O mentalitate păguboasă

În timp ce căutam ce s-a mai scris despre plecarea lui Teo, am dat peste articolul ăsta. Care face o cronologie a unor oameni plecaţi de la bani buni la căruţe de bani. Teo a luat 600.000€ primă de instalare! Vacanţa Mare 300.000€! Călinescu la fel!

Ce învăţăm de aici? Că românii au o mentalitate păguboasă, aceea de a fi orbiţi de bani. În momentul în care se pun bani mai mulţi pe masă, nu mai conteaza nimic. Unde aveţi sediul? La Glina? Bun! În groapă sau lângă ea? Maşină de serviciu si telefon? Da! Ştiam o tipă care a primit o maşină de la firmă în loc de mărirea de salariu pe care o voia. Şi acum, în loc să meargă cu metroul şi cu încă 300€ în buzunar, stă o oră în trafic şi bagă benzină.

E trist că asta nu se manifestă doar la puştanii care stau cu părinţii şi pentru care nişte bani în plus contează, ci şi la oameni cu capul pe umeri. Oameni care lasă deoparte tot ce au construit în ani de muncă şi alearga la un job mai bine plătit. Să dam exemple tot din media. Cine ştie în ce zi şi la ce oră are Vacanţa Mare emisiune la Kanal D? Cine ştie la ce televiziune mai e Adriana Muraru? Monica Ghiurco? Andrei Gheorghe? Sunt o căruţă de români îngropaţi în bani de către patroni, dar care nu numai că nu fac performanţă, dar îşi pierd şi strălucirea. Şi anii.

ps: Gheorghe zice că “nu suport mogulii care vorbesc urât cu angajaţii lor”. Angajaţii de la Informaţia de Prânz ar vrea să îi ofere nişte multumiri orale pentru asta, pentru că au învăţat cum pot folosi părţi anatomice în salutări de bine de la el.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

9 comentarii

 1. Ca sa platesti asemenea salarii si prime de instalare ar insemna sa te astepti la castiguri cu mult mai mari de pe urma acelor vedete, castiguri pe care, sincer, nu prea le vad posibile.
  Daca intr-adevar sunt disponibile pentru vedete atatea milioane de euro oare n-ar fi o idee mai buna sa fie folositi in alte scopuri? Macar 10% din ei?

  00
 2. Adriana Muraru prezinta stirile la TVR … asta daca te referi la Adriana Muraru „ex-Pro TV”. 🙂

  00
 3. Mai exista vacanta mare ? Nici nu am memorat kanal d(e cacat).

  Ce era la protv.. devnise.. nu stiu, o rutina placuta. Era duminica seara, era vacanta mare, sau alta emisiune dar tot cu ei. De cand au plecat, s-a stricat totul. Si pentru protv, si pentru ei, si pentru kanald. Cel putin pe mine, m-au pierdut (si cred ca nu sunt singurul).

  00
 4. si nu a ales ea sa plece de la PRO, i s-a cam dat de inteles sa faca asta.

  00
 5. Vedetele astea de carton de la noi , stelele astea de iarmaroc primesc bani cu nemiluita. Oare ii si merita?

  00
 6. Mai este o chestie. Cand au cumparat, ca asta au facut cu banii, cand au cumparat vedetele ca Teo sau La Bloc, s-a uitat ceva.
  Au crezut ca doar ei fac emisiunile. Se uita ca in spatele lor se afla regizori, scenaristi, cameramani, etc, o intreaga echipa. Se uita ca Pro TV-ul are o univeritate de Media. Au luat-o pe Teo cu Tanta si inca 2-3 persoane, pai nu aia este toata echipa.
  Sunt si exceptii, daca ai talent si te baga bine pe nisa ai sanse sa reusesti, doua cazuri ar fi Razvan si Dani de la National la Antena1 si Maruta de la TVR la Pro TV.
  Daca maine Antena1 ar organiza Local Combat nu ar face mare branza.

  00
 7. Adriana Muraru prezinta „Ora de stiri” (sper ca n-am pocit numele) de pe TVR2 si o face chiar bine.

  00
 8. Ghiurco e la TVR.

  00
 9. mie in loc sa mi se mareasca salarul, mi s-a platit chiria. is 250 de euro pe care nu-i dau din buzunar…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.