o alta poveste a webului romanesc

În 2001-2002, Learn@Reflex era un respectat forum de webdesign. Pe el activau foarte mulţi webdesigneri şi web developeri. Era o comunitate de unde aveai ce învăţa. Era situl pe care îl vizitam cel mai des, după fanclub.ro.
Prin 2001-2003 s-au înscris o nouă generatie de elitişti. Nu îmi place să cataloghez oamenii după zona geografică, dar se pare că indivizii respectivi, pe lângă o atitudine de căcat, avea şi în comun un oraş.
Ce era surprizăntor la acest grup şi lucrul care m-a frapat şi mă frapează şi azi, era contrastul talent-atitudine. Pe cât de talentaţi erau când făceau ceva, pe atât de *** erau când scoteau ceva pe gură. Pur şi simplu îţi venea să îţi iei câmpii când vedeai câtă prostie pot scoate din ei. I-am admirat mult timp după ce administraţia sitului a decis banarea lor, pe unii dintre ei îi urmăresc şi acum, sunt nişte webdesigneri geniali. Dacă şi-ar fi pus în cap să domina ţara cu o firmă de webdev, probabil că ar fi reuşit. Impedimentul era, şi este şi acum, atitudinea. Probabil că după 4 ani, ar fi trebuit să uităm şi să iertăm. Eu aşa am făcut.
Din păcate, banarea lor nu a fost de ajuns, mulţi au încetat să contribuie, văzând comportamentul colegilor lor de meserie.
Ţin minte că i-am cerut o dată scuze lui andreiard pentru purtarea mea de atunci. O mai fac o dată, asta numai pentru că îmi pare rău că am dat curs invitaţiei la mizerie aruncată de acest infam grup, ajutând la distrugerea unei chestii mari.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

3 comentarii

 1. La inceput L@R era plin de incepatori… partea buna e ca unii au evoluat, altii mai putin. Persoanele din grupul respectiv lucrau bine (si nu toti), dar geniali?

  Acum ca mi-ai adus aminte de perioada aia, trag concluzia ca la noi in orice domeniu care implica creatia se mananca mult rahat (v. publicitate, foto, design). Ce chestie! :D

  00
 2. Talent nu implica atitudine buna, ca sa zic asa…
  Cel mai bun exemplu esti tu :) :) :)
  Site-ul e facut misto, uneori ai subiecte super ca lumea si de bun simt, alteori o dai cu mucii-n ciorba.

  00
 3. Cam tarziu, dar…

  Subscriu si eu zoso. Un timp il citeam si eu, fara sa ma bag in seama sau sa ma consider un expert. Era o sursa buna de informatii pentru mine. Pana intr-o zi, cand m-a pus capul sa pun si eu un post. Nici ca mi-a mai trebuit de atunci. In loc de argumente asupra celor spuse de mine, am fost catalogat si judecat, fara sa-mi raspunda insa unul la intrebarile puse. Dupa ceva timp, am renuntat a mai respecta o comunitate bazata pe ideologii distructive.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.