Mă uitam la pozele de la inaugurarea lui Trump și te lovește un pic morga pe care o afișează miliardarii americani din primul rând. Tocmai s-au anunțat investiții de 500 miliarde, pe lângă 20 miliarde săptămâna trecută, toată lumea ar trebui să fie fericită, nu?
Vedeți voi, ei știu ceva. Știau de mult, dar au ignorat complet, că au zis mereu că nu este treaba lor. Ei vând cloud computing, scutece, cărți, telefoane, căști, conturi de email, reclame și alte asemenea. Nu le pasă lor de nimic.
Doar că asta e capcana. Nu poți să ignori la nesfârșit ce se întâmplă în jurul tău. Pentru că dacă o faci se vor întâmpla lucruri nu tocmai plăcute. Cum ar fi să ajungă un sociopat președinte. Și să înceapă să dea legi.
Băieții ăștia știu foarte bine că Trump nu va clipi când va fi vorba să îi calce și pe ei în picioare. Dar ăsta este rezultatul băgatului capului în nisip. Compania are valoare 2 trilioane? Ce mișto. Bravo. Hai, fuga la lins mâna sociopatului până nu vă face dispăruți cu totul.
Cum am ajuns aici? Păi am zis mai sus, toată lumea era ocupată cu făcutul de bani, nimeni nu s-a mai uitat în jur că unii mor de foame sau trăiesc la limita subzistenței și nu vor vota candidați buni și cerebrali, ci oameni care le promit că o vor duce bine. De unde să vină banii ăia? De la voi, ca voi aveți.
Și sper că ăștia nu se vor aștepta la milă pentru ei din partea poporului când vor fi falimentați de Trump și politicile lui. Ei nu au avut milă de nimeni când au făcut purcoaie de bani.
Care faliment, nene?! Ca bezos, zuck si indianu’ au iesit cu vreo 200 de miliarde pe plus de cand a iesit trump presedinte….
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Exact. Spot on! Nimic de adaugat.
europa are nevoie de un pic de independenta tehnologica, macar la nivel primar. initial am ras de chinezi si de rusi ca si-au facut clone de facebook si google, dar acum mi se pare ca eram tanar si naiv si ca au facut bine aia cu clonele lor. europa are nevoie de propriile ei platforme de big tech, chiar daca raman la nivel de clone si nu inoveaza cine stie ce.
lumea are nevoie sa consume content si puteam avea si noi o clona europeana de fb, instagram, google (mail, search), poate si un amazon. nu trebuie sa fie superior, trebuie doar sa fie al nostru si sa avem si noi control asupra informatiei care circula. pt ca daca nu avem noi control, au altii, iar asta este clar in dezavantajul nostru.
Avem eMag:)
Exista clone europene pentru majoritatea serviciilor si unele sunt destul de bune, dar nu au utilizatori.
https://european-alternatives.eu/alternatives-to
cand a vrut cineva sa faca asta in .ro voi toti ati zis ca Batman, Batman… aveam acum un Hi5/N2 sanatos in loc de TT/FB.
Propun ca Trilulilu sa preia operatiunile Youtube in Europa, iar HI5.ro sa preia operatiunile Facebook.
@nightwalker: hi5 erau cam americani.
Pai nu radeam cu totii de nenea ala neaos cu clona de Teams/Zoom/Skype/Meet si ii urati toti faliment placut pe aici?
Doar ca SUA nu e Romania, si in cazul in care presedintele o ia razna, sunt mecanisme de a fi oprit. Pana in momentul asta, Trump a facut doar ce a promis in campanie. Ca o fi bun sau rau (pentru cetatenii americani) se vede in timp. Europenii ar trebui sa inteleaga ca ala e ales sa fie presedintele SUA, nu presedintele Comisiei Europene.
Eu sper sa fie si un dus rece pentru UE, si sa se ia masuri pana sa ajunga la conducerea CE un personal sustinut de AfD, FN, AUR si ce alte miscari „suveraniste” se mai nasc prin Europa.
Da da, mecanisme nu gluma, Trump a fost condamnat dar fara pedeapsa, iar dementii care au omorat politisti la insurectie au fost gratiati toti. Mecanisme.
Asta e legislatia, presedintele are voie sa gratieze. Biden si-a gratiat fiul preventiv.
Si in Romania presedintele are aceasta prerogativa, dar na…e mai simplu sa nu faci absolut nimic. Tin minte ca Basescu a mai gratiat anumite cazuri “sociale”.
ai scris greșit „Iliescu l-a grațiat pe Miron Cosma”
Mizeriile de extremă sunt nocive, au slogan populist ,dar în momentul în care vor ajunge să facă ceva vor fi doar un mare FÎS.
Din fericire nu avem contextul anilor ’30, dar nici nu sunt curios de o societate condusă de fanii CG. Prostia și personajele gen Ponta,Geoană ne vor costa mult .
Accesul nelimitat la informație se pare că ne face o societate vulnerabilă.
De ce? Pentru că educația bazată pe gândire critică e la pământ.
E mai ușor să îți fuți 2 ore pe TikTok in loc să citești o carte ,sa te documentezi despre finanțe, sau alte domenii.
Deși nu îmi doresc,trăim vremuri foarte interesante.
„Exista mecanisme ca presedintele sa nu o ia razna”
„Presedintele poate sa o ia razna, ca gratiaza”
„Astea’s mecanismele”
Lol. In plus, presedintele mai nou nici nu are nevoie de gratiere, ca atata timp cat e presedinte poate sa faca literalmente orice, ca nu e responsabil legal. Singurul mecanism pentru a-l opri e legislativul, iar ala e controlat de republicani, care sunt niste entitati fara principii sau coloana vertebrala.
Derapajul de la democratie este intai incet-incet, apoi din ce in ce mai repede si la final e atat de rapid ca nici nu mai apuci sa fugi din tara.
Politicienii democrati acumuleaza milioane exploatand tot felul de portite legislative.
Votantii din SUA ar putea sa ceara de la politicieni corectitudine si inchiderea acestor portite.
Dar au considerat ca e mai bine sa aleaga politicieni republicani care acumuleaza prin aceleasi mijloace miliarde.
@Alex:
Vezi tu de asta e foarte important sa ivatam istorie in scoala (ca oamenii au memoria unui caras auriu si uita rapid).
Hitler a distrus statul de drept german folosind mijloace complet legale dupa ce a castigat alegerile.
@Lup „Din fericire nu avem contextul anilor ’30”
E posibil ca cei care traiau in anii (19)’30 sa fi spus „din fericire nu avem contextul anilor (18)’48”
Sa nu uitam că în unele state din SUA cu nici 80 de ani in urma, arieni albi cu cearceafuri pe cap fugărea negri pe străzi. Vorbim de o națiune total diferita de europeni, au o propaganda foarte puternica ,o altfel de gândire.
@Gogu
Cati politisti au murit la insurectie ?
Faptul ca baietii aia sunt acolo, ca Biden a considerat necesar sa isi gratieze familia si ca Musk a bagat un salut nazist fara nici un stres, inseamna ca situatia e maro.
Problema lor nu e poporul, ca poporul e fix multimea aia de retardati care se inarmeaza sa se apere de tiranie si apoi voteaza tiranul sa le scada pretul la oua si il apara cand le creste pretul la medicamente. Problema e tiranul.
Europa are nevoie de federalizare, armata comuna si armament.
Ati vazut ce frumos agita sabia cand taia tortul? Maimuta cu briciul mare ascutit! Si Musk parca era un cretin de clasa a 4 fericit ca a luat premiul 1. Mos Buffet nua dat nici un ban, s-a lipsit de circul inaugurarii si tot vinde de mai bine de juma de an
trump e cine e si toata lumea o stie. cumva, omul e si asumat. dar uite ce face joe biden inainte sa vina el. isi gratiaza toata familia. nu doare pe copil, si pe restul familie. gratiere in avans. in america, democratie, vrajeli, bullshit …… basescu a zis ” ba prost am fost”, udrea a zis „i am dat zda degeaba prostului ” iar iohannis inca mai poate sa o faca pentru sotie
pai cand stii ca dupa tine urmeaza nebunul razbunator parca ai vrea sa te pui la adapost! portocaliul nu are limita, tocmai a gratiat pe unu condamnat pe viata pentru ca avea un site unde se vindeau droguri, a gratiat membrii gruparilor de nazisti si extrema dreapta care au navalit acum 4 ani in Capitoliu. Ce va face sa credeti ca nu gasea un procuror zelos care sa nu inventeze cateva dosare pentru familia lui Biden?
Da, s-a cam dus pe sula idealul democratiei americane, dar asta e realitatea de azi! Viiitorul nu mai e asa luminos!
@Dragos – Adica vrei sa zici ca Bideu nu are incredere in sistemul de justitie american? La o adica, daca oamenii sunt nevinovati, de ce ar putea fi condamnati? Procurorii pot inventa dosare insa daca judecatorii sunt corecti…
Si sa nu uitam ca se pare ca uitam repede. Trans movement, wokism, imigratie ilegala, toata media clasica facea excat ce ziceau democratii fara urma de logica fara “jurnalism”, cancel culture la maxim, cenzura, military industrial complex mufati la razboaie, gratiera lu Fauci fara safie “acuzat” de nimic, rusiia hoax, russian interference in “orice” nu le convine (vezi si alegerile anulatedin romanika – eu inca nu stiu motivul in afara de nu ne place de georgescu)
…. Si apoi tragi linie si observi “de ce” s-a ajuns la…. “Insert Vali articol”
@andrei, uite-te la Curtea lor Suprema, uneori seamana cu a noastra!
@Dragos: stii care-i culmea? Curtea suprema a Statelor Unite e CHIAR numita pe criterii politice, unu la mana, doar de către președinte, plus ca acolo membrii curții sunt numiți PE VIATA.
Nu moare nimeni de foame in SUA, saracii lor sint obezi. Si cine exact e candidatul bun si cerebral care n-a cistigat?
BERNIE!!!!!
N-are nicio șansă ala ca o arde socialist.
Socialist de caviar, chiar. E misto asta cu declaratii ca ce bun e socialismu, si egalitate pentru toti, cu 20 milioane in conturi din carti vandute si speechuri la bogatani, ca ce bun e socialismul. Absolut incredibil cum lumea crede ce vinde tataee. Si mai incredibil ca prinde si la romani treaba asta.
Socialism de caviar de ce? Este vinovat ca traieste in capitalism?
Nu este gresit sa iti doresti ceva mai bun dar pana la urma joci dupa regulile actuale, nu alea pe care ti le doresti.
Vinovat? Nu, doamne fereste. Revin.
Ipocrit? Pai, cam da.
In niciun caz nu e vinovat. Si fix aici e „cheia” pe care n-o inteleg astia tineri, care n-au trecut prin ce-am trecut noi. In capitalism nu te opreste nimeni sa te joci de-a socialismul. Dar in socialism, nu merge invers de capul tau, trebuie sa joci cum dicteaza partidul.
Altfel spus, daca domnu bernie e asa convins de socialism, sa se duca intr-o comuna (commune). Nu-i interzice nimeni. Si sa stea acolo cumbaya, s-o arda cu asociatii, cu troc, cu ce vor ei. E legal aproape in toata lumea civilizata.
Dar el vrea sa si manance, nici gura sa nu-i puta, si sa il mai si credem. Nu, merci. Stim, am trait, am avzut.
@ Andrei
Bernie nu e comunist, nu spune ca ar trebui impartita averea la toti egal.
Este un socialist care spune ca omul de rand care munceste full time ar trebui sa castige suficient pentru un trai decent.
Si cum predica, asa voteaza. Faptul ca a castigat bani multi din vandut de carti nu il face ipocrit. Era ipoctrit daca actiuni la Amazon/Walmart sau afaceri similare.
era un studiu care spunea ca unde se deschide un Walmart sau depozit Amazon, societatea o duce mai rau, oamenii nu-si mai permit sa locuiasca in zona aia, firmele mai mii dau faliment si per total doar compania mare are de castigat fiindca primeste bani de la stat si cutiri de impozite fiindca vezi Doamne s-au creat multe locuri de munca.
Ceva similar se intampla si la Oradea, unde pe de o parte e de laudat ca s-au facut drumuri, centuri, viaducte, parcuri industriale etc, dar Bihorul e unul dintre judetele cu cele mai mici salarii, chiriile au crescut, mancatul in oras, intretinerea etc au crescut mai mult decat au crescut salariile.
But, but Bolojan is za best in za world…
@Vlad, omul e tare, a pus la punct serviciul de pasapoarte, buletine, permise, interactiunea primariei cu cetatenii, prefectura, a facut centuri, parcuri industriale etc. Problema e ca daca intrebi in teren omul de rand iti zice ca ok, salariul mediu e mic, intretinerea e mare (desi s-a reabilitat aproape intreg sistemul de termoficare + centrala noua etc). Coruptia si nepotismul tot exista bine mersi, doar ca acum sunt oamenii din PNL, nu PSD.
https://www.quora.com/Were-there-Jews-who-supported-Hitler
Raspunsul lui Thierry Etienne Joseph Rotty se potriveste infricosator cu situatia de azi:
„Yes.
Context is everything.
Back in 1925 when the Nazi Party was recreated, the Nazis were seen as a moderate party compared to other parties. While the Nazis were very vocal about Jews, they hadn’t had any party points calling for their extermination or the confiscation of their possessions.
An other topic is that nobody took party programmes seriously; everybody expected the Nazi to tune down once became a part of government. Governments were formed by coalitions, so nobody believed a single party would control the entire government.
So, without the benefit of hindsight, the Nazis and Hitler (who was himself a moderate within the Nazi Party) didn’t seem such a bad choice. They were left-wing but not to the point of being communist. They were Christian but not to the point of being Christian Conservatives (who had actively persecuted Jews).
A coalition between Conservative Christians and Communists seemed out of the question. But a coalition between these and the Nazis (or with the Socialists) seemed a distinct possibility in which the Nazis would be the moderate faction.
So if you were a Jew in the 1920s, the Nazis didn’t really seem like such a bad choice.
Nobody could have predicted the Holocaust or a one-party dictatorship.”
Daca citeau cu atenție cele doua volume a lui Adi.H. ,surpriza nu ar fi fost atât de mare. Dar e mai ușor să fi defensiv si sa stai la bârfă cu agresorul in loc sa ii pui mana în gât.
Legat de asta, omenirea a învățat ceva din istorie deși nu a aplicat măsurile perfect :
– carantina drastică in timpul pandemiei și găsirea unui vaccin eficient rapid ne-a scăpat de multe decese
– reacția dură împotriva Rusiei ,care de 3 ani se bate pentru câteva județe în Ucraina, arata că am învățat ceva din Istorie.
Am evitat un Munchen ,plus că agresorii gen Rusia și China sunt ținuți în șah.
Acum ,daca vom evita mizeria extremistă, UE va fi mai puternică ,deși Marea Britanie a fost muita de câțiva smecherasi ajutați și de Rusia la faza cu Brexit-ul rușinos.
Noi ,Românii,cerem de la clasa politică ceva ce nu suntem dornici sa oferim individual.
Daca devenim critici,cinstiți și sancționam rapid derapajele de orice gen ,atunci vom avea și o clasa politică valoroasă!
Ar fi bine ca UK să revină, să-i fie iertată aroganța cu Brexit și să fie primită, cu condiția să pună osul la construcția împotriva fascismului. Oricum britanicii nu-i înghit pe americani, deci ar fi un bun aliat
@Lup
Cine citeste azi cu atentie programele partidelor politice?
Am incercat sa discut cu un sustinator al lui CG.
El: „uite ce bine le zice”
Eu: „nu zice nimic concret, zice ‘sa fie bine ca sa nu fie rau’; dar uite ce tampenii periculoase zice in interviurile date”
El: „interviul e vechi, de acum 2 ani, se mai schimba omul si oricum e scos din context”
@Flat
Eu cred ca pentru Europa a fost bun Brexit-ul. UK era membru UE cu asterix, avea o gramada de derogari de la legile si regulamentele comune. Acum au avut ocazia britanicii sa vada ca de fapt nu e bine sa fii (mai) mic.
Sper sa se intoarca in UE, dar fara derogari.
@Mihai eu cred că doar prin educație și gândire critică se va reduce masa analfabetilor funcționali.
In plus trebuie sancționat orice derapaj întâlnit în conversații. „Apa e apa.Punct”
„Nanocipurile in Pepsi nu exista.Punct.”
@Lup uite cum te-ai demascat ca esti platit de Soros
Serios acum, sunt de accord cu tine. Internetul ofera informatie in cantitati enorme. Cine nu are gandire critica, intra in niste bule informationale si acolo se afunda din ce in ce mai mult.
Pentru multi este foarte greu sa accepte sa majoritatea lucrurilor nu sunt alb/negru ci o paleta de nuante de gri. „Cum poti sa spui ca adversarul are si ceva idei bune sau ca cei pe care ii sustin eu mai spun si tampenii?”
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Daca ai milioane de investit, da, acum este momentul sa te duci in SUA si sa iti maresti averea (salariul minim federal nu a mai fost marit din iulie 2009)
Nah, US isi incepe declinul sub Trump. Nu zic ca nu e un moment bun de emigrare in US daca ai o gramada de bani, esti alb si nu femeie si vorbesti engleza fara accent, dar in rest as zice ca mai bine nu.
Articolul ala al lui Cetin, ca multe articole ale lui Cetin din ultima vreme, e o tampenie sinistra.
da, e perfect, ala vrea sa trimita milioane de emigranti acasa dar sigur te va primi pe tine pentru ca esti de acord cu foratul!
Du-te tare
Bucătăria e în altă parte, fata mea.
Ar putea lejer sa scrie cineva o carte despre situatia asta, iar un titlu potrivit cred ca ar fi „Dresor de lei si de fraieri”. Sper ca numele nu este deja luat.
știu eu pe cineva să o promoveze, dacă te decizi.
Asta visează umed toți democrații, ca vezi doamne o sa fie jale de parca în ăștia 4 ani cu ei a curs lapte și miere. Au luat-o prea mult razna cU DEI și alte măgăriile și acum se vor reseta.
Nu dau aia faliment de dragu vostru…
Media de acum (cnn si ce mai ajung prin ro) + fb + reddit nu sunt cu nimic diferite de foxnews in mandatele lui ollama. Ba chiar mai aprig se tin de perle si proiecteaza doom & gloom.
Pentru cei care nu stiu, foxnews il toca pe oratorul nobelist cu absolut fiecare ocazie. A urcat scarile cate 2 trepte, asta nu e prezidential. N-a salutat nushce general, asta nu e prezidential. A facut fistbump cu „ajutorul”, asta nu e prezidential. Are costum crem, asta nu e prezidential. Zi de zi de zi. Dimineata la pranz si seara, 24/7 breakin niuz, ce-a facut ollama.
Fast forward 16 ani, si ce vedem? Nici n-a fost investita portocala si astia toaca. O sa faca! O sa murim! O sa ne ia! Proiectu 25, ataca canada, cumpara groenlanda, cineva sa se gandeasca la copii! Babaiatule, 3 luni de cand au ratat pariul cu tanti muta, toaca la „ce va sa vie”. Lasa-l ba sa dea un part in birou si dupa aia-l toci. Nimic frate.
Si toate bulele ce-au facut? Double down. Au facut caterinca de el ca si-a facut adevarulsocial, fac ei cerulalbastru. Care e la fel ca toate celelalte, decat ca pe albastru. Pentru ca stim ca bulele (echo chambers) fac minuni la societate. De aia ei credeau ca iese presedinta o tanti care n-a scos 2 vorbe 4 ani, sau una pe care o chema ca ala amuzant de-a mai fost presedinte. Ca stateau in bula lor, isi miroseau aerele unii altora, si se credeau elitisti. Na, potftim elita.
Recapitulam. Media mananca rahat si proiecteaza. Votantii tineri cred ca „ai lor” sunt buni si restul sunt „inamicii”. 100 si ceva miiloane nu voteaza. #toateslafel
@Andrei
Tu spui ca cei care sustineau ca e problema grava ca presedintele american (Obama) a purtat costum crem (FOX) sunt la fel cu cei care sustin ca e problema grava ca presedintele (ales) american (Trump) spune ca nu exclude folosirea fortei pentru a obtine un teritoriul de la un aliat NATO?
Nu, dragule. Spun ca daca toci toata ziua, devine irelevant cand ai dreptate. Pentru ca e aproape imposibil ca *orice* face un presedinte sa fie rau. Oricine ar fi. Nici iliescu n-a facut zi de zi rau, asta incerc sa zic.
Iar daca tu toci toata ziua pe teme irelevante, cand chiar ai ceva de criticat, devine ingropat. Si nu mai are valoare. Si, mai grav, nu mai crede lumea nimic din ce zici.
E usor sa zici „da, dar aia sunt mai rai”. De acord. Sunt, obiectiv, mai rai. Dar tot ramane valid ca daca zi de zi de zi scrii numai tampenii, pierzi tot. Si seriozitate, si credibilitate, si orice.
Si s-a vazut la alegeri.
Tu crezi ca sunt tristi ca a iesit Trump? Nu, sunt tristi ca a facut Musk pe scena salutul nazist in locul lor.
ai baut apa dupa faiar? Ca o arzi dubios cu „când vor fi falimentați de Trump și politicile lui”. Fix de falimentul lor plang eu.
din tara cu alegeri anulate condusa de psdnl care joaca hora cu promisiunile electorale (TVA, pensii)
plang de mila alora in care tocmai au fost alegeri democratice, a castigat candidatul cu cele mai multe voturi si CULMEA pune in practica ce a promis.
babaiatule ce delir.
Exact :))
Stii cum e, daca castiga aia care imi plac mie, e bine, s-a votat inteligent, oameni au vazut raul si au iesit la vot, a iesit cine trebuie.
Au castigat aia care nu imi plac mie, pfuai, ne asteapta circul, sociopatul ala cu dementii lui vor duce tara in ruina.
Nu ajungi sef de companie cu coloana vertebrala. Asa ca ce sa zic? Sunt obisnuiti sa linga niste bocanci.
Ah si ling bocanci pentru ca au shares in companie si VOR SA CREASCA!!! N-o sa dea nimeni faliment. Banii din fondurile de pensii sunt investiti in toate companiile.
Musk țopăia când a zis portocaliu’ ca or sa înfigă steagu’ american pa Marte (intrebare de baraj: oare cati din votanții lui Trump sunt convinși ca 1) pamantu’ e plat 2) americanii n-au pus niciodată picioru’ pa Luna 3) si una si alta)), din pacate n-am văzut reacția lui când înainte de asta Trump a zis gata cu green dealu’, cu mașinile electrice (deci si cu Tesla).
De asta-mi plac mie comentatorii de tinichea. Tesla nu mai avea subsidies de mult. La ei se dadeau per companie, in functie de numarul de masini vandute. Tesla a depasit de mult numarul ala. Taierile recente afecteaza doar firmele mici care concureaza cu tesla. Care-s alea? Buna intrebare.
Facem misto de altii ca nu inteleg nimic si cred in cai verzi pe cai albi, dar si „ai nostri” sunt la fel de neinformati. O sa fie rau, ca sa nu ne fie bine.
A mai fost odata presedinte asta si atunci, cand a fost ales, toata stirile prezentau un fel de sfarsitul lumii. A iesit Trump presedinte, am sfeclit-o toti. Da cu bomba atomica, baga toata economia in recesiune, etc…. N-a fost sa fie. De ce ne-am panica iar?
Babaieti, voi aveti o intelegere a lui Trump determinata de Washington Post, New York Times si toata presa europeana care copia ce scriau astia.
Dar nu numai voi, ci si multi oameni din Europa.
Pe scurt: Trump bad.
Ce nu intelegeti e ca americanul de rand, ala care voteaza in alegeri in America, intelegea altcumva situatia lui.
Si nu era singurul care intelegea asta.
Situatia americanului de rand era inteleasa si de mediul universitar, si de think tankuri, si de politicieni.
Situatia e asa: toata cresterea de productivitate a muncii realizata din anii 1970 pana in 2020 s-a dus la top 1%.
Ca de aia detin 0,1% americani, 50% din averea Americii.
Cand nu au mai avut de unde stoarce centi de productivitate, s-a inventat globalizarea si au mutat joburile la altii mai saraci, gen chinezi sau romani, care pentru 1 bol de orez lucreaza 16 ore pe zi.
Hillary Clinton i-a denumit the deplorables pe americanii de rand.
Au incercat cu Biden… si tot traiesc de la salariu la salariu.
Acum incearca cu Trump.
Diferenta intre Trump 2.0 si Trump 1.0 e ca Trump 1.0 era orange man bad care nu intelegea the swamp si nu avea echipa.
Trump 2.0 are echipa si intelege mult mai bine the swamp, plus ca vine pe val de popularitate.
Cat despre Bezos, proprietarul Washington Post aka avanpostul marxismului in capitalism si sursa articolelor antiTrump, e bad for business sa il pleznesti pe ala ce are putere.
Sundai era si el cu picioarele pe balanta echilibrului intre dreapta si stanga politica, in favoarea marxismului si in detrimentul lui Trump.
Tim Cook are o problema cat casa, pentru ca el e creatorul supply chainului in China pentru iPhone. Marea realizare a lui Trump e ca a starnit o competitie antiChina intre toti jucatorii politici din Washington.
De aia moacele de parca sunt la inmormantare.
Sunt la momentul critic in care Trump le poate inmormanta business-urile sau le poate crea supercompetitori.
Eu văd simplu situația: Bezos, Musk, Zucc și restul știu o chestie – că Trump e narcisic, fix ca ei, doar că mai fără cap, ceea ce-l face imprevizibil. Iar narcisicii știu doar de putere și faimă, că doar aia îi interesează. Așa că-i dau putere donându-i bani; cât mai mulți, să-i arate că are nevoie de ei. Cât timp curg banii, ăla se bate mulțumit pe burtă și ei sunt la adăpost. E cu atât mai rău pentru ei cu cât Trump e la ultimul mandat, are o vârstă și își joacă ultimele cărți. Așa că va juca măreț și fără teamă, că nu mai riscă nimic. Și parcă ai vrea să fii în cameră cu el când apasă pe buton, nu afară, în curte, cu restul plebei.
„apasa pe buton”…da, exact asta are de gand trump :))…
Ce ai fumat in dimineata asta ?
„Eu văd simplu situația” pai cam atat te duce capul, de aia ai ales si o profesie usoara, stiinta umanista.
De aia, ca jurnalisitii, ai impresia ca poti scoate din cur predictii valabile.
Te valideaza. Cum profesional esti un nimic, macar poti emite opinii.
Definitia pseudointelectualului de stanga care uraste succesul.
Spre deosebire de pseudoantreprenorul de dreapta, la care definitia succesului e un rug pull la un meme coin.
Plm de critici.
Cred ca deja are ideea de a face clanul imperial, are si mijloacele si dobitocii care sa-i sufle in panze, urmatorul presedinte daca nu va fi tot el atunci o sa fie din familie.
De acord cu articolul, dar cred ca ai scris „candidați buni și cerebrali” pentru ragebait in comentarii, altfel nu stiu de unde pana unde Kamala sau Joe(dupa primul mandat) erau candidati buni ce meritau votati. Printre singurii de genul asta de partea democratilor ar fi fost Bernie, cum ai scris si tu in comentarii, care si el bietul are 83 de ani si chiar daca a fost sustinut/votat de oameni, nu a fost sustinut niciodata de partid.
Costul total al alegerilor politice din US in 2024 e estimat undeva la $15,901,068,285 (16 miliarde $). Suma asta imensa face ca orice miliardar sa nu poata influenta singur politica americana si ii obliga sa colaboreze. Trump a reusit sa vorbeasca cu un numar semnificativ din ei.
Banii sunt mai putini decat in 2020 cand s-au cheltuit $18,339,583,484. Asta inseamna ca miliardarii au cheltuit mai putin cu ceva bani comparativ cu perioada cand a fost o criza globala si inseamna ca sunt mai putini ingrijorati decat atunci.
Totusi e aproape dublu fata de media costurilor cu alegerile politice din ultimii 20 ani, asta inseamna ca inca e o criza, doar ca mai putin serioasa decat cea din 2020.
Cand se discuta de sponsorizarile alea de 1 milion $ pt inaugurare ca fiind ceva serios puteti sa radeti si sa ii considerati ca imbecili ziaristii aia.
Boicot economic, asta merita baietasii astia. Nu poti sa eviti totalmente produsele lor, dar poti sa reduci cumparaturile la strictul necesar.
Orice dorinta arzatoare, insuportabila de-a dreptul de a avea mereu ultimul model din orice nu face decat sa-i imbogateasca si mai mult.
„Ei nu au avut milă de nimeni când au făcut purcoaie de bani.”
Pare am mai citit asta undeva. Cred ca stiu, in actul de condamnare la moarte a lui Nicolae Malaxa. Era frumosul an 1950.
Sa incerc sa fiu mai clar: ura asta fata de marile corporatii are o componenta toxica. Si aia trebuie controlati, taxati, verificati sa nu aduca distorsiuni mari in piata prin politici de monopol, sa nu capete putere politica, etc. Dar nu trebuie sa iti poti imagina ca se poate capitalism fara asa ceva. Nu poti sa iti imaginezi ca poti avea dezvoltare tehnologica fara asa ceva.
Comparati banii bagati de top 20 companii in cercetare cu ce baga statele efectiv. Diferentele sunt uriase. Toata partea de inovatie industriala in domenii cheie (telecomunicatii, industrie aeronautica/auto, sanatate, energie verde) e impinsa in fata de companiile mari, nu de microintreprinderi sau de aparatul de stat.
Unii din Europa isi inchipuie ca se poate totusi un capitalism „cu fata umana”, vorba unui clasic, fara mega-corporatii, doar cu firme mici/medii, plus ceva cafenele, restaurante si hoteluri mici. Doar ca nu o sa mearga. Deja se vede ca nu merge.
Nu vrea nimeni capitalism doar cu firme mici/medii. Eu spre exemplu vreau capitalism real, care nu exclude corporatii dar nici nu le ridica deasupra necesitatii mentinerii unui mediu concurential, sau deasupra consumatorilor.
Ideea ca statul face doar prostii e, well, o prostie. Pe langa rolul lui de a mentine capitalismul ca o unealta utila societatii, din cand in cand poate face chestii mai bune decat corporatiile. Sau sa zicem ca corporatiile detinute partial de stat pot face chestii superioare companiilor private.