Online: toți vor să schimbi hostingul…

Am niște prieteni care au un site și, pentru că nu e frumos să amestecăm afacerile cu prietenia, am zis că nu e ok să le lucrez eu ce au nevoie pentru site, așa că i-am lăsat să își găsească singuri oameni să le facă audituri și optimizări la site.

În paralel, mi-au arătat și mie ce le trimit cei pe care îi plătesc. Prima problemă, cap de listă, hostingul. Nu problemele SEO, nu încărcarea a 3 css-uri și 8 js-uri, nu poze neuniforme, găzduirea e problema.

E o practică obișnuită în industria asta a consultanților, specialiștilor SEO sau de audit web, nu e prima oară când aud de recomandarea asta, și înțeleg de ce o fac: vor să îi facă cumva captivi pe clienți, pentru că în 99% din cazuri firma recomandată e a lor (pe față sau nu), și 10 sau 20 sau 50€ pe lună de la cât mai mulți oameni nu strică.

Ce nu înțeleg e cum vor ei să aibă o relație de afaceri pe termen lung cu cineva dacă pornesc cu o minciună, pentru că doar în cazuri extreme hostingul este de vină în problemele pe care le are site-ul.

Și mai amuzant e când nu pun întrebarea aia simplă, de început, “cine a mai lucrat aici”, ca să își facă o idee dacă merită să mintă din prima.

tastatura

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. Si concluzia e …, ti-ai luat MacBook?

  00
 2. Ni se întâmplă şi nouă uneori să recomandăm asta încă de la început. Vrei să te apuci de treabă şi serverul se mişcă de zici că e free hosting. Sau dai de un provider cu care ai mai lucrat şi ştii că supportul e doar o dată pe lună, vinerea. Sau sunt nişte versiuni de PHP şi MySQL de pe vremea lui Iliescu.

  Facem o listă de 3 provideri cu care am mai lucrat şi aia e. Oricum nu mai oferim hosting de ani buni. Prea mare bătaia de cap.

  00
 3. Săriți la hosting gratis și rapid: https://zeronet.io/
  //troll off

  00
 4. Da, pentru că cei de la hosting nu optimizează imaginile încărcate, tot ei pun enșpe fonturi în tema folosită și toate Javascript-urile (de preferință de pe alte site-uri) în header. Niciunul dintre ele încărcat asincron. Anumit fac, ca toate site-urile să fie lente. Găzduirea e de vină.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube