O lege pentru cartografi

Vreau o lege prin care să oblige pe toată lumea să îşi pună numărul pe uşă sau pe poartă. De la scările de bloc la oamenii din bloc. Sunt zeci de imobile in Bucureşti pe care nu scrie nimic şi ajungi la discutii de genul “ah, nu, noi nu suntem numarul 84, noi suntem 80 bis”. Cât pana mea costă niste cifre din alea? Milioane de euro?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. La mine(undeva in judetul Botosani) sunt numerotate toate casele si blocurile.

    00
  2. @nebunia: Arata-mi si mie blogul ala, da-mi un link ceva, ca m-ai facut curios.

    00
  3. sau mai simplu este sa se scrie numarul cu vopsea pe usa/poarta nu costa nimic si te scoate si din ceata ;)

    00
  4. Cât pana mea costă niste cifre din alea? Milioane de euro?

    nu vrei sa stii raspunsul la aceasta intrebare

    00
  5. Stiu eu una buna: „Buna seara, un taxi va rog in cartierul buna ziua pe strada apusului nr 7/30”.

    si da, numerele alea costa milioane de euro, daca le face firma potrivita, iar explicatiile vor fi de genu: imprimare in relief, cu holograma, fosforescente, si cu chip de urmarire in caz ca sunt furate.

    00
  6. Aici la mine, fiecare casa are doua placute, nu una.
    Una e cu numarul casei pe strada (ca in Romania, strada Cutare, nr. 9).
    A doua e cu numarul casei in cartier (presupun ca bazat pe PUZ sau ceva de genul asta, gen Cartierul Cutarescu, nr. 2183)
    Cand scrii adresa, iese ceva de genul Strada Cutare, nr. 2183/9… macar asa esti sigur ca scrisoarea pentru nr. 9 nu ajunge la nr. 9A sau la nr. 19.

    00
  7. Buna dimineata. (ultimul paragraf)

    00
  8. Stiu un blog in care numarul 7 este la etajul 5, numarul 15 la etajul 2, numarul 23 la etajul 7 si tot asa…. PRO

    00
  9. Si sa le numeroteze in ordine, as adauga. Nu de alta, dar mi se pare de o prostie crunta ca numarul 1 sa fie pe la mijlocul strazii, langa numarul 4, numarul 3 pe partea cealalta a strazii, dar la un capat, numarul 8 sa fie langa numarul 13, vis-a-vis de numarul 1 (evident, 9 la mare distanta, spre capatul strazii) si alte asemenea chestii. Pana mea, si daca erau beti morti le aranjau mai bine.

    00
  10. Cartografii fac harti. Numerotarea cred ca e de competenta primariilor.Sau a fost.

    00
  11. Stiu o strada de vreo 100 – 200 m, unde nu sunt mai mult de 15 case. Partea interesanta e ca una din case are numaru’ 58 si pe deasupra mai e si A, adica 58/A.

    00
  12. La mine în sat sunt toate numerotate. Fără excepţie.

    00
  13. Sa discutam si despre faptul ca in Romania, in 2011, exista localitati ( am intalnit caz intr-un sat din Oltenia, mi s-a spus ca nu este singular) in care strazile/ulitele nu sunt denumite si nici casele numerotate ?

    00
  14. hahahahaha

    sa ti zica nenea o chestie de saptamana trecuta.

    tre` sa fac surveyu` in teren pentru un proiect de transport la vreo 4000 de case, intr un oras cu vreo 50000 de locuitori. ( nici acu` nu e gata )
    In concluzie, is chiar in tema cu chestia asta.
    La 4000 de case, din totalu` asta stam asa:
    -unitati locative cca 2500 ( in speta case construite )
    -unitati locative existente numa` pe hartie cca 1000 ( in speta, io am 500 de metri patrati in intravilan, la care le am zis „strada Octavian Goga nr 14” si gata. Nici un cotet construit pe care sa pui numar.
    -unitati locative cu numar pe ele desi n cadastru scrie „Strada cutarica FN”
    La cate am gasit placuta indicatoare cu numarul casei? ( necesar in special la intersectii, pentru o harta de calitate ) La nici jumatate din ele.

    Zoso, ce vrei tu e utopie.

    00
  15. 1. daca se va face o actiune de numerotare, adica aplicare de placute cu numere va costa de 5x mai mult decat e normal, cu numere cu nush ce folie reflectorizanta, facute in suedia.

    2. referitor la bataia de joc a primariilor, in sectorul 6 pe Bd. Metalurgiei cum te duci spre metro/real/obi sunt indicatoare de oprirea interzisa din 15 in 15 metri, pe un drum care are doar 1 banda pe sens, adica nimeni nu opreste niciodata acolo, nu e posibil. PE AMBELE PARTI. total vreo 60-70 de indicatoare pe stada de 500m

    3. legat de satele fara nume de strazi, da exista. in judetul Braila intr-un sat la ai mei bunici abia acum 2 ani au denumit strazile. Intr-adevar inainte avea numere tot satul, de-a valma. acum au si strazi si numar. fiind poplatia putina, toata lumea o stia (incl. postasul) pe tanti Tantza de mar’nea satului.

    00
  16. „Cât pana mea costă niste cifre din alea? Milioane de euro?”

    Depinde cine liciteaza! :-)

    00
  17. @Cami: în cam TOATE satele din România, indiferent cât sunt de mari, străzile nu au denumire, doar casele au număr şi una dintre străzi este cunoscută ca „Strada Principală”…

    00
  18. @cami: La sat nu o sa gasesti multe strazi denumite, poate strada principala si atat… Dar macar sunt numerotate corect. …..in anumite cazuri:D

    00
  19. în cam TOATE satele din România

    „cam” ala e sa nu radem de tine?

    00
  20. E foarte buna ideea. Asa nu mai dau buzna mascatii peste tine, se uita si ei ce usa sparg. Prin unele parti sunt si cate 3 sau mai multe locuinte la acelasi numar (eventual cu a, b, c in coada) si nici nu sunt afisate pe usa sau poarta. Am un coleg care sta undeva in Baneasa langa gradina zoologica. Blocul lui este oficial pe o strada „x” care iese din strada „y” care la randul ei vine din strada „z”. El are in buletin strada „z” care impreuna cu „x” fac parte din Bucuresti iar strada „y” face parte din Voluntari. Iar la numere sunt vreo 3 ansambluri de blocuri cu acelasi numar, cu a,b,c in coada, teoretic.

    00
  21. @Sakura: hai nu ne innebuni

    00
  22. Total de acord!
    Ar trebui o lege care sa amendeze proprietarii/asociatiile de locatari care au numere, nu o mare campanie la nivel national/local care sa manance de n ori mai multi bani decat e necesar si sa nu rezolve nimic.

    00
  23. @Paul Roman: am gresit, my bad.. blocul :D

    00
  24. Sa apara aceste numere si pe hypermarket-uri…

    00
  25. la mine in zona toata lumea are numere la poarta… ar fi chiar aiurea sa vina cineva la tine si sa-i zici, vino la poarta verde de langa curtea cu numarul 50.

    00
  26. Astfel ai oferit o idee geniala guvernantilor care vor impune in regim de ordonanta de urgenta obligativitatea unui astfel de demers.

    00
  27. Chiar la asta ma gandeam si eu astazi. Sunt o gramada de strazi care nu au nici macar tablite cu numele strazii si foarte multe care au nume sunt plasate deampulea.

    00
  28. daca sunt puse aiurea degeaba mai sunt . e asa frumos cand cauti numarul 30 si vezi 65 63 55 54 29 … 30

    00
  29. geodezii / cartografii nu se ocupa cu numerotatii de strazi… mai bine schimbi titlul articolului…

    00
  30. Eu stiu ca primaria le da si ti le pui singur pe poarta plus placuta cu denumirea strazii(sunt gratis). Da lenea e mare sa o „lipesti” de poarta, in mintea unora tot statul ar trebui sa faca si acest lucru.

    00
  31. Chiar a existat acum cativa ani un caz in care au intrat mascatii peste niste oamenii care se uitau la tv in timp ce ei il cautau pe traficantul de droguri din apartamentul de langa :))

    00
  32. Ce tare esti! In Cehia casele au doua numere (uneori, alteori e doar unul inscris, dar nu prea stii care e) adica numarul cadastral si numarul casei. Mi s-a intamplat sa caut cu disperare numarul 840 si sa fie langa 1088 dar spre norocul meu, doar undeva la mijlocul strazii si nu la capat cum ma asteptam (nu era pe partea cu numerele pare, dar in fine, l-am gasit).

    Si inca ceva, stau la apt 6 dar nu scrie nicaieri, nici la mine si nici la ceilalti vecini, numarul de apartament, nici la intrare, la interfon, pe cutia postala, nicaieri. Si oricum nu conteaza, ca daca imi trimite cineva o scrisoare trebuie sa fie numele meu pe cutia postala, altfel nu ajunge (nici daca pune numarul apt)

    00
  33. Ok, imi spuneti ca in toate satele exista o strada principala si restul fiind nedenumite – asta spuneam si eu. Mai mult, casele sunt nenumerotate, in unele sate.
    Am vazut asigurare de casa, ca doar e obligatorie, facuta pentru o casa dintr-un sat din Oltenia. La adresa, pe polita, scrie numele satului, numele comunei, la strada si numar – e linie.
    Ce sanse au sa fie despagubiti in caz de dauna? Cum vor dovedi faptul ca acea polita este intocmita pentru casa respectiva?
    In conditiile in care, intr-un sat, este mare probabilitatea sa intalnesti acelasi nume detinut de mai multe persoane (poate sa coincida chiar si prenumele) – daca numele contractantului asigurarii ar fi fost un criteriu.
    Ca nu e in stare primaria sa-si denumeasca toate ulitele – asta este. Insa, sa nu numeroteze toate casele… nu mi se pare ok .

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)