o ieşire în decor

Florin Anghelescu, om de afaceri cu tutun, a fost găsit spânzurat în subsolul vilei sale.
Ceea ce, la suprafaţă, este o tragedie. Dar sub superficialitatea sentimentelor (a murit, totuşi, un om) zace o pildă.
Era o ştire acum 2 ani cu anchetarea unu partid german pentru primirea de sponsorizări nedeclarate sau ceva asemănător. Din acel partid făcea parte şi Helmut Kohl, fost cancelar. Ce m-a surprins a fost că unul din contabilii vinovaţi s-a sinucis cu câteva zile înainte ca procurorii să ajungă la el. Ceea ce ne dorim şi noi. Omul a ales să nu îşi facă de râs familia şi partidul şi a ieşit din viaţa politică cu capul sus (şi picioarele înainte). Până să ajungă procurorii la numele lui, el era deja sub pământ.
Probabil mai mulţi politicieni români ar trebui să înveţe din asta.
Vă daţi seama ce bine ar fi fost dacă Năstase se spânzura înainte să fie zburat din partid? Şi înainte de finalizarea anchetelor în curs? Nu îşi scutea nevasta şi copiii de momente jenante? Sau Oprescu după primele 2-3 înfrângeri? Sau Ilici după ce a pierdut şi alegerile şi şefia partidului?
Nu-i aşa că am fi fost mai fericiţi dacă oamenii ăştia nu ar mai respira acelaşi aer cu noi?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. NOU
  #1

  Stai sa vezi ca Diaconescu face din asta un nou caz Ierbasu 😀

  01
 2. cred ca ai facut niste comparatii oarecum fortate.

  Inchipuie-ti ca “exemplele” au facut o mica ilegalitate financiara, nu au afectat direct si fundamental pe nimeni. N-au omorat “golani” you know.

  politicienii pe care ii mentionezi sunt responsabili pentru chestiuni mult mai grave si imi aduc aminte de alde Sollozzo. Miezul lor este stricat, asa ca nu poate fi vorba de decizii onorabile aici.

  cool article de la Traian Ungureanu:
  http://www.cotidianul.ro/?id=4444&art=10523&cHash=c267e2ab0c
  Imagineaza-ti o sinucidere in contextul asta 🙂

  01
 3. absolut

  01
 4. oprescu este un medic excelent si un manager de spital foarte bun. el sa nu se spanzure, doar sa se lase de politica 😉

  01
 5. daca toti ar urma calea expusa de tine am ramane fara politicieni in cel mult jumatate de an, ceea ce nu ar constitui un lucru chiar rau, dar ar veni altii mai infometati de putere, bani si altele de acest gen

  01
 6. esti morbid frate…..de ce sa nu-i omoram noi, noi ce satisfactie avem totusi ? >:)

  01
 7. cred ca esti prea sadic, nu cred ca sinuciderea e o solutie. Ar trebui sa fie inchisi, averile confiscate si donate saracilor.

  01
 8. io i-as castra (mai ales pe Nastase), iar averea as valorifica-o in folosul societatii. Din vile as face camine de batrani si pentru oamenii fara adapost, iar banii din banci i-as redirecta spre sanatate, invatamant si cultura. Dati-mi o palma zdravana ca sa ma trezesc din vis ! 😀

  01
 9. … camine de batrani in care sa se moara de foame ca pleaca bucataresele cu gentile pline, iar din banii pentru sanatate, invatamant si cultura sa se faca alte vile mai mici (care in viitor sa adaposteasca alti batrani si oameni fara adapost)…. uite palma 🙂

  01
 10. NOU
  #10

  Nu e bine sa doresti moarte de om. Chiar daca a furat sau a comis alte uratsenii, oricum nu putem sa ii sugeram sinuciderea. Sa fim crestini adevarati!

  01

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.