o investiţie la timpul ei

În 2002 am făcut o investiţie. Tras de mânecă mai mult de părinţi, care au refuzat să îmi înapoieze nişte bani şi mi-au spus că îmi iau casă în loc. Şi bine au făcut, probabil în 2 săptămâni topeam banii.

Am plătit 6.000$ pe un apartament. În 2004, vecinul de deasupra l-a vândut pe al lui cu 24.000. Pentru acelaşi apartament, care arăta de 2 ori mai jalnic decât cel pe care l-am cumpărat eu, fără faianţă, fără gresie, fără dotări. Acum, cineva în acelaşi bloc, vrea să vândă acelaşi tip de apartament cu 35.000$.

Un coleg de servici a făcut un credit, a cumpărat o casă cu 2 camere în Titan. 55.000$. Are de plătit, şi el şi soţia, 40 de ani de acum încolo.
Vecinul de la parter are 3 copii. 2 s-au căsătorit şi s-au mutat aici. 7 persoane în 3 camere.
În facultate, o colegă era măritată. Dormea separat de soţ, pentru că nu se puteau muta nici la el, nici la ea.
Sunt norocos.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

9 comentarii

 1. Hmm, are de platit pe 40 de ani? Perioada maxima de creditare care am vazut-o prin Romania a fost de 28 de ani. Stiu asta ca am facut un credit imobiliar de curand, si sunt in tema :)

  Da, intr-adevar, referitor la $SUBJECT, esti noroc :)

  00
 2. ai facut o investitie perfecta …. urmeaza in 2007 sa ma arunc si eu la un credit :)) … destul de urat sa platesti “chirie” la o banca 28 de ani … dar nu ai ce face, daca nu platesti o luna doua vine si iti ia casa asa cum scrie cu litere foarte mici intr-o clauza a contractului …

  00
 3. E incredibil cum au explodat preturile imobilelor in ultima perioada. Am si eu cunostinte care au cumparat apartamente cu 9-10000 de euro si acum valoreaza 50000.

  00
 4. ciudat chiar azi pe la ora 2-3 ( chiar de ziua mea :P ) discutam de preturile apartamentelor care au explodat in ultimii ani :D !! Da, in situatia asta poti sa te consideri norocos

  00
 5. zeroviu, admir oamenii care isi iau un credit pentru casa lor si nu stau 5-6 ani cu chirie, mutandu-se de ici-colo.

 6. “Serviciu” damn it, “serviciu”.

  00
 7. Ca idee, perioada maxima pentru un credit ipotecar este de 35 de ani.

  00
 8. inseamna ca am inteles eu aiurea :(

 9. esti norocos. se zice “serviciu”, nu ‘servici’

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.