Online: agențiile și scandalurile

La fiecare scandal e cel puțin un om care spune “băi, mai subțire, că ne vede lumea”. În online, ne văd clienții și agențiile. Pe stradă, ne vede lumea.

Dar, dincolo de revolta de la suprafață, nimeni nu spune ca astfel de scandaluri sunt bune și folositoare agențiilor. Cum așa?

Când am scris acum doi sau trei ani că sunt o căruță de oameni care vin la evenimente fără să scrie, mi se înroșise telefonul de aprecieri. Când am scris de diverși dubioși de prin online, la fel, angajatorii și colaboratorii lor au sunat să se intereseze sau să îmi mulțumească că i-am pus în gardă. Sigur, unii dintre ei nu și-au pierdut joburile, dar pentru un angajator e important să știe ce face omul lui în timpul liber, pentru că îl poate evalua mai bine. Și sunt dese evaluările de genul:

…ia te uită, Marcela de la noi are gura slobodă când nu e în birou și bârfește pe toată lumea. Aha, acum se explică de ce nu vrea nimeni să stea cu ea în birou sau în cameră când mergem în deplasări.

Și da, nu o poate da afară pentru că s-a dat în stambă în afara job-ului, dar vor căuta nod în papură dacă nu se prinde ea că trebuie să plece.

Da, agențiile văd. Dar nu pot comenta. Nu-mi poate spune mie compania X că i-am avertizat că au un angajat idiot.

Și nu vă mai faceți atâtea griji pentru agenții și clienți. Oricum ei nu suportă pe nimeni, nici agențiile clienții, nici clienții agențiile, nici agențiile și clienții pe bloggeri și nici bloggeri nu sunt tocmai prietenoși. Scrieți bine, scrieți des, participați doar la campanii care vi se potrivesc și nu faceți ca Alex.

 

tiramisu

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

2 comentarii

  1. Umbla cainii cu piscoturile in coada….

    00
  2. L-am citit de 2 ori pentru a-mi da raspunsul la „De ce e articolul asta in pay?”. N-am reusit. 🙂

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)