o palmă diplomatică

Libertatea a început o campanie prin care încearcă să facă ce momâile de la Ministerul de Externe nu prea fac. Să le aduca aminte britanicilor şi europenilor să îşi ţină gura închisă. Uneori. Şi să înveţe să gândească în linişte şi nu în gura mare, ca Băsescu.

Iniţiativă laudabilă, care ar trebui să se găsească în mai multe ziare româneşti, poate se sesizează totuşi cineva că ăia prea aruncă cu căcat în noi aiurea. Faptul că nu se vede în mai multe ziare arată unitatea şi colegialitatea din presa românească.

Am aruncat un ochi pe comentariile de pe siteul ziarului şi am văzut exact ce tip de cititori are Libertatea şi cum au înţeles ei inţiativa asta. Da, e o muie, dar o muie dată inteligent, nu e un simplu „fuck off, British!”, ca în epoca de piatră sau la fotbal, e un „coae, tăceţi dracului din gură, că după ce ne-aţi molestat minorii şi am oprit adopţiile, aţi început să ne muscaţi de fund ceva de speriat” (trad: bitches, shut the fuck up, after you molested our kids and we closed the door on foreign adoptions, you started biting our ass like there’s no tomorrow).

Libertatea ar putea face o chestie deşteaptă, undeva lângă fata de la pagina 5. Un concurs cu cea mai bună scrisoare adresată tabloidelor britanice, să le publice pe cele mai bune pe site, în engleză desigur, să ajungă mesajul mai departe şi la mai mulţi europeni vorbitori de engleză, să vadă şi ei cam cum stă treaba. Acum, în prag de aderare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

8 comentarii

 1. :) Yeap..is a good way to tell them what we think.

  00
 2. dap.. in sfarsit ceva initiative si din partea ziarelor.. nu cred ca o sa aiaba vre’un folos dar macar se aude o voce de undeva ca nu e totul alb si negru precum cred insularii..

  00
 3. NOU
  #3

  Apropo….de emigranti si de modul cum sunt tratati ei merita vazut si filmul „Childeren of Men” ( https://www.imdb.com/title/tt0206634/ )

  00
 4. Nu inteleg de ce englezoii spun ca noi e vom aduce AIDS in marele lor Regat. Uita oare ca ei sunt niste betivi parsivi? Uita ca la ei copii de 14 ani sunt deseori gasiti sub mese, si nu la scoala, ci in baruri? Banuiesc ca nu ii doare atat de tare de ei, cat ii doare de intrarea noastra in „marea familie europeana”(unde vom fi ca un copil infiat, nicidecum un membru deplin al familiei; vom fi ruda de vreme rea).

  00
 5. Asteptam de mult o astfel de reactie. Ma enerveaza la culme toate articolele astea din presa straina la care ai nostri nu raspund. De exemplu, m-a enervat rau cand presa de sport n-a reactionat mai dur la toate cacaturile dinainte de romania-bulgaria.

  00
 6. io vreau razboi! mondial! parerea mea!

  00
 7. M-am saturat de basinile din Europa…au ramas aceiasi ratati care ne-au vandut rusilor pentru a face din noi o poplatie de consum…acum culeg ceea ce au semanat…trebuie sa ne trezim dracului din visare si din poezie si sa le aratam ca „handicapatii” si „suedejii” de romani au dreptul la o viata normala si nu sclavagista cum vor ei s-o faca…
  Pana atunci recomand sa cititi George Orwell -1984.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube