OMFG!

https://www.nytimes.com/2020/03/09/world/europe/09bribery.html?_r=2&hp

Partea şi mai de kkt e că am impresia că îi cunosc.

via add

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. Imi pare rau pentru drama familiei respective. Ar fi interesant de stiut la ce spital s-a intamplat. Eu am fost internata de curand la Spitalul Filantropia si personalul medical s-a purtat foarte bine. Nu am dat nici un fel de ban la medicii rezidenti si cu toate astea mi-au vorbit frumos, au avut grija de mine, mi-au dat toate explicatiile pe care le-am cerut …
    Doctorul care m-a operat mi-a spus foarte clar ca nu sunt obligata sa dau nimic (si nici nu mi-a cerut ceva). Deci se poate si asa ;)

    00
  2. Este adevarat, dar cu sistemul din Romania cu cateva mii de dolari obtin ce vreau, acolo cu tot cu asigurari s-ar putea sa nu te incadrezi in costurile tratamentului.
    Ideea e ca nu ei ar trebui sa vorbeasca.

    00
  3. Imi pare ingrozitor de rau de ceea ce li s-a intamplat, cazul a mai fost mediatizat si aici… Oricum, din pacate nu sunt singurii. Femeile sunt in continuare tratate in maternitati ca niste saci de cartofi. Nu peste tot, insa desi nu pot absolutiza, pot generaliza, la cate horror stories am auzit de la prima mana.

    Ce nu inteleg eu deloc e asta… Mai… stii ca nasterea unui copil e poate cel mai periculos eveniment din viata sotiei tale… dar si a copilului tau. Ce puii mei nu te inscrii din timp la o clinica privata, ca sa nasca femeia acolo in deplina siguranta? Daca nu gasesti in Romania, de ce nu faci o programare la o clinica in Ungaria, unde iarasi o sa nasca in deplina siguranta?

    Amani concediile pe 2 ani daca nu te dau banii afara din casa, pastrezi televizorul si masina de spalat vechi, nu iei credit cu buletinul dar te duci nene si iti ajuti nevasta sa nasca intr-o clinica sau intr-o tara civilizata.

    Nu mi-as lasa sotia sa nasca la un spital de stat nici daca mi-ar tine careva o pusca la cap. Nici toate spagile din lume nu ii vor putea interesa cumva pe acest felceri, ca doctori nu le pot spune. Si zic asta din experienta (nu de nasteri e vorba, dar orisicat).

    00
  4. Dai bani si ai parte de tratament veterinar…

    00
  5. ceea ce au patit bietii oameni nu stiu daca are legatura cu atentiile in bani platite medicilor, ci mai mult cu neglijenta profesionala

    avea legatura cu mita daca NU le plateau nimic, iar acestia, din acest motiv, ar fi neglijat sa-si indeplineasca sarcinile

    oricum, mare pacat ce s-a intamplat

    00
  6. Trist. Imi pare rau pentru ei si nu doresc la nimeni asta.

    00
  7. Cutremurator. Incredibil.

    00
  8. Articolul din NYT a se citi împreună cu SCRISOARE DESCHISĂ MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII – un autodafé (seara, vă puneţi o jumătate de oră deoparte). Lung, şi adânc.

    00
  9. O cultura nu se schimba usor, si daca ar fi vointa la un procent semnificativ. Inertia si impedanta sunt foarte mari. Eu ma trag de sireturi cu Monica Pop, presedintele comisiei de oftalmologie, de 2 ani jumatate, ca sa fie schimbata legea si practica medicala ce nu permite discromatilor sa fie soferi amatori. Am ajus si la Bruxelles, la Comisia de Petitii a Parlamentului European, pe chestia asta. Dar crezi ca ii pasa Monicai Pop? Nici presa nu s-a aratat interesata. O domnisoara de la ProTV Cluj a vrut sa faca ceva material, dar fiindca subiectul nu este destul de lacrimogen, socant, de senzatie, a fost probabil abandonat …

    00
  10. Da, eu ii cunosc pe amandoi si nu cred ca meritau soarta asta. Cred ca e cea mai crunta din cate se puteau intampla. Si sincer, chiar imi pare rau pentru ei. Nu stiu ce as fi facut daca as fi fost in locul lor …

