O categorie de oameni…

Am avut câteva clipuri care au făcut sute de mii de afișări pe youtube și tiktok, în care vorbeam de cum Antonia și Dorian Popa fac reclamă la păcănele. La clipurile astea au comentat o serie de oameni în registrul de mai jos. Nu doi, zeci de oameni cred că singura valoare în viață este banul. Ai mai mulți bani, ești mai valoros.

Înțeleg ideea, mai ales când vine de la oameni care nu au bani prea mulți. Când te chinui pe 2 sau 3.000 lei pe lună și îl vezi pe Dorian ce-și cumpără, parcă nu mai contează de unde are banii, ci doar că îi are. Nu merge să ai principii pe burta goală.

Poate sunt naiv, dar îmi e greu să cred că toți sunt în categoria asta, plătiți prost. Statistic, trebuie să fie printre ei și oameni care o duc mai bine (acceptabil). Sau care au părinți care ar trebui să le explice valoarea muncii și a banului. Sau poate le-au explicat și ăsta e rezultatul.

lingatori-bocanci-bani

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. Niște români verzi romanind.

    Comentariu apreciat.16322
    • mai e si categoria alora care-si inchipuie ca numai la noi se intampla, restul sunt niste sfinti.
      sincer, nush de care sa-mi fie mai sila.

      Indecis. Tu ce zici?3313
    • Nu, asa este peste tot pe internet, nu doar la noi. Eu am o teorie, oamenii incep sa fie depasiti de schimbarile din societate si tehnologie si nu reusesc sa se adapteze si de aici avem chestii de genul:
      – oameni care dau vina pe credite pentru ca nu sunt in stare sa accepte sau sa inteleaga ca daca iau o suma trebuie sa o dea inapoi
      – oameni care in loc sa mearga la sursa intreaba prietenii – mamicile care intreaba pe fb ce are copilul in loc sa mearga la doctor, etc
      – oameni care traiesc in lumea virtuala – fie in fata televizorului ore in sir zilnic fie pe tiktok, fb, etc. Stau in cur pe canapea, rontaind chipsuri insa de identifica practic cu acel personaj – cel mai bun exemplu recent este Tate
      Pentru astia din urma banii sunt argumentul suprem – idolul lor are bani si asta il face superior iar cumva se identifica si ei cu acel personaj si banii lui, e firesc sa fie aroganti pentru ca au bani, nu?
      O sa vezi asta in orice dezbatere McGreggor – Khabib unde Khabib l-a batut pe Mcgreggor in mod clar, cu arbitri si in fata lumii intregi iar fanii lui McGreggor sunt „Bah saracule, Mcgreggor are un miliard de dolari, il doar in cur de Khabib al tau” – desi topicul era pur sportiv si nu e nimic de dezbatut gen „cine e mai tare, Brusli sau Chichicean?”.

      Comentariu apreciat.738
    • Probabil pariurile sunt mai nasoale decât alcoolul sau tot pe acolo. Dar le văd destul de aproape. Nu sunt ironic. Mi-ar plăcea o explicație dacă se poate.

      1311
    • Sa ma folosesc de primul comment pentru a pune concluzia :
      https://vm.tiktok.com/ZGJoRuYyB/
      😀😀😀
      Vali, nu ai lasat ce te-am intrebat….înseamnă ca o sa mai accepti campanii de la ei, desi fac ce fac ?

      43
    • a ramas in moderare comentariul.
      eu, campanie cu bcr? da, dar știi când? 2010. anul 2010.
      deci da, scuipă-mă în gură, te rog. merci.

  2. Eu in locul tau as posta o reclama la o casa de pariuri inexistenta, adaugand informatia ca „pe surse” ai aflat ca va veni in ro (adaugand concepte ‘gen joaca responsabil si limite cf veniturilor’) – macar sa bagi batu’ printre gratii. Evident de 1 aprilie.

    Comentariu apreciat.1459
  3. Că o paralelă, medicii sunt bine plătiți și tot mai ciupesc ceva.

    Pararea mea e că toți avem un preț, dacă ești mai amarat probabil ca te vinzi mai ieftin.

    Când primești fara prea mari eforturi o sumă frumușică (de ex. cât pentru o casă pentru care alții muncesc 30 de ani) nu mai ții atât de mult la principii.

    Comentariu apreciat.10425
    • La unii, cum sunt și medicii, nu e vorba de bani: e ideea in sine, daca nu ciupesc ceva nu se simt bine, e un fel de cleptomanie. Știu om care a lucrat in uzină 30-40 de ani, mai avea puțin să iasă la pensie, ghinion nu mai era comunism, a venit patronul, cu camere de filmat, s-a îmbolnăvit efectiv omul ca nu mai poate ciupi ceva de la uzina. Rău de tot s-a îmbolnăvit de la nervi, brusc, inima si stomacul, plus albit. Cand vorbeai cu el vedeai cum il arde efectiv ideea ca sunt fiarele alea acolo, dar are camere și paza la iesire si nu poate lua nimic.
      Acum fiecare persoană se vinde, orice muncă pe care o faci e o vanzare a timpului tău. Depinde la ce te vinzi…

      Comentariu apreciat.11214
    • La blocul părinților stătea și un nene care lucra la fosta IRA (reparatii autobuze). Cred că zilnic aducea acasă ceva. Mereu in halatul ăla bleumarin, cu un aer preocupat, de fapt era preocupat ce să mai fure. Spre sfârșitul ‘treprinderii a fost dat afară, s-a dus la țară, nu mai știu ce a făcut. Genul ăsta de om este ca o lipitoare care nu poate trăi decât acolo unde poate să fure ceva

      Comentariu apreciat.686
    • Eu lansez o alta ipoteza: tocmai pt ca am auzit in real life oameni platiti bine (a se citi ITsti) vorbind la fel ca saraciile din screenshot, aproape aduland specimene ca Dorian. Ce e amuzant ca aceeasi oameni se plang de PSD, dar nu au o problema cu oamenii care fac combinatii cu concerte platite din banul public.
      Ipoteza mea e asta: (o sa sune comunist) nu mai e presiunea sociala oprobiul public cum se zicea inainte de 89 :)) Fie au ramas putini oameni cu principii in Romania pentru ca majoritatea au emigrat, sau majoritatea sunt tacuti si ies in fata astia care le fac statuie lui alde jonutzu. In plus vezi pe strada diversi dubiosi cu masini luxoase care nu sunt intrebati de nimeni „bah analfabetule/bugetarule/etc tu de unde ai bani de masina asta pe care nu o poti justifica din banii castigati legal” si ajungi la concluzia ca da, daca ai avea ocazia ai lua si tu, ca vezi doamne sunt bani din pacanele, nu ai dat in cap eventual mai bagi scuza clasica „fiecare are liber arbitru, fiecare face ce vrea” de-astea.

      Comentariu apreciat.4912
    • Ieri ascultam un podcast de la Joe Rogan cu Elon Musk. In podcast era introdusa o reclama facuta de Joe Rogan pentru o casa de pariuri. Nu era de la spotify, eu avand abonamentul premium fara reclame.
      Banii sunt bani.

      168
  4. In alta ordine de idei, cica la IML s-a confirmat ce gasise drugtest-ul (a postat Europol).

    Si in Iasi si-a luat amenda pentru intors pe linie continua + mers fara numere, pe baza inregistrarilor video facute de fani.

    Comentariu apreciat.795
    • Presupun că stătea cu el pentru bani, că pare genul care, prin mașină cel puțin, arată că trebuie să compenseze ceva 😉

      Indecis. Tu ce zici?2912
    • Vali, pentri ca vad ca tot de iei de ‘influenceri’ si vad ca ai preluat si labareala asta romaneasca (deci temporara) anti-‘pacanele’ , uite o informatie : o societate comerciala care va face probabil profit net in Romania pe 2023, de peste 500 de milioane de euro !!!, da oameni afara (si din IT), nu mai angajeaza (taie posturile neocupate) sau angajeaza vendori (din provincie, deci care dau salarii mai mici) strict pe durata proiectelor . Este o societate cu care imi pare ca ai avut si tu colaborari, care nu erau marcate ca publicitate…Este o societate al carei nume invepe cu B , are prin mijloc un C si se termina cu R. Actionariatul este austriac , deci i-am boicotat de i-am rupt 😀…Ce zici, o sa refuzi viitoarele propuneri de colaborari cu ei, avand un vedere aspectele astea ? Ca si produsele pe care la vand ei pot fi la fel de toxice ca jocurile de noroc, daca nu ai minte si nu stii ce sa faci cu ele…poti sa ajungi pe strada daca nu mai poti sa le dai inapoi …
      Deci, pentru efectele negative ale jocurilor de noroc, puneti in peula mea presiune pe bugetari sa isi faca treaba , hai sa nu ne mai dam ‘oameni frumoși’ si cu principii…
      Btw, ceva IT-isti pe aici, face Vali o lista cu firmele care nu compenseaza impactul recentelor masuri de impozitare ? Sau si it-istii romani sunt tot romani, deci tot ciocu mic si joc de glezne ? Dar vai, pacanelele… cu drogurile, gata, am rezolvat-o ?

      Indecis. Tu ce zici?625
    • Sper ca nu vrea sa se prefaca ca s-a despartit si bineinteles ca urmeaza impacarea. Complice sunt cacatii aia care ii „consiliaza” cum s-o dea dupa eveniment.

      95
    • Nu cred că stătea pentru bani. Sau cel puțin nu cred că banii au vreo legătură cu despărțirea. Cred că voia și ea ceva familie, copil, ori lângă el era destul de evident că-și pierde timpul. Pe el l-am ascultat foarte rar, dar pe oride a apărut, vorbea doar de făcut bani, muncă, business, etc.

      173
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 532
    • Acuma, na… despartirile sunt nasoale. Mai ales dupa atata timp. Te mai faci muci, dar nu te apuci sa conduc, si nici in taxi nu te urci doar in chiloti.

      Oricum, putini reusesc sa se duca la vale atat de rapid ca asta.

      141
    • Pentru condus fără număr de înmatriculare nu era penal direct?

      91
  5. Nu știu cim e piața acum, dar am avut șansa să intru pe afiliere cu pariurile și jocuri de noroc acum mai mulți, mulți ani: ce lumea nu știe e ca spre deosebire de afilierea normală din e-commerce, la jocurile de noroc se da comision de 20-30% din ce pierde pe viața contului adus (și cum e cu validare cu buletinul, nu merge să faca mai multe conturi). Știu persoane care făceau peste 10k euro lunar complet pasiv, ii băgaseră pe alții la pariuri si acum doar mâncau din ce prierdeau aia.
    Deși am avut și suișuri și coborâșuri financiare, și nu pot să zic ca stau pe roze momentan, am refuzat să intru in schema aia: făceam mulți bani din ce pierdeau alții, dar câți din ăia își tăiau venele sau își nenoroceau familiile?! Nu vreau sa am pe alții pe conștiință…

    Comentariu apreciat.8621
  6. Da, nu suntem toti platiti cu 3000 lei pe luna. Dar cand vezi perspectivele la romanika, cand vezi ca daca ‘joci corect’ esti doar un fraier, cand vezi ca lupti degeaba, ca pe restul ii doare la banana, atunci incepi sa te cam pipi pe ele de principii. Mai ales la ce preturi au ajuns toate, de la case pana la cartofi…Am mai spus pe aici, in locatiile Companiei Nationale Loteria Romana sunt păcanele. Vreo campanie dr blogeri ceva (uite chiar tu poti sa o initiezi), vreo presiune la parlamentari sa fie scoase de acolo ? Că unele sunt aproape de scoli…poti sa ai 18 ani in clasa a 11 a si sa intri acolo sa joci… nimeni, nimic ? Si atunci de ce as refuza eu salariu de 5000 de euro de la o firma de pariuri ?

    Indecis. Tu ce zici?3443
    • Lasa pacanelele alea, măcar acolo e nevoie să aibă peste 18 ani: vezi in mall-uri ca e plin de „cheița”, un fel de joc cum era claw machine cand eram noi mici, dar cu mesaje „cu 5 lei câștigi un IPhone”, pe youtube sunt zeci de filmări ca e înșelătorie și chiar daca ești perspicace mașina nu da premiu. E plin de puști de 10-15 ani la aparatele alea.

      Comentariu apreciat.569
    • Care mi-ai dat minus ?! Să clarific : consider o problemă păcănelele, dar o problemă si mai mare păcănelele pentru copiii mici, care nu sunt reglementate deloc.

      Comentariu apreciat.5811
  7. Vali, de ce ai sters comentariul referitor la spamul lui Liviu Alexa?

    Comentariu apreciat.557
  8. Nu e vorba doar de ce ar face ei înșiși, ci și de modul în care te percep pe tine, personal. Dacă ai fi Pleșu sau dacă ai avea „dr.” în fața numelui și ai vorbi cu ei la costum, precis o parte dintre ei ar zice: da, jos pălăria, oamenii de cultură au dreptate, societatea noastră merge tot în jos.

    Dar pentru că ești Vali Petcu, faci bani din blog și ești *check notes* slab, nu gras, e mai plăcut să se uite de sus la tine.

    Comentariu apreciat.316
  9. Unul din apropiati tot aducea in discutie fraza aia cu „pentru ce suma ai merge la inchisoare”. El a si experimentat, e despartit acum, baiatul nu vorbeste cu el si sper doar ca il incalazeste milionul ala. Primesc oferta de job caldut, pozitie, salariu bun, beneficii incluzand ceva pensie dar un management toxic. Deci nu. Pentru mine fazele astea doua seamana cu discutia de mai sus. Prefer doar sa dorm linistit.

    Indecis. Tu ce zici?256
    • Asta pt ca esti om ok. Unii dimpotriva isi pun mai pun o intrebare „ok, ma duc acolo, cati sunt inaintea mea la lins curul sefului, aha, inca 10, hmm concurenta prea mare, sanse mici de promovare, mai bine stau in banca mea” apoi ii auzi mancand kkt cu principii si cu valori, cand stii ca daca ar avea ocazia ar fi primii care ar veni sa ii zica sefului „de ce sa ii platiti cu salariu mediu? e prea mult sef, da-i in plm de sclavi, salariul minim plus acolo inca 600 de lei in plic”

      134
    • la inchisoare se merge, de obicei, pentru credinta. Crezi ca nu te prinde.

      10
  10. Referitor la tema articolului eu cred la modul următor :

    Există mai multe studii psihologice despre nevoile umane.
    În esență nevoile umane sunt piramidale, în sensul că există niște nevoi de bază, apoi după ce acele nevoi sunt îndeplinite ai nevoie de mai mult, adică urci spre următorul nivel, spre următoarele nevoi, după ce le îndeplinești și pe acelea ai nevoie de mai mult și urci mai departe și tot așa spre vârful piramidei.

    La baza nevoilor umane sunt cele care țin de supraviețuirea imediată – aer, apă, mâncare. Că dacă ești în apă pe punctul să te îneci te doare la bască că nu ai ultimul model de mașină, după vreo 3- 4 zile naufragiat pe insulă fără apă de băut nu îți mai pasă de mâncare și tot așa.

    Dacă aceste nevoi sunt îndeplinite vin nevoile care țin de siguranță.
    Acestea sunt deja mai complexe – siguranță înseamnă să ai o locuință, un loc de muncă cât de cât sigur, o relație oarecum stabilă, niște bani puși deoparte pentru zile negre etc. – siguranța înseamnă multe lucruri în funcție de om.
    Apoi se trece la nevoi din ce în ce mai complexe până se ajunge spre vârf unde sunt nevoi ca validarea socială, ceea ce în esență se traduce prin faptul că ești important în ochii celorlalți, ești apreciat și respectat de cei din jur pentru munca ta, adică pentru ceea ce faci.

    Problema este că pentru a ajunge spre vârful piramidei nevoilor trebuie să muncești.
    Pentru că nevoile de bază (apă, aer, mâncare) sunt ușor de satisfăcut.
    Nevoile imediat următoare care țin de siguranță pot fi îndeplinite într-o oarecare măsură – adică aproape oricine locuiește undeva, are un serviciu mai bun ori mai rău deci are niște bani etc.

    Ca să îți îndeplinești TOTAL nevoile care țin de siguranță, trebuie însă să muncești mult, ori oamenilor nu le place să muncească.
    Iar banii PAR a rezolva multe din aceste probleme :
    -rezolvă nevoile de siguranță – ai casă, mâncare, poți pune bani deoparte pentru zile negre, prietenii vin spre tine etc.;
    -par a rezolva nevoile de validare socială – deodată ești important, oamenii îți admiră mașina, hainele, îți invidiază excursiile, te ascultă când vorbești etc.

    De aceea oamenii îi admiră pe cei cu bani mulți, ar face aproape orice pentru acei bani – și ar vrea să aibă bani mulți brusc și deodată, ca să nu fie nevoiți să muncească pentru validarea socială.
    Evident că după ce banii dispar nu mai stă nimeni să te asculte – vezi cazul Columbeanu, dar la momentul când ai bani astea nu contează, oamenii cred că lor nu li se va întâmpla.

    Problema României este că poți obține validare socială și fără a avea bani mulți ca Dorian Popa ori alt om foarte bogat – poți fi un profesor respectat, un electrician foarte bun, un polițist bun etc.
    Doar că în România, ÎN GENERAL nu sunt respectați decât cei cu bani iar restul sunt criticați.

    Chiar pe acest blog, dacă o să cititți comentariile în general oamenii au o părere negativă despre majoritatea celorlalți oameni.
    Și statistic vorbind, dacă undeva în munți, izolat este un grup de 100 de oameni și fiecare crede despre TOȚI ceilalți că sunt proști – NIMENI nu poate obține validare socială – deci nimeni nu va fi în final fericit, indiferent ce eforturi face.

    De aceea eu cred că dacă vrem să schimbăm ceva în societate ar trebui să încercăm să remarcăm munca celor din jurul nostru și să le mulțumim ori să îi apreciem, indiferent că este vorba despre ospătar, taximestrist, medic ori polițist.

    Că dacă NOI nu apreciem pe nimeni – atunci NIMENI nu o să ne aprecieze pe noi.

    Comentariu apreciat.8114
    • Indecis. Tu ce zici?929
    • @Laur
      Nici nu cred că se putea nimeri un răspuns mai bun la postarea mea care să exemplifice ce am spus.

      Ideea este că noi TOȚi ne dorim validarea socială, să fim apreciați și respectați de cei din jur. Pentru asta putem face ce am făcut eu – adică să muncesc să depun un efort să aflu niște informații și să scriu o postare lungă care poate fi apreciată (adică să obțin această validare) sau la fel de bine poate fi criticată.
      Problema este că pentru a critica trebuie să muncești – adică trebuie să te gândești la niște argumente logice și să le scrii coerent.

      Dar se poate și cum ai făcut tu – să faci mișto – adică nu ai nimic de spus, nici măcar nu poți să concepi un răspuns inteligent, pui un gif și gata, mi-ai dat la temelie – ți-ai obținut validarea socială, niște oameni îți dau like, adică niște oameni au apreciat ce ai făcut, răzi și treci mai departe, spre următorul mișto.

      Trebuie să fim realiști – gluma, miștoul fac parte din viață – doar că în România miștoul nu este o parte mică a vieții, ci ESTE viața, prea mulți vor să îți arate ce importanți sunt și pentru că nu pot să arate asta prin realizările lor fac mișto ori critică ce fac alții,

      Deci dacă te uiți în jur și nu îți place România pe care o vezi să știi că nu îți place tocmai pentru că este majoritar formată din oameni care cred că este mai ok să faci mișto și să critici decât să muncești.

      Comentariu apreciat.549
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 848
    • Munca zici … ok nu te contrazic. Dar explica-mi te rog cum e ok ca un manager sa ia salariu mega-nesimtit, bonusuri pe masura, si apoi sa stea toata ziua doar in sedinte, si sa faca ppt-uri si exceluri? O sa zici ca a muncit and shit o perioada, ok, doar ca atunci cand a fost vorba de promovari nu se alege doar in functie de munca, ci si de criterii precum: „bah asta cat de m**ist pare sa fie, aha hai ca il punem pe asta ca pare mai al dracu” sau „cu X ma inteleg mai bine, hai ca il promovez pe el, nu conteaza ca altul era mai bun” sau „Y nu m-a contrazis niciodata, e numai bun sa il promovez”.
      In plus revin la ideea de la articolul cu cartile de zilele trecute: tragi rezultatele perioadei in care ai muncit mai mult sa te afirmi ca apoi sa o arzi lejer ca manager, ok. Intrebarea e cam ce perioada vi se pare ca e prea mare sa mai tragi „dividende” din asta? Adica tragi 5 ani ca sa fii sef 20, vi se pare ok? in conditiile in care sa fim seriosi, rezultatele muncii tale ca sef sunt cantarite majoritar dupa cat ai limitat cresterea bugetului de salarii de-a lungul timpului :)))

      Indecis. Tu ce zici?1321
    • @N
      „Dar explica-mi te rog cum e ok ca un manager sa ia salariu mega-nesimtit, bonusuri pe masura, si apoi sa stea toata ziua doar in sedinte, si sa faca ppt-uri si exceluri? … atunci cand a fost vorba de promovari nu se alege doar in functie de munca, ci si de criterii precum: ……… ”

      Eu nu am spus nicăieri că este ok să se întâmple asta.
      Tocmai asta este lucrul pe care oamenii nu îl înțeleg, doar că este foarte mult de explicat – nevoile umane cum ar fi siguranța, validarea socială etc. NU sunt universale, adică depind de scara TA de valori și nu există o scară de valori universală care să spună că de la punctul X sau salariul Y sau poziția/funcția Z ești în siguranță și validat social.

      Pe fond tu ai dreptate – nu este ok ca un manager să nu facă nimic si să aibă salariu mare.
      Dar întrebarea este – de ce rămâi în acel loc în care ești nemulțumit și munca ta nu este apreciată ?????
      Și probabil o să răspunzi – că rămâi acolo pentru că nu ai alt loc de muncă mai bun și nu ai siguranța că dacă pleci mai găsești alt loc de muncă la fel de bine plătit.

      Adică raportat la scara nevoilor umane acest loc de muncă îți îndeplinește nevoile de bază și nevoile de siguranță, dar nu ți le mai îndeplinește pe următoarele.
      Și de aceea ești nemulțumit, că așa funcționează nevoile umane, după ce ai atins un nivel vrei să urci mai sus.

      Problema este că tu ai vrea ca nivelul de siguranță să rămână la fel (adică loc de muncă+salariu) dar să îți fie îndeplinite și nevoile următoare, adică munca ta să fie recunoscută, să fii apreciat ori recompensat pentru asta iar cei leneși să fie pedepsiți în vreun fel.
      DOAR că viața nu prea funcționează așa – adică în mod concret din câte spui la locul tău de muncă ai siguranță dar nu ai validare socială și ASTA este situația INDIFERENT că vrei să o accepți sau nu.

      Și atunci trebuie să faci o ALEGERE – renunți la siguranță pentru șansa unei validări sociale sau nu – adică pleci de la acest loc de muncă în speranța că vei găsi un alt loc de muncă mai bun, unde munca ta să fie apreciată sau nu ??
      Iar o astfel de decizie este dificil de luat – depinde dacă ești singur sau într-o relație, dacă ai copii ori nu, care sunt efectiv competențele tale și cât de ușor ai găsi un alt serviciu, dacă ai bani strânși sau dacă dimpotrivă ai datorii foarte mari etc.

      Referitor la cât de mult sau cât timp să „tragi” la muncă – nu știu să îți spun.
      Trebuie să tragi atât cât consideri tu că este ok pentru tine și pentru obiectivele tale de viață – dar în principiu rezultatele se obțin prin muncă și DECIZII BUNE.
      Am pus cu litere mari „decizii bune” că degeaba muncești dacă mergi în direcția greșită și iei decizii proaste.
      iar prin decizii proaste nu înțeleg neaparat să joci la jocuri de noroc, pentru că o decizie proastă poate fi și să alegi și să rămâi cu un partener de viață căruia nu îi pasă de tine, să ieși cu niște prieteni care te jignesc și cărora nu le pasă de tine etc.

      175
    • Nu. Problema mea e ca toata lumea de o vreme incoace pe interneti tot ii da inainte cu munca, cate 36 de ore pe zi daca e posibil, si cand te uiti atent in viata reala vezi ca sunt multi alti factori decat sa fii muncitor.
      Cat despre piramida lui Maslow, aia e doar cauza la inceput – faci tot ce e posibil sa iti fie bine, sunt unii care au ajuns sa aiba toate nevoile indeplinite din varii motive si totusi:
      1 – fie pe parcurs vor tot mai mult – iti pute masina la 30k euro, vrei ceva la 70k etc.
      2 – isi schimba modul de gandire, in sensul ca elimina orice urma de empatie aka merit tot ce am, restul nu au pt ca nu merita ca nu „au muncit ca mine”, deci merita calcati pe cap
      sau 3 – in special in tari ca Romania vezi ca iti merge cu combinatiile, si intra la bulau nici 10% din combinatori, deci ii dai asa inainte cat o merge.

      194
  11. Cum zicea Rakim, they say they don’t make you but that’s how they rate you, and that’s ok too. E misto sa ai bani multi, am trait si cu bani puțini la limita subzistenței si cu bani destui cați sa iți permiți sa te bucuri de ce ai, nu am avut niciodată banii lui Dorian sau ai lui Becali, sunt convins că poate as fi devenit materialist si mi-as fi schimbat punctul de vedere, e usor cumva sa te schimbi cand ai trait in saracie, multi se schimba, altii ajuta alti oameni cand se trezesc bogați. Depinde mult si ce fel de om esti, daca pentru tine contează mai mult lucrurile nemateriale, prietenia, familia, principiile, esti mai greu de corupt sau de schimbat cand dobandesti sau ai ocazia sa dobandesti bani multi.

    186
  12. Sunt sigur ca exista romani care pentru 30,000 de euro cash si-ar tatua singuri Superbet pe genitale și ar posta apoi foto pe instagram.
    Că tot a fost rubrica de știri ieri și punctul 8 era despre cum 20% dintre Români nu reușesc să economisească nimic.

    Indecis. Tu ce zici?285
  13. (Cei mai multi din) Oamenii normali care nu mor de foame, nu stau sa comenteze pe YT / TT / IG să-ți spună ca ai dreptate și că ai niște principii sănătoase. În general doar haterii și cei rupți în cur au timp sa arunce cu căcat. ceilalți își vad de viata, chiar dacă sunt de acord sau nu cu tine.

    Comentariu apreciat.546
  14. A început să marcheze publicitatea… Oare de ce?

    94
  15. Saracii care pierd la pacanele (carora nu li s-ar propune sa faca reclame) apara bogatii care fac reclame la pacanele (si care nu joaca).

    Comentariu apreciat.342
  16. Comentariul din poza aia se cheamă simplu: proiecție :)

    Cel mai probabil e un “jucator responsabil” care e atins că faci mișto de ocupația lui și în plus nici nu ești fomist.

    Mulți rumâni trăiesc după “uite-al dreacu, s-a descurcat”, respectiv ar fura și ei cu două mâini dacă ar fi la butoane. Și deci nu pot concepe că pot exista și alte motivații, indiferent de nivelul de trai.

    Cei 30 de ani ai lui brucan n-au trecut incă. Și poate nu vor trece niciodată

    174
  17. Cred ca noi astia care gandesc asa, „sanatos” incepem sa devenim irelevanti. Asa mi-am crescut copiii si incerc sa le dau o educatie de genul asta, dar uneori ma intreb daca merita. Regulile astea de bun-simt, normale pe care noi le avem incep sa nu mai aibe sens, poate ca nu la nivel mic peste tot, dar sigur la nivel mare pentru ca jocul e pur si simplu stricat. Cand majoritatea joaca dupa alte reguli trebuie sa te adaptezi.

    E frustrant cand te gandesti ca n-are logica sa ne purtam asa, dar pana la urma asta inseamna sa fim oameni, sa traim intr-o lume creata de noi dupa alte reguli decat alea ale naturii.

    Toata viata am fost „nice guy” (am facut un efort constient sa fiu asa) si desi am o viata buna am ajuns la 40j de ani tot acolo sau putin mai jos decat alti prieteni, cunoscuti care au mai luat-o pe scurtaturi. Adica toata povestile alea pe care mi le bagau parintii sau chiar eu cu lasa ca o sa vezi ce o sa se aleaga de aia care rupeau vodka in liceu, care s-au lasat de facultate, care au schimbat nspe parteneri, traiau intr-o cocina, jucau la ruleta, pariuri, dadeau tepe etc. nu s-au adeverit. Nu vorbesc doar de bani. Imi cam vine sa-mi bag pula si sa vad cum e si de partea cealalta a baricadei.

    Comentariu apreciat.405
    • Sincer am ajuns la concluzia ca asta cu „eroul” si cu karma care se intoarce si o sa vezi tu rezultatele mai tarziu, e doar o gargara ca sa ii tii pe majoritatea oamenilor in banca lor, in timp ce tu faci si desfaci pe toate caile posibile (nu neaparat ilegale, pot fi si doar imorale). Am ajuns sa privesc circumspect oamenii care stau toata ziua in gura cu principii si valori, pentru ca din experienta mea aia sunt primii care te vand ca sa se faca remarcati de superiori.

      Comentariu apreciat.325
    • @Nxs După o viață de urmat regulile și sa fii nice guy, dacă schimbi brusc macazul o să cazi repede și o sa cazi rău. Just saying

      Comentariu apreciat.372
  18. Intra pe instagramul johnului sa vezi copchii la lansare de shaorma… cel putin aparent, omul n-are pic de rusine…

    222
  19. Nu inteleg de ce te mira, nu povesteai tu ca ai cunostinte care argumenteaza la modul „taci, eu am dreptate fiindca castig mai mult decat tine!”? Astia din comentarii inca nu pot argumenta asa, dar isi doresc.

    112
  20. Dorian Popa presedinte! Cel mai tare ever gadjo dilo. Il vreau presedinte de bloc la mine.

    87
  21. Eu recunosc că de mi-ar da 30,000 euro mi-aș tatua și le pla Agenția de Pariuri SuperMegabet… sau câte litere ar încăpea

    Indecis. Tu ce zici?228
  22. Problema pleaca de la brand-urile din Romania. Firme care nu au coloana vertebrala si fac colaborari cu genul asta de vedete indiferent de ce alte reclame au facut. Probabil cu exceptia a ceva mai grav, in cazul in care intrerup colaborarea.

    Dar altfel nu au motiv sa nu ia si de aici si de acolo, cat timp nu sunt repercursiuni, banul vine.

    Teoretic pe termen lung sa promovezi cacaturi nu ar trebui sa fie o strategie buna.

    114
    • Oamenii din domeniu ca Vali, Hoinaru, Sescu si altii au argumentat pe parcursul timpului ca si daca esti brand mare, tot trebuie sa iti faci reclama. Dar sa presupunem ca esti Samsung, Huawei sau Head and Shoulders etc (enumeratia de nume este absolut deloc intamplatoare wink ), tu ca om care imparte bugetele de reclame (a se citi isi ia parandarat de la influenceri sau sex de ce nu) cum poti fi tras la raspundere daca firma are 2 quarteruri cu vanzari mai proaste ?! Bagi scuza cu „e criza boss, oamenii sunt mai atenti cu cheltuielile, toti au raportat cifre mai mici decat in alti ani” si aia a fost.

      152
  23. acu’ omu’ are oleaca de dreptate. slab esti …

    53
  24. Nu ai pus intrebarea corecta (merge si un poll):
    Care este pretul tau sa iti incalci principiile si/sau legea?

    143
  25. In general oamenii nu inteleg deloc banii, un lache dinala poate avea 100k euro pe mana si in jumate de an sa fie falit. Problemele de principiu sunt mult mai grave decat par la prima vedere. Gigel ala care-ti zicea ca pt 30k euro ti-ai tatua Superbet in frunte de exemplu, probabil n-a inteles in viata lui o metafora. Si e plin de ei, e plin de tot felu de lache dinastia care la orice influx de capital sunt pe smardoiala automat, iar dupa fac iar foame.

    108
  26. Desi ma „chinui” pe 3000 de lei pe luna, nu zic ca o duc rau. Dar, nici bine. E acceptabil. Sigur nu ma va intreba nimeni daca vreau (desi n-am cum) sa promovez vreo casa de pariuri n-as face-o sub nici o forma. Nu de alta, dar stiu vreo 5 familii destramate din cauza lor si e dureros sa vezi ce fac din oameni.

    244
  27. NOU
    #70

    Pentru suma corectă promovezi orice. Și cazinouri dacă promovezi nu e ca și cum ai obliga pe cineva să-și piardă banii acolo. Fiecare e responsabil de deciziile lui.

    617
    • Pai, vezi, boss, asta nu înțeleg unii dintre voi, poate tu înțelegi urmările unui viciu cum sunt păcănele, dar alții nu au capacitatea asta și trebuie cumva protejați. Sau au capacitatea, dar nu au voință, viciul e mai puternic. Iar o societate nu e sănătoasă dacă 50% sunt oameni cu vicii, oamenii aceia își distrug familiile, nu sunt productivi pentru societate, de-aia viciile trebuie ținute sub control, de-aia drogurile sunt interzise, altfel ai avea pe strada doar boschetarii zombi care nu produc nimic.

      135
    • de ce ne rezumăm doar la păcănele și nu și la alcool, de alcool nu trebuie protejată societatea? și șoferii care deși știu că e ilegal să bei la volan, tot nu se pot controla să nu o facă.

      89
  28. @vali, cu parere de rau dar eu dau unsubscribe din feedly

    Nu am treaba cu online ul, sunt un mic inginer, imi plac mare parte din articolelel tale chiar daca cateodata nu suntem pe aceeasi lungime de unda dar baietii care comentaeaza la articole de genul astuia sunt rupti de realitate rau de tot.
    Nu prea ai cum sa te contrazici cu ei pentru ca tu ca om normal muncesti, ai hobby, familie, esti ocupat sa traiesti, nu sa ti dai cu parerea ce ai face cu 30000 pe masa aproape degeaba, nu ai cum sa stai sa dai rep;y din 5 in 5 minte la orice inetptie.

    In plus nu poti sa te pricepi la toate, sa comentezi la fiecare articol peritnent, doar Monica Tatoiu face asta pe orice domeniu , si ea e unica, sau cel putin asa sper.

    107
    • am văzut că o serie de oameni vechi nu se mai regăsesc în conținutul meu, unii au acumulat nemulțumiri mici și scuipă venin pe aici, că m-am schimbat, că am dezamăgit, că naiba mai știe ce.
      îmi pare rău pentru voi, dar dragoste cu de-a sila nu se poate. mulțumesc pentru prezență, sper că ați găsit pe aici destulă informație cât să nu considerați că a fost o pierdere de timp și de bani și asta e.

  29. Vin cu opinia nepopulara.Eu cred ca lumea se concetreaza pe tampenii. Chiar nu conteaza cata, cine si cum se face reclama. Ani de zile jocurile de noroc au fost interzise si eu cred cu tarie ca trebuie interzise. Probabil ca in online trebuie facut ceva la nivel UE dar la nivel national nu e greu sa inchizi casele de pariuri si pacanele printr-o lege.

    84
  30. Sunt curios cat timp il mulg aia de pe Athos… ca e la moda maxim, sa calci in strechini si sa mergi acolo sa-ti lasi barba sa cotizezi ca ultimul prost unor semi-betivani care-ti dau sfaturi despre viata, ei fiind pe langa ea.

    76

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)