o idee pentru profesori si alti grevisti

Cati sunteti, nene, cateva sute de mii? Ia puneti voi de un partid si alegeti sa va reprezinte in parlament pe unii dintre voi. Stiti voi, profesori. Politisti. Muncitori. Oameni dintre voi, care sa vorbeasca in numele vostru. Sa vina in fata voastra si sa va explice de ce asa si pe dincolo.

Ce ziceti, merge?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Am eu o idee si mai buna. Cui nu-i convin jobul/salariul/conditiile sa-si dea demisia. Si sa nu mai santajele an de an cu greve, mai ales acum, cand tara e intr-o prabusire economica crunta. Astia chiar nu realizeaza ca statul nu mai are bani pt. pensii?
    Bai, daca ai nemultumiri an de an, da-ti demisia, in puii mei! Hai si lucreaza la alt angajator decat statul roman! Acolo sa te vad… Fa greva daca nu primesti marire de salar. :-))))))) Aha, mai greu. Evident ca nimeni nu alege calea asta, I wonder why…

    M-am scarbit de cel putin 5 ani de toti astia. :-(

    Un partid mai lipseste…

    00
  2. Din ce ştiu eu, sunt destul de mulţi profesori prin Parlament. Aşa că nu ar fi nevoie de reprezentare parlamentară a lor. Mai ales că profesorii nu sunt prea solidari… cum ajung sus, începe să nu le mai pese.

    00
  3. nu merge ca daca reprezentantii lor vor ajunge sa aiba o oarecare putere vor uita de ce au ajuns in acea pozitie in primul rand si care li era scopul.

    00
  4. Eu zic ca n-o sa mearga. Vor avea grija liderii sindicali sa fie ei cei alesi, iar aici avem deja celebrele cazuri Ciorbea si Mitrea, care acum sunt mari oameni politici, ca ei tot de la sindicat s-au ridicat. Stii vorba aia: nu poti omori concurenta decat angajand-o la tine.

    00
  5. Nu merge, odata ajunsi „sus” se corup si astia instant. E in natura romanului.

    00
  6. In legatura cu grevistii bugetari, eu lucrez in sistemul de sanatate, sunt din categoria „auxiliarilor” ( economisti, referenti) pe care nimeni nu-i reprezinta ptr. ca nu suntem in sindicat si oricum aia sunt deja corupti. Da nu suntem multumiti de salarii, sunt mai mici ca si acum conform grilei, nu am vrut salarii mai mari, nu suntem noi de vina ca sunt sute de angajati in sistem noi stim sa ne facem treaba chestia e ca sunt sute d ehartii de completat de ex. un dosar de contabilitate prin anii 90 si ceva avea cate 200 pag acum sunt cate 2-3 volume de atetea pagini. Cine a ingreunat munca? nu noi! toti sar cu gura pe noi, ma simt aiurea sunt multi care nu au cerut nimic si pe care nimeni nu-i intreaba sau care nu conteaza cand e chestia de baniiiiiiiiii, multi bani care ii scot tot cei ce au noi stam in continuare pe 1000 lei. Si ce vorbesc ei sunt salariile BRUTE deci de aici se opresc impozite cote etc. li se pare mult 10 mil? comparativ cu ce? cu 2 copii, cu intretinerea cu ratele cu viata de zi cu zi?????

    00
  7. Stii care e faza ?
    s-ar putea ca o anumita categorie de oameni sa devina subiectiva…

    adica daca faci un partid numai cu profesori, in scurt timp economistii vor avea de suferit (dau un exemplu)… pentru ca romanu’ asa e… sa ia el tot si la altu sa nu mai dea nimic… e tipic.

    00
  8. asa..si cu ce ii ajuta un partid?? daca sindicatele nu fac fata coruptiei si ignorantei , credeti ca vor reusi ceva cu un partid? doar daca gasesc intelegere din partea EBEI si lui jiji. o campanie ceva? uite, asta idee :P

    00
  9. Functionarii publici parca nu aveau voie sa faca parte dintr-un partid politic.

    00
  10. Zoso, ei sunt reprezentati prin sindicate, lideri sindicali care se vand pt binele prorpiu…un partid social exista deja, PSD, care la fel, isi urmareste interesele proprii conduceri…orice om cu putina putere in romania e gata sa se vanda oricand pt interesu personal (99% din cazuri, or fi si exceptii)
    deci oamenii au ales sa-si ia soarta in propriile maini.

    sindicatele mimeaza greve pana isi ia lideru spaga si cad la o intelegere care-i fix praf in ochiul muncitorului de rand, cat sal linisteasca pt 6 luni, lideru ameinta dupaia iar cu greve daca nu-si ia partea…e un cerc vicios.

    In Jermanica, tzara ta iubita, la care visam cu totii pana la urma, lumea ia atitudine imediat, in numar mare, si asa are un impact mult mai puternic decat cuvantul oricarui lider.

    00
  11. Judecatorii incaseaza sute de milioane de lei vechi salarii si fac greva ca nu le ajung banii!!!

    00
  12. pentru asa ceva exista sindicate. in parlament nu se negociaza revendicarile profesorilor,politistilor,vidanjorilor sau maturatorilor de strada.

    00
  13. @ Dorian: am impresia că eşti cam încuiat la minte… Ar fi interesant să ajungi la spital şi să constaţi că toţi doctorii şi-au dat demisia din cauza unora care gândesc ca şi tine. Rumegă la asta în timp ce te dai cu gel şi îţi ştergi ochelarii de soare!

    00
  14. @maria: nu te obliga nimeni sa muncesti la stat.

    00
  15. Daca nu stiai profesorii nu au voie sa faca poarte dintr-un partid

    00
  16. Da ar merge sa o puna de un partid, dar daca ala care e ales ajunge tot un parlamentar din ala de care stim noi toti si pus numai pe bagat in buzunarul propriu nu ajungem iar de unde am plecat?

    00
  17. Referitor la salarii/beneficii in sistemul de invatamant…. este o problema foarte delicata:
    -daca salariile/beneficiile sunt reduse sub pragul efortului depus de profesori/invatatori/educatori, atunci o buna majoritate vor pleca din sistem. Partea trista este ca nu vor pleca lichelele care oricum nu se strofocau sa invete pe elevi ceva, ci vor pleca cei bine pregatiti, ce au sanse sa isi gaseasca un loc de munca mult mai bine platit, un exemplu elocvent este cel al profesorilor de informatica/limbi straine…
    -daca insa salariile/beneficiile cresc foarte mult, atunci apare fenomenul nepotismul, si evident mediocritatea/abuzurile/incompetenta etc, un exemplu elocvent in prezent sunt cadrele universitare….
    Momentan in sistemul preuniversitar se intalneste situatia 1, iar in cel universitar se intalneste situatia 2.

    Daca ar face partid cei din invatamant, si sa presupunem ca liderii vor urmarii agenda personalului (nu o vor lua pe alta directie), atunci s-ar ajunge in situatia SUA, unde sindicatele din invatamant tin locul Bisericii Catolice din evul mediu, impiedicand orice reforma….

    00
  18. Dorian,esti prost!

    00
  19. NOU
    #19

    O idee buna si cred ca ar strange destule voturi,mai ales la parlamentare….

    00
  20. Din cate observ, principala problema a acestei legi, a salarizarii unice, este echivalarea diverselor meserii. Toti vor sa fie cat mai sus pe grila. Normal.

    Dar de ce nu fac sindicatele propria grila de salarizare? De ce nu se strang la o masa rotunda toti sa isi reglementeze problemele intre ele, in loc ca fiecare sindicat sa isi negocieze problemele separat cu guvernul?

    Ar avea mult mai multa putere de convingere daca ar spune toti: asta e grila, pe asta o adoptati!

    00
  21. @Daniel Chirita – Decat sa fiu un personaj cu o minte deschisa ca a ta, prefer una incuiata, ca a mea. Am asigurare de sanatate privata, asa ca nu-ti face griji pt. mine. In rest, numai bine despre limbajul tau de Baragan. Pui de doctor/profesor, cumva? Unealta demisiei ti se pare inacceptabila pt. bugetari? Iar santajul anual(de mai multe ori pe an, chiar) e ceva ok, nu?
    Cine te obliga sa muncesti la stat, daca e totul atat de groaznic? Asta vreau eu sa inteleg, in micimea intelectuala de care dau dovada.
    Cat timp mintile cultivate din invatamant, justitie, medicina nu inteleg ca tara asta e in colaps, eu chiar nu mai am ce comenta.
    Ok, hai sa le dam salarii de 3000 de Euro fiecaruia, dar in clipa in care iau o ciocolata mita, un mic decont „aranjat” la contabilitate, o deplasare la „congres” in Austria(Care tine o zi, si ei stau 7), o meditatie pe bani–>puscarie. vreau sa vad documente justificative pt. fiecare masina cumparat, pt. fiecare etai al casei, pt. fiecare concediu in Portugalia, ca deh, din aia 1000 de lei/luna nu prea se pot realiza astea, nu? E bine asa? (oricum, anul viitor ar cere 4000, pt. ca santajul merge intotdeauna cu guvernele romanesti, indiferent de coloratura). Am avea nevoie de un Fisc de care sa se TEAMA hotii astia, si nu doar ei. Nu de care sa rada la suetele lor.
    P.S. Bestiale bratele, sa stii. (blushing)

    00
  22. ar mai fi o solutie: privatizarea sistemului de invatamant. Invatamantul obligatoriu nu cred ca aduce prea multi bani statului,adica mai mult cheltuie pe salarii si alte cheltuieli decat produc practic aceste institutii

    00
  23. Daca ar fi careva sa-i reprezinte public, s-ar scarbi lumea de ei. Au ajuns salariile de stat sa fie tot cam pe acolo cu ele din privat.

    00
  24. si peste vreo cativa ani or sa faca iar greve celor care ar fi sa faca partidul acum :))

    00
  25. @Dorian
    tot prost esti si cu o gandire superlimitata. Oamenii astia la randul lor au votat si si-au ales partidul. Nu e vina lor ca acum li se da in cap.

    00
  26. @maria: „un dosar de contabilitate prin anii 90 si ceva avea cate 200 pag acum sunt cate 2-3 volume de atetea pagini. Cine a ingreunat munca? nu noi!”
    Nu voi? Interesant. Dacă nu voi aţi umflat unul altuia chichiţele birocratice, ia să vedem cina v-a facut-o. Să fie angajatul de la privat? Ca compensare pentru eficienţa cu care trebuie să se mişte la patron, concepe în timpul liber un sistem de stat supergreoi şi ineficient? Sau poate o fi ţăranul de vină? De plictiseală la coada vacii se gândeşte numai la cum să complice circuitul hârtiilor prin birourile voastre? Eşti penibilă când zici că vi s-au complicat hârţoagele dar nu voi aţi făcut-o! Dar cine? Agenturili străine poate?

    Deşi poplaţia ţării este în scădere liberă, deşi în loc de arhive, fax şi tone de hârtie există calculatoare, reţele şi internet, în ciuda acestor lucruri birocraţia creşte, creşte şi iară creşte. CA UN CANCER!!! Iar circuitul hârtiilor se complică proporţional. Şi tu spui că nu sunteţi voi de vină. Dar cine plm? Dacă ar fi executaţi jumătate din frecătorii de hârtii publice a doua zi ar creşte nivelul de trai în ţara asta de n-ar încăpea în grafice. Aşa cum creşte nivelul de CO2 în documentarul lui Al Gore.
    Şi încă n-am vorbit de modul cum vă bateţi joc de bani în administraţie. Cum vă luaţi până şi hârtia igienică de la o anumită firmă cu 10-20 lei rola, s.a.m.d. Pentru asta ar mai trebui exterminaţi jumătate din jumătatea suprevieţuitoare a primei etape.

    00
  27. Stii ca la asta ma gandesc eu de mult timp? Da’ intervine o problema. Sindicatele, sau mai bine zis sefii lor scot si ei ceva profit pe seama multimilor nemultumite asa ca cu cat mai multe proteste cu atat mai mult de castigat pentru ei. Vrei sa le iei mancarea de la gura oamenilor?

    00
  28. S-a ivit ocazia pt mine sa lucrez sa zicem pentru stat intr-un proiect cu finantare europeana de multe milioane euro :D E ok pentru inceput .. pana termin masteratul. Aveti dreptate cu totii se papa multi bani aiurea si foarte multe persoane freaca menta. Singura solutie pentru ca tara aceasta sa supravietuiasca este ca probabil jumatate din posturile de stat sa fie desfintate. Trist este ca probabil nici un guvern n-o sa reuseasca prea curand.
    PS. Am lucrat si in privat in cateva locuri sa nu-mi sariti in cap! :))

    00
  29. nu merge! nu o spun eu, o spune istoria. multe din partidele de buzunar si organizatiile politice infiintate imediat dupa ’90 au avut exact acelasi punct de pornire de care vorbesti tu. finalitatea?! n-a mers.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.