astept sa nu imi futa copiii celorlalti oaspeti windowsul. ca nu mi se pare corect.

    20
    • Părinții ai căror copii fac scandal, de cele mai multe ori au o durere în coor imensă vizavi de ceilalți clienți. Dacă ar fi restaurantul meu, i-aș da afară spunând că ei sunt prea buni, iar serviciile oferite de restaurant nu pot ajunge la valoarea lor

      20
    • Exact, adulții sunt problema, nu copiii. Şi pentru lipsa de educație, şi pentru lipsa de toleranță. Ăştia suntem, alții mai educați de unde?

      10
    • Exact, adulții sunt de fapt problema, şi pentru lipsa de educație, şi pentru lipsa de empatie. Copiii nu fac decât să sublinieze anumite aspecte. Ăştia suntem, alții mai educați de unde?

      10
    • Rolo, chiar ma enerveaza generalizarile care nu isi au rostul. Noi nu suntem asa, eu nu faceam scandal, parintii nu au fost asa, bunicii au fost oameni deosebiti, cu educatie (unul dintre ei, a muncit toata viata, de mic copil, in uzina le spunea inginerilor „domnule”, inclusiv pe vremea comunistilor, cand s-a imbolnavit sotia de cancer a inrijit-o, a gatit, a tinut casa, intr-un cuvant era la zeci de mii de km de o purtare reprobabila in societate). Deci, noi (familia si prietenii mei) nu suntem asa.

      00
    • Şi totuşi noi, ca populație, suntem cam needucați, şi prin urmare şi intoleranți, fiecare cetățean trăind cu impresia că el nu este aşa. Puținii oameni ok par a fi prea puțini ca să poată salva situația. De ce a trebuit să le iei pe persoană fizică?

      00
    • kilroy unde nu faceai tu scandal? La J’ai Bistro? :))

      10
    • Punkreas, buna asta. Eu stiu, la restaurantul Minerva, sa zicem – m-a dus taica-meu dupa ce am luat premiu in clasa intai, si mi-a dat o friptura. Am fost foarte impresionat (pentru ca, se stie, accesul catre sufletul romanului se face prin stomac) :-)

      10
  10. In ultimul timp parca s-au mai civilizat, ori poate ca a inceput sa apuna era „copilul meu face ce vrea”. Cei care au plozi needucati ar trebui sa ia exemplu de la astia care reusesc sa-si educe copiii. Nu exista nu se poate, ba se poate, trebuie doar sa vrei si sa te ocupi (sa-ti faci treaba, nu altceva).

    00
    • Doua situatii: tanar spalat, vrea sa intre la proiectie cu catelul. In sala de cinematograf. Ca e curat, ca e cuminte, ca nu musca, ca nu latra etc.
      Teatru national, in provincie. Premiera. In loja seaseaza langa noi o mama cu cosul cu un copil de vreo 5 (?) luni. Din fericire, a dormit toata piesa (proasta, altfel).
      Si un PS nu sunt de acord cu alaptatul in public. Nici macar indiencele nu-si alapteaza copiii prin aeroporturi (Amsterdam, recent), merg in sala in care se schimba scutece… la noi trebuie sa fii demonstrativa, sa vada toata lumea ca ai procreat. Nu.

      00
    • Si tocmai chestia cu alaptatul o spune… o femeie. Care ar trebui sa stie ca sugarului îi trebuie satisfacute chestiile de baza la timp, ca nu-l apuca foamea numai cind esti in aeroport in sala de alaptare… Nu, nu ma deranjeaza nici țocăitul, nici plinsul sugarului cind îi este foame sau are colici, ci al copilului constient, cu care te poti intelege dar de-al dracului si de needucat nu asculta, sau se mai si tavaleste pe jos de-ti vine sa-i omori parintii în bataie.

      01
    • La varsta aia bebelusii dorm mult, si bonus – nu merg, nu alearga. De cele mai multe ori problemele sunt date de la 3 ani incolo. Oricum, nepotrivit sa mearga la teatru cu bebelusul. Nici nu inteleg de ce i-au dat bilet.

      00
    • NOU
      #89

      Lara, in cate camere de schimbat copiii ai fost? Iti zic eu cum sta treaba, deobicei sunt locuri limitate si trebuie sa astepti sa se elibereze daca e deja cineva inauntru. Copchilului cand ii este foame, trebuie sa ii dai atunci. Nu merge cu „stai mama sa iasa tanti in 15 min”, nu, atunci urla, atunci ii dai, altfel nu mai ai nici tu liniste, nici cei din jur si mai ales unii copii plang pana raman fara aer. Asa ca daca te deranjeaza o tzatza in plublic, nu te uita, ca desi cele mai multe femei se acopera cat pot de bine, uneori nu apuci. Mergi si gasesete-ti alte probleme reale de care sa fii oripilata, ca la copchii vad ca vorbesti aiurea.

      10
  11. Am avut sâmbată la birt, un cuplu cu două pușlamale. La prânz nu mai servim mic dejun, că enervăm bucătăria care pregătește prânzul. Dar, treacă meargă facem patru bocadillo la pachet.
    Părinții, oameni deosebiți, genul setat pe împărțit mwie. De ce nu aveți bere aia, de ce chips-urile sunt așa scumpe, de ce dacă luăm la pachet, nu putem sta la masă ? Dar cum nu aveți înghețată de mere verzi și de ce nu ne puneți niște creveți, ci măsline la o bere de 330 ml pe care o poștim în doi?
    Între timp pușlamalele( 8-10 ani) s-au luat la bătaie, unul a picat și a dat cu mufa în suportul de picioare din partea de jos a barului. Buză spartă, sânge, gheață, nimic grav.,,
    După ce mi-a aruncat în scârbă banii pe consumație, mama Dolores a ținut să-mi atragă atenția că serviciile noastre lasă de dorit.

    00
  12. Eu văd situația aşa şi abia acum mi-am dat seama că e totuşi o problemă cu postarea de la J’ai.
    1. Dacă situația a fost una punctuală, trebuia rezolvată punctual. Oamenii nu se transformă brusc după ce devin părinți în cetățeni model, aşa că aşteptările sunt să avem acelaşi procent de părinți nesimțiți cam cât suntem cu toții în societate. Un risc asumat, de rezolvat pe loc prin selectarea clientelei, că pe ăştia nesimțiți nu îi mai educi nici cu mama postărilor pe fb.
    2. Dacă problema nisipului e recurentă, atunci e problema restaurantului care tot nu se rezolvă pe fb. Nu ştiu ce rol are nisipul, nu am fost la J’ai, dar dacă nisipul generează probleme recurente, îl scoți de tot ca să nu mai alerge părinții după copii prin restaurant şi apoi tu după toată lumea. Altfel, te poziționezi asumat ca restaurant doar pentru adulți şi am încheiat povestea. Au şi la adulți pretenția să vină să mănânce doar cei care nu pătează fața de masă?

    00
    • Habar nu am ce J’ai, unde e si cum arata. Dar logica ta e gresita, daca unii sunt animale cu un decor, demolam decorul, nu dam afara animalele :facepalm:

      10
    • „dar logica ta”, nu voiam sa incep propozitie cu „Dar” :D

      10
    • Eu voiam doar să subliniez că postarea celor de J’ai a fost fix degeaba, nu le rezolvă problema, doar a oferit o oportunitate de încăierare între nesimțiții fără copii şi nesimțiții cu copii.

      00
    • Doua situatii: tanar spalat, vrea sa intre la proiectie cu catelul. In sala de cinematograf. Ca e curat, ca e cuminte, ca nu musca, ca nu latra etc.
      Teatru national, in provincie. Premiera. In loja seaseaza langa noi o mama cu cosul cu un copil de vreo 5 (?) luni. Din fericire, a dormit toata piesa (proasta, altfel).
      Si un PS nu sunt de acord cu alaptatul in public. Nici macar indiencele nu-si alapteaza copiii prin aeroporturi (Amsterdam, recent), merg in sala in care se schimba scutece… la noi trebuie sa fii demonstrativa, sa vada toata lumea ca ai procreat. Nu.

      00
    • NOU
      #98

      „Tânăr spălat vrea să intre la proiecție cu cățelul” – adică un cretin. Ăla merita să aibă certificatul de naștere și restul documentelor anulate și pus în cușcă la zoo. Cu cățel cu tot.

      00
  13. ce rapid ne aprindem. da, e de kkt sa se cace un copil pe salata de 100ron.

    imi place cum a fost si cu gazul 100% mai mult, benzina etc. suntem tari rau sa ne certam intre noi

    00
  14. Surprinzător de mare numărul celor care consideră lipsa de bun-simț o virtute.

    10
    • tupeul de cetatean „alfa” e respectat in tara asta pentru ca daca atragi atentia risti sa te trezesti cu un pumn in dinti.

      00
    • Acu vreo 3 luni i-am spus in Dedeman unui copil de vreo 5 ani sa nu mai urle asa tare, ca nu sintem in padure, nu ma auzeam cu tipul de pe raion. Si unde nu apare de dupa coltul raftului un cocos la vreo 30 de ani, cam adus de umeri (pozitie de boxer) si cu bicepsii umflați, parul moțat si dat cu briantina, ca „ce ma iau de copilul lui” … Doar faptul ca eram mai inalt cred ca l-a oprit sa nu ne turtim nasurile, ca cei din ring inainte sa bata gongul. I-am spus si lui acelasi lucru si a inceput sa urle si sa dea din crengi. L- a luat sotia de brat si si l-a tras mai deoparte, cred ca stia ce bivol a luat. In fine, a plecat bombanind continuu, iar copilul lui a mai urlat ca un cimpanzeu vreo 20 de minute prin magazin, cel putin pina am plecat eu, se auzea din capatul celalalt.

      00
    • @Marinel: vara trecuta am rugat o fetita de 4-5 ani sa nu mai chinuie niste pui de pisica nou-nascuti si s-au activat rapid parintii care erau ocupati cu orice altceva in afara de copil. bine ca eram cu sotul meu si nu m-am oprit din mers. never again.

      00
    • Vara trecuta eram cu prietena la plimbare in parc si deodata vine un copchil de 4-5 ani in fuga din spate. noi ocoleam o balta si am dat peste el. Vine ma-sa suparata sa-l ridice si se uita la noi ca nu vedem pe unde mergem. M-am enervat instant si i-am zis ca de ce nu il tine de mana ca eu nu am ochi la spate. A plecat si aia bombanind.

      10
  15. NOU
    #105

    Am iesit sambata la o terasa de cartier din Militari, langa noi 3 santieristi rupti in gura, au plecat dupa 30 minute dar unul din ei era sa rupa terasa la ce plecare a avut. Dupa aia a inceput circul, 5 copii printre mese care alergau, mamicile erau prea ocupate sa-i tina la masa si taticul era cam rupt in gura, in concluzie, sa le bag muie alora de isi lasa copiii printre mese.

    10
  16. NOU
    #109

    Lol. Au inceput sa le puta hipsterii cu copii free range, acum ca si-au facut cat de cat un nume. Pana in acest moment toti copii care le treceau pragul erau niste ingerasi care nu faceau galagie si mizerie…

    00
    • Nu stiu ce sa zic, localul pare o afacere ce deserveste oameni ce fac consumatie … daca datorita unor client-parinti needucati localul pierde potentiali clienti/bani, se intalnesc intr-o dimineata si fac un brainstorming sa vada ce pot face sa descurajeze parintii needucati sa ii viziteze. Opusul e de asemenea valabil : daca afacerea e un parc de distractii etc., interesul e sa fie copii cat mai energetici si „free range”, ca aia determina maximul de consum din partea parintilor.

      10
    • NOU
      #111

      Las’ ca stiu eu ce sa zic.
      Locanta s-a cladit pe spatele hipsterilor si corporatistitilor boemi (marcom, etc) care veneau impreuna cu copiii la un suc si o supa de rosii overpriced.

      10
    • localurile mai isi schimba stilul si clientela … de exemplu imi povesteau niste colegi ca au prins zilele cand o cina la Noma in Copenhaga nu trebuia rezervata cu 2 luni in avans si țolul de gala nu era semi-obligatoriu.

      10
  17. Pe vechi, îi ardeai copilului 2 palme când nu se astâmpăra și își învăța lecția. Înțeleg că nu e ok violența ca soluție, și nici nu am aplicat-o niciodată ca părinte, dar văd două categorii de părinți în jurul meu:

    1. Să lăsăm copilul să facă ce vrea, ca să nu-i tăiem aripile și creativitatea. Nu-i zicem nimic, copilul e complet liber.

    2. Îi atragem atenția în mod repetat, dar fără nicio consecință. Aici sunt părinții care repetă non-stop „Marcel, potolește-te!”, dar dacă Marceluș continuă să facă prostii, nu există nicio urmare.

    Eu am început să evit întâlnirile cu astfel de părinți, pentru că mi se par foarte obositoare din cauza copiilor și am o vârstă la care nu mai am nervi și răbdare de așa ceva…

    10
    • Ultimul paragraf e cheia, important e sa le indici parintilor si de ce nu mai socializezi cu ei, este cam singurul mod de a educa parintii, de a la strapunge bula de atotcunoscători .

      00
    • În mod paradoxal, creativitatea crește atunci când sunt impuse limite, nu când e libertate totală :)

      00
  18. Putin surprinzatoare comentariile dar cred ca cel mai surprins e Vali sa afle ca e citit de atatia nefamilisti, trebuie sa regandeasca putin urmatoarele articole din colectia vara-toamna 😀

    00
  19. NOU
    #120

    cei care au ceva cu copiii in general, nu doar cu cei needucati, sunt de fapt suparati pe ei ca sunt saraki si nu au bani sa zboare la business class si trebuie sa zboare la economic. Cumva ei sunt impacati cu faptul ca nu isi permit sa zboare decat la economic, dar nu sunt impacati cu faptul ca s-ar putea sa fie si copii pe acolo.

    00
    • „business class” ala inseamna ca ai o amarata de perdea intre tine si monstrii urlatori, nu e ca si cum ai z ura cu un avion separat.

      10
    • NOU
      #122

      Vb de zborurile alea lungi, ai mai mult decât o perdea

      00
    • Pe zborurile lungi (Us, Australia) n-am vazut situatii de genul. Adica da, mai e cate un copil care plange ca e obosit, se sperie la turbulente etc. Total de inteles.
      Crizatii is pe zborurile scurte, in Europa. Si majoritatea parintilor is niste idioti care Ii cara in city breakuri and all that shit, nu ca ar fi nevoiti.

      10
    • Lasa ca am zburat eu destul pe ruta Paris/Amsterdam catre Singapore si inapoi citiva ani si fix in spatele „bisnismenilor” atirnau cosurile pentru copii. Si sa vezi ore intregi de concerte iar parintii (majoritatea occidentali albi) aveau o durere in cot, cu castile pe urechi si ochii la monitoare. Mai veneau stewardesele sa-i intrebe de un lapte, ceai, ceva acolo sa-ai mai linisyeasca, ei nimic…

      00
    • NOU
      #125

      Daca parintii isi iau copiii in city break-uri nu inseamna ca sunt idioti. Pot fi idioti daca al lor copil a ajuns la o varsta si a fost mai mult alintat decat educat. Luati-va casti cu noise cancelation, eu personal asta folosesc in mediile zgomotoase. Asta e viata.

      Nu aveti liniste nici la business class? Avion privat, bai, baieti. Nu va permiteti? Stati acasa la voi ca acolo e liniste :)))

      Astfel de sfat a dat si flat head mai sus: nu iti permiti bona? nu mai fa copii. Dar de ce nu invers? Te deranjeaza copiii? stai acasa.

      01
  20. Și în loc să citească sau să ceară idei și sfaturi de la ăia care au copii mai cuminți și mai ascultători, s-au apucat să scuipe venin pe net. Că e mai simplu.

    Ăștia sunt părinți care vor școli profesionale… Dar nu pentru ai lor, pentru ai altora să se mai subțieze bătaia pe locurile de facultăți & universități.

    00
  21. Pe mine m-au amuzat atat parintii retardati care nici nu stiu unde e J’ai pe harta si au zis ca nu mai vin, dar si cealalta categorie care zice ca ii educa ei daca parintii lor nu o fac, ei nefiind in stare sa educe frigiderul de acasa :))

    00
  22. În Berlin nu am văzut copii în restaurante, doar adulți și eventual câini în lesă la terase. În supermarket au fost câteva cazuri (rare) de copii care alergau, țipau și aruncau lucruri pe culoare, nu am recunoscut limba în care țipau (că germană sigur nu era) decât de trei ori: era română.

    00
  23. Intr-o vacanta, in grupul de plimbareti aveam si 2 copii de 3-4 ani, am fost refuzati la cateva restaurante/terase, pentru ca in ziua respectiva copiii erau neobisnuit de galagiosi si agitati (daca ma pierdeam de grup, i-as fi gasit fara probleme dupa galagie). Efectiv ne-au zis ca am deranja ceilalti clienti prea tare, si aveau scaune din alea pentru copii mici, deci au fost doar selectivi. Parintii evident ca au scos oleaca de fun pe urechi.
    Poate pare oleaca exagerat ce au facut aia de la restaurant, dar daca privim din perspectiva lor: se apropia ora pranzului, potentialii clienti urmau sa apara, si cei de la restaurant stiau ca un grup de turisti cu copii galagiosi le-ar fi redus numarul de clienti.

    00
  24. Ce de comentarii de snobi si ajunsi-wannabe pe aici.
    Intr-o tara unde sa te duci la restaurant e la fel de normal ca si trecutul strazii, e cam normal sa vina lumea cu tot cu copii dar trebuie si un pic de strategie.
    Te asezi mai langa iesire, sau langa zona de joaca sa il poti supravegea cat de cat din ochi. Te si orientezi oarecum catre localuri unde sa aiba ce face si copiii, gen loc de joaca amenajat sau terasa langa loc de joaca pe plaja.
    Apropo, nu am vazut inca restaurant unde patronul sa fie atat de nesimtit sa nu aiba scaune pt copii mici.

    00
    • „nu am vazut inca restaurant unde patronul sa fie atat de nesimtit sa nu aiba scaune pt copii mici.” – vazut, e modul subtil/indirect de a-ti zice : nu suntem intesati sa avem clienti cu copii, plus comentariu primit de la chelner „sa stiti ca nu avem meniu pentru copii”

      00
    • Nu copiii care stau in scaune din alea sunt problema.

      00
    • musai musai sa il duci la carciuma cu tine? nu sunt alte N activitati pe care le poti face cu copilul ala? ca ma gandesc ca se plictiseste al dracu cand mami si tati stau la povesti la masa si nu il baga in seama. ca atunci nu ai venit cu copilul la restaurant, l-ai adus cu tine ca nu aveai cu cine sa il lasi.

      00
    • Da il duc la terase in special de macar 2 ori pe sapt. Asa se obisnuieste cu chestii, nu stand in casa

      00
    • Am fost cu părinții în concedii și am mâncat la restaurantele hotelurilor încă de când aveam 3-4 ani. În anii ’80. Și eram doi.
      Dar mai întâi eram obișnuiți de acasă cu stat potolit pe scaun când mâncăm, cu folosit tacâmuri, cu păstrat niște decibeli mai potriviți.
      Până când am plecat la facultate minim o masă pe zi și minim două în weekend se luau în familie.
      Îmi amintesc un singur incident, eram la Tușnad, eu 5 și frate-meu 3, sau eu 6 și el 4, și cât așteptam să se elibereze o masă am studiat un pic prea atent instrumentele formației, lăsate p-acolo și s-au răsturnat talgerele. Ne-a luat mama pe sus d-acolo.
      În același concediu, vecinii de masă se uitau la noi ca la urs cum mânuiam tacâmurile, inclusiv cutitul, în farfurii cu sos fără să umplem masa sau hainele noastre.

      Și chiar dacă nu avem amintiri precise din călătorii cu părinții de la vârste foarte mici, experiența călătoriilor, a cunoașterii unor împrejurări și oameni diferiți a fost educativ intr-un mod pe care nimic nu l-ar fi reușit.
      De exemplu, nu cred că frate-meu își mai amintește, dar eu îmi amintesc de o situație, într-o „rată” în zona Sibiului, a auzit pe cineva vorbind altă limbă decât română, s-a holbat de i se făcuseră ochii cât farfuriile de tort. :) doamna s-a amuzat de reacția lui și i-a explicat ceva că e româncă, dar de altă etnie și că vorbește ambele limbi. Nu mai știu exact, dar ceva de genul. Îmi amintesc voioșia din vocea ei și că i-a explicat ceva simplu.

      Nu am nimic împotriva copiilor duși la restaurant, în călătorii, la spectacole, mă deranjează doar copiii needucați, care deranjează masiv în mod voit și mai ales părinții care le permit să deranjeze.

      00
  25. NOU
    #136

    Personal ii aprob (om cu copil care se mai suie pe pereti cand nu doarme suficient), dar nu inteleg de ce au postat pe faisbook.

    00
  26. Noi înșine suntem si suma experientelor pe care le-am trăit de la naștere. Evoluam incremental, nu din salturi între doua vacante sau doua duminici când au părinții timp de noi. Asta o zic in special celor care indica pretios sa stai cu copilul acasă, sa nu-l scoti în public, restaurante, călătorii samd. Dar toate astea nu ne dau dreptul de a-i deranja pe ceilalți, motiv pt care e de dorit sa frecventezi în special locuri family friendly iar, dacă e musai de mers impreuna undeva iar copilul deranjează, retragere tactica și urgenta la domiciliu. Energia și toanele copilului sau parentingul modern nu sunt cec în alb pt liniștea și nervii celor din jur.

    00
    • Cei care spun sa tii copiii acasa cred ca se refera de fapt la educatia pe care o faci acolo.
      De multe ori am vazut in comentarii „copilul tre’ sa mearga la restaurant sa se obisnuiasca cu manierele”. Cand vad comentariile astea imi imaginez ca oamenii aia mananca dintr-o troaca de pe jos acasa si cand se duc la restaurant, whoshh, magic, mancam cu furculita si cutitul.
      Noi mancam acasa tot timpul cu furculita si cutitul, deci nu ar trebui sa fie o noutate.
      Daca vrei sa educi socializarea, incepi cu pasi mici – prima data mergem la o cofetarie, stam 15-20 min, mancam o prajitura, bem un suc. Apoi, mancarea de la cantina din tabere/after e o ocazie buna de educare in sensul asta. In special in tabere unde nu sunt adulti dupa fundul lor non stop.
      Eu nu am fost un copil deloc cuminte, dar imi stiam intotdeauna limitele (fara niciun fel de bataie) si fugitul printre mese la un restaurant era clar off limits.
      Tin minte si acum ca nu mi-a placut ceva mancare si am dat cu farfuria de perete si nu am mai primit de mancare nimic in ziua aia.

      00
  27. Oare numai eu pun piedici copiilor de alearga de bezmetici prin restaurante, terase si avioane? 😊
    Un „Scuze, m-am ridicat sa merg la baie si nu v-am vazut minunea cum da cu capul de masa (scaun etc) ” face minuni 🙂

    00
    • daca puneai piedica taticului, chiar daca e plin de muschi si plin de tatuaje, de 3 ori cat tine si cu lant gros de aur si ghiul la deget, iti dadeam upvote. Asa….iti doresc ce imi trece mai rau prin cap in momentul asta: sa te insori cu Tatoiu, sa iti fie nasa Budeanu, sa iti cante Traistaru’ la nunta si fi-tu sa semene cu Mircea Badea

      00
  28. „S-au opărit fix părinții ăia…
    AUTOR: VALI MARȚI, 12 IULIE 2022, 15:09 14710 95”
    Mergi sambata si duminica la Lidl/Kaufland/Decathlon ca sa vezi dezastru.Copchii gramada care alerga printre rafturi,darama marfa,urla ca handicapatii prinsi in cursa,in schimb mamicili si taticili butoneaza tilifonul…Atentionezi pe bou/vaca despre iescapadili handicapatilor minori,pentru atentionare iti iei balacareala gen „nu vezi domne ca-i copii”???? Nu mai calc niciodata in Lidl,Kaufland sau Dedeman incepand de sambata dimineata de la 8:00 si pana la 10:00 dimineata martea viitoare.

    00
  29. Romanilor le este greu sa proceseze conceputl : „Nu e copilul meu deci nu am obligatia sa il suport si ma doare in cur de el si de parintii lui”

    00
  30. NOU
    #143

    Am fetita de 7ani si e super agitatata prin casa si cand e la joaca sau cu prietenii ei, dar cand iesim pe undeva intelege cand i se zice ca trebuie sa respectam ceilalti oameni de langa noi. Nu stiu cum sunteti voi… Dar eu sunt mai dus cu pluta si cand copiii altora de la alte mese ma deranjeaza direct le zic chiar copiilor ca nu e frumos si sa inceteze (am observat ca, copii reactioneaza altfel la un strain cand li se atrage atentia). Inca nu sa luat nici un parinte de mine (am 1.85 si vreo 90kg)… Poate ca realizeaza ca nu e ok daca ma vad ca le atrag atentia copiilor lor. Si daca sunt bizoni nu dau nici inapoi :)

    00
  31. Cei care tot spun că doar copiii needucați deranjează clienții din restaurante/baruri ar trebui să știe că manifestările nedorite ale unui copil au și alte cauze, altele decât educația (sau lipsa ei). Episoadele de furie, de exemplu, apar frecvent la copiii mici, indiferent de educație. Mai există situații când se întâlnesc copii din mai multe familii la o masă. Oricât de educați ar fi, iese hărmălaie. Ne oprim aici cu exemplele. Sunt sigur că există și mulți copii care nu îndrăznesc să scoată o vorbă pentru că altfel le aplică tac-su o educație peste bot, că doar așa l-a educat și pe el tac-su, și bine a făcut, că ia uite ce om de nădejde a ieșit din el. Și dacă plânge, îl bate să ca tacă, urlând la el să nu mai plângă. Da, mulți înțeleg că asta e educația: să lovești, să țipi, să pedepsești.

    Mai există pe aici o specie de oameni care ne spun că dacă ai copii să nu ieși la terasă, că deranjezi oamenii. Adică, altfel spus, părinții de copii mici nu au dreptul la viață socială. Leagănă și taci, cum ar veni. Ăștia sigur nu sunt părinți.

    Aduceți-vă aminte întotdeauna cum erați voi la vârsta copilului care vă deranjează, fie că e al vostru, fie că e al altora!

    00
    • „Adică, altfel spus, părinții de copii mici nu au dreptul la viață socială.”

      Poate suna dur, dar societatea nu este datoare nici parintilor doritori de viata sociala desi au copii mici (chiar, iesitul la terasa e singura forma de a socializa in ziua de azi?), nici sa se faca educatie copiilor unor straini („trebuie obisnuit cu restaurantul 5 ore”, „trebuie obisnuit cu zbor de 11 ore” de la 3 ani) pe carca si nervii ei.

      10
    • @Levorius

      Suna dur comentariul tau si este si extrem de incorect.

      Normal ca societatea este datoare atat copiilor cat si parintilor. Altfel nu exista societatea si nu ai exista nici tu.
      Vorbesc binenteles de societate ca idee abstracta si colectiva.

      Poate tu, asa ca individ, nu ai o datorie clara fata de copii, dar societatea in ansamblul ei are. Ca sa fie clar, aceasta datorie nu inseamna a accepta orice, oricum.

      Tocmai pentru ca exista aceasta „datorie” a tuturor fata de copii o simpla postare pe Facebook a generat atat de multe discutii. Unii o inteleg intr-un mod extrem, altii vor sa fuga de ea, in general nu stim ce trebuie sa facem si avem reactii exagerate.

      Aceasta „datorie” a evoluat de-a lungul istoriei. De la satul care avea grija de copii pana in zilele noastre in care parintii au nevoi diferite si nu le putem cere sa stea in casa. Lumea de astazi este diferita de cea de ieri (adica a parintilor si bunicilor) si deci este de datoria noastra sa educam si sa colaboram si cu parintii si copii de acum.

      Daca esti cumva adeptul ca suntem prea multi, este o idee incorecta. Vestul are o natalitate in scadere si cam oriunde esti acum te vei afla in timpul vietii tale cu o criza profunda in societate generata de aceasta natalitate negativa. Estul se duce in aceeasi directie foarte curand.

      Asa ca daca ideea ta ca nu suntem datori se bazeaza pe „si asa suntem prea multi” atunci faci o mare greseala si te bazezi pe ce spun asa unii si altii fara sa verifici.

      00
    • Sorin ai dreptate, dar sunt cam dubioase reactiile pe aici. Multi ne…cunoscatori, n-au avut sau vazut copii in bula lor

      00
    • ah, da, trebuia să apară argumentul demografiei

      dacă nu ai aflat, populația este în continuă creștere, accelerată, pe planetă zic
      lasă că nu e nici o criză demografică, există miliarde de asiatici și africani imigranți care pot veni aici să muncească și să ne plătească pensiile

      deci nu, societatea nu e datoare cu nimic. acest drept pe care ți-l închipui că îl ai pentru că te-ai reprodus (fără să ceri voie societății, apropo)… nu există. E responsabilitatea ta să ții produsul coitusului în limitele civilizației și normelor sociale.

      Deci e complet invers.. TU ca părinte ai o datorie față de societate. Societatea (no ăștialalți adică) îți asigură asistență prenatală, screening, naștere (pe solidaritatea CASS), apoi alocație, școală gratis, reduceri la transport șamd. Deci minimul de bun simț ar fi să răsplătești înapoi societatea prin a ține plodul cuminte și a nu-l lăsa să deranjeze în jur. Nu se poate? acasă

      00
    • @Noise Nu, „suntem prea multi” nu este la ce ma gandeam. Tocmai despre societate ca „idee abstracta si colectiva” vorbeam. In societatea moderna in care mi-ar placea sa cred ca se afla si Romania, societatea este datoare copiilor si parintilor cu respectarea drepturilor omului/ copilului garantate prin constitutie. Membrii unei societati moderne sunt de asemenea datori sa plateasca taxele care sunt redistribuite de catre un stat responsabil fiecarei familii cu copii, sub diferite forme si in diferite cuantumuri in functie de tara. Acesta este contractul social in forma lui actuala, dar mentalitatile formate in perioada comunista in Romania au ramas din pacate la perceptia ca toti suntem responsabili pentru educarea copiiilor unor necunoscuti, copii fara „cei 7 ani de-acasa”. Ca in satul protoistoric mentionat de tine. Chiar, nu am mai auzit de mult sa fie folosita expresia „a avea cei 7 ani de-acasa”, se pare ca nu o mai e de actualitate in forma cu 7 ani.

      Discutia nu este despre cine are sau nu are copii, cum incearca multi sa ne convinga si prin comentariile de aici. Ea este despre adulti needucati, intamplator si parinti concomitent, care considera ca societatea le datoreaza totul, iar ei nu ii datoreaza nimic in schimb. Diferenta intre Europa de est si vest pe care o percep eu este ca in vest, libertatea in sensul de a nu fi judecat de „societate” este mai mare (ea fiind mai mica in Romania, tara prejudecatilor), cu pretul ca, desi esti liber sa faci orice, cand incepi sa ii deranjezi pe cel din jur cu libertatile tale esti judecat aspru si ostracizat.

      Cred ca si localurile din Romania au o parte din vina. Nu cred ca un afis pe usa de la intrare e suficient, fara ca regulile casei sa fie si impuse, mai ales in Romania. Fie in goana dupa profit, fie din dorinta de a fi populari prin cat mai multe segmente de clienti, foarte putine localuri isi asuma responsabilitatea de a isi selecta cu adevarat clientela in functie de segmentul caruia localul se adreseaza. As crede ca e de la sine inteles ca daca un restaurant nu are un loc de joaca pentru copii special amenajat si separat de mesele clientilor, copiii sub o anumita varsta nu ar avea ce cauta acolo, responsabilitate de triere care revine totusi personalului acelui restaurant.

      Din cate inteleg, la J’ai sau cum se numeste acel bistro, pana acum 6 ani s-a aflat un loc de joaca pentru copii, insa managementul a considerat probabil mai profitabil sa puna mese in plus si acolo.

      P.S.: scuza cu „nu avem cui sa il lasam” este cam subtire. Aici unde stau as pune pariu ca cel putin 50% dintre adultii care ies duminica la terasa au si copii. Dar ideea lor de a se simti bine fara a deranja pe cineva este sa isi lase copiii acasa, cu baby-sitter („bona” e un cuvant prea pretios pentru ce e de cele mai multe ori o studenta platita la ora), cu o familie din vecini cu care fac la schimb, mai putin cu bunicii care oricum sunt prin alte orase. Daca parintii din Romania sunt prea faliti, fie material (pentru baby-sitter), fie moral (pentru a returna favoarea facuta de familia vecinilor si a sta si ei cu ceilalti copii cand vecinii vor si ei la bistro), dar nu au nicio problema sa dea sute de lei pe bautura si mancare la suprapret si un bacsis generos, asta e alta problema.

      00
  32. Am copii.

    Daca un bebelus de un an urla de stress si il sperie zgomotul in avion asta e! Imi pun castile, incerc sa adorm sau sa citesc, suport. Cat sa urle? in general plang la aterizare ca il dor urechiutele.
    Ca parintii au plecat cu copilul asa de mic ii inteleg, nu toata lumea pleaca numai in vacante. Cine dracu merge cu copilul in februarie in avion? Or merge oamenii la serviciu.
    Bebelusii nu ma deranjeaza catusi de putin, orice ar fi.

    Dar cand trei cretini de 5 6 sau, mai grav, 7 8 9 ani fac ca toti dracii sub atenta obladuire a parintilor in avion, carciuma, magazin sau in locuri unde nu poti scapa de ei le doresc cu ardoare o vanataie, o mana scrintita sau ceva care sa le dea motiv de agitatie si urlete justificate.

    Onorati cometatori, de la 4-5 ani copii trebuie sa respecte niste reguli minimale. Sa invete sa se plictiseasca. Altfel la 16 ani Gigel o sa o futa pe Vasilica ca asa a vrut el, chit ca i s-a spus nu chiar de catre Vasilica, iar Vasilica o sa-si puna tzitze pe banii de pe OnlyFans falsificandu-si actele (sau banii de la Gigel, furati de la parinti), ca asa a vrut ea, desi i s-a explicat ca nu ar fi cea mai buna idee.

    In marea lor majoritate dobitocii astia mici urlatori si rasfatati esueaza magistral in viata. Pe vazute…

    00
    • In avion pe ruta Doha-Jakarta (8 ore), in fata nostra era o familie de indonezieni plecati de la Haj. Copilul de 3-4 ani a plans si a urlat continuu 8 ore. De admirat totusi ca ta-su l-a leganat si consolat, tot 8 ore. De atunci mi-am luat casti cu noise cancelling.

      00
    • NOU
      #152

      @Krompus, ce ai spus tu e de foarte mare bun simt. Asa e. Exista cazuri si cazuri. Ce s-a observat in alte comentarii e ca nu exista toleranta nici pentru un copil mic care plange ca il dor urechile. Ma intreb oare daca indivizii astia intoleranti cu zero compasiune, nu sunt de fapt adulti ce in copilarie au fost dresati prin metodele pe care le sugereaza.

      00
  33. Bai zoso, e momentul sa lasi cheile de la blog, e clar ca a avut loc un schimb de generatii aici, io ma ingrozesc cand vad ca majoritatea are impresia ca un copil poate fi dresat ca o potaie si ca viata ta sociala a luat sfarsit dupa ce te-a mancat in cur sa puiesti.

    Eu totusi sper ca e doar o faza trecatoare datorata scaderii natalitatii, lumea e din ce in ce mai putin obisnuita cu copiii si faptul ca fac parte din viata noastra.

    Eu unul l-am luat pe cel mic de la 1 an in toate concediile din simplul motiv ca nu am avut unde si cum sa il las. Din fericire a fost genul care nu a deranjat, dar am avut mereu intelegere pentru cei cu copii mai putin cuminti sau controlabili. Acum nu mai vrea el sa mearga cu noi.

    A, si cireasa de pe tort, scarba fata de alaptatul in public. Doar oamenii bolnavi la cap considera treaba asta scarboasa. La fel ca aia care o sexualizeaza.

    00
    • Sa imi povestesti cum e cand o vezi pe sora-ta sau pe cumnata-ta scotand țâța la masa in familie.

      00
    • @Rumbu ahahahahaha nu imi vine sa cred ca ai luat minusuri. Si Sorin mai sus la fel.

      00
    • Corect. E clar ca s-a produs un schimb de generatii. Zmeii astia care ar impusca parinti si copii in ceafa si zecile care ii aproba, mieji ai universului propriu in care cu mila ii mai accepta uneori si pe altii, chiar confunda educatia cu dresajul. Probabil adepti „bataia e rupta din rai” ca saracii copii care sunt TOT timpul smirna, cu cateva exceptii admirabile, sunt de regula aia timorati.

      00
    • @Mihai, sora n-am, dar RT Coloja te asteapta la cateva sedinte sa iti explice de ce nu e tocmai normal sa ti se scoale pula cand o vezi pe sora-ta sau cumnata-ta ca alapteaza.

      Daca nu stiai, exista si o lege care protejeaza alaptatul in public, asa ca daca esti oripilat si faci scandal, poti deconta in avans 2000 de lei sub forma de amenda.

      00
    • NOU
      #158

      @Rumbu, comentariul tau e o gura de aer curat in sfera normalitatii. Cei care au copii stiu cum e sa nu ai, dar cei care nu au nu stiu cum e sa ai. Ca sa fie clar, si pe mine ma enerveaza nesimtirea, copiii needucati, parintii self-entitled, dar exista multe alte situatii si comportamente normale a unui copil care nu tin de educatie, iar daca pe unul il deranjeaza ca un copil mic plange in avion fiindca i s-au infundat urechile e liber sa isi ia bilet la business class.

      S-a dezvoltat in ultima vreme o clasa de hipserasi self-entitled, care au impresia ca daca lucreaza intr-un domeniu banos raportat la salariile din Romania ( IT mai precis, acolo activez si eu, stiu ce zic), si isi permit cate un city-break sau mai au cate o deplasare in interes de serviciu, deja sunt super smecheri si realizati. Nu, au doar noroc ca poate sunt sanatosi, coroborat cu faptul ca au mai putine responsabilitati. Cand ei racneau in autobuz, tramvai, sau cu ce se mai deplasau parintii lor, era bine, acum le pute prezenta unui copil. Iar cei care au copii isi merita soarta, dupa parerea lor.

      10
    • @Rumbu, sunt de acord cu aproape tot ce zici, cu excepția unui lucru.
      Copiii nu sunt dresabili că potăile, dar sunt educabili, ca aproape orice ființă vie cu intelitența cel puțin egală cu a unei găini.

      @Mihai, eu am văzut-o pe cumnată-mea alăptând la mesele în familie, n-a picat cerul, nu s-a crăpat pământul, nici nu s-a mișcat de pe axă.

      00
    • La business class să își ia ăia bă :))
      Dacă ai copil înțeleg că ai bani și îi oferi ce e mai bun, nu tortura oamenii care nu își permit business class

      00
  34. NOU
    #161

    Eu sunt mai tolerant: aș împușca în ceafă familiile cu copii needucați. Mă doare la 3 metri-n față de un copil râzgâiat și părinții săi imbecili.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube