O idee beton de business

Nu zic că aveam un văr care pe vremea când un anume partid era la putere făcea asta, că nu mă pricep.

Așa. Închiriez un spațiu de 50-70mp într-o casă și o pun acolo de o pizzerie cu livrare. Nu sediu social, nu acte, nu afișe pe ușă. Îmi fac reclamă doar pe facebook și au telefoane cu cartele prepaid pentru comenzi.

…Profit.

Nu te agiți cu autorizații, cu controale, cu igiena muncii. Mai ales cu reguli și igienă, că la ce rahaturi mănâncă românii și la ce dinți au, asta e fix ultima lor grijă.

Ați comanda de la o asemenea firmă dacă ați ști?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. Îmi amintesc cu nostalgie când lucram in Pipera si luam tramvaiul 16/36 ce avea traseu pe strada Maica Domnului (Lacul Tei). Aici era un sediu Presto Pizza, intr-o casa dărăpănata, intre 2 case de suedeji .. după ce am văzut cum arata am recomandat colegilor sa nu mai comande pizza de la ei.
    Intre timp si-au deschis un punct de lucru vis a vis de metrou Pipera dar ce nu știi nu te omoară ..

    PS: Cam multe articole despre idei de afaceri ..

    00
  2. 4star?

    00
  3. Nu. Nu aș comanda niciodată la o firmă despre care nu am nicio garanție că respectă o minimă igienă. E drept, garanția asta în prea puține locuri o ai. Dar a comanda mâncare la o firmă care, vorba aia, nici de teama amenzilor nu e motivată să mențină totuși niște standarde, mi se pare un act de kamikaze deja.

    00
  4. nu as face, ca m-ar prinde cu aplicatia aia de la aqua carpatica…

    00
  5. O spui de parca autorizatile chiar inseamna ceva in Romania iar controalele se fac pe bune.

    00
    • Ba da, autorizatiile si controalele inseamna ceva in Romania. Pentru firmele mici care nu au bani de șpagă la inspectorii veniti in control. Ori dai 5000 de lei la inspector, ori platesti amendă 20.000 de lei. Așa merge treaba. Și dacă ar fi numai o instituție de control… Sunt mai multe, și nu vin doar o singură dată.
      Pe termen lung, te costă mai mult șpaga, dar îți trebuie o grămadă de bani, dintr-o dată, să fii în regulă. Și uite d’aia mulți „preferă” să dea mită decât să fie în regulă. Majoritatea deschid afacerea cu speranța că încet încet se vor pune ei în regulă cu toate. Numai că legiuitorul este împotriva oamenilor care muncesc și inventează noi măsuri pe care trebuie să le duci la îndeplinire. Și nu poți dintr-o dată… și iar ajungi la șpagă. Cum zicea PSD? Îndrăznește să crezi în România! Hmmmm….

      00
    • Da, la asta ma refream si eu cu controalele ca se da spaga. Nu stiu daca se mai practica dar inainte se dadeau amenzi si daca erai in regula. „Nu putem sa scriem in raport ca am venit in control si am gasit totul in regula, trebuie sa dam macar o amenda mica…”
      Dar nu cred ca sumele vehiculate de tine sunt reale. Zilele astea se face anul de cand am aflat pe pielea a 64 de tineri (+mutilati pe viata) cum se fac controale. Si nu cred firma aia isi permitea spagi asa mari ( sa decartezi mii de lei de cateva ori pe an … se aduna).
      Sau o fi mai mari in domeniul asta cu mancarea…

      00
  6. Am avut un prieten care a avut exact ce spui tu. Nu știu cum s-a terminat că m-am mai ținut legătura, dar 2 ani i-a mers foarte bine.
    Era cel mai bun la banii respectivi și nu a fost vreodată cazul să-l rogi pe ăla de la livrări să te lase la urgențe,omul avea totul proaspăt.
    Morala: am cumpărat de 2 ori din curtoazie, pe urmă principiile nu m-au mai lăsat să comand; nu te poți lupta cu alții când ei nu respectă regulile și nu-mi doresc să pățesc așa ceva.

    00
  7. badabing ?

    00
    • La ei m-am gandit initial, dar acum au sediu cu banner mare afisat, e la parterul unui bloc din Racadau, aproape de Ursu’. Pizza e cu aluat congelat si preformat, am luat o data de foame si m-am lamurit. Sa nu mai zic ca alt obiect de activitate e spalatorie auto si de covoare.

      00
  8. De mancat ai manca, posibil ca nici nu te-ai prinde ca sunt underground. Poate ar rezista cateva sapt maxim si i-ar calca ANAF+ITM+MEDIU+POMPIERI+PLM … brusc si fara menajamente. De ce ? Pt ca s-ar sesiza in primul rand pizzeriile legale ca au un competitor ce nu plateste taxele si imediat ar pune rotile in miscare. Nu te gandi ca ala de livraza pizza nu se sparge ca rosia cand il iau inspectorii si jandarmii la intrebari, oricat de ascunsi ar fi.

    00
  9. Stai liniștit că sunt firme din astea care îți vând nimic, vezi Fuel Shark. Mă întreb oare ce scrie pe colet la expeditor și ce e în colet…

    00
  10. Livrezi si in Bucuresti sau e doar in Brasov afacerea?

    00
  11. Nu. Am grija de unde mananc pentru ca este vorba in primul rand de sanatatea mea. Cat despre reclama de pe facebook, avand in vedere ca imi tin contul destul de curat (prefer sa am in lista de prieteni doar persoane pe care le cunosc personal, nu ma inscriu in tot felul de grupuri, nu dau like la toate prostiile), probabil ca nici macar nu ar ajunge la mine :D.

    00
  12. de ce nu bos, oricum cuptoru omoara orice microb. ieftin sa fie.

    00
  13. Pizza AS de pe Codru Cosminului.

    00
  14. Nu as comanda. Desi am comandat des la pizza la domiciliu, cel putin o data am intrat in bodega lor sa vad cum arata. Si de obicei ii prefer pe cei care gatesc la vedere, nu undeva ascuns in spate…

    00
  15. Boss, daca ai nevoie de un bucatar priceput, da un semn. Dintr-un kil de ingrediente „facem” 1,8 kile de produs finit, sa fie bine sa nu fie rau. :)))

    00
    • Catalin, se vede că ești începător. Ăștia ar fi dat faliment până acum dacă făceau ca tine. De unde să faci profit și să dai și șpăgi. Raportul cantittate inițială/produs trebuie să fie de 1/3. Cel puțin. :D

      00
    • @Motanes: Nu-s chiar așa începător. Ce spui tu merge la preparate scumpe, la mâncare gourmet. La ieftinăciuni gen pizza câștigi la volum și ingrediente ieftine ;)

      00
  16. NOU
    #27

    Daca nu ai pizza si livrare buna, evident ca nu.

    00
  17. Depinde de transparența lor. Actele prin care statul recunoaste sau nu ceva, nu mă încălzesc. La fel si cu autorizatiile de producători bio.

    00
  18. afacerea cred ca ar merge bine pana la primul dezastru (vezi Colectiv). s-ar putea ca tocmai lipsa actelor oficiale sa reprezinte garanția calității (uber!). nu prea înțeleg de ce e nevoie de cartele preplătite. pur si simplu pui un anunț cu steluta ca pizza livrata nu e destinata consumului uman iar la preț nu menționezi moneda. daca ești țepar ti se înfunda repede; daca ești ok reziști pe piata. in plus, prin evitarea fiscalității excesive poți practica preturi competitive!
    in alta ordine de idei am întâlnit salam stricat in pizza livrata de o firma „respectabila” din București.

    00
    • s-a cântat bingo. pardon, uber. :)

    • @zoso: comenzile le faci printr-un app pe iOS/Android, doar publicitatea pe Facebook (vouchere la inceput, coduri promo etc). eventual si plata cu cardul, uberlike, hipstereste, se accepta si bitcoini.
      poate ca ma repet, poti face rost de Salmonella cam de oriunde, cu tot cu sediu social, acte, reclama, ITM, ISU, etc.

      00
    • de ce să te complici cu plata cu cardul, ca să lași urme?

    • @zoso: poti sa lasi si urme atat timp cat nu calci pe bataturi cartelurile.
      oricum ideea nu e foarte rea, implementarea baza. daca te axezi pe calitate si nu pui in pizza sunca luata la discount ca expira azi sau alte porcarii si ai un sistem de distributie cat de cat ok (max 1 h) s-ar putea sa ai succes si chiar profit. daca pleci cu ideea de teapa s-ar putea sa nu functioneze.
      o investitie minima cred ca e cam 10000 RON, plus minim 7-8 persoane dispuse sa munceasca la negru (daca tu esti si operator de comenzi, si bucatar si agent de livrare, falimentul e garantat).

      00
  19. „Ați comanda de la o asemenea firmă dacă ați ști?”
    Multi probabil am comandat deja. Fara sa stim.

    00
  20. evident că nu, când eşti trecut de 30 de ani calculezi pe termen lung, mâncare ieftină egal bani daţi la spital şi pe medicamente după, deci poate ieşi mai prost. Mereu m-am gândit că mai bine la haine, tehnică, electronice, acolo strâng cureaua prima dată, nu la mâncare şi igienă.

    00
  21. ati mancat vreodata la taverne prin grecia? acele mici taverne (afaceri de familie) fara bon fiscal si fara pretentii, pe malul marii sau aiurea?
    exista astfel de afaceri deja, doar ca e mai greu de ascuns daca o faci in oras. gandeste-te ca iti faci reclama si comanda unul de la anaf de pe la antifrauda…

    acest tip de afacere este OK si poti dormi linistit daca faci livrare doar loco, intr-o zona mica.
    stiu o astfel de afacere, chiar pizzerie, intr-o comuna limitrofa unui oras mare. in curtea omului, cu copaci, umbra vara, etc. pizza se face cu ciuperci proaspete si prosciuto adevarat intotdeauna. adica nu ciuperci de la conserva si parizer sau alte porcarii. toate ingredientele sunt de calitate. deocamdata. pe viitor nu se stie…
    iar business-ul livreaza doar in cele 2 sate ale comunei plus ca se poate consuma si acolo.

    00
  22. Haidi, bre, ca Badabing si-a facut si local.

    00
  23. acum ceva ani nu stiu ce pizzerie din bucuresti l-a cam fentat pe unu, ala s-a enervat si voia sa vorbeasca cu seful – angajatii l-au blocat, etc asta incerca cu alte numere – ideea e ca nu a primit adresa, si s-a dus dupa unu sa vada unde naiba este firma, a ajuns undeva intr-un beci in spatele blocului si povestea ca a trecut printr-un fel de magazie ( vreo 2-3 camere ) complet in bezna pline cu cartoane aruncate, etc si apoi a ajuns in mirifica bucatarie …

    imi scapa numele, dar era destul de celebra :) povestea multi probabil o stiu

    00
  24. Exista ceva de genul asta (nu „genul” si atat cum scriu multi agramati pe aici)in Iasi.Doi baieti si un bunic.Bunicul prelua comenzile,baietii aveau intelegeri cu mai multe pizerii ca in momentul in care fac ei comanda,aia sa lase totul si sa le execute lor comanda.Apoi se duceau cu masina aceluiasi bunic,luau pizza si o duceau clientului,toata lumea multumita.Nu stiu daca afacerea mai exista,e o chestie veche de cativa ani

    00
  25. Am mancat odata shaorma cu maioneza stricata, rau cu internare, chestii… pt ca cu 48 ore inainte sa ma simt rau nu mancasem alta mancare dubioasa, l-am stiut pe turc.

    L-am asteptat la inchidere cu telescopica, si i-am dat taticu… Am pus un boschetar sa-i sparga in fiecare zi vitrina, bonus geamurile la passat, in fine, intai am crezut ca o sa-l bata pe boschetar, il filmam si-l facea bogat… da turcu cu militie…

    Asa si cu piza, afli usor in Romania cine e patron, unde sta, la ce scoala are puradelu… nu trebuie sa fii mafiot. Si daca ala e prea „mare”, treci la angajati. Chemi papica, rupi muia in livrator. in fiecare zi, pana isi vor da toti demisia.

    In fond si zdrentele astea ieftine fara constinta si judecata sunt de vina, ele ar manca ce cacat cara la altii? Ia sa zica angajatii nu! Toti angajatii

    00
  26. NOU
    #46

    Da dovada de simt civic si baga un e-mail rapid catre ITM si ANAF.Va dura 15-30 zile pana se pun ei in miscare ,dar iti garantez ca-i viziteaza.E testat de mine ;) Mai ales cand specifici ca-s muncitori la negru o gramada.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube