O întrebare pentru publisheri şi afiliaţi

Ştiţi cum funcţionează drepturile de autor pentru radiouri? Pentru fiecare piesă se plăteşte o taxă. Să zicem că eu difuzez 200 de piese, însă raportez la ORDA doar 100. Mă controlează cineva? Nu. În asta constă frumuseţea sistemului. Se merge pe onestitate.

Întrebarea mea e: cine opreşte magazinele online să raporteze ce vor ele oamenilor care îşi pun bannerele afiliate? Băi, nu ai vândut nimic luna asta, hai noroc!

În SUA şi în Vest se presupune că onoarea e de bază. De aceea ei pică mai repede la scamurile cu identitatea.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Un lucru pe care l-am invatat la o firma unde ma ocupam si de corespondenta internationala, a fost sa am grija la orice zic pentru ca americanii considera un simplu e-mail document oficial :)

    00
  2. Acum vreo 3 luni m-a contactat un tip de la ceva site de tigari electronice in care „imi oferea” posibilitatea de a le afisa un banner, urmand ca eu sa primesc 25 de euro pentru fiecare tigara vanduta din refferal de la mine de pe site.

    Daca n-ar fi fost vorba de Romania si de romani, poate as fi acceptat, dar cum eu nu am nicio modalitate de a vedea cati eventuali cumparatori ar veni de la mine, nu am cum sa promovez asa ceva.

    00
  3. Ştiu că e OT, dar indulge me. Vreau să fac o fundaţie pentru apărarea drepturilor de autor, cine se bagă? Că cu statul… căcu. Pe bune.

    00
  4. Nu se merge pe onestitate, ci pe audit făcut de firme independente. Nu ştiu daca magazinele online româneşti au acces de aşa ceva.

    @Gutza Hai, să moară tot odeceu’ :D

    00
  5. @sayseb: ce audit, gogule?

  6. Din cate stiu eu radio-urile sunt obligate sa mentina playlist-uri si pe baza acelor playlist-uri se calculeaza la final cat e de platit.

    00
  7. @marius: corect. insa pe playlistul ala scriu ce vreau eu.

  8. Ar fi fost misto daca CNA-ul ar fi numarat piesele :D

    00
  9. Da’ arbo cum da banu’…? Ca, mai ales ca acum e cu „capital strain”, dupa 3 luni de la…, la curs de…, cine ii verifica…etc? Deh…

    00
  10. Tocmai de aia afilierea se face printr-un website specializat, care instaleaza un cod in siteul advertiserului si verifica fiecare comanda efectuata.

    00
  11. Pe unde am fost eu afiliat se fura. Era o parte din business. Noi furam dar nu-ti luam din bani pentru refunds/returns. Cand exista un 3rd party (cum ar fi CJ sau alte retele de genul asta) e mai greu sa se fure deoarece partea care intermediaza nu-si ia comisionul.

    00
  12. La radiouri conteaza si reclamele si cantitatea reclamelor. Daca nu ai reclame, platesti foarte putin.

    00
  13. Nu cred ca un advertiser care vrea sa faca un sistem puternic de afiliere, va incerca sa minta publisherii. Internetul e mare si plin de instrumente ca sa-i puna in legatura pe publisheri. Daca nu castigi nimic, sau castigi foarte putin cu un advertiser (chiar daca iti acorda corect comisioanele sau nu), o sa treci la alt advertiser cu care castigi mai mult (recomandat de alti publisheri).

    00
  14. Ai posibiliatea sa urmaresti pe site-ul magazinului online orice actiune face clientul tau. In plus cand se inregistreaza primesti mail, cand face o comanda primesti mail, etc

    Poti sa verifici si tu daca sistemul este corect: pur si simplu da-i click pe un baner care contine codul tau de afiliat si iti creezi un cont noi, apoi faci o comanda. Te loghezi inapoi in contul tau si vezi daca ti-a aparut userul care tocmai l-ai creat ca si client, daca s-a inregistrat comanda.

    Ceea ce nu inteleg romanii este ca daca eu ii dau la zoso.ro comision din ce am vandut 1000euro intr-o luna, eu raman cu 3000, din care jumate sunt profit. In plus clientii revin, deci este si interesul meu ca furnizor este ca afiliatii mei sa castige cat mai mult.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile