Bine, oameni e mult spus, doamna asta e jurnalist de minim 20 de ani. Și ea nu știa că e poluare în oraș. A aflat azi, în 2024, că treaba e cotoioasă.
Mâine poimâine află că e trafic în oraș, după care că nu sunt trotuare, că se taie copacii în draci, că e corupție și, la final, că viața nu e dreaptă.
E extrem de enervantă abordarea asta. Nu că spune ceva ce știa deja toți oamenii cu o urmă de creier, ci că o prezintă ca pe o descoperire epocală. Ori crede că nu știe nimeni, ori își crede publicul prost.
Totusi asta nu e jurnalista aia care s-a dus in plimbare prin 2005 in Iraq si a ramas un pic rapita acolo?
Nu la plimbare, ci sa faca niste interviuri. Daca e sa respectam realitatea.
Daca nu ii mai place in Bucuresti, locul ei (si al meu) de bastina, Buzau, e mult mai putin poluat.
Eu ca de obicei nu inteleg contextul. Daca nu avea viroza statea ea afara in praf si masina in casa, sau cum?
@Sorin: își spală mașina zilnic. Cocălăreasă de PSD. Bine, pune pe alții să meargă la spălătorie, tati i-a lăsat sigur ceva milioane ca orice pesedist
A rămas nu răpită, a rămas…
@Nico: pai nu ca din Buzau e si Ciolacu, amiul lui Omar Haissam
putem zice ca viroza de sezon a tinut-o ostatica in casa. winkwink
A descoperit și blonda asta gaura la covrig.
Exprimarea e ambiguă, e om sau e doamna…?
Tuica nu este palinca, cu ursul nu te joci, femeia nu este om
toti barbatii e porci…. da’ nici femeile nu e oameni.
Deci doamna este suparata ca in Bucuresti este poluare. Asta in conditiile in care ne arata ca detine o masina proprie, adica unul dintre cauzele poluarii.
Mesasul fin e ca „e poluare iar dansa n-a contribuit cu nimic al aceasta poluare, stand in casa”. Deci prin extensie, ce mai conteaza ca are si ea masina ce polueaza cand circula cu ea ?
Eu sunt puțin confuz, ăla nu este praf? Că dacă e praf atunci e natural, nu musai poluare.
Da, praful e natural, modul in care ajunge el in oras e posibil sa nu fie. De exemplu, se sapa fundatia unui bloc si camionul care transporta pamantul excavat nu e acoperit cu o prelata. Praful e incadrat la poluare la poluare atmosferica.
@Maferescdeciuma – nu cunosc chestii din astea tehnice de incadrare insa pentru mine praful e o chestie naturala vs gaze de esapament sau furnale de fabrici/CET.
Tu zici ca daca eu sap la cazma in gradina provoc poluare atmosferica?
De aia in masurile de preventie a poluarii prin diverse documente ANPM gen raport de mediu, Fisa de mediu spune ca excavatiile se transporta acoperite cu prelata, ca zona din jurul excavatiei trebuie udata periodic si se ridica niste parapeti de protectie. Ca nu se respecta ca ie scumpe si noi trebuie sa facem cat mai eftin… cum spunea cineva:Ghinion.
numa ca e pe seama sanatatii populatiei pe principiul broastei fierte.
‘poluare’ este termen generic. ca si cum ai zice ‘masini’. sau ‘telefon’.
aia de la proctetia mediului si care or mai fi calculeaza dimensiunea, numarul si tipul particulelor din aer.
da, stiu, simplific enorm, dar nu e cazul de detalii aici.
dar ca exemplu, praful ridicat de plugul cu boi pe un camp de quinoa bio este ‘poluare’.
E natural dacă trăiești în deșert, lângă mare, în zone agricole cu vânt puternic.
Prietenul ei Omar Hayssam e refuzat la liberare, a doua zi iese ea cu poluarea.hmmm
Doamna e usor anal-fabeta functional.
Tocmai mi-a apărut în feed ceva cu doamna gen: mai știi ce face Mari Jeanne, aia cu…? Și cică e mare șefă pe la un trust media acum. Deci da, n-are cum să intre în contact cu info despre poluare. Sau despre orice. 😄
Totuși, putea și ea să pună sinistrul la început. Ce naiba, in 5 zile cât a stat cu viroza a uitat treaba asta????
„merg zilnic cu mașina prin oraș, doar că am fost câteva zile bolnavă, dar fiți atenți aicea ce poluare e în oraș. Sinistru!”
Cand mergi cu masina zilnic nu vezi poluare, dar cand iei o pauza apare imediat.
Ar deveni ok cu poluarea imediat ce i s-ar propune sa renunte la masina si sa mearga cu autobuzul.
Cîteva sfaturi pentru cei aflaţi în aceste zile la mare:
*Evitati expunerea intempestivă şi prelungită la soare. E de preferat să începeţi mai prudent, cu reprize scurte de 10-15 minute – cînd pe-o parte, cînd pe alta. Astfel, vă veţi asigura un bronzaj plăcut şi uniform.
* Nu vă avîntaţi prea mult în larg. Oricum, în caz de pericol, nu strigaţi. Este inutil. Şansele ca prin apropiere să se afle vreo persoană dispusă a vă asculta sunt minime.
* Profitaţi de binefacerile razelor ultraviolete. După cum se ştie, ele sunt mai active între orele 5,30 şi 7,30. Se recomandă cu precădere persoanelor mai debile.
* Dacă sunteţi o fire sentimentală şi agreaţi apusurile soarelui, librăriile de pe litoral vă oferă un larg sortiment de vederi cu acest subiect.
* Şi încă ceva – dacă aceste sfaturi v-au pus pe gînduri şi aveţi deja anumite ezitări, gîndindu-vă să renunţaţi în favoarea muntelui, înseamnă că nu iubiţi în suficientă măsura marea.
Cred ca ai gresit secolul, anul si publicatia, in rest mai speram
Pai cred si eu ca nu stia ca statea in masina si contribuia la poluare dar in masina mirosea a bradutz. Poate daca era si ea ca mine pe strada in fiecare dimineata la 7 in drum spre gradinita simtea si ea ca mine in fiecare zi cum respira otrava si se ineaca de la miros si acu nu mai era socata. Nu a dat nici peste statisticile alea care arata cati ani in minus traiesc bucurestenii in medie? Credea ca e de la Dambovita?
Citat din răspunsul la un comentariu similar de pe fb:
„Fiindca aici e vorba despre cum NU sunt etansate santierele urbane, despre cum NU sunt curatate rotile camioanelor, despre cum NU sunt spalate strazile si despre chestii care se ard pe la periferie. Adica subiectul calitatii aerului are foarte multe componente de care edilii ar trebui sa fie preocupati mai degraba decît de panselute si borduri. ”
Deci sunt multe motive pentru poluare, de care trebuie să se ocupe edilii. Eu nu am nicio vină și nicio contribuție la situația asta.
@zoso, ceva cald si frumos din zona ta:
https://www.economica.net/qualis-properties-plata-cupon_719595.html
oh, nu, cine ar fi crezut!!!
Teapa evitata. Din pacate nu am fost asa de norocos cu Nemo Express.
Sfat nesolicitat – nu cumparati obligatiuni corporative ale companiilor din Romania, toate sunt in categoria gunoi, poate la cele emise de banci ar fi o paine de mancat dar e mai greu de ajuns la ele
Un sfat bun. Cel mai probabil obligatiunile Elefant.ro o sa urmeze acelasi curs. Dar mai e pana in 2026.
Mai sînt încă fraieri care dau un purcoi de bani pe niște hîrtii fără valoare?
Asta seamana cu reportajele de vara trecuta, cand descopera un sulache d’asta de reporter ca rosiile precos sunt crescute cu Ethrel. Lucru pe care-l stiam de cam 20 de ani de cand au intrat pe piata cu soiul asta. Nea’ casta a descoperit abia acum.
A zis de poluare din cauza noxelor sau cum s-a ajuns la concluzia asta?Și eu am găsit nisip pe masina odata și am aflat ulterior ca era din Sahara, adus de nu știu ce furtuna.
Nu știu cine e duduia dar citind textul nu vad dc hate…
Cum să spui că îți spală maică-ta ferestrele, fără să spui că îți spală maică-ta ferestrele.
Treaba asta cu mașinile poluează începe sa fie destul de răsuflată si nu se face nimic concret in privința asta, la nivel mondial, doar se caca pe ei cu mașinile electrice si oprirea producției la mașinile pe combustie din nu știu ce an.
Ok. Din 2030 nu se mai produc mașini pe combustie. Ce se întâmpla cu parcul auto pe combustie fabricat pana in anii 30? Avem in prezent mașini vechi de 25-30 de ani care trec ITP-ul fără jena.
Vor urma 15-20 de ani in care poluarea va rămâne cel puțin la același nivel. In 2050, când majoritatea mașinilor vor fi electrice si cele vechi scoase din uz, o sa constatam, ca poluarea e in continuare la cote alarmante.
Daca ne îndreptăm cu toata viteza către punctul in care schimbările climatice vor fi ireversibile, de ce nu stopam de urgenta toți factorii poluanți?
că nu putem. depindem de cărbune, de țări care ne fac haine ieftine, de rafinăriile de petrol…
Inteleg asta, ar fi un regres enorm pentru noi ca civilizatie.
Dar asta ar insemna totusi sa salvam planeta asta, unde mai putem trai cateva sute, mii de ani.
Mi se pare logic sa renuntam la factorii poluanti si sa mai tragem de planeta asta cat mai putem decat sa ajungem intr-o situatie in care nu ne mai putem intoarce si atunci nu vom mai putea face mare lucru.
De cand a inceput frenezia asta cu incalzirea globala, nu s-a luat nicio masura concreta la nivel global, doar vorbe si promisiuni in timp ce cifrele cresc de la an la an.
Eu am facut tot ce am tinut de mine (mai putin consumerism, mai sortat gunoiul, mai reparat o chestie decat cumparat una noua, mai centrala la 21 de grade, pus masina pe GPL (nu neaparat din ratiuni de poluare, dar si astea sunt la pachet), etc.
La nivel mondial ce s-a facut? La nivel de stat ce s-a facut?