    Insa, ce ma amuza pe mine e ca in general, la faze de genul asta, pica tot doctorii victime. Pionii din randul intai. Nu am vazut niciun ministru/secretar de stat/alt papagal sus-pus demis pentru incompententa. Va intreb eu pe voi – de ce la 20 de ani de la Revolutie, nu s-a implementat inca un sistem informatic a.i. la momentul t-mic-zero, un medic sa poata afla tot timpul de ce boala sufera un pacient, ce medicamente i s-au administrat, etc? Sa se poata face un management mai eficient al medicamentelor date prin casa de asigurari de sanatate? Sa se stie exact cati bani s-au cheltuit si cum? De ce? Pentru ca _ei_ prefera ca lucrurile sa fie dezorganizate, greu controlabile, sa poata „trage” fiecare de pe unde poate – din licitatiile spitalelor, din importurile de medicamente, numarul eronat de pacienti, de oriunde. Din cauza asta – desi bani pentru CAS au fost – medicii au salariile astea infime.

    Abia acum, de vre’un an se incearca ceva – din cate am inteles de la un medic de familie – dar tot nu e suficient.

    Mita? Da, poate. Majoritatea doctorilor iau. Cei care nu „iau”, sunt considerati prosti de restul lumii. DAR NICIUNUL DIN CEI PE CARE II STIU EU NU CONDITIONEAZA ACTUL MEDICAL DE PRIMIREA SPAGII. De ce primesc? Incercati si voi ca la 35 de ani, dupa ce tratezi un „neamendabil” plin de ghiuluri/lanturi/Q7 (pachetul complet) si care te scuipa in fata, sa iti platesti chiria, intretii familia (amandoi medici) cu un salariu de 1.ooo RON … Ca sa nu mai vorbesc de rezidentii din anul I, cu un salariu de 3oo RON – perioada in care se creeaza reflexul „primirii”.

    Da, stiu, pana la „criza”, multi imobiliari/agenti-de-vanzari/alti-indivizi-trasi-in-sus-de-curent ii faceau retarzi, ca oricum sunt prosti ca daca ar fi fost mai destepti si-ar fi ales de la inceput o meserie mai banoasa. Si da, stiu, s-ar putea sa fie multi care or sa ma injure/ii injure pe medici in continuare. Trebuie rezolvata intai cauza, nu efectul ce produce problemele astea.

    00
  11. Ii stii pentru ca a fost si la TV cazul lor…
    Mi se ridica parul in cap cand aud din astea…
    Acu pe bune… ca iau spaga sau nu e de discutat…
    Dar faptul ca isi conditioneaza actul medical de aceasta spaga ar trebui sa-i trimita direct la Jilava, pe viata….

    00
  12. Sotia mea a ales maternitatea Giulesti cand a nascut si pot sa zic ca a fost ok, cu o singura exceptie. Am scos copilul din spital cu niste bubite pe tot corpul deoarece nu a fost schimbat la timp din cauza aglomeratiei, erau de 2 ori mai multi copii decat aveau loc. Evident ca am dat aproximativ 5000-5500 RON in total pe doctor, anestezist, asistente, paznici samd dar sunt multumit. La un spital privat costul este de aproximativ 7000 RON.
    Sa va zic o chestie, nici un spital privat din .ro nu e pregatit pentru o urgenta care se poate ivi la nastere. Te poti duce la un spital privat sa nasti decat daca ai fost de la bun inceput urmarit de ei si stiu ca nu vor avea probleme.

    00
  13. Nu stiu ce-o fi cu poza sau cu fotograful dar le da un aer de aroganta, in orice caz stilul e total aiurea fata de continutul articolului.

    Pe de alta parte, am citit si eu despre ei acum vreo 10 minute si ma gandeam daca sa zic ceva sau nu. Intr-adevar exista coruptie dar vorba ziarelor, fiecare tara are problema ei cu sistemul de sanatate.

    Cand am internat-o pe mama, am vrut si noi sa oferim ceva dar doctorul a refuzat clar si a zis ca nu primeste in niciun caz. Asistentele in schimb erau mult mai deschise catre aceasta practica si ceva maruntis garanta ca veneau ceva mai des pe la tine. Nu pot sa zic ca era perfect dar macar se straduiau.
    In al doilea caz, cel al bunicului meu, din ce mi-a zis bunica mea aveam vaga senzatie ca nici asistentele nu isi dadeau tot efortul in ciuda unor mici contributii. Din nou, doctorii n-au vrut sa primeasca nimic si nu a fost internat pe pile sau cine stie ce, doar in apropiere fata de casa.

    Cine stie, fiecare are povestea lui cu sistemul de sanatate. Unii n-au invatat ca doctorii servesc si in clinici particulare, asa ca daca le vrei atentia mai bine te duci direct acolo decat sa treci prin asa ceva :) Asa e la mine si ginecolog cel putin (da stiu, detalii prea multe) – vin femei la clinica si vor ca ea sa fie acolo la nastere si femeia le zice clar ca la cate intra pe usa nu poate sa aiba atatea angajamente. Cine vrea neaparat insista, dar nu cu bani. Pentru ca e un doctor foarte bun si a primi bani de la fiecare femeie care vrea sa nasca cu ea ar crea o situatie foarte dificila.

    Anyway.

    00
  14. @mitica, acei medici care au salariile de care ziceai stiau ce salarii sunt in sistemul medical. Credeau cumva ca sunt sunt salarii de 10 000 EUR/luna ?
    Intotdeauna au fost salarii mici.
    Si daca stii ca unii ca mine o sa te contrazica la punctul asta nu are nici cea mai mica importanta, crede-ma.
    ……….
    Mai toti medicii pe care i-am intalnit eu sau cei din jurul meu CONDITIONEAZA actul medical de spaga.
    Adica ori nu te baga in seama daca nu le dai ceva, ori isi bat joc de tine.
    Cauza suntem noi.

    00
  15. Zvoner
    Fii atent: sotia mea a nascut gemeni la Medlife, deci clinica particulara, m-a costat 14.000 RON nu am dat spaga dar tot probleme grave am intampinat. Asa ca sa stii ca nici la privat nu scapi de probleme.

    00
  16. Da, stiu. Medicii sint de cacat. Dar nu numai in Romania. Eu am luat-o in freza si cu aia din Szeged. Peste tot medicii sint de o aroganta crasa, refuza sa admita ca exista posibilitatea sa greseasca, isi inchipuie ca diagnosticul LOR e absolut. Doar ca la noi toate astea sint triplate de nesimtire monumentala.

    00
  17. Ingrozitor. Ar trebui sa putrezeasca in inchisoare cativa medici de genu asta pt a se trezi macar un sentiment de teama, daca nu responsabilitate, in ceilalti.

    00
  18. spagile ne omoara, literalmente. in ritmul asta mai bine o sa nasc acasa, in vana.

    00
  19. @ZorracK ce fel de probleme?

    00
  20. Articolul din NY Times a fost deja preluat ca si sursa pentru un articol in EVZ. Acuma sa nu fim rai, sa zicem ca a aparut in evz pe la 12-12.30, si la tine pe blog putin mai repede, pentru ca articolul a mers la corectat, apoi la aprobat, iti dai seama, un drum lung si anevoios, probabil ca ei l-au scris inca inainte sa fie tiparit de NY Times…
    Eu zic, Zoso, ca ar trebui sa dai un edit la post, si sa scrii „via EVZ”

    00
  21. Medicii au ajuns niste cersetori cu bisturiu in mana.

    Nu degeaba revistele naturiste, cu vindecari prin rugaciune si diferite suplimente alimentare brevetate se vand ca painea calda.

    Romanii nu mai au incredere in actul medical, se trateaza singuri dupa sfaturi babesti si abia cand e situatia disperata se duc la medic.

    Bine ca am plecat din romania.

    00
  22. @mArius – quote: „acei medici care au salariile de care ziceai stiau ce salarii sunt in sistemul medical”.

    Ei bine, afla ca nu. __Majoritatea__ – niste idealisti prosti – au ales medicina pentru ca le-a placut ca meserie, si poate si faptul ca acum 15 ani – in momentul in care au ales medicina – practicantii aveau un oarecare statut. Spun 15 ani pentru ca un medic specialist, care sa poata trata si prescrie o reteta, trebuie sa termine 6 ani de facultate, plus 2-5 ani de rezidentiat. Iar in 11 ani, timpurile se schimba. Si ca sa ai puterea sa ajungi medic, in contextul in care apar tot felul de neamendabili cu ghiuluri/q7/fitze – iti trebuie oarece tarie de caracter.

    Da, cauza suntem noi, asa e: ca accpetam sa urineze de sus pe noi cei care administreaza banii platiti de noi ca prostii la CAS.

    00
  23. Astept ziua in care vom putea renunta la serviciile medicale de stat din Romania.

    00
  24. culmea…am primit 2 pish-uri raiffeisen in aceeasi zi :))

    Am vazut ca ai mai scris despre asta . Unde le raportez?

    00
  25. Cica sa dai sursa EVZ, ce-am innebunit cand NYT publica asta dimineata si noi asta citim, si nu Evenimentul? Ce-ar fi sa facem toti asa, eu sa citez Campaign UK si dupa aia sa modific peste 3 saptamani cand apare in Campaign RO si sa zic ca de acolo e?

    00
  26. Mama da ce scoruri citesc aici pentru nasteri…
    Fetita mea s-a nascut la Filantropia… I-am dat doctorului 700 ron pe chestia asta , anul trecut in aprilie…Sigur, sotia s-a dus el ( la cabinet) pe toata perioada sarcinii… Dar totusi am avut destui care sa-mi zica ca-i prea putin…
    Acu citesc scoruri de 5000 – 7000-10.000 ron… Jeeeesus…Pai nu va dati seama fratilor ca astea sunt facute de noi? Pai daca o luam asa, nici-un doctor din tzara asta nu ar vrea salarii mai mari ( cum cu mare ipocrizie se cere)… Pai cu spagile de rigoare, un doctor iese in medie cu mult mai mult decat castig eu pe luna ( si nu castig putin)…Pai si cam la ce salarii ar visa ei?!?!… Ok… acum iau sa zicem 15-2000 RON… sa zicem ca le dubleaza… sau le tripleaza… Crede cineva ca ar renunta la spaga?!!? Cu scorurile astea de mai sus?!?

    00
  27. Asta am patit si eu, din fericire copilul meu are doar o contractie a muschilor ceea ce se va recupera in timp cu fizio-terapie, ceea ce si facem. Insa sincer, daca copilul meu avea mai multe probleme, de genul probleme cu creierul sau sa moara, sau mai stiu eu ce, aveti cuvatul meu ca il aruncam pe gemul spitalului pe dobitocul de dr. tutunaru de la Elias.

    Pentru ca am bagat in fundul lui circa 100E lunar si ne pregatea serios pt nastere, dar dupa 17 ore de nesimtire, sotia avea dilataite 1 de ci aproape nimic, si nu putea sa nasca imbecilul nu vroia sa-i faca cezariana, desi trebuia sa i-o faca din secunda 2. Asta e, aveti grija unde mergeti la spital in rromania si la ce macelari va duceti pt ca nu le pasa de voi! o sa va omoare copilul, sotia, si nu o sa clipeasca…

    Succesuri!

    00
  28. Acuma sincer..cine e de vina? Nu tot omu’ de rand care vine cu ofrande la medic? Noi i-am invatat sa primeasca spaga.
    Pe viitor o sa fie si mai bine: uitati-va la proaspetii absolventi de la medicina! Examenele se pot lua aici sau la pachet cu plata pe loc, in perioada de reduceri(restante) e mai ieftin + alte facilitati. Plata se face in euro la cursul curent.

    00
  29. @zvoner: Mi-a placut mult ce si cum ai scris.

    00
  30. @Ada: lol. simple minded.

  31. Sistem sanitar infect.. avem de ales? da! partea trista e ca nu toate categoriile sociale au de ales..

    00
  32. E foarte simplu sa dai vina pe medici pentru starea sistemului de sanatate din Romania. La fel de simplu e sa te miri si sa te cutremuri plin de indignare citind cum se ia spaga in sistem. Din pacate insa, e o atitudine pe cat de gresita pe atat de stupid desprinsa de realitate.

    Ca sa vindeci o boala trebuie sa identifici si sa tratezi cauza. Ci nu efectul.

    Cetateanul de rand se indigneaza si se isterizeaza dar continua sa se complaca, autoritatile si guvernantii infiinteaza linii telefonice si lipesc postere anti-spaga pe holurile spitalelor. Iar medicii sunt ciuma in sistemul medical. Buna gluma dara daca stai sa te gandesti atunci iti dai seama ca fara ei nici nu ar exista un sistem medical.

    Hai sa va dau o problema simpla de aritmetica; nu de alta, da va vaz cam palizi si maine poimaine lesinati nepregatiti in vreun hol de spital.

    Venituri medic = salariu de mizerie + sporuri anemice + spaga

    In ecuatia de mai sus veniturile medicului trebuie sa ramana neschimbate, cu alte cuvinte partea din stanga nu se modifica. In acelasi timp, in stanga avem o serie de variabile cu care ne putem juca cum vrem. Cu o singura conditie: spaga trebuie sa dispara. ;)

    Hai, la lucru. Inainte sa cadeti la pat pentru ca apoi s-ar putea sa fie prea tarziu.

    @Zvoner: clinicile private is acu Sfantul Graal al pacientului? Ma faci sa rad. Iti recomand sa incepi a cauta in cadrul cercului de cunoscuti. Mergi pe firul asta si da de un medic bun la care te duci cu o recomandare de la cineva cu care se cunoaste bine. De acolo, e mai usor. Nu uita plicul. Pentru orice eventualitate. Nu de alta, dar pe lumea asta aproape tot ce ii ieftin e si prost. Si nu iti recomand sa te joci cu sanatatea. If ya know whatta I mean. Sucecs.

    00
  33. De necrezut dar adevarat. Cu toate astea, dupa 12 ani de America va pot spune ca lucrurile asemanatoare se intampla si aici. Nu cred ca ne deosebim ca tara sau oameni sau cultura, este pur si simplu firea omului…iar banii …continua sa vorbeasca

    00
  34. !Alin… am mai mult de jumatate de familie in sistemul medical. Se poate face o policlinica intreaga cu ei. Am crescut pe holuri de policlinici (imi asteptam parintii sa iasa de la serviciu), am ajuns de nenumarate ori in spitale, din fericire in general nu pentru mine ci pentru altii. Stiu foarte bine cum merge sistemul.

    A conditiona un act medical de spaga este o crima. A-l conditiona chiar de alte lucruri, cum ar fi: chef, plictiseala, profund dispret fata de pacienti („pachete” iti spune ceva?), pura ta prostie (majoritatea tragediilor de la noi se intampla din incompetenta, nu din rea-vointa), oboseala cauzata de ture puse prost, mahmureala (o, daaa!!), etapa de platou dupa ce te-ai incheiat la slit si asistenta la bluza, faptul ca nu ti-ai baut cafeaua, faptul ca esti nervos ca idiotii aia de muncitori ti-au stricat parchetul la vila… si cate si mai cate… asta e tot o crima.

    As fi scris cu litere majuscule „crima” dar nu-mi place sa strig pe blogul altora.

    Clinicile private nu sunt Sfantul Graal, caci in Romania si aici risti sa fii tratat cu curul (si asta chiar cand nu te duci la proctolog). Dar sunt o cale de responsabilizare a medicului respectiv, si a actului medical. Nicio clinica privata nu isi permite sa nu traga la raspundere un medic care nu isi face treaba si care isi nemultumeste – sau Doamne fereste isi nenoroceste – pacientii. Cuvantul cheie: responsabilizare.

    Din pacate inca nu sunt oferite toate serviciile de care ai avea nevoie la clinicile private. Dar acolo macar stii cat te costa inca de la inceput. Scrie la intrare. Acolo macar nu trebuie sa impingi spaga la asistente. Acolo macar nu trebuie sa iti fie teama ca vei fi omorit din neglijenta chiar daca esti milionar in euro.

    Stiu foarte bine circuitul indicat de tine, situatia mea chiar imi permite sa apelez la el de ori de cate ori am nevoie. Chiar si fara plic. Si asta ma isterizeaza cel mai tare. Pentru ca cine nu cunoaste pe cine trebuie si mai ales cine nu vine cu recomandare de sus in jos, este tratat ca un cacat de exact aceiasi oameni care pe mine m-ar tine pe palme. Iar asta ii decade pe ei din dreptul de a se mai numi „Om”, nu doar doctor.

    Spaga este doar unul dintre elemente. Daca ea ar fi institutionalizata sub forma unui onorariu (i.e. privatizare), atunci am iesi chiar mai ieftin, iar statul si-ar lua si el bani din care sa finanteze subventiile pentru saracii care altfel nu si-ar permite aceste servicii.

    Ce ucide in spitale nu e faptul ca nu poti da spaga. Ci ca cei care o primesc nu au mentalitate de medici, au mentalitate de felceri, de afaceristi, iar atunci cand isi scot pla din asistente si-o baga fix in pacienti, si inca pe bani multi.

    Asta ucide in spitalele romanesti. Scuze zoso ca m-am pornit, dar chiar m-am enervat (proaspat aterizat acasa de la spital, unde iar am dus pe cineva in sistem, caca-m-as pe el de sistem!)

    00
  35. Zoso !!!! Ala din poza e Plicti ?

    00
  36. E adevarat ca daca ii pui 100 euro in buzunar te baga in salon mai repede si trimite dupa tine si 2 asistente sa iti aseze perna cum trebuie. Nu conteaza ca trebuie sa le dai si alora 100 ron fiecare. Sistemul de sanatate e de ras la noi. Si ne-am invatat asa. Am zeci de prieteni care sunt medici si dupa ce faci 10 ani si facultate si rezidentiat, mori de foame in timp ce un ratat care face nu stiu ce facultate la Spiru are salariu de 30 milioane la firma lu` unchiu`su. Iti cam vine sa iei bani. Ce s-a intamplat cu saracii oameni e exact ce se intampla cu alte mii care sunt batjocoriti pe viata, dar nu din cauza spagilor din operatii ci din cauza spagilor de la examenele din facultate ( vezi Craiova ) si astfel trec toti retarzii si ajung „doctori”.

    00
  37. Vai, cum va tot plangeti de spagi, dar o faceti toti cu mana pe plic.

    Traim intr-un film cu prosti. Am ajuns la concluzia ca ne-ar fi mai bine fara sistemul de spagi si ca ar trebui facut ceva in directia asta. Bun, din cele doua parti implicate in sistem—datatorii de spaga (partea activa) si primitorii de spaga (partea pasiva, care pur si simplu primeste, nu trebuie neaparat sa ceara ceva)—una din parti trebuie sa faca primul pas.

    Multi medici au facut pasul, mai de rusine, mai de frica politiei. Datatorii de spaga cand vor face primul pas? Cand vor hotari sa renunte la obisnuinta de la vari doctorului „cate un ceva, acolo”? Nu neg faptul ca nu vor fi si cazuri de tratament mai nasol din partea unor doctori lasati fara spaga, dar orice operatiune importanta implica si „victime”, complicatii, hopuri.

    Cazul prezentat in acel articol cu complicatiile la nastere e trist, dar scoate la iveala si cantitati enorme de prostie si naivitate.
    „She paid a nurse about $32 extra to guarantee an epidural and even gave about $13 to the orderly to make sure he did not drop the stretcher” Fix mentalitate comunista, unde prin spaga, toata responsabilitatea se muta, ca prin minune, de la pacient la doctor. Gravida poate sa faca si box, ea a dat bani la doctor, e vina doctorului daca se infasoara cordonul ombilical in juru gatului copilului.

    Hai, care are tupeu sa nu mai bage bani in buzunarele doctorilor? In cativa ani, fara spagi si cu rusinea/frica unor doctori de a cere, s-ar putea rezolva situatia.

    00
  38. Ce bine ar fi ca banii pe care oamenii ii platesc lunar pentru asigurarea medicala, chiar sa ajunga la doctori si nu in buzunarele parlamentarilor. Asa poate ar avea si medicii niste salarii decente, poate am avea si suficienti oameni calificati pentru fiecare din functiile necesare unei bune functionari intr-un spital… In astfel de cazuri de malpraxis, poate ne-am permite si sa-i dam in judecata si respectiv afara, pe incompetenti.

    Nu-mi dau seama ce se poate face in cazul de fata. Poate ca intr-adevar mediatizarea o sa fie de folos. Insa lumea arunca prea usor cu pietre in doctori cand ei sunt doar ultima veriga din lantul slabiciunilor.
    Cel putin in cazul nasterilor insa, cred ca lucrurile se pot schimba mult mai repede intr-o directie buna. In loc sa aruncam banii aiurea pe mita, am putea cel putin sa-i incurajam sa se ocupe de oameni cum trebuie. Eu as strange o suma de bani, si inainte de nastere i-as pune-o pe masa doctorului si i-as spune ca daca face lucrurile cum trebuie, copilul e sanatos iar eu ma simt bine, banii sunt ai lui si il recomand si la prieteni. Daca se intampla ceva cu copilul, nu vede nici un ban si risca sa depun si o reclamatie.

    00
  39. mdeah. trist, dar adevarat. un singur lucru nu imi cade bine in povestea asta. faptul ca se emit judecati de valoare la adresa sistemului sanitar romanesc intr un ziar american. vai mama lor ce probleme au ei cu sistemul asigurarilor de sanatate. hmmm, e ca si cum am scrie noi intr un ziar romanesc despre sistemul corupt din uganda.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube