o ţară a contrastelor

Banca Transilvania o duce bine de tot, avand 108 milioane euro profit. Nu e rau deloc pentru o banca romaneasca care nu e printre primele. Cine zicea ca in Romania nu se traieste bine? Uite ca se poate, dom’ne!

Si tot pe plus e si boala romanilor de a nu face economii si de a consuma tot ce prind, in special prostii. Si in cateva luni vin Sarbatorile de Iarna, sa vedeti atunci dezastru pe rafturile magazinelor si in buzunare.

Spaţiul european a clasat România, în 2005, în fruntea clasamentului la cheltuielile pentru alimente, băuturi alcoolice şi tutun, fiind urmată la mare distanţă de Lituania, Bulgaria, Letonia şi Slovacia, potrivit unui studiu efectuat de Eurostat.

Daca tot vorbim de oameni saraci, Corneliu Vaccin Tudor spune ca parlamentarii sunt saraci. Asa e, micutii, ei n-au ce manca, de aia se plimba in gipanele alea de neam prost.

Stirile bune continua. Romanii sunt multumiti de sistemul de sanatate. Probabil e vorba de romanii din Canada, care au fugit mancand pamantul din Romania.

Romanii se declara multumiţi de sistemul de sanatate, potrivit unui sondaj al CNAS. Potrivit acestuia, oamenii isi cunosc drepturile in caz de boala, le place comportamentul medicului curant, chiar daca uneori stau la coada si o ora.

Totusi, nu e bine, pentru ca Mercedes a ales sa mearga in Ungaria, unde exista autostrazi. La noi exista numai pe hartie.

Si apropos de autostrazi, citam din Gandul o chestie interesanta apropos de pomenile electorale de la final de mandat:

Analiştii economici locali au perspective sumbre. Una dintre variantele salvatoare este ca Parlamentul să revină asupra deciziei de a mări salariile profesorilor cu 50% sau ca preşedintele României să nu promulge această lege. Dând la o parte aceste variante însă, viitorul nu este deloc încurajator. “Dacă nu revine (Parlamentul, n.r.) asupra deciziei Guvernul va trebui să facă un nou buget în care să introducă şi aceste cheltuieli suplimentare. În lipsa resurselor necesare va trebui să taie de unde poate, tot ce poate, pentru a nu depăşi un deficit bugetar de 3%. Asta ar înseamna practic anularea tuturor investiţiilor”, ne-a declarat Dan Pascariu, preşedintele consiliului de supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank.

<p>Dacă Guvernul va face acest lucru nu vom spune adio numai kilometrilor de autostradă care aşteaptă să treacă de pe hârtie pe pământ, ci oricărei investiţii, de orice natură, fapt subliniat şi de Vosganian, care a dat ca exemple investiţiile din învăţământ şi din sănătate.</p> </blockquote>

Dupa autostrazi, n-o sa mai avem nici paine. Pentru ca desi producem, preturile cresc. Nu stiu cum, dar se intampla.

Si ca bonus, acum intelegem de ce suporterii echipelor de fotbal sunt in mare majoritate imbecili.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. tot am auzit ca ai fi printre cei mai buni bloggeri in Romania( desi eshti in Germania acuma ;)) )… intrebarea care vine ii : De ce !?… nu ai un design cine shtie cat de interesant la site si codu siteului ii wordpress … in final eu tot nu inteleg : De ce eshti cel mai bun blogger din Romania!!??

    00
  2. @ghitza: in principiu, cam degeaba.

  3. Ma gandeam sa fac un experiment: tin cativa caini in eco mode cateva luni, adica pe romaneste le dau mancare doar cat sa nu moara. Dupa aia intervin brusc cu un val de bunatati, in mod excesiv si mai ales nelimitat (din punctul lor de vedere). Si pornesc cronometrul, oare cati supravietuiesc dupa o saptamana? :P

    00
  4. Eh, macar pot sa imi tin banii (inca) la Transilvania. ;))

    00
  5. lol@ghita

    la faza cu suporterii nu ai nimerito pentru ca pesticidele alea actioneaza asupra jucatorilor care iau contact direct cu gazonul. in rest, e suficient sa fie bani pentru a acoperi recalcularea pensiilor parlamentarilor, pentru ca restul nu conteaza. Iar faza cu anularea investitiilor se referea strict la invatamant. adica nu scoli noi, nu sali de sport, nu materiale. nu cred ca saracim ca tara daca marim salariul de la 800 ron la 1200 ron pentru 400.000 de oameni.

    00
  6. „deşi producem, preţurile cresc”
    Nu şi la grâu. Iar dacă au crescut, nu au crescut deajuns.
    Odată intraţi în UE trebuia să ne aşteptăm să crească preţurile la servicii. Putem spune că fabricile de pâine fac un serviciu transformând grâul/făina în pâine.
    Cu toate astea încă poţi cumpăra pâinea de la un magazin/brutărie cu 50 de bani, de la altul cu 80, de la altul cu 1,2 lei depinde de cantitate şi de distribuitor.
    Concluzia (care nu e chiar concluzie): Nu poţi să îi oferi ţăranului un preţ de căcat pentru că „s-a produs foarte mult” şi cum oferta e mai mare ca cererea, trebuie să scadă preţul.

    00
  7. Sper că se pricepe ceva din ce scrisei :D

    00
  8. Probabil, romanii multumiti de serviciile de sanatate sunt cei sanatosi si elevii care obtin scutiri medicale moca :)

    00
  9. cine v-a spus ca e bine in Canada ? v-au mintit aia cu pliantele de la ambasada :P
    http://ww1.notcanada.com/healthcare/healthcare1.htm

    00
  10. La capitolul haleala nu trebuie sa ne lasam inselati de procentul imens in a categorisi romanii drept mari mancai sau fomisti, desi e si asta un efect. Stii, pen ca ai umblat – mancarea in Romania e EXTRAORDINAR de scumpa comparativ cu vestul, si prin prisma costului vietii (cost of living), dar si, CULMEA, in cifre absolute – ceea ce arata cel putin 3 lucruri misto: 1) in Romania nesimtirea comerciantului n-are limite si 2) in Romania nesimtirea politicianului care nu reguleaza comerciantul si economia, in general, n-are limite si 3) in Romania factorul politic e, de regula, si comerciant, adica el centreaza, el da cu capul (in gura romanului, pentru care potolul se transforma intr-un lux). 40% pe mancare?!?! For God’s sake, daca o familie din Franta ar trebui sa-si cheltuie aproape jumate din venituri pe mancare… kkt, s-ar schimba guvernul. De 10 ori.

    00
  11. @ghitza: preferai un site original si 3D in Flash (precum cel pentru Tuborg)? :-)

    00
  12. Banca Transilvania ? Hai sa-ti zic eu ceva: saptamana trecuta, 4!!! zile la rand le-au fost picate softurile de interfata ale angajatilor cu sistemul de conturi. Nu puteai face nimic la ei : „Nu ne merge sistemul”… atata stiau sa zica fetele de la ghisee.

    Plus ca sistul e varza: fii atent ce am screenshot-uit eu de ceva vreme: http://www.trilulilu.ro/imagini-incredibil/website-banca-transilvania-hackuit

    00
  13. @ghita

    Aspectul nu contează cine ştie ce. Funcţionalitatea da. Dar, în primul rând, conţinutul.

    00
  14. „.ce a facut el sa demonstreze ca i cel mai bun prgtor din Rou !!??” imi cer scuze am greshit nu prgtor ci blogger :D

    00
  15. il cheama Vagin, nu Vaccin!

    00
  16. ca tot ziceai de contraste, eu nu stiu ce dracu-s cu grevele astea, cand peste jumătate din rromâni sunt mulţumiţi la locul de muncă. curat murdar …

    00

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